Nyårslöften

Jag har aldrig gett något nyårslöfte tidigare med rädsla för att inte kunna hålla det. Men nu är det alltså dags. Är flera saker jag har tänkt på.

Som jag skrev innan så vill jag gå ner tio kilo och då måste jag lära mig att äta nyttigare och träna mer. Jag ska också jobba på att göra sådant som jag själv mår bra av. Har nämligen haft lite svårt för att tänka på mig själv men det ska det bli ändring på. Vill också bli duktigare på att träffa mina vänner.

Det är dessa saker som jag ska jobba med under nästa år!

Nu är det dags för mig att ta en dusch och börja förbereda mig för kvällen. Kommer nog bli trevligt ikväll (trots att jag inte har något att ta på mig, är fortfarande förbannad och ledsen över det)!

Ha en jätterolig kväll allesammans så ses vi 2009!
Kramar

Ett nyårslöfte

Ett nyårslöfte som jag ska ha är att jag ska komma igång med träningen och försöka gå ner 10 kg. Det är mindre än det jag har gått upp sen jag lade av med träningen och borde inte vara omöjligt.

Är så otroligt missnöjd med mig själv just nu.... I år är första gången som jag inte har något att ha på mig på nyår. Alla mina gamla klänningar är för små och jag ser ut som en jätte i dem...jäkla skit! Kommer ha panik tills vi kommer iväg ikväll... Har hittat en jättefin klänning på Vila som jag skulle vilja ha ikväll men hade inga pengar när jag provade den och har inga pengar fortfarande. Ännu mer jäkla skit!

Men då?!

Mina inlägg kommer inte upp. Har skrivit och sammanfattat året. Vart har det tagit vägen?!

Gott nytt år!

Jaha, sista dagen 2008 är alltså här nu. Tycker att det här året har gått riktigt fort! Tänkte kolla tillbaka lite och se vad som hände under året. Mycket nöje!

Januari
Denna månad tog jag det mest lugnt och villade upp mig från Sydafrikaresan och operationerna jag gjorde i slutet av november. Eftersom jag varit sjuk i så gott som ett helt halvår var det dags att ta igen massa kurser. Bloggen användes inte så mycket i början av året vilket säkert mest berodde på att jag var så stressad för att hinna ikapp alla i skolan.

Vilade upp mig efter Sydafrikaresan. Här är en bild vi tog när vi var
på helikopterfärd.

Februari
Denna månad skrev jag bara ett enda inlägg i bloggen och det var att vi hade varit och kollat på valpar och bestämt oss direkt. Ninja är det bästa som har hänt under detta år!


Det här är första bilden på vår lilla tjej som kenneluppfödaren tagit.

Mars
I mars blev det också bara ett inlägg. Det som början av året handlade om var Ninja och denna månad fick vi äntligen hämta hem henne.


Första bilden som togs på vår lilla familj

April
I april köpte vi vår lägenhet på Götgatan i Stockholm så att Joakim inte behöver bo på hotell flera dar i veckan när han är där uppe och jobbar. Förutom Ninja så skulle jag vilja säga att det är vårt bästa köp under detta år!
Solen började också titta fram och jag fick fixa i ordning vår uteplats så jag kunde sitta i solen och plugga och senare ta hem vänner på grillkväll på kvällarna.


Uteplatsen gjordes i ordning och jag kunde sitta ute och njuta av solen!

Maj
Jag skrev inte något i bloggen på hela april och maj vilket har gjort att jag har fått gå i genom min bilddagbok istället för att se vad jag har hittat på. Väldigt praktiskt! (misen.bilddagboken.se)

Denna månad hände det en massa saker. För det första så var vi iväg på kennelträff i Motala vilket var riktigt roligt och Ninja var så nöjd!
Ninja på kennelträff. Hon är den i mitten och till höger är hennes bror Max.

Efter att jag tyckt att allt i klädaffärerna varit fult ett tag så började det finnas massvis med saker jag ville ha. Mitt shoppingbegär startade upp igen.

Efter flera månader blev jag shoppingsugen och började shoppa loss.

Skulle också försöka komma igång och äta nyttigt. Testade på GI-modellen och lyckades i en månad innan det gick dåligt igen. Men frukosten var riktigt god faktiskt.


Bild från när jag började med att försöka äta nyttigt.


I slutet av terminen brukar det vara en del fester och i år lyckades utekravallen vara samma dag som Annas födelsedag. Därför började vi med att grilla hemma hos dem och sedan ha förfest hemma hos dem innan vi slutade på utekravallen som är en av de få stora fester jag varit på under året. Kul var det i alla fall!

Julia och jag på utekravallen

Juni
Nu har vi kommit in i den underbara sommarperioden då det händer massvis med saker!

I början av juni tog lillebror studenten.

Robin tar studenten

Storasyster är stolt!


Verkar nästan gladare än studenten själv, vilket kan bero på
att jag fick äran att köra honom runt i morfars lilla sportbil

Det har också blivit tillräckligt varmt för att bada, vilket vår lilla tjej älskar!


Jag fick med mig lillebror, kusinen och Matilda till Liseberg.

Matilda och jag i de fina 3D-glasögonen

Juli
Min månad. Började med att Joakim fick motorcykelkörkort och lillebror bilkörkort. Efter det blev det en del åkande. Först åkte vi till hans mormor och morfar på kubbturnering som jag inte lyckades ta så många bilder på. Märker också att det är i juli som jag börjar skriva en del i min blogg igen.

Veronica tog studenten samtidigt som Robin och i studentpresent fick hon en runda fotbollsgolf och restaurang besök av mig och några vänner.

Fotbollsgolf var riktigt roligt. Man kunde verkligen fjanta runt!


Familjen kom på besök i Linköping och vi åkte även till lägenheten i Stockholm och till min moster.

Joakim, jag och Ninja tog plats i mosters hängmatta och myste i solen.

Även detta år åkte jag och pojkarna iväg till Basses stuga i Danmark och kopplade av ett par dar. Riktigt fint väder och massa skoj med vännerna!
När man inte badar och ligger på stranden så kan man passa på att spela lite kort.

Augusti
Emelie kom på besök hos mig innan skolan drog igång och vi åkte till Kolmården.

Efter safarifärden gick vi till Bamses värld

Vi såg också den underbara delfinshowen. Mina tårar rann kan jag säga...Underbara djur!

Åkte även till Gotland för första gången någonsin detta året och hälsade på några vänner där. Samtidigt var det medeltidsdagarna där så det blev såklart besök där också.

Medeltidsmarknaden

Finaste Jenny skulle flytta upp till Luleå för att plugga och hade precis fyllt år. Därför bjöd vi upp henne till oss och bowlade och gick på restauran. Basse som fyllde år denna dag fick också följa med.


På restaurang med Jenny och Basse, våra vänner som båda nyligen fyllt år.

September
I födelsedagspresent fick jag en resa till London av älsklingen och vi åkte dit och åt på Gordon Ramseys restaurang The Maze och kollade på Lejonkungenmusikalen.

Älsklingen och jag utanför British Museum

Det blev dags för årets bokmässa i Göteborg och självklart var jag på plats. Där träffade jag mina underbara vänner Jenny och Isak.
Isak och Jenny efter bokmässan på pizzeria.

Oktober
Joakim var nominerad till årets uppstickare 2008 och vi åkte iväg till Stockholm för att gå på fest.

Älsklingen och jag på festen med alla nominerade.

Maria, jag och Julia hade det roligt och firade älsklingen och Sebbe
till deras
8:e plats!

Denna månad hade jag även klassfest/tentafest med min nya härliga klass.

Klassfest

Var också väldigt mycket i Stockholm denna månad och träffade massa underbara vänner. Trivs verkligen där uppe och hoppas att jag kommer att vara där ännu mer nästa år.

Jag och Ninja i Stockholm och har det mysigt. Hon har blivit stor nu vår "lilla" tjej!

November
I november var det mest plugg, shopping och bio som gällde. Kände att det var dags att ta det lugnt och bara njuta av dagarna. Men lite besök fick jag också.

Denna månad är det ett år sedan vi förlovade oss vilket också har firats!


Emma och Sara skulle ut och åka på den transsibiriska järnvägen ochövernattade
hos mig i Stockholm innan de skulle iväg. Blev en del spelande, prat och skratt under kvällen.


December
Jul, jul, jul...Älskar julen! Tyvärr har det varit väldigt lite snö i år men man kan ha mysigt ändå! Och i år fick jag fira julen med min älskling för första gången vilken har känts riktigt härligt! Är så jobbigt att behöva vara åtskilda en sådan stor och viktig högtid.

Andra advent var vi på julmarknaden i Gamla Linköping.


Vi åkte hem till farfars barndomshem och hämtade vår julgran.


Ninja trivs med att få springa runt fritt. En riktigt fin bild på henne tycker jag!


Årliga julfesten med vännerna.


Vi firar julen tillsammans för första gången. Julafton hemma hos min familj.

Det här är lite av allt det som har hänt under mitt år och jag hoppas att ert år har varit lika bra som mitt och att nästa år blir ännu bättre!

Förbannade skithals!

Började få ont i halsen igår när vi var i Ullared. Idag är jag helt klumpig i halsen och den svider. Känner mig också alldeles matt och sliten, skulle kunna vara feber som är på väg. Är riktigt grinig just nu...stackars älsklingen! Vill inte känna mig sjuk imorgon när det är nyårsafton. En annan sak jag är riktigt grinig över är att jag inte har något att ha på mig. Har hittat en klänning men den har jag inte råd med, vilket gör att det får bli någon gammalt tråkigt! Hatar det här! Man vill ju ha någon nytt och extra fint när det är nyårsafton...

Lovade er foton men har ingen ork just nu. Får se när jag orkar lägga upp dem! Ska dricka varm te med lite honung i nu så att halsen ska bli lite glad...

Åter i Linköping

Hej på er!
Nu är jag hemma i Linköping igen. Åkte rätt så tidigt idag för nu längtade jag verkligen efter att komma hem till mitt egna och ta det lugnt och fixa lite. Tänkte visa lite bilder men det gör jag senare. Joakim och Ninja är ute och går så jag tänkte passa på att sätta mig i soffan och koppla av lite.
Hörs senare!

Shoppat

Nu har jag kommit hem och även hunnit äta ännu mer julmat och haft den sista julklappsutdelningen för i år.

Jag är nöjd över mina köp i Ullared idag! Men stackars Matilda, kunde inte vara helt lätt att vara med mig idag. Provade säkert 30-40 plagg innan jag kom därifrån med två par jeans, två tröjor, en bh, några trosor och lite annat. Är riktigt nöjd faktiskt så det var värt "jobbet"! Har redan hoppat i jeansen eftersom en av knapparna i mina jeans jag hade på mig trillade ur, vilket ledde till att gylfen åkte ner hela tiden. Så störande!

Tänkte att jag kan ta lite kort och lägga upp på det jag har handlat senare, men har inte med sladden hit så jag får lägga upp dem imorgon när jag kommer hem till Linköping igen. Ska faktiskt bli riktigt skönt att komma hem igen. Kommer ha sjukt mycket att göra men det ska bli så skönt att ändå få sitta i lugn och ro.

Hur har er dag varit?

Stress

God morgon!
Satte mig för ett tag sedan med min kalender och kollade igenom allt jag har att göra den närmaste tiden. Upptäckte att jag har sjukt mycket att läsa till mina tentor vilket gör mig väldigt stressad just nu. Är glad över att jag tog med mig två av böckerna hit. Kan ju sätta mig när jag har lite tid över och läsa då. Det är ganska rolig blandning på det jag ska läsa. Har med mig två böcker, en till varje kurs. Den ena är Gullivers resor och den andra är EU:s politiska system. Väldigt stor kontrast.

Om 2,5 timme ska jag iväg och hämta Matilda och åka ner till Ullared men innan dess tror jag faktiskt att jag ska sätta mig och läsa lite i Gullivers resor. Kommer jag kanske kunna koppla av och känna mig lite lugnare i eftermiddag.

Ha så skoj idag så skriver jag mer när jag kommit hem igen!
Kramar

Sötaste bebisen!

Nu är jag hemma hos föräldrarna och har varit iväg och träffat mina vänner från högstadiet. Är alltid lika mysigt att träffas. Blir så sjukt sällan men ändå pratar vi på som vanligt när vi träffas. Matilda, Sara och Helena som jag träffade idag och mina vänner som jag hade dansgrupp med, de är de bästa vänner man kan tänka sig! Hur sällan man än träffas så känns det lika roligt när man väl gör det. Helena fick sin lilla Angelina den 9:e och hon var så liten och söt! Man blir ju så sugen på en egen, men det försvinner sen när man vet att man behöver plugga klart och blahablaha...

Kusinerna har kommit hit nu och vi har ätit middag. Imorgon kommer tomten hit och det ska bli kul att se om kusinerna blir glada över julklapparna. Men innan dess ska jag ta en sväng till Ullared imorgon. Har inga pengar och inga hela byxor så då får jag åka dit och se om det går att lösa på något sätt. Hade tänkt att åka själv först men ångrade mig sen så nu ska Matilda följa med som smakråd. Blir skoj :)

Ska gå ner och umgås med kusinerna lite till innan det är dags för dem att sova.

Dags att åka igen

Jaha, nu ska jag bara ta en dusch och sen är det dags att ge sig iväg igen. Var längesedan jag åkte runt så här mycket och nu börjar jag verkligen tröttna på det. Det är tur att jag sparat det roligaste till sist. Idag ska jag nämligen träffa mina vänner från högstadiet. En av dem har precis fått en liten tjej så jag har varit och handlat ett jättemysigt set till henne som hon ska få idag. Sedan kommer min moster och hennes familj ner från Stockholm vilket alltid är lika mysigt. Ska fira jul med dem imorgon och dela ut julklappar.

Nä, nu är det dags för mig att skynda på lite. Lovade mamma att vara hemma till lunchen. Ska försöka låna lillebrors dator så att jag kan uppdatera denna gången jag är hemma. Kommer inte vara lika stressigt nu och finnas lika mycket att göra.
Ha en härlig söndag!
Kramar

Sent ikväll

Har varit så trött hela dagen men nu ikväll har jag varit ganska pigg och först nu märker jag hur mycket klockan faktiskt är. Hade tänkt åka iväg runt 9 imorgon och innan dess ska jag duscha, packa och äta frukost så det är nog verkligen på tiden att jag går och lägger mig.
Godnatt allesammans och tack för kommentarerna jag fått ikväll!

Försök till att sammanfatta en vecka under julen kort

Hej på er!
Tänkte försöka dra lite kort vad jag har gjort i jul.

Ninja har fått åka mycket i jul men hon älskar att åka bil och sover den mesta tiden.

Den 20 åkte vi upp till Västerås för att fira lillajul där. Brukar vara lite tidigare i vanliga fall men det var mysigt att det låg så nära jul också. God mat, julklappsutdelning och trevligt sällskap. Stannade där sedan till dagen efter. I julklapp fick vi 4 fina Lasse Åbergtallrikar och 4 vinglas i samma serie, även en flaska vin så vi får nytta av vinglasen. En fin ljusgrupp fick vi också som pryder vårt matbord här hemma nu.


För att vi skulle få koppla av lite mer i jul köpte vi ett jättetuggben till Ninja som hon kunde
roa sig med. Tog ett tag innan hon visste var hon skulle börja.

Den 21 åkte vi först vidare till Köping för att hämta Jockes mamma som varit på besök hos sin bror och hans familj, för att sedan åka vidare till Arboga och hälsa på Jockes mormor och morfar. På kvällen startades bastun till oss så vi satt där och kopplade av. Helt underbart!

Dagen efter åkte vi ner till Halmstad och kollade på Vi hade i alla fall tur med vädret igen tillsammans med min familj. Har hört så mycket dåligt om den filmen men jag tyckte faktiskt att den var riktigt bra! Var roligare än den första till och med. Men det kan hända att jag tycker det eftersom jag hade så låga förväntningar.

Den 23:e åkte jag, mamma och lillebror iväg en sväng till Ullared för att köpa de sista klapparna innan vi åkte till gammelmormor och plockade fram alla hennes tomtar. Vi har som tradition i vår familj att tjuvstarta med doppegrytan dagen före julafton också och det gjorde vi såklart i år också. Det var väldigt mysigt att komma hem över julen nu och speciellt att ha Joakim med mig. Är första året som vi firat julen i år och det har kännts riktigt bra! Nog för att vi har åkt sjukt mycket bil men det har varit värt det. Nästa år kommer det inte bli lika mycket heller så det är bra.
Hemma i Skeppshult hade i alla fall det blivit riktigt juligt sen vi var hemma på mammas födelsedag helgen innan. Tomtarna var framme, granen kläddes och paketen hamnade i finrummet.
Fin gran, det enda som fattas är änglahåret men i år var det pappas tur att bestämma
och då blev den utan. Nästa år bestämmer jag och mamma och då blir det änglahår.


Här är den största delen av klapparna. Var mycket fint som väntade där.

Älsklingen och jag på julafton

På julafton kom min morbror med sin familj, farfar och mina farbröder över och doppade i grytan på lunchen och sedan åkte vår familj och min morbrors familj hem till morfar för att dela ut några av julklapparna. Var riktigt roligt att se att han var så pigg och glad den här gången. Det gjorde min julafton ännu bättre än vad den annars skulle varit!

Därefter åkte familjen hem igen och kollade på Kalle Anka. Det är ett måste på julafton tycker jag! Var mysigt att Lasse Kronér var julvärd i år. Tycker verkligen om honom! När det var slut så fixade vi i ordning maten och sen åkte jag och mamma hem till morfar en sväng till innan farfar och mina farbröder kom hem till oss och det blev julklappsutdelning. Fick väldigt många fina julklappar i år!

I somras fick jag starten på en disney julservis som är riktigt fin så jag fick fyra mattallrikar och en assiette till den samt ett glas. Sedan fick jag två par jättefina örhängen, parfym och body lotion, en roman, en bok om Egypten, en ljusstake, en tomteskål som egentligen var tre små skålar, pengar och ett dataspel. Hoppas jag inte glömt någon nu. För pengarna har jag redan köpt Twilight-böckerna och sedan ska jag försöka se om jag kan hitta jeans eftersom alla mina är stora hål i.
Ninja fick också julklappar och slet upp dem själv. Nallen hon fick tyckte hon väldigt mycket
om men tyvärr gick den snabbt sönder och fick slängas...

På juldagen gick jag upp tidigt och åkte iväg till julottan med min kompis Emelie och hennes mamma. Tycker att det är så otroligt mysigt och hör verkligen julen till. Nog för att man är trött hela dagen sen efter att gått upp klockan 5 men en dag om året är det helt klart värt det!

Fruktansvärt konstig och ful bild men jag måste ju visa att jag bakade pepparkakor

Efter julottan och frukosten ställde jag mig och bakade ut fem plåtar med pepparkakor. Det är riktigt mysigt tycker jag och nu har vi lite pepparkakor här hemma att knapra på. Efter det åt vi lite lunch och åkte sedan iväg till Linköping för att lasta ur julklapparna vi fått och hämta Joakims mamma för att sedan åka upp till Köping igen.

Det var nog den roligaste juldagen jag någonsin varit med om! Först åt vi mat och drack vin hemma hos Joakims morbrors familj och sedan gick vi till ett ställe som heter Ögir tillsammans med dem och några av deras vänner. Där satt vi och pratade, drack vin och drinkar, lyssnade på ett grymt bra coverband och dansade loss. Familjens vänners dotter Lisa hade precis fyllt 18 och var med ute och vi sprang och köpte en massa drinkar och hade riktigt roligt! Har inte haft så roligt på länge. Tack Lisa och alla ni andra för en riktigt rolig kväll!


Lisa och jag

Kom inte i säng förrän halv fyra på natten så morgonen efter var jag helt slut och huvudet riktigt bankade på mig efter för lite sömn. Men det betydde inte att det blev någon vila, nej då, vi åkte vidare till Arboga och träffade Joakims släkt och fikade och åt middag med dem. Var alldeles för trött för att komma ihåg att ta kort där. Därefter åkte vi i alla fall hem till Linköping och nu ska jag vara hemma tills imorgon när jag åker ner till Skeppshult igen. Helt galen jul, mycket farande fram och tillbaka men riktigt roligt har jag haft!

Idag har det varit en riktigt slappardag och vi har gått runt i morgonrock hela dagen.
Ninja är glad över att få vara hemma och sova ikapp alla timmar sedan veckan.

Har tagit ett tag att skriva det här och antar att det tar ett tag för er att läsa det också men jag hoppas att ni tyckt att det varit lite roligt att se och höra vad jag haft för mig dessa dagar när jag inte kunnat uppdatera. Nu ska jag sätta mig i soffan och koppla av lite.

Ha en lugn och skön lördag!

Många som bloggat

Ojojoj, under dessa dagar så har det samlats 539 blogginlägg på min bloggkollssida. Undrar hur många jag kommer orka/hinna med att läsa?!

Hemma!

Hej på er och god fortsättning!
Har kommit hem nu för en dags paus från julfirandet. Har varit i Köping och Arboga de två senaste dagarna.
Har tänkt att skriva lite mer om vad som hänt men det får nog bli imorgon. Är lite trött efter den här veckan och speciellt efter igår. Nu vet ni i alla fall att jag lever och imorgon kan ni förvänta er lite mer uppdateringar.
Kramar

Över för den här gången

Jaha, nu är julafton över för den här gången. Har varit väldigt annorlunda men samtidigt lugnt och skönt. Vi hade inga småkusiner i år, vilket var väldigt tråkigt, men samtidigt var Joakim med i år vilket höjde upp det en massa.
Har fått en massa härliga klappar. Har fått ännu fler tallrikar till min Disney-julservis, en bok om Egypten som vi ska åka till nu om en månad, två par fina örhängen, parfym och bodylotion, pengar och lita annat.
Alla är lika trötta just nu så nu ska jag göra mig i ordning och gå och sova. Klockan 6 imorgon ska jag vara på julotta!
Godnatt!
Hoppas ni haft en underbar dag!
Kramar

God jul!

Som jag sa så skulle jag vara otroligt dålig på att uppdatera nu under julen. Blev ännu värre när jag glömde datorn  i Linköping men nu fick jag låna lillebrors för att skriva till er. Är hemma i Småland nu och har älsklingen med mig. Är så mysigt att få vara med honom i år. Snart kommer släkten hit för dopp i grytan.
Hoppas ni får en alldeles underbar jul!
Kramar till er allesammans!


Dags för att fira jul

Nu ska vi strax åka iväg. Dyker upp lite problem i sista sekund som vanligt men allt går att lösa. Nu ser jag bara fram emot kvällen när vi ska fira lilla julafton i Västerås. Kommer tillbaka på måndag en snabbis innan jag åker ner till småland. Ska försöka uppdatera lite men antagligen blir det väldigt lite nu.
Ha en härlig helg!

Godmorgon!

Hej på er!
Är redan uppe, första lediga dagen tillsammans före jul. Ninja väckte mig för en halvtimme sedan men det var bra för jag kom på att jag hade bokat tvättid. Vill få allt rent innan vi åker iväg över julen. Kommer ju inte vara tillbaka i Linköping förrän tills nyår. Nu ska jag sätta mig och ta tag i all skit som ligger på skrivbordet. Har massa räkningar som jag tänkte betala innan vi åker vid lunch idag. Är inte det roligaste man kan göra, betala räkningar...
Skriva lite mer innan jag åker iväg sen!

Godnatt!

Färdigspelat för ikväll. Nu är det dags att gå och sova. Har tvättid 7-12 och sen mellan 12-13 ska vi åka iväg till Västerås. Sov så gott allesammans!

Slagit in massa klappar!

Nu har vi snart fått tag i alla klappar, känns helt underbart! Har suttit i säkert över en timme och slagit in och börjar bli rätt trött på det. Ska sätta mig med Jocke och spela Little Big Planet nu.
Hoppas ni får en riktigt bra fredagkväll!

Galleria Leo

Hatar när saker byter namn. Flera gånger har jag varit inne på internet och sökt på Gränden (ett köpcentrum i stan) för att hitta lite öppettider. Nu har de ändrat namn så man kan inte hitta det. Istället heter det Gallerian Leo, vilket är så mycket fulare! Om man går in på den sidan är den så klart under uppbygnad vilket gör att man måste söka på affärerna där inne för att se om någon av dem har skrivit upp hur länge det är öppet. Tar sådan tid. Är så glad över att så många nya fik och affärer har öppnat sedan jag flyttade hit men de kan väl sluta att ändra sådant som är bra. Om det är någon av er som har vägarna förbi Linköping så åk till Stora Torget och kolla på skylten in till Filbytergallerian. Det är pinsamt! Har aldrig sett något så fult! Tack för de nya affärerna men pinsamt med det nya namnet och skylten!

Spel

Blev lite mer spelande faktiskt. Gick mycket fortare än jag trott med mötet och sedan bestämde jag och Anna att jag ska komma ner till henne istället och hämta smyckerna så jag fick lite tid över. Ska snart åka ner till stan har jag tänkt. Hoppas på att det inte är för mycket folk där idag men jag antar att sådan tur kan man väl inte ha fredagen före jul, den dagen alla får ledigt från jobb och skola. Blä! Hoppas bara vi får tag på det vi behöver så vi slipper åka ut någon mer dag. Har vi inte tid till och det skulle kännas riktigt segt. Fick hem paketet från CDON idag också vilket var otroligt skönt eftersom julklappar till en av dem vi ska till imorgon fanns där i och ett par andra julklappar också. Känns lite konstigt att det är jul snart. Är så tråkigt att all snö precis har försvunnit. Få hålla tummarna och be mamma dansa snödansen så kanske det kommer lite snö till julen i alla fall!
Ska ta och städa lite till innan jag ska ner på stan!

Just ja, designen...

Skulle ju göra en ny design och jag har startat med det men det är riktigt svårt. Eller, ja, det är svårt för mig som inte kan att få det exakt som jag vill ha det. Får väl hålla på att byta lite mellan de tråkiga designerna som finns! Jocke kanske kan hjälpa mig snart, annars får jag ta hjälp av någon annan tror jag. Vill få det bra...

Little big planet

Nu har jag börjat piggna till. Har ätit frukost och sedan suttit och spelat Little big planet. Var riktigt skoj ju! Tyvärr har jag inte så mycket tid över att spela idag tror jag. Ska iväg till sektionsrummet nu, sen kommer Anna och Gabbe förbi i eftermiddag med smyckerna jag har beställt av Anna och sen ska jag ner på stan och träffa Jocke och så ska vi shoppa lite julklappar som är kvar. Fullt upp helt enkelt! Både skönt och jobbigt...Förstå inte hur man kan vara så delad i sina känslor ibland. Sen skulle ni bara se hur det ser ut här hemma. Helt hemskt! MÅSTE städa sen också! Åker ju iväg imorgon och börjar fira jul... Det löser sig, får bara be snällt att det kan läggas till några fler timmar på det här dygnet. Det är väl inget svårt va? ;)

Aldrig morgonbad igen!

Det var nog både första och sista gången jag tog ett bad på morgonen! Det var så hemskt! Jag kunde inte riktigt slappna av och hade antagligen lite för varmt. Efter 10 minuter kände jag mig svimfärdig och fick gå ur badkaret och sätta mig på toastolen för att andas. Satt där ett bra tag innan jag bestämde mig för att tappa ur vattnet men jag var tvungen att tvätta håret också så jag ställde mig i duschen men fick ganske snart sätta mig i duschen istället. Blev ut och in ur badkaret/duschen tre gånger och tillslut var jag spyfärdig och såg inte ordentligt! Riktigt otäckt! Tänk om jag svimmat i badet, hade ju kunnat gå riktigt illa!

Nu vill jag bara glömma det, har tagit mig upp och gjort mig i ordning och druckit lite vatten. Ska alldeles strax iväg och köpa lite frukost eftersom både mjölken och yoghurten tagit slut. Ska sitta i sektionsrummet på lunchen och då kommer Fredrik och Lars dit så ska vi skriva verksamhetsberättelsen. Hade helst bara viljat ta det lugnt nu...

Hörs senare idag! Känner att jag måste få i mig lite frukost nu!
Kram

Bonde söker fru

Nu har jag precis suttit och kollat på Bonde söker fru. Är första året som jag har sett alla program. Beror mest på att Emma är med. Vi var på en massa läger och på en resa till Frankrike ihop under gymnasiet och det är alltid kul att se någon man känner igen på tv. Känslig som jag är så började jag naturligtvis att gråta, både när Magnus frågade om hon ville flytta in och när de visade att han friar i nästa avsnitt! Helt galet! Så fint!

Har varit hemma hos svärmor en liten sväng ikväll. Jocke har hjälpt henne att borra och jag åkte dit och käkade pizza med dem. Var riktigt gott idag, dock inte så nyttigt! Får ta tag i träningen ordentligt igen efter jul. Först måste jag äta mammas och jockes mormors goda mat.

Är riktigt sugen på att lägga mig i badet men tror nästan att jag ska börja morgonen imorgon med det. Fick kokosnötsbadskum av mamma nu när vi var hemma i helgen. Kommer säkert lukta jättegott!

Jag skulle behöva en liten bloggdator nu när jag åker hem över jul. När jag är hos mamma och pappa kommer jag kunna uppdatera men det blir nog värre med det när vi är i Arboga och Västerås. Men det får ni stå ut med. Antar att ni som läser kommer ha fullt upp under julen ni också ändå.

Nu är det bara imorgon kvar innan vi åker iväg. Ska bli riktigt härligt. Och Jocke jobbar bara imorgon också och sen är han ledig ända tills den 12:e. Helt underbart!

Nu ska jag se om jag och Jocke sa se något avsnitt Heroes innan det är dags att sova.

Seg...

Blev inte att jag skrev något när jag kom hem innan. Var lite irriterad så jag satte mig framför The O.C. och fastnade. Var ute i Tornby och fick tag på ett par klappar i alla fall men så skulle jag ner till stan och fixa resten men då fanns det inga lediga platser i parkeringshuset jag åkte till så jag åkte hem istället.

Nu håller jag på att plocka lite här hemma. Är så otroligt stökigt! Känner mig riktigt seg idag men jag vet inte om det är positivt eller negativt. Kanske egentligen bara är det här som kallas för avslappning. Vet inte, har inte varit med om det på ett tag. Borde få i ordning lite så jag kan sätta mig och kolla på ett par avsnitt till sen. Är på säsong 1 bara så det finns många kvar :)

Julklappsfix

Jag har nästan glömt av hur härlig känslan är att ha jullov! Gick upp vid nio idag, satte mig vid datorn och kollade på lite olika tv-avsnitt jag missat igår på SVT och TV4s hemsidor. Efter det kom jag på att jag behöver inte göra något speciellt idag. Är ledig hela dagen. Därför har jag gjort mig i ordning nu för att ta en sväng till Tornby och ner på stan för att  få tag på de sista julklapparna (som jag själv kan fixa, ska ut med Jocke imorgon och fixa det allra sista).
Skriver mer när jag kommer hem.

The day the earth stood still

Var spännande att se den filmen igår. Recensenter har bara gett den en 1:a medan andra bloggare har skrivit att den är riktigt bra.Därför var det svårt att veta vad man kunde förvänta sig. Jag tycker kanske inte att det var en film som jag skulle betala 95:- för att se, men den var sevärd. Jag tror att jag hellre hade hyrt den och kollat hemma.

Keanu Reeves spelar en utomjording som kommer till jorden och ska se till att alla människor utplånas för att vi håller på att förstöra jorden. "Om jorden dör, dör ni. Om ni dör, överlever jorden". Han menade att vi människor har fått massvis med chanser att förbättra oss men inte har gjort det. Nu måste utomjordingarna ta tag i det här. En forskare får som uppgift att förklara för honom att vi visst kan ändra oss, bara ge oss en chans.

Filmen var så politiskt rätt som den bara kan bli just nu! Miljöfrågan är otroligt stor och filmen visar oss att om vi inte tar tag i det här och räddar jorden så kommer vi också gå under. Det gjorde filmen lite rörande tycker jag. Jag är väl en blandning av alla dem som jag läst recenserat filmen innan. En trea är den värd, varken mer eller mindre. Men klart sevärd en gång på grund av det aktuella temat.


Jullov

Nu är redovisningen klar! Gick mycket smidigare än vad jag trott, däremot måste jag lägga in det där jag skrev att jag missat  i texten innan jag lämnar in det men det fixar jag snabbt.

Nu har jag alltså jullov! Ska fira det med bio med älsklingen ikväll. Ska se The day the earth stood still. Men först ska vi ta en promenad med vår vovve.

Nedräkning

Okej, 4 timmar kvar till jullov bara.
Ska äta lite lunch och sen iväg för slutliga redovisningen!

Klar!

Yes, nu är jag klar och allt är utskrivet. Kom på att jag missade en sak men vi har kommit på att våra lärare inte läser våra uppgifter ändå så jag orkar inte lägga till det just nu. Om han säger något om det så kan jag lätt lägga till det senare och maila över. Nu har jag inte tid. Tänkte inte ta den här uppgiften så seriöst eftersom det inte känns som om den måste vara det. Ändå resulterade det i nio sidor text. Tre med bara lektionsplanering, två om varför jag gjort som jag gjort och fyra med uppgifterna jag tänkt ta med. Jag är nöjd över min prestation. Fattar inte att jag hann med så mycket när jag började igår. Jaja, jag är nöjd och det är huvudsaken!



Snart jullov

Jag är inte klar ännu. Bestämde mig för att se två avsnitt av The O.C. och skriva klart på morgonen. Orkade inte mer helt enkelt. Därför är jag uppe nu och ska äta frukost och sen sätta igång och skriva det sista. Är inte mycket kvar nu men det känns ändå jobbigt.

Redovisningen är 13-16 idag, efter det börjar mitt jullov! Helt underbart! Kommer ha en hel del att göra ändå men jag kan åka iväg och umgås med mina och Jockes underbara släktingar och inte behöva sitta här för att åka till universitetet.
Ska iväg i eftermiddag en snabbis och köpa några julklappar jag har kvar. Sedan tar vi de sista på fredag när jag och Jocke ska ut tillsammans och handla.

Min mage börjar kurra ordentligt nu. Dags för frukost!

Ninja drömmer

Har ni hört en hund drömma någon gång? Finns inget som låter härligare tycker jag inte. Blir alltid så glad när hon ligger där och springer med tassarna och gnäller. Undrar vem hon jagar? :)
Vet ni vad, jag har planerat klart mitt arbetsområde! Jippie! Nu ska jag bara skriva klart dokumentet om den dumma röda tråden och varför jag valt som jag valt. Får se hur lång tid det tar nu då...

Jobbig kväll

Nej nej nej, det här går verkligen inte just nu! Jag får inte ihop det. Så fort jag sätter mig med datorn och börjar knappra så tröttnar jag. På det sättet kommer jag aldrig att bli klar! Börjar bli riktigt hungrig just nu, vilket blir ännu värre när jag tänker på all den goda julmaten jag missade hemma hos Fredrik ikväll och att Joakim är iväg på ett annat julbord med jobbet och har det trevligt. Jag har inte ätit någonting ikväll... Borde äta något lätt men orkar inte laga mat just nu. Kanske bara borde ta lite yoghurt, lär ju vara bättre än inget!

Har ni några tips om hur man kan göra när man är så fruktansvärt omotiverad, har väldigt lite tid och måste få något gjort? Dela gärna med er av era tips direkt i så fall!

Vad hände?

Vad hände med motivationen egentligen? Blev inte 1 timmes paus, snarare 2...Vet inte hur jag ska fortsätta. Det dumma med mig är att jag aldrig vill lämna in något som jag inte är 100% nöjd med så jag lägger så sjukt mycket tid på det så jag hinner inte avsluta det vilket gör att det blir kattpiss av allting!

Det är verkligen jätteroligt att sitta och kolla vad man kan lära ut om ekonomi. Men jag vill inte lära ut det just nu. Jag vill inte skriva den här jäkla examinationen och lämna in där jag ska få eleverna att se den röda tråden, planera in vad som ska hinnas med varje lektion, vad som är viktigast att koncentrera sig på. Det är ännu mindra motiverande och roligt när allt bara är ett påhitt! Jag ska inte hålla i det här arbetsområdet, min mentor, om jag får någon ny, ska bestämma vilket område jag ska ha och vad jag ska gå igenom då. Nu ska jag bara sitta och lägga ner massa tid på att hitta på för hitta-påendets skull. Hatar sådant!

Jag vill inte lära ut det här, jag vill jobba med det här! Jag vill få hålla på med det i verkligheten! Hur kan jag som tidigare varit så säker helt plötsligt bli så osäker på samma sak... Varför kunde jag inte få samma råd och göra samma sak som mina vänner. Ta en paus efter gymnasiet och tänka efter! Nej då, det är bara att fortsätta när man ändå är inne i det. Tack så mycket till mig själv för mitt smarta val och mina 200 000:- i studieskuld...

Nä, jag kan ju inte kasta de här åren i soptunnan, eller hur?! Det är bara att sätta sig med skiten igen och ta tag i det...

Plugg i biblioteket: Inte helt fel faktiskt!

Har suttit i biblioteket idag och jobbat på redovisningen som jag har imorgon. Kändes faktiskt riktigt bra. Har aldrig gjort det tidigare men ojojoj vad jag fick mycket gjort. Var smidigt när man hade alla läromedel och kopiatorn i närheten så allt kunde fixas snabbt och enkelt.

Uppgiften känns också bättre nu. Vi skulle välja på att arbeta med lag och rätt eller ekonomi. Jag valde självfallet ekonomi och det var riktigt roligt. Jag känner mer och mer att jag vill hålla på med ekonomi. Förhoppningsvis kan jag få något sådant jobb när jag tagit examen. Sedan så kanske det jobbet tillsammans med lärarexamen kan göra att jag kan undervisa i ekonomi i framtiden. Vem vet. En tanke just nu. Känner mig i alla fall inte jättemotiverad för att undervisa, jag vill jobba med ekonomi. Men de här tankarna kanske försvinner snart...Vi får se!

Även om jag satt där ett par timmar och jobbade så har jag en hel del kvar att planera. Ska gå och köpa något att knapra på och se ett avsnitt Vänner eller något och sedan ta tag i det igen. Har pluggat konstant sedan kl 10, nu är det dags för 1 timmes paus.


Här sitter jag i mitt lilla bås och förbereder morgondagens redovisning. Ska planera
ett arbetsområde och hur man ska lägga upp det. Hur man ska inleda, avsluta, skapa en
röd tråd och vad man ska koncentrera sig på. Jag valde ekonomi vilket passar mig nu när jag istället vill bli ekonom.

Sluta kasta choklad

Snälla! Alla kan väl vara lite försiktiga med vad de slänger på marken och om man tappar något så kan man väl plocka upp det och slänga i närmaste papperskorg! Var precis ute och lät Ninja springa av sig och sedan fick hon gå löst hem. Efter bara någon sekund stack hon iväg och ställde sig utanför dörren in till oss och åt på något. Såklart var det choklad som hundar kan dö av!

Var bara att springa in och ringa till djurkliniken direkt och fråga om det var någon fara. Fick då höra att om det är ljus choklad så är det inte lika farligt som med mörk choklad (tack och lov eftersom det var det hon åt!) och en hund på 10 kg klarar av 100 g ljus choklad utan att det är livshotande. Ninja väger 30 kg och fick i sig max 20 gram! Alltså kan jag andas ut igen... Skulle i alla fall hålla ett öga på henne så att hon inte fick diaré, kräkningar, hjärtklappningar och blev konstant törstig och allt annat som hon nu rabblade upp.

Skulle ju på julbord med styrelsen ikväll egentligen men kan inte gå eftersom jag inte är klar med morgondagens redovisning ännu. Återkommer senare med det. Det kanske var tur i oturen nu när jag ändå måste hålla koll på Ninja. Är lite orolig fortfarande... Hatar folk som slänger choklad och glas på marken som min lilla tjej kan skadas av!

Dags för skola

Nu ska jag ta och åka iväg till skolan. Måste försöka komma ihåg att hämta ut mina tentor och se vilken av de tre delarna jag misslyckades med och sedan maila den läraren. Kanske kan lyckas få komplettera bara den delen på något sätt så jag slipper vänta i ett helt år med att skriva om tentan...
Ska vara på andra sidan univeristetet idag konstigt nog så får se om jag "orkar" ta mig dit och hämta ut dem.
Skriver mer när jag kommer hem igen.
Kram

Hemska hemska dag!

Blev aldrig någon mer uppdatering igår. Jocke valde att stanna hemma och åka upp till Sthlm tidigt nu på morgonen så vi satt och  pratade i flera timmar istället.

Idag ville jag verkligen inte gå upp! Det kommer bli en sjukt jobbig dag idag känner jag på mig...Vill helt enkelt inte! Men jag stretade emot och drog mig upp från den varma sköna sängen efter ett tag i alla fall. Imorgon har jag redovisning i didaktiken och jag har i n g e n aning om vad jag ska göra. Det är en sjukt luddig uppgift vi har fått. Det värsta av allt är väl att jag egentligen skiter i vilket hur det går. Är så trött på skolan, i alla fall på didaktiken som har fått mig att fundera på om det här verkligen är vad jag vill. Hatar didaktiken och praktiken! Det bara är så!

Har sociologi-föreläsning om 2 timmar och jag funderar på om jag inte ska gå och sätta mig i biblioteket och ta tag i uppgiften senare. Kommer behöva någon lärobok i samhällskunskap och det vet jag finns där. Jag får försöka att tänka på att när jag har redovisat imorgon så har jag jullov. Då behöver jag inte gå tillbaka till skolan förrän drn 5:e januari igen. Ska bli så skönt!

Nu ska jag äta frukost och sedan planera lite hur jag ska bygga upp redovisningen. Blä!
Håll tummarna att jag lyckas få ordning på den här förbannade uppgiften!

Senil?

Jag börjar fundera över om jag håller på att bli senil. I flera dagars tid har jag gått runt och tänkt på saker jag måste fixa och sedan gått in i ett annat rum och redan glömt bort allt. Mycket beror säkert bara över att jag är stressad, vilket mest är skolans fel. Ska redovisa på onsdag och vet inte ens vad jag ska redovisa...Hatar didaktiken som jag höjde upp till skyarna tidigare i höst! Har glömt bort tvättiden två dar i rad men kom på det till slut ändå så nu har jag tvättat i alla fall. Hade bara inte tillräckligt med tid så jag hann inte torka den så nu hänger det massa tvätt här inne istället...Blä!

Aja, ska inte gnälla! Har varit en bra dag i övrigt. Känns som om jag börjar närma mig slutet av julklappsletandet vilket är otroligt skönt! Brukar stressa runt med det till dagen innan julafton i vanliga fall.

Joakim ska upp till Sthlm ikväll så nu ska jag se ett avsnitt Dexter med honom innan han åker.
Kram

Önskeklappar

Jag önskar mig så sjukt många saker verkligen men det dumma är att jag aldrig säger till någon vad jag önskar mig. Tror inte att det är någon som frågat vad jag vill ha i år, men det beror på att alla vet exakt vad jag vill ha! Jag är väldigt lätt att ge julklappar och födelsedagspresenter har jag förstått det som. Min mamma har varit klar väldigt länge men hittar ändå mer och mer som hon tror jag skulle vilja ha haha!

Har faktiskt aldrig blivit besviken över någon jag fått, blir alltid glad över allting! Eller jo, en gång  har jag blivit besviken, till en början men det ändrades fort sen. En jul när jag var liten så fick jag brevpapper av min mormor och morfar. Och inget mer! Jag var jätteledsen när jag såg min lillebror öppna paket efter paket från just mormor och morfar och jag var ganska liten då så jag blev jätteledsen och förstod inte vad jag hade gjort för fel under året som gjorde att jag inte fick något mer. När mormor väl upptäckte att jag var ledsen och frågade om jag inte tyckte om vad jag fått av dem så började jag hysteriskt gråta och sa att jag ju inte fått något. Det visade sig att mormor, som så många gånger innan, hade glömt hela påsen med mina julklappar i källaren. Blev jätteglad och minns speciellt att jag fick en gul och blå matta det året som passade till min soffa och mina tapeter. Blev extra glad över att få så bra presenter då när jag först trodde att det inte skulle bli något. Haha, kan inte låta bli att skratta när jag tänker på det. Varje jul fick man ta ett extra varv i mormor och morfars hus för att se så det inte låg någon inslagen present kvar i något hörn. Hon brukade glömma bort dem. Jag och min bror fick julklappar i påskpresent ett år som hon glömt! Min fina mormor, saknar henne massvis!

Var inte meningen att jag skulle komma in på det här men när man skriver ibland så försvinner tankarna bara iväg och fingrarna följer automatiskt efter över tangenbordet. Det jag skulle visa var två saker som jag verkligen vill köpa just nu men ska vänta med till efter jul ifall någon är tankeläsare och har köpt just dessa saker.

Som så många andra just nu så vill jag verkligen läsa böckerna som
filmen Twilight är baserade på. Den första heter på svenska "Om jag
kunde drömmar" och de är skrivna av Stephenie Meyer. Vet
inte om jag vill läsa dem på svenska eller engelska bara...


Den andra saken som jag har viljat köpa till mig själv i 2 år
men som aldrig har blivit av är den här underbara burken
med body butter med kokoslukt från The Body Shop.


Julklapparna börjar fixas

Nu har jag kommit hem igen och har hunnit äta lite också. Åkte iväg ut till Tornby efter att jag varit i sektionsrummet. Fick tag i julklappar till Joakim och lillebror. Älsklingen är helt klart svårast men idag har jag lyckats få tag på en massa saker. Skönt när man äntligen kommer på vad man ska ha!

I slutet av veckan ska jag och Joakim ut och fixa det sista. Ska ju iväg och börja fira vår jul redan på lördag så det är inte så många dagar kvar nu. Det här kommer bli en jättebra jul tror jag. Var lite skeptisk innan men nu när jag ska få vara med Joakim den mesta tiden så känns det bättre igen. Hade varit så tråkigt att dela upp oss denna julen också.

Nu ska jag ta tag i städningen här hemma lite. Svärmor kommer över på middag ikväll som jag skrev tidigare så måste få bort lite kartonger här så ingen snubblar.

Sektionsrummet

Det är bra att man ibland kollar igenom kalendern. Upptäckte precis att det är jag som ska sitta i sektionsrummet på lunchen. Inte det roligaste jag vet direkt men nu kan jag ju fortsätta plugga där så mina planer förstörs ändå inte. Den här veckan är sista veckan vi har öppet där antar jag så i slutet av veckan ska pengar ner till banken, jag ska till IKEA och köpa plastlådor till märkerna och sedan förbereda föräljningslistor och allt inför nästa termin. Blir skönt när det är fixat så jag bara kan koncentrera mig på bokföringen. Känns riktigt bra att vara omvald faktiskt! Har hela terminen känt att det är någon form av ekonomi som jag vill jobba med...vilket inte alls har att göra med det program jag läser just nu så jag känner mig väldigt vilsen och irriterad. Får se vad jag får som svar den 14:e januari...Kommer att betyda mycket för hur framtiden ska se ut! Vet faktiskt inte vad jag själv hoppas på för svar...

Angelina

Åh, kom precis på en sak som jag glömt att berätta. Förra veckan fick min kompis från högstadiet, Helena, och hennes pojkvän Jim sin lilla tjej! Angelina heter hon och är hur söt som helst på bilden jag har sett! Jättegrattis till er två! Helt underbart! Hoppas på att kunna åka och hälsa på dem om ett tag. Var alldeles för längesedan som jag träffade Helena!

Pluggdag!

God morgon!
Den här veckan ska bli min värsta plugg-vecka på länge. Inte för att jag har tenta nu eller något sådant, men jag känner att jag VILL få allt klart till jul så att jag inte behöver släpa med mig en hel hög med böcker överallt. Tycker att det är så svårt att ta mig tid och sätta mig med det när det finns roligare saker att göra. Tror faktiskt att jag ska ta mig till biblioteket och plugga senare idag och se om jag kan koncentrera mig bättre där än här hemma.
Ska sätta igång alldeles strax men först måste jag äta lite frukost. Skriver mer senare idag!

Lång härlig dag!

Vilken härlig dag det har varit! Har inte fått riktigt allt gjort som jag skulle men jag är ändå nöjd. Knäcken blev väldigt god, granen blev riktigt fin och  jag har hunnit äta gott, umgås med älsklingen och kolla på massa serier och ta det lugnt. Sådana här söndagar skulle jag vilja ha lite oftare.

Har seminarium i morgon och har ett par sidor kvar att läsa så jag ska sätta mig ner med det nu innan det är dags att sova har jag tänkt.
Godnatt!

Granen är klädd

Så, nu är granen klädd! Behövs bara lite änglahår också om jag lyckas få tag på det.
Dags att koka knäck.


Prison Break

Yes, äntligen är vi ikapp på Prison Break. Har varit lite segt att se alla säsongerna på rad men 4:an är helt klart bäst så det gick lätt i slutet. Sedan älskar jag verkligen Michaels roll. Helt underbar kille! Nu kommer vi kunna variera den med Heroes, Dexter, One Tree Hill och Ugly Betty. Underbart! Dags att klä granen!

Tredje advent

Godmorgon allesammans!
Nu är jag hemma och allt är lugnt så jag hinner uppdatera lite. Idag är det tredje advent. Är lite irriterad över att jag inte har någon adventsljusstake i år så jag får inte tända det tredje ljuset. Ni får göra det åt mig också.

Julbordet igår var trevligt. Var lite ont om plats vilket var jobbigt men så fort vi ätit klart så gick det att sitta igen. Blev god mat, prat och skratt med vännerna och naturligtvis sing-star. Jag och Jocke var båda lite slitna eftersom Ninja inte kunnat sova ordentligt när vi varit hemma utan bara viljat vara ute hos mamma och pappa. Har gjort att vi inte heller kunnat sova eftersom hon legat och gnällt. Runt klockan tolv var vi nöjda och vandrade iväg hemåt.

Idag är det mycket som borde göras. Granen ska kläs, tomtarna ska placeras ut, det ska dammsugas och torkas golv, slås in julklappar och gärna kokas lite knäck också. Hör ni hur juligt det låter. Kommer nog bli en härlig dag!


I torsdags var vi nere i Ullared och köpte några julklappar.
I ingången fanns det massa fina tomtar.


I fredags åkte vi ut och hämtade julgranen hos farfar. Ni får se
hur den ser ut klädd när vi fixat det idag.


Ninja var glad åt att få följa med och springa runt. Hon är riktigt
ståtlig på den här bilden!


Den dagen vi skaffar hus ska det verkligen ha öppen spis.
Tycker att det är så otroligt mysigt!


I alla stora rondeller i Gislaveds kommun står sådana här figurer
varje jul, påsk och halloween. Riktigt skoj! I Gislaved var det
snögubbar och pepparkaksgubbe medan det var tomtar i Smålandsstenar.


När vi satte fot på granen hittade vi ett fågelbo som byggts däri. Stackarna,
vi har förstört deras sommarbostad!


Älsklingen och jag på julbordet igår.

Julbord

Hej hej!
Nu har vi precis kommit tillbaka till Linköping och satt fot på granen och lite sådant. Ska iväg om mindre än 2 timmar igen. Ikväll blir det nämligen julbord med vännerna här uppe. Har precis varit och handlat laxen som vi ska ha med. Har tagit en del bilder och har en del att skriva om men det blir nog först imorgon. Nu måste jag försöka komma på vad jag ska ha för kläder ikväll.
Ha en härlig lucia!
Kramar!

Mammas födelsedag

Blev aldrig någon mer uppdatering igår. Har nämligen inte brytt mig om att plocka om min sega gamla klumpiga dator. Åkte ner till Ullared igår och handlade en del julklappar. Tyvärr är det många kvar att fixa och mycket av det jag tänkt få tag på blev det inget med. Efter det åkte vi hem igen och åt middag, garnerade smörgåstårtor och drack gott vin.

Idag på förmiddagen åkte jag, Jocke och Ninja ut till farfars barndomshem och hämtade julgranen som vi ska ha med till Linköping och tog en promenad. Nu ska vi strax åka iväg och betala Egyptenresan, hämta kusinen i skolan och hälsa på morfar. Blir nog ingen mer uppdatering förrän vi är i Linköping igen i morgon eftersom släkten kommer ikväll för att fira mamma.

Pinsamt SVT

Jag måste få klaga lite till på årets (jul?)kalender... Jag tycker faktiskt att det är pinsamt hur de kunnat bestämma sig för att visa den här. Har gått upp varje morgon och kollat på den för att ge den en chans men nu har det gått 11/24 avsnitt och jag tycker att den är totalt värdelös verkligen!

När jag var uppe i Sthlm missade jag avsnitten och tänkte att jag skulle se dem på hemsidan istället men jag g l ö m d e bort det. JAG! Jag glömde bort julkalender! Det har nog aldrig tidigare inträffat! Jag som varje kväll kollar klockan flera gånger för att försäkra mig om att alarmet är på så jag kommer upp och kan mysa framför tvn. Det finns ingen julkänsla över huvudtaget i årets julkalender vilket jag tycker är bland det viktigaste i en JULkalender! Det är tre superlöjliga personer som springer runt och lyckas fånga ett psyko som tror att han är tomten... Det känns som om de har försökt koncentrera sig på humor i år men till och med det misslyckas det med. Det är inte ett dugg roligt!

Jag vet inte om jag tänker fortsätta titta längre, jag tycker att det är så hemskt! Men om jag känner mig själv så kommer jag ändå att se det och hoppas in i det sista att det ska hända något mirakel. Jag hoppas verkligen att det blir en bra julkalender nästa år. Att de går tillbaka och kolla på det som tidigare visats och försöker komma på vad det var som gjorde exempelvis sunes jul, pelle svanslös och trolltider så bra,  och använder det till att komma fram med något riktigt bra!

Nu ska jag återgå till packningen, var bara tvungen att ta en paus och få skriva av mig så jag inte går runt och är irriterad mer...

Resa idag igen

Hej på er!
Nu är jag nere i Linköping igen men ska strax åka härifrån. Idag ska vi nämligen ner till mina föräldrar och stanna till lördag eftersom min mamma fyller år i morgon. Ska passa på att ta en tur till Ge-Kås när vi ändå är nere. Har typ alla julklappar kvar att köpa, men vi vet i alla fall i stora drag vad det ska bli för något. Vi ska också åka förbi resebyrån där vi bokade vår Egypten-resa och betala den.

Var tänkt att vi skulle stanna till på söndag egentligen men vi ska ha julfest med våra vänner här i Linköping på lördag kväll och det vill vi inte gärna missa. Var riktigt skoj förra året!

Farfar ska fixa julgranen till oss också som vi ska ta med upp hit så på söndag är det dags att klä granen och fixa det sista med julstädningen. Har tänkt att koka lite knäck då också. Lite julgott måste man ju ha hemma. Mamma sa att hon skulle fixa pepparkaksdeg till vi kommer hem nu så då blir det att jag bakar ut en del av den och får med mig några hit.

Igår kom Anders, Julia, Sebbe, Maria och Basse över och fikade med oss. Vi + David ska nämligen fira nyår ihop vilket kommer bli jätteskoj. Därför var vi tvugna att prata lite om det och se vem som ska fixa vad. Mina och Jockes uppgifter blir att fixa ett litet förrättsalternativ, dricka och fyrverkerierna. Fem av oss firade ihop förra året och då gick vi till Harrys på kvällen vilket inte var någon succé så i år ska vi stanna hos Basse hela kvällen. Ta med lite sällskapsspel och sådant. Kan nog bli mysigt och trevligt tror jag!

Nu ska jag äta lite frukost och sedan sätta igång och packa det som ska med hem. Skriver mer ikväll därifrån!
Ha en underbar dag!

Konstigt hundfolk...

Har aldrig träffat någon när jag varit ute med Ninja som varit konstig, inte förrän nu. Det var tre hundar som sprang lösa där jag brukar rasta henne och istället för att bara släppa henne som många andra gör så gick jag fram till ägarna och frågade om det var okej om jag släppte henne så hon fick springa av sig. Två av dem var tysta men den tredje sa "jag försöker få min hund att bara vara på den här gräsplätten" så pekade hon på en av de tre gräsområden som finns där. Sen sa hon inget mer... Tycker hon visade tydligt att hon inte tyckte att jag skulle göra det. Det är ju knappast så att Ninja skulle få hunden att springa någon annanstans. Försökte dra med mig Ninja därifrån men två av de andra hundarna sprang efter och retade henne hela tiden så det var typ omöjligt och ägarna gjorde ingenting...trots att hundarna gick utanför det området som ägaren sa gällde. Helt knäppa verkligen! Vad irriterad jag blev! Ninja och jag gick istället hemåt och hon var så snäll så. Titta så snällt hon satt och tittade medan jag städa upp efter henne.


Tråkig uppdatering

Ledsen att det inte blir något roligt just nu. Åkte upp till Sthlm just för att koppla av och kunna plugga lite så det är inte så mycket som händer. I eftermiddag ska vi i alla fall åker ner till Linköping igen. Senare ikväll kommer lite vänner över som vi ska fira nyår med och så ska vi planera lite hur den kvällen ska bli. Det kommer nog bli jättemysigt!

Upptäkte att jag aldrig laddade upp den enda bild jag tog på julmarknaden jag var på.

Tråkigt att det inte var någon snö men det är ändå stämning över det hela med alla marknadsstånd som står överallt. Mysigt!

Haha, Ninja är ju för söt! Idag upptäckte hon att om hon sätter sig i den ena soffan så kan hon titta ut på allt folk som går förbi utanför. Det är lite fler här på Götgatan än vad det är hemma i Ryd så hennes huvud gick fram och tillbaka hela tiden. Lättroad hund!

Nu ska jag sätta mig och läsa lite mer EU innan det är dags att åka hem mot Linköping.
Kram

Cleaner

Hej på er!
Ska alldeles strax gå och lägga mig. Väntar bara på att Jocke och Ninja ska komma in från dagens sista promenad. Brukar vara jag som får sköta det där men jag har så otroligt ont i vänster stortå när jag går. Förstår inte varför...

Jaja, har haft en härlig kväll i alla fall. Jag och Jocke gick ner och satte oss på Axela och åt vitlöksbröd och hamburgare och drack vin/öl. Var verkligen gott! Efter det gick vi upp till Ninja igen och Jocke visade mig Little big planet. Verkar vara ett roligt spel men måste testa på själv från början sen så jag får mer sammanhang i det hela. Tycker inte att det är speciellt kul att bara sitta och titta på när andra spelar något. Vill vara med jag också! Istället gick vi ner och hyrde en film. Blev cleaner med Samuel L Jackson. Kan inte bli dåligt när han är med i en film tycker jag inte. Konstigt nog så är det ändå ingen skådespelare som jag tänker på så ofta bland de bästa trots att han är grymt bra. Förstår inte vad det kan bero på...? Den handlar i alla fall om en före detta polis som numera städar upp efter dödsfall. Han får ett jobb om att städa efter ett mord men efteråt upptäcker han att frun till den mördade inte alls beställt "städning" och att mannen är försvunnen. Någon har bara försökt städa undan bevisen. Lite annorlunda och spännande!

Slutligen spelade vi en omgång monopol och ojojoj vilken tid det tog. Brukar inte ta så lång tid på PS eftersom datorn räknar pengarna och allt sådant till skillnad från brädspelat. Men Jocke och den sista motståndaren satt i över 1 timme bara de. Totalt tog det nästan 3 timmar. Det är därför jag fortfarande sitter uppe.

Men nu är det i alla fall dags för att sova.
Sov så gott mina läsare!
Kramar

Läsa, läsa, läsa...

Hej på er!
Har precis haft en liten paus nu. Har varit ute med Ninja så hon fick leka lite, tagit en dusch, ätit lite och så har jag hunnit läsa igenom alla uppdateringar på bloggkoll. Har hunnit läsa klart Hamlet och har läst lite om EU men nu ska jag sätta mig och fortsätta med det. Har en riktig tråkdag idag ur bloggsynpunkt. Finns inte så mycket intressant att skriva. Borde kanske låta bli idag istället... Kan hända att det händer något spännande senare. Skriver då i så fall!

Vaknat upp i Sthlm

God morgon!
Jag är alltid lika glad när jag vaknar upp i Sthlm. Tog ut Ninja på promenad halv åtta på morgonen och det är full fart redan då. Massa trevliga människor som är ute och går och gärna stannar och pratar. Antingen går de själva med sin hund, har barn som vill hälsa på Ninja men också dem som bara vill stanna och säga att hon är väldigt fin. Många har ganska många fördomar om stockholmare men jag tycker alla jag har träffat här uppe än så länge är riktigt sociala och trevliga. Så det så!

Kom upp hit vid 21 igår och då åt vi middag och sedan spelade monopol en gång innan det var dags att sova. Idag blir det en tråkdag egentligen men det är bra. Ska nämligen sitta och plugga hela dagen. Har ett par sidor kvar i Hamlet, sen ska jag läsa Don Quijote (kap 1-14), de sista sidorna om EU:s politiska system och så ska jag läsa om sociala problem i sociologiboken. Rolig blandning va? Haha! Nä, håller ju på att läsa ikapp det jag missade när jag var inlagd och opererade mig förra hösten. Var ju dålig nästan hela hösten innan de gjorde något av det. Därför jag läser litteratuhistorian. Sedan läser jag ju min ordinariekurs "svenska samhllsförhållanden 2" där nationalekonomi, sociologi och statsvetenskap är de tre delarna som vi går igenom. Har hunnit läsa allt i ekonomin och har bara ytterst lite kvar i statsvetenskapen. Är så skönt att jag ligger i fas när jag har så mycket att läsa. Tentan är inte förrän 15:e januari så jag har gott om tid på mig för det lilla jag har kvar. Hade varit skönt att få allt klart innan jul. Har litteraturtentan dagen innan, alltså 14:e så jag lär ju få plugga bra i jul ändå...

Hoppas ni får en härlig dag!
Skriver mer när jag behöver ta en paus i läsandet!
Kram

Mycket skola

Godmorgon!
Då var det dags för en ny vecka igen då alltså. Ska bli riktigt skoj faktiskt! Ska inte vara i Linköping någonting. Har två föreläsningar och ett seminarie idag egentligen men de ligger på varandra så det blir bara en av varje. Sen ska jag hem och julpynta har jag tänkt. Bar ner alla saker från förrådet igårkväll när vi kom hem från adventsfikat. Ikväll ska jag iväg till Stockholm och ska stanna där till torsdag. Blir bra tror jag. Ska försöka läsa ikapp mig på allting. Har lite i sociologin att läsa just nu.

På torsdag åker vi ner till familjen i småland. Mamma fyller år så vi ska hem och fira henne. Ska också passa på att betala Egyptenresan, åka till Ullared och köpa lite julklappar, baka ut pepparkakor och ta hem en gran som farfar fixat. Blir en underbar vecka helt enkelt!

Nu ska jag äta lite frukost. Börjar bli riktigt hungrig nu!
Ha en härlig dag!

Andra advent-mys

Hej mina vänner!
Hur har er andra advent varit hittills? Själv börjar jag lugna ner mig nu äntligen. Gått runt en snabbis på julmarknaden. Annas smycken var jättefina! Sen åkte vi till Maxi innan vi åkte hem och började städa. Har inte fått upp tomtarna och sådant, men allt är undanplockat förutom på kontoret så jag smidigt kan sätta upp allt imorgon.
Alldeles snart kommer Anders och Julia hit och ska äta med oss. Vi har gjort Teriyakilax, vildris och stenbitsromssås. Väldigt gott är det!
Nu måste jag fixa det sista.
Kram

Tvättdag...tråkigt

Idag SKA jag fixa här hemma. Så är det bara! Håller just nu på att tvätta. Är inte så roligt, men det är värre när allt man vill ha på sig ligger i tvätthögen. Är mycket på schemat idag. Förutom att tvätta och julstäda så ska vi på julmarknad i Gamla Linköping eftersom Anna ska stå där och sälja sina smycken. Sen ikväll kommer Anders och Julia på middag och efter det ska vi på andra adventsfika hos Sebbe. Mysdag helt enkelt!
Nu måste jag fortsätta här!

Seg dag

Idag har det varit en seg dag faktiskt. Kan inte fatta att klockan knappt är 19... Har inte fått något julfint här alls idag. Däremot blev vi äntligen av med barbordet så imorgon kan jag förhoppningsvis i alla fall komma in uppe i förrådet.

Har inte gjort så mycket mer än varit på kassörutbildning idag och den var bara en timme. Vet inte, är lite irriterad över lag idag bara. Hoppas verkligen på att få i ordning här imorgon! Andra advent och Julia och Anders kommer över på middag.

Tror jag ska sätta mig och kolla på någon film ikväll. Jocke har åkt ner till Basse för två vänner från gymnasiet är där så de skulle ut på stan idag. Får passa på att koppla av och hitta på lite sådant jag känner för.
Hoppas ni har en riktigt härlig lördag!

Julfint ska det bli

God morgon!
Hoppas ni sovit gott!
Idag har jag planerat att göra julfint här hemma. Sätta upp gardiner i det sista fönstret och plocka fram alla tomtar och sådant. Är egentligen lite tidigt men jag har fullt upp och nu ska jag inte vara hemma på en vecka och sen så är vi ju inte här över jul så det kan vara kul att ha allt upp innan så vi får se sakerna lite.

Ska på kassörutbildning en timme i eftermiddag vilket ska bli riktigt intressant. Ska ju börja mitt tredje år som kassör i sektionen och har väl egentligen bra koll på det hela men de skulle gå igenom något bokföringssystem som jag är intresserad av. Får se hur det blir!

Nu ska jag sätta mig i soffan och läsa Hamlet som ska vara klar till måndagens seminarium. Hinner väl inte läsa jättemycket för julkalendern börjar ju snart, men lite lär det väl hinna bli!

Ont i magen-dag

Mina planer för dagen blev ganska förändrade. Har haft ont i magen hela dagen och misstänker att det är en sten som är kvar och vill vandra ut. Har inte haft sådär riktigt ont så jag inte vet vart jag ska ta vägen tack och lov, bara illamående och ont. Har börjat ge med sig nu i alla fall.

Åkte till skolan och var med när vi skrev klart vår text men fick åka hem när det var dags för själva seminariet. Hade varit jobbigt att sitta där om det hade slagit som värst. Åkte istället hem och lade mig i soffan och sov i två timmar innan jag åkte iväg på ekonomimöte. Sen har jag bara legat hemma i soffan hela dagen och läst böcker inför renässansseminariet vi har på måndag. Fårkällan hann jag läsa och ca 30 sidor i Hamlet. Ikväll har vi varit hemma hos Jockes mamma och hjälpt henne sätta ihop en hallmöbel och lite annat som hon behövde hjälp med.

Tog inte så många kort igår och många blev inte så bra så jag bjuder bara på ett på mig och älsklingen. Satt på Storan och drack drinkar och vin. Var en riktigt trevlig kväll! Älsklingen ser ut att börja bli lite trött av allt roligt ;)


Ett litet ynkligt poäng!

God morgon!
Hade riktigt trevligt igår. Tog ett par bilder som kommer upp senare. Ska vara i skolan om 30 minuter så hinner inte just nu. Blev lite irriterad när jag öppnade mailen idag. Hade fått tillbaka tentaresultatet, fick underkänt... Det som var störande var bara det att jag hade 26 poäng. Godkänt var 27! Ett enda litet poäng på hela tentan...Förra gången var jag riktigt nära också. Hatar sådant! Då har jag hellre missat tentan totalt än att vara så nära. Det går man ju och blir arg på sig själv för. Vet inte när jag får skriva den nästa gång nu heller...Blä!
Skriver mer när jag kommer hem från universitet!

Bestämt mig vad jag ska ha!

Nu har jag precis duschat och gjort mig klar för att åka iväg. Äntligen! Kom på att jag tog kort på vad jag hade på mig igår men att jag glömde lägga upp den så den kommer här nu också.


Min nya tröja från Gina tillsammans med min härliga kjol från Vila
var vad jag hade på mig igår!


Ikväll blir det en klänning och en polo från Gina som jag köpte
i somras men aldrig haft på mig knappt. Tycker de passar bättre nu när
det är vinter än vad de gör på sommaren!


Jag har även mina fina nya skor som gör att mina
fötter ser fyra storlekar mindre ut!


Jag är glad över att få följa med ut ikväll!

Min blogg bara krånglar just nu...Jaja, fick precis veta att jag ska med bussen som går om 8 minuter så nu måste jag skynda mig. Vill inte springa i klackarna. Ha en underbar kväll allesammans. Ska ta en massa bilder till er!                   

Vad ska jag ha på mig...

Alltid samma problem, jag vet inte vad jag ska ha på mig ikväll! Tydligen borde jag tvättat för allt jag hade tänkt ligger i tvättkorgen. Får alltså bli något gammalt hemskt som åker på. Det kommer ta evigheter att bestämma sig. Hatar det! Någon mer än jag som brukar ha problem med det?

Somnar

Har sjukt mycket att hinna läsa nu när jag har börjat med två kurser. Jocke ska ut och äta julbord med jobbet ikväll och efteråt ska vi tjejer möte upp dem och åka ner på stan och dricka öl. Har ställt in träningen ikväll för ´jag måste verkligen läsa tills dess. Problemet är bara att jag är sjukt trött så jag somnar ett par minuter i flera omgångar. Läser 5 sidor, sover 5-10 minuter, läser 5 sidor, sover 5-10 minuter....Så störande! Hur ska jag lyckas hålla mig vaken?!

Lite sen idag med

Godmorgon!
Har lite dåligt om tid denna morgon också. Gick upp vid 7 för att se julkalendern men somnade i soffan precis när det började och vaknade 30 minuter senare...Gick och lade mig igen efter det och gick nyligen upp och har sett dagens avsnitt på datorn istället. Ska vara i skolan om 30 minuter så det är dags att sätta lite fart.
Har kommit en massa snö under natten vilket jag tycker är jättemysigt! Det här blir nog en bra dag!


Blev inget med flytten

Hej hej!
Känner mig rätt så trött nu faktiskt! Var ju tänkt att svärmors flyttlass skulle komma idag, men allt blev förskjutet så det kommer inte förrän imorgon istället. Fick veta det först 21.30 så innan dess satt vi bara här och väntade och gjorde ingenting, jag kollade bara på Bonde söker fru först. Efter det blev det två avsnitt Prison Break och nu tror jag allt att det är dags att sova. Börjar inte förrän 10 imorgon men julkalender är ju lika tidigt som vanligt för det...
Godnatt!


Tråkig

Jag känner mig riktigt tråkig idag! Inte det att jag har sagt nej till att hitta på något utan med att det i allmänt är en tråkdag. Jag har någon skit i kroppen som inte vill ge med sig och jag känner mig trött och småkrasslig hela tiden. Nu har näsan börjat rinna också... Vill bli pigg!Vill inte göra annat än ligga framför tvn just nu. Kanske ska se något avsnitt Ugly Betty... Det låter inte helt fel!

Hemska praktik!

Hej på er!
Blev väldigt stressigt idag på morgonen. Hade glömt att jag började 8 även att jag skrev det igår så när jag hade kollat på julkalendern satte jag mig vid datorn och sen när jag upptäckte att jag började tidigt var kl 7.38 och då skulle jag hinna äta frukost, klä på mig och göra mig i ordning och plocka ihop allt som skulle med på 22 minuter. Galet blev det! Hann i alla fall i tid!

Kändes lite sådär med den nya kursen. Läraren kunde inte uttala namnen på kända verk och personer vilket jag tyckte var pinsamt...Sedan var jag så trött från början vilket inte hjälpte av att lyssna på honom...Hoppas det blir bättre. Ser nämligen fram emot att läsa Litteraturhistoria igen. Var kul att träffa Sandra igen i alla fall!

Efter det gick jag till dem som har hand om praktiken. Hann inte öppna munnen knappt innan tårarna började rinna. Hatar att gråta inför andra som jag inte känner men jag mår så förbannat dåligt över det här med praktiken så jag kunde inte stoppa det. De sa att de inte kunde ta hänsyn till min lilla Ninja, men eftersom jag varit sjuk innan verkar det som om de förstod lite i alla fall. Ska gå tillbaka dit den 14:e januari och se om de lyckats fixa något. De skulle kolla med en skola i Linköping och annars i Mjölby. Håller verkligen tummarna för det här! Tror faktiskt att jag tar uppehåll annars...

Nu ska jag mysa ner mig i soffan med Ninja och titta på något roligt innan jag ska börja plugga. Min svärmor flyttar hit till Linköping idag så vi ska ta emot flyttbilen senare. Spännande!
Hörs senare!

Huvudvärk

Hej hej!
Nu ska jag strax gå och lägga mig. Har suttit och kollat på Prison Break sedan jag kom hem från träningen. Var riktigt jobbigt idag faktiskt! Har inte tränat på ett par veckor och gick in för det ganska hårt. Hade ätit, sovit och druckit dåligt också så jag antar att det kan vara en av orsakerna till att mitt huvud riktigt smäller just nu. Hoppas att det går över under natten. Har skola kl 8 imorgon så det är inte säkert jag hinner skriva förrän runt lunchtid.
Godnatt!

Äntligen dags igen!

Eftermiddagens möte blev inställt. Kan inte annat än säga JIPPIE! just nu! Känner att jag har en hel del att göra och det är så mycket möten hela tiden just nu så det är skönt att få en dags paus.

Vet ni vad jag ska göra nu om 30 minuter? Jag ska åka iväg och träna! Har känt mig halvrisig och haft fullt upp så jag tror säkert det är tre veckor sedan sist. Men ikväll ska alltså jag och Julia iväg och dansa lite. Ska bli väldigt härligt! Har tänkt att ställa in mig på att jag ska köra tre pass den här veckan. Sen får vi se hur mycket det blir, men nu när jag skriver det här så känns det ju som om jag måste leva upp till det och det kan vara bra för mig så att jag inte drar mig ur haha!

Måste byta om nu och göra mig redo.
Ha det härligt!

Julkalender

Från det att jag var riktigt liten fram till jag var 13 år fick jag och min lillebror varje jul en liten present varje dag i december fram till julafton. Farmor och mamma sydde varsin tavla till oss och köpte hälften av presenterna var. Jag älskade det och det fanns inget bättre än att vakna på morgonen och öppna min lilla present och sedan gå ner och kolla på julkalendern på tvn. Det var underbart! När min farmor gick bort slutade mamma med det där för att hon tyckte det blev lite jobbigt att fixa allt själv, vilket är helt förståligt!

Varje år, enda sedan dess, har jag när vi kommer in i december saknat det där. Jag går fortfarande upp och tänder adventsljuset och kollar på julkalendern men pakettavlan saknas. I år däremot åkte den fram, men inte till mig sjäv! Nä, jag ville nämligen att Jocke skulle få den i år så idag har jag varit och handlat lite småsaker till honom som han ska få varje dag. Igår fick han en chokladkalender, dagens har han inte öppnat ännu och eftersom han ibland läser här vill jag inte skriva vad det är. Har haft en rolig eftermiddag idag i alla fall genom att gå och fixa den här till honom som jag själv tyckt så mycket om! Det blev lite tungt på tavlan bara så jag får hänga dit lite paket i taget nu, men så här blev det i alla fall!


Strul

Hej på er!
Vet inte om ni kan se det här...Uppdaterade på morgonen innan jag åkte till skolan. Först så tog det 1-2 timmar innan det fungerade och logga in och nu ser jag att inte mitt inlägg kommit upp trots att det ligger här! Sen nu när jag kom hem hade jag 130(!!!) nya blogginlägg att läsa. Mer än hälften av dem visade sig vara gamla. Vad har hänt idag egentligen?! Får hoppas att det här kommer upp nu, annars är det ju onödigt att skriva vidare...

En ny dag

God morgon allesammans!
Har varit uppe ett tag nu. Har kollat på julkalendern och förberett mig inför grupparbetet som jag strax ska iväg och skriva. Måste hinna med och göra mig i ordning och äta frukost också. Har grupparbete om att jämföra Rysslands och Israels politiska system. Ganska intressant att läsa om men just nu hade jag hellre bara viljat koncentrera mig på de stora viktiga uppgifterna jag har. Tyvärr har jag inte så mycket alternativ där, allt måste göras.
Nu måste jag skynda mig. Har 20 minuter på mig!
Ha en härlig dag!

Twilight

Jag är lite sen, jag vet, men nu har jag äntligen sett Twilight och jag måste hålla med alla andra som jag hört prata om den. Helt fantastisk film! Definitivt en film som kommer hamna i min samling här hemma. Känns inte riktigt lönt att skriva om vad den handlar om eftersom den har varit samtalsämnet ett bra tag nu. För er som mot förmodan inte känner till filmen så är det en vacker, kärleksfull vampyrfilm. En film som framställer vampyrer på ett sätt som jag aldrig varit med om tidigare. Det är verkligen ett måste att se den här filmen. Kanske borde gå och se den igen! Haha! Nä, jag tror faktiskt att jag ska försöka beställa hem böckerna som filmen bygger på. Som jag förstått är det tre böcker i serien och de är skrivna av Stephenie Meyer. Kan definitivt blir ett bokalternativ under julhelgen!



Lördagens shoppingrunda

Då så, nu är jag hemma och har lite tid till att skriva...äntligen!
Som jag skrev i lördags så skulle jag iväg till tornby och shoppa, vilket jag också gjorde och då måste jag ju visa vad jag köpte!

                             

De här två skorna köpte jag. Tycker väldigt mycket om båda. Behövde något som är skönt
att gå runt i och de här är faktiskt otroligt sköna på!


Eftersom jag är en fattig student åkte jag till Skopunkten och då kan man ju inte låta bli att
välja ut ett tredje par. Tycker de här var jättehärliga och de fick mina fötter att se
mindre ut än vad de är. Totalt pris för alla tre paren: 398:-!!!! Jag lyckades igen ;)


Köpte den här tröjan på Gina. Snygga kravlade armar och passar perfekt till tights
och alla mina nya par skor kan man matcha till


Sedan köpte jag den här svartvitrandiga toppen för att kunna använda mina
fina klänningar och kjolar till vardags också. Även den På Gina Tricot.



Ledsen att det blir så dåliga bilder men jag har så mörkt inne hela tiden nu när det är vinter
så blixten förstör allt och utan syns inget...Ska försöka fixa. Så här var jag klädd idag.
Min nya tröja och det nya skärpet jag köpte på H&M. Trivs verkligen i det!



Osminkad och trött men i alla fall nyklippt!

Vad heter årtiondet?

Hej!
Har inte tid till att lägga upp det andra nu heller. Ska strax iväg på nästa möte. Anledningen är att jag har tänkt att få med lite bilder så då tar det lite längre tid.

Har bara en liten fråga till er som ni måste hjälpa mig med. När jag satt i bilen och körde hem från stan så lyssnade jag på radion och då var det den där tävlingen på RixFM som handlar om 70-, 80- eller 90-talet. Då började jag funderar över vad det här årtiondet heter. Om man tänker på första årtiondet på 1900-talet kanske det blir lättare. 1900-talet är ju hela århundradet och sen heter det ju "tiotalet", "tjugotalet" och så vidare...Vad säger man om det första? "nolltalet"? Låter ju superdumt! Men det måste väl finnas ett ord för det eller? Måste få svar på det här...

Inte anti...

Hej på er!
Märkte precis hur anti jag lät tidigare när jag skrev om julkalendern. Kan ju bara säga att jag kommer gå upp 7.15 varje morgon för att kolla på det här. Bara det att jag går och väntar på att se någon som är lika härlig som de gamla var...

Känner mig en aning stressad. Blev fin i håret tycker jag i alla fall. Kan ju försöka ta en bild senare. Har en massa att läsa till imorgon innan vi ska sätta oss med grupparbetet och om 1 timme har jag möte med banken tillsammans med några andra i styrelsen och senare har jag möte med nya styrelsen. Ska försöka uppdatera med det jag skulle så fort jag får lite tid över idag. Jag som fick för mig att det skulle bli en lugn dag, förstår inte vad som hände och hur kalendern helt plötsligt hade massa saker inlagda...hmm...
Hörs senare!

Skägget i brevlådan

God morgon på er!
Har massa saker att skriva idag men jag får nog dela upp det i olika omgångar.Har nämligen en hel del att göra idag, först ska jag till frisören om en timme. Ska bli skönt att bli fin igen!

Har precis suttit och kollat på första avsnittet av årets julkalender på tvn. Måste säga att jag alla de senaste åren varit så besviken! Jag vill att det ska vara en mysig julkalender såsom de bästa har varit. Pelle Svanslös och Trolltider är mina favoriter och de är mysiga att se på. Den här kan kanske bli rolig, men jag tycker faktiskt att den var "ful". Med det menar jag miljön...Så tråkigt! När jag gick sista året på gymnasiet och skulle göra ett projektarbete så funderade jag faktiskt på att skriva en egen julkalender. Jag gick ju samhäll-kultur och tyckte det verkligen hörde till kulturen. Blev dock aldrig så... Jag hoppas verkligen att det kommer bli ordentligt med mysig julkänsla i de övriga avsnitten.

Nu är det dags för en dusch och frukost så får vi se om jag hinner skriva om något mer innan jag måste åka iväg eller om det blir när jag kommer hem igen.

RSS 2.0