Sol-ingen tid inne

Godmorgon!
Jag har haft fullt upp hela helgen och har tagit massa bilder som jag tänkt visa...Oturligt nog har jag inte varit inne något så jag har inte hunnit visa er, inte ens Romresan. Nu ska jag alldeles strax åka iväg till Danmark och sedan Halmstad fram till den 12:e juli. Jocke har med sin dator så jag kan säkert låna den emellanåt och uppdatera er. Så ni får helt enkelt vänta lite med att se vad jag haft för mig.
Ha det riktigt bra och håll tummarna att vi får ha så här underbart väder ett bra tag till!

Golf i solen

Hej på er!
Blev inte så mycket skrivet igår heller. Trodde det skulle bli en helt lugn dag men vid 17 tiden hoppade jag på bussen in till stan och mötte upp Jocke och så satte vi oss på uteserveringen på Stora torget och drack vin och åt trerätters middag. Supergott verkligen! Storan som har en av uteserveringarna och den vi var på gör fantastisk mat. Först delade vi en plockbricka med oliver, getost, vitlöksbröd m.m. Efter det tog jag en underbar Ceasarsallad och slutligen en perfekt gjord Creme Brulée.

Idag på morgonen åkte vi ut till vår hemmaklubb och slog en hink med bollar på rangen innan vi åkte ut till en pay-and-play bana i Norrköping. Vi kollade säkert med 15 personer om de vill gå fadderrunda i helgen men alla var upptagna eller så hade de inte grönt kort som vi först trott. Då är det tur att det finns sådana banor när man vill spela så gärna som vi ville idag. Det gick inte jättebra för någon av oss. Banorna var väldigt korta men också väldigt smala så vi tappade bort en hel del bollar. Jag vann i alla fall i vår boll med lika många slag som sist jag spelade så det gick ju ganska bra i alla fall.

Ikväll har vi bestämt oss för att bara stanna hemma i alla fall. Ska bli skönt för vi har fullspäckad planering framöver.

Ego girl

På bara två dagar har jag hunnit med ytterligare en bok nämligen Ego girl av Carolina Gynning.
Denna bok handlar om hennes eget liv och hur hon som tonåring kom in i modellvärlden och allt som har att göra med det runt omkring. Drogerna, männen och olika kända personer och ställen. Man får läsa om hennes egen uppfattning om tiden i Big Brother-huset som hon gick ut från som vinnare och vilka mål hon haft efter det.

Jag har alltid tyckt om Gynning. Hon är lite speciell på ett bra sätt. Lite galen kan man säga, påminner massa om en av mina närmaste vänner faktiskt. Det är väl därför jag tycker om hennes sätt att vara, för att jag vet hur det är att umgås med en person som henne.

I och med denna bok bekräftas att hon har en lite galen inställning till livet. Hon har varit med om så otroligt mycket underliga saker som många skulle tycka är fasansfulla. Hon däremot verkar se de som en av livets tjusningar och ta det mesta med en klackspark.

Jag är riktigt imponerad av boken för jag har nog aldrig i mitt liv läst något som har känts lika ärligt och det ska hon ha en stor eloge för. Jag har helt enkelt inte kunnat lägga boken ifrån mig så långa stunder. Däremot är själva historien flera gånger osammanhängande och hoppig vilket gör det lite svårt att hänga med.

Skulle gärna vilja ge ett högre betyg men om jag ska jämföra med andra böcker jag bedömt får boken inte mer än en 3:a men den är väldigt stark och är på gränsen att tippa över. Alltså, betyg 3/5 från mig!


Vilken sommar!

Vilken underbar sommar vi har fått! Vill ju inte vara någon annanstans än ute just nu!

Hade en kanondag igår. Satt och läste och kopplade av på förmiddagen och på eftermiddagen var jag och fick mina ögonfransar färgade och ögonbrynen färgade och plockade. Blev riktigt bra! Efter det hämtade jag ut mitt nya körkort, hämtade bilen som varit på service och sen på kvällen gick jag en golfrunda med Jocke, Anders och Julia. Gick faktiskt riktigt bra för oss allihop! Det var ju bara andra gången jag är ute och första gången fick jag 2 p och denna gången 10 p på 9-hålsbana så det var klar förbättring. Långt kvar men det är ändå skönt att se framsteg!

När vi gått klart rundan åkte vi hem till oss och grillade. Var lite roligt för vi fick gå på grillgallerjakt i trädgården. Det hade sprungit iväg och tagit semester verkar det som för vi kunde verkligen inte hitta det. Tack och lov hade vi ett fiskgaller som vi kunde använda istället. Sen satt vi ute och åt gott och drack gott vin hela kvällen tills vi gick in och kollade på Jumper. Perfekt dag helt och hållet!

Idag vet jag inte vad jag ska göra... Än så länge har jag bara varit på promenad och suttit vid datorn. Funderar på att gå ut och sätta mig och läsa lite men jag tror jag måste ha lite mat i magen. Lite jobbigt att laga mat när det är varmt men måste göras. Funderar på att gå och köpa jordgubbar. Det hade varit väldigt gott!

Michael Jackson

Jag fick en total chock när jag startade datorn nu på morgonen och såg att Michael Jackson har avlidit! Har aldrig varit något stort fan men tyckte att det var fantastiskt att han skulle göra en ny turné och var till och med sugen på att få tag på en biljett. Ska man se någon uppträda så är det väl "King of Pop". Nu blev det inte av och trots att jag inte är något stort fan och att han har blivit anklagad för så mycket skit sitter jag och gråter framför filmklippen på Aftonbladet. Det finns få artister idag som har haft stor betydelse för musiken och nu har världen förlorat en de största stjärnorna! Det känns så overkligt! Vila i frid Michael!



Ett tal till min systers bröllop

Senaste boken jag läst är Linda Skugges Ett tal till min systers bröllop. Boken handlar om Sylvia som är gift med Karl och har två små barn och som arbetar som krönikör. Karl arbetar på dramaten men åker iväg till USA för att spela upp en teater. Sylvia får själv ta hand om barnen och sköta hushållets alla sysslor. Samtidigt ska hon hjälpa sin syster med att planera bröllop. Barnen och hon själv blir sjuka omvartannat, bilen är antingen försvunnen eller felparkerad och både Internet och telefon krånglar. Samtidigt ringer systern med massvis som Sylvia måste hjälpa henne med. Själv får hon ingen hjälp.

Jag brukar tycka att de flesta av Skugges krönikor är bra men jag tycker att hennes åsikter och sätt att skriva blir lite för mycket i en hel roman för mig. Samtidigt vänder sig boken till mammor, vilket gör att jag tillhör helt fel grupp med människor för denna boken. På vissa ställen kan jag tycka att det är tänkvärt och roligt men i det stora hela vill jag bara att boken ska ta slut.

Betyg: 2/5


Hej då gamla fina bil! Välkommen nya fina bil!

När jag kom hem från dagarna hos familjen hade de varit och hämtat min fina gamla trogna Toyota som nu ska skrotas! Hann ta ett par sista bilder i alla fall. Hej då fina bilen!


Min fina gamla bil som nu ska skrotas efter att den slutat fungera...


Joakim & Robin i vår nya bil när den precis hämtats för 2 månader sedan och som nu har ersatt min gamla Toyota.

Senaste tiden

Vilket underbart väder vi har fått här nu! Var rädd för att det skulle vara regnigt och hemskt när vi landade i Sverige igen men inte, så glad för det!

Tänkte uppdatera er lite på vad jag har varit iväg på. Kommer ta Rom-resan för sig i ett senare inlägg. Sist jag skrev var jag ju i Västerås och skulle iväg till Bålsta. Hade det riktigt trevligt! Joakims moster och hennes sambo hade lagat jättegod mat när vi kom dit på kvällen så vi satt och åt och drack vin och pratade massa. Alltid lika kul att träffa dem, blir tyvärr inte så ofta bara. På söndagmorgonen skulle vi ge oss ut och spela golf och det regnade som bara den men det hidrade inte oss. Om vi tagit oss dit så skulle vi ut! Första fadderrundan för oss och det gick inte så bra, men man kan ju inte förvänta sig det heller. Jag lyckades bara få ihop 2 poäng haha! Gick bara 9-hål också för sen var vi genomblöta!

När vi spelat klart åkte jag vidare och hämtade upp Matilda i Stockholm och så åkte vi iväg mot Småland. Var riktigt trevligt med lite sällskap i bilen! När vi kom till Linköping sprang vi in och hämtade mina gamla godingar i cd-hyllan. Backstreet Boys, Spice Girls och Aqua blev det haha! Satt och sjöng med för fullt resten av vägen sen. Så roligt! När vi nästan var hemma bytte Matilda till en 80-tals skiva och jag kände knappt igen en enda låt. Nej, usch för den skivan säger jag bara!

När jag släppt av henne i Smålandsstenar åkte jag till min familj och sen stannade jag och mamma i stugan i Halmstad tre dagar. Första dagen var Rasmus och Robin med så då var jag iväg och spelade bangolf med dem. Robin vann med ett poäng över mig *mummel*. Tyvärr blev jag sjuk när jag var hemma. Hade känt av ont i halsen redan på lördagen och det blev inte direkt bättre av att ha golfat i regnet och sen blev min morfar lite dålig en natt så jag och mamma fick bara sova 2 timmar och resten av natten satt vi på akuten. När vi kom hem därifrån på morgonen slog det verkligen ut så jag hade 38 graders feber, ont i hals och öron och riktigt snuvig i tre dagar efter det. Trodde knappt att jag skulle klara av att vara med och fira midsommar men jag åkte iaf iväg till Joakim i Västerås. Har inga bilder därifrån för jag satt inne under filt i soffan hela kvällen och mådde dåligt...

Var bara i Västerås två dagar för sen skulle vi hem till Linköping och byta innehåll i väskorna och fortsätta till Skavsta för att ta oss till Rom. Det skriver jag mer om senare.


Dagen efter midsommar tog Ninja ett bad.


Om jag inte varit sjuk hade jag gärna badat med henne. Det såg så härligt ut och hon älskar att bada!

Rom nästa!

Hej!
Vet att jag inte skrivit på länge igen men jag har haft fullt upp och inte haft tillgång till datorn så mycket. Ska berätta allt som hänt senare men ni får vänta till tisdag. Om ett par timmar åker vi iväg till Rom för att köpa nya IPhone haha! Tillbaka på tisdag förmiddag! Ha det så bra tills dess och sov så gott!

Skicklig tjuv

I tisdags var jag på Café Muggen på Götgatan och fikade med Cissi. (Kan inte rekommendera det; nonchalant personal, får inte vad man beställer och kladdkakan var inte ens god...Tack och lov hade jag världens bästa sällskap!) Hängde min jacka på stolen och under den gömde jag min lilla lilla väska. När vi skulle gå hade någon tagit sig in under jackan, öppnat väskan och stulit plånboken! Hur skicklig kan man vara?! Jag kände inte att jackan rörde sig och varken Cissi som satt mitt emot mig, dem som satt något bord bredvid eller personalen hade sett något. Helt otroligt! Jaja, hade bara 21,50:- i kontanter och en t-baneremsa som jag  blev av med. Korten hann jag spärra innan något hände så det var ju inte hela världen. Mest jobbigt att sätta sig och ringa runt till alla och spärra olika kort och försöka komma ihåg vad jag hade i plånboken. Var helt slut efteråt! Tack och lov hade personen låtit mina nycklar och kamera ligga kvar, de är ju betydligt mer värdefulla! 

För att pigga upp mig själv på kvällen så ringde jag runt och pratade med en massa fina vänner. Sen kom jag på perfekt lösning med att pigga upp mig själv efter dagens händelse. Jag satte mig och kollade på Mamma Mia filmen men i Sing-a-long-versionen och satt och sjöng med för full hals! Helt underbart! Älskar den där filmen! Så om något dåligt händer någon dag så kan jag rekommendera att göra som jag gjorde, kan lova att du känner dig gladare direkt! :D



Framför brasan

Hej på er!
Sitter i en stuga lite utanför Västerås just nu. Kom upp till Stockholm igår för att träffa Malin och rätta till vår uppsats. På vägen upp stannade jag i Nyköping på Max för att äta, var så sjukt hungrig. Kan väl säga att jag lika gärna kunnat köra hela vägen och ätit när jag kommit fram för i 55 minuter fick jag stå i kö för att beställa maten. Helt galet var det! 32 personer lyckades jag räkna det till som bara stod framför mig i min kö. I den andra var det likadant.

När vi väl kommit igång med uppsatsen kändes det tungt. Förstår inte varför vi fick rätta till vissa småsaker som hon inte brydde sig om i någon annans text. Kärringen tycker verkligen inte om oss! När vi valde att avsluta för kvällen var klockan redan åtta och jag körde iväg mot Västerås. Var lite tungt men fick god rabarberpaj när jag kom fram så då piggnade jag till :)

Idag är Joakim ute och förbereder för den självgående gräsklipparen att ta plats. Samtidigt sitter jag inne och skriver på en massa dokument som jag har kvar att göra till skolan. Har precis skickat in mitt reflektionsdokument och nu har jag min extra ekonomiuppgift kvar att göra. Har skrivit 1 1/2 sida av 2 men jag känner att jag inte svarat på någon av frågorna knappt så jag måste ta hjälp av Joakim sen och se vad han tror om det. Satt och kände mig lite frusen så Lena tände i brasan här inne. Riktigt mysigt!

Ikväll ska vi åka vidare till Bålstad för imorgon ska vi på vår första fadderrunda. Sen ska jag till Stockholm igen för att hämta Matilda och sen ska vi köra hela vägen ner till Småland. Ska bli skönt att komma hem lite faktiskt! 
Ja, det var väl det som jag hade att skriva för tillfället :)

1 månad till födelsedag - önskelista

Såg precis att det är den 11:e idag. Det betyder ju att det bara är en månad kvar tills min 23:e födelsedag! Brukar aldrig önska mig något speciellt men i år finns det massvis med saker som jag skulle bli väldigt glad över att få. Tänkte visa er här nu.


En privatkurs hos Make Up Store där jag får lära mig att göra en vardaglig make-up och sedan få ta med mig ett par varor hem.


Kanske inte helt bra bild, men jag skulle vilja gå till någon hudspecialist och verkligen rengöra mitt ansikte.


Nu när jag håller på att gå ner i vikt så skulle jag vilja slänga ut alla mina kläder och köpa nya när jag nått mitt mål. Därför skulle ett presentkort i denna affär passa perfekt eftersom jag köper typ allt där!


Skulle vilja köpa mer "FINA" kläder och därför är jag väldigt nyfiken på Isabella Löwengrips klädkollektion som kommer ut i sommar. Ett par plagg därifrån hade inte varit helt fel!



Nu när jag kommit igång så skulle jag behöva lite mer träningskläder. Därför skulle ett presentkort från Stadium vara perfekt!


Skulle också vilja ha en ny, snygg, stor väska som rymmer både skolböcker, laptop och träningskläder. Något i stil med denna hade inte varit helt fel.



Älskar musikaler och filmen Hairspray var helt underbar. Skulle därför så gärna vilja ha en biljett till någon av höstens föreställningar!


Har kommit in i en riktig läsarperiod och nu om jag kommer in på nya utbildningen (som jag verkligen hoppas på) så skulle inte ett presentkort från adlibris vara helt fel. Då kan jag både få lite hjälp till ny kurslitteratur och någon ny skönlitterär bra bok!


Om man inte ska kolla något på vad saker och ting kostar så skulle jag verkligen vilja ha en ny bärbar dator, min nuvarande är katastrofal!

Jaha, hittade ni något gemensamt tema över allt detta? Jo, jag känner att i och med min diet som jag faktiskt lyckats väldigt bra med och mitt uppbrott från staden och skolan så känns det som om dessa saker skulle hjälpa mig på vägen mot mitt nya, mer energirika och gladare liv! Konstigt det låter, men jag har varit på botten ett tag och känner att jag är på väg upp och motivationen har hittat fram. Därför tror jag på det här!

Men bästa presenten vore nog ändå att svaret på utbildningarna jag sökt kommer och att jag har blivit antagen! Så alltså snälla snälla Stockholms universitet; ta in mig på utbildningen! Jag vill verkligen, verkligen det här!

Första önskelistan någonsin vad jag minns men jag är väldigt nöjd. Om jag bara får något av detta kommer jag vara superlycklig :)

Det ska bli ett sant nöje att döda dig

Nu ska jag berätta om boken som jag totalt fastnat i igår. Det är Det ska bli ett sant nöje att döda dig av Magdalena Graaf. I denna skriver hon sin egen historia om hur hon som 19-årig blivande mamma gifter sig med Jorma och hur han förändrats från att ha varit en underbar kille som drar ut stolen åt henne till att bli en väldigt våldsbenägen man som misshandlar henne. Under en lång period får hon stå ut med misshandel som bara blir värre och värre och när hon sedan med hjälp av sin familj och sina vänner lyckas fly har helvetet ändå inte tagit slut. Hon tvingas fly från det ena kvinnojourhemmet till det andra och från stad till stad. Ingenstans kan hon känna sig trygg. Hon skriver om vilket betydelse vännerna och familjen har och vissa av dem hon lär känna på vägen, myndigheterna däremot skyller på varandra och kan inte göra något. Vi får också veta hur det började när hon och systern Hannah blev systrarna Graaf.

Jag var 11 år när jag för första gången upptäckte Systrarna Graaf. Så ung men ändå vet jag att jag tänkte att det var två dumma blondiner som bara ville synas. Jag avskydde dem minns jag! Återigen har jag fått lära mig att man aldrig ska dömma någon efter stil eller utseende. Att man alltid ska försöka bilda sig en egen verklig uppfattning!

Efter att ha läst denna bok vill jag bara skrika ut ett stort förlåt till Magdalena för de tankar jag alltid haft om henne. Hon drog in mig i boken på sidan 1 och höll mig kvar till sista sidan. En så otroligt stark kvinna och helt fantastisk mamma som hon har varit och är! Och berättelsen känns så ärlig som den bara kan bli! Den här boken måste ni bara läsa! Om ni inte vill läsa den för att ni inte tycker om henne, då ska ni absolut läsa denna för att förstå hur fel ni har dömt henne!

Helt klart 5/5 i betyg från mig!


500 inlägg

Godmorgon!
Vill bara börja med att skriva att detta är mitt femhundrade inlägg i bloggen, kan inte förstå att jag hunnit skriva så mycket med tanke på att jag är så dålig på att uppdatera mellan varven.

Idag tänkte jag att jag skulle sova riktigt länge nu när jag är själv hemma och inte har en hund som vill gå ut tidigt. Nej då, kl 7.55 vaknar jag av att mobilen ringer och min mamma undrar vilket registreringsnummer jag har på min bil. Jag ska skrota den men den står i hennes namn så jag behöver en fullmakt från henne att jag får skrota den. Efter det kunde jag omöjligt somna om så det var bara att gå upp. Tvättade all klädsel till en av sofforna igår och tänkte att jag skulle stryka det och lägga i ordning soffan igen. Då rasade den varma plattan bort från järnet... Den här morgonen har inte börjat så bra... Förutom det så regnar det ute och ser allmännt grått ut. Kanske blir ytterligare en dag inne då. Måste höra av mig till Cissi sen för att kolla med henne om vi ska äta lunch ihop idag. I så fall händer ju lite i alla fall. Imorgon ska jag ta bussen ner till Linköping igen.

Dags att fixa lite frukost. Ha en härlig dag!

Fast

Blev inte något med att gå ut idag. Blev mulet och kallt så jag stannade inne och fortsatte att läsa i boken jag började på igår. Har fastnat totalt i den! Kan omöjligen lämna den ifrån mig men snart är det nog dags att titta på Mamma Mia eller någon annan glädjefilm så jag vågar gå och lägga mig ikväll. Känns nästan som om jag är en del av boken, allt känns så verkligt! Nyfiken på vad det är jag läser? Skriver imorgon och berättar när jag läst ut den, bara hundra sidor kvar!

Hej! Mitt namn var Elton Persson

För ett bra tag sedan var det skriverier i varenda tidning om Martin Svenssons bok Hej! Mitt namn var Elton Persson, som då ännu inte ens hade tryckts. Frågorna rörde sig runt om det var sitt eget och Dilbas förhållande romanen handlade om och överallt stod det att Dilba skulle stämma honom om hon inte fick läsa boken innan den trycktes. Jag försöker låta bli att läsa sådana nyheter. Jag bry mig faktiskt inte. Däremot blev jag, som verkligen tyckte om hans låtar för många år sedan, lite nyfiken på boken och nu har jag alltså läst den.

Den handlar om en musiker vid namn Elton som lever tillsammans med Någon i en fin lägenhet på Östermalm. Allt borde egentligen vara perfekt men han känner mer och mer att privatpersonen Elton och musikern Elton glider ifrån varandra. Det gör att även han och Någon glider isär mer och mer. Det är svårt att förklara denna bok för den är på något sätt väldigt speciell i jämförelse med andra svenska romaner. Om det beror på att han ger oss en annorlunda bild av några svenska kändisar som vi känner till, om det är förvirrande att man inte vet om det handlar om honom själv eller inte, eller om det beror på att det han skriver känns så tragiskt men äkta vet jag inte... Det är svårt att få ett grepp om den.

Satt ett bra tag efter att jag var klar och funderade över vad jag tyckte om den. Jag hade haft svårt att lägga ifrån mig den vissa stunder samtidigt som jag tror att det är en bok som jag inte kommer att komma ihåg så länge. Helt okej, men inte att jag skulle läsa den igen. I början hade jag så svårt att greppa den att jag inte ville ge den mer än en tvåa, men sedan läste jag igenom extramaterialet med en intervju med honom och sen lät jag bli att tänka på den ett tag. Nu har den växt lite mer, men ändå inte tillräckligt. Betyget stannar tillslut på 3/5. Det är ingen bok jag egentligen rekommenderar men jag ser ändå fram emot hans andra roman som ska komma för att se vad han har gjort med den.


Lämnad ensam i Sthlm

Känns lite läskigt faktiskt. Joakim och Ninja åkte iväg till Västerås idag. Av någon konstig anledning tyckte jag att det var lite jobbigt. Antagligen på grund av att jag haft folk runt omkring mig sedan vi kom upp till Sthlm i fredags och nu är jag helt själv idag. Cissi ska jag träffa först imorgon, Matilda jobbar och Emma åker hem till Småland idag. Hur ska jag klara mig?! Haha, så barnslig jag är! Kommer nog bli en skön dag.

Det är fint väder så jag tänkte kanske ta tunnelbanan någonstans och bara vandra runt och lära känna stan. Kanske ta med boken jag började i igår och sätta mig på en bänk någonstans i solen och bara koppla av. Sthlm är en underbar stad så jag ska nog alltid kunna hitta på något. Skönt att bara få koppla av en dag också!

Bjuder på en bild från äventyrsgolfen med Matilda i lördags. Har tyvärr varit dålig på att använda kameran denna helg...


Flyga drake

Jag verkligen älskar att ha filmuthyrningsbutiken i Sthlm precis intill lägenheten! Var många år sedan jag hyrde så mycket film som nu och det finns så många som jag vill se. Under tiden Joakim var och såg Brue Springsteen igår kväll så hyrde jag Flyga drake som jag satte mig för att se.

Som ni vet läste jag klart boken alldeles nyligen och har den färskt i minnet. Tänkte att det skulle bli som vanligt att filmen är en dåligare version av boken. När det gäller den här historien; faktiskt inte! Boken och filmen hade lite olika fokus kan jag tycka men alla de partier i boken som verkligen betydde något fanns med i filmen. Det var helt fantastiskt att det lyckats få med allting! Filmen var helt enkelt en ren återspegling av boken och det är inte ofta det är så.

Boken fick betyg 4/5 av mig och samma betyg gäller även för filmen. Den var riktigt bra! 


Yes man

I lördags hyrde jag och Joakim filmen Yes man med Jim Carrey i huvudrollen. Har velat se filmen ända sedan den kom ut på bio och nu var det alltså dags. Har läst artiklar om en man som var tvungen att säga ja till allt och hur dåligt det slutade och har hört från en vän att man själv tänker efter under filmens gång hur man själv är och vill vara så visst har jag varit väldigt nyfiken på denna film.

Filmen är underhållande, självklart, det är ju Jim Carrey som har huvudrollen! Samtidigt är den inte som hans filmer brukar vara för det ligger en mening bakom filmen och jag själv kände flera gånger att det där känner jag igen, jag gör likadant, vilket kändes lite jobbigt. Själv vill man ju inte vara en nejsägare till allt men jag har nog varit det ett bra tag. Dags att tänka om helt enkelt! Filmen är riktigt bra, just med tanke på att man reflekterar över sina egna val. Sådant tycker jag om! Jag kan verkligen rekommendera denna film!

Betyg: 4/5

Vackert väder

Åh vad det är underbart ute idag! Tyvärr har jag inte varit ute så mycket, var iväg vid hundrastgården i 45 minuter ungefär och sen tagit ett par promenader med Ninja men mer har det inte blivit. Nu har Joakim gått iväg för att se Bruce Springsteen och jag sitter och funderar på vad jag ska göra. Lutar mest till att återgå till boken jag håller på att läsa, sen måste jag nog ut med Ninja snart igen.

Min dator krånglar som ni vet så jag sitter vid Joakims och kan därför inte få in bilderna just nu men det kommer några i morgon antagligen. Ville bara skriva och visa att jag finns kvar här. Njut av det fina vädret nu!
Kramar

Nationaldagen, jaha?

Vaknade upp i Sthlm idag, underbar känsla! Jag älskar den här staden! Ninja lät oss sova till 9.30 idag vilket var helt underbart! Då gick vi upp och gick iväg till hundrastgården med henne. Det verkar som att hon är skendräktig nu efter löpet för hon ville inte leka som vanligt. Hanarna var för på och hon ville mest hålla sig för sig själv och gömde sig hos mig och Joakim. Spännande, hoppas det går över snart!

Igår hade jag riktigt roligt. Kom upp till Sthlm lite senare än planerat men Emma och Matilda hade tagit sig till söder och väntade på mig så jag mötte upp dem på Coffeehouse by George och sen gick vi vidare till Thai kök och åt lite mat. Aldrig varit där tidigare men det var mysigt och maten var kanske inget märkvärdigt men billigt och helt okej. När vi suttit där ett tag så gick vi vidare till Axelas bar och sen stannade vi där tills det var dags för Matilda att åka iväg till sitt tåg hem. Hade det riktigt trevligt! Trots att det bara blev två glas vin har jag riktig huvudvärk idag...Förstår inte varför...Jaja, det släpper nog snart.

Idag är det nationaldagen, vilket jag konstigt nog inte bryr mig något om. Har aldrig tyckt att det varit någon speciellt med det och förstår inte vissa länder som firar det som galningar. Vi har i alla fall inget speciellt planerat. Blir kanske äventyrsminigolf eller minigolf med Matilda idag om det är öppet och vädret håll i sig och sen ikväll har jag och Joakim tänkt att gå ut och äta lite mat, men inget märkvärdigt annars. 

Nu ska jag sätta mig och läsa lite i min bok som jag håller på med.

Förtidsrösta, golfklubbor & Sthlm

Nog för att det är första dagen på sommarlovet men jag har en fullspäckad dag idag. Först ska jag städa upp lite här hemma och lägga i ordning kläderna jag tvättade i förgår och sen packa med allt som ska med till Sthlm. Sen ska jag iväg till universitetet för att lämna in en lapp, sen till Golfbutiken och se om de har några damklubbor till mig och när Joakim har slutat jobbet vid 13 idag ska vi iväg och förtidsrösta. Bestämde mig idag vilket parti som ska få min röst. Ni ska väl rösta va? Det är ett väldigt viktigt val! Anledningen till att vi ska förtidsrösta är för att vi ska åka till Sthlm idag och därför inte kommer kunna rösta i Linköping på söndag. Ska upp och träffa Matilda och Emma ikväll. Ska vara där uppe till på onsdag har jag tänkt, men Joakim och Ninja åker till Västerås redan på söndagkväll så jag kommer vara själv ett par dagar. Det blir nog bra, finns nog massvis att hitta på!

Nej, nu är det nog dags för mig att sätta lite fart här. Ha det så bra! Har datorn kvar i Sthlm så jag skriver där uppifrån nästa gång!

Sommarlov!

Idag är första dagen på sommarlovet! Jippie! Igår hade jag mitt sista seminarie på lärarprogrammet, jippie! Nu gäller allt på att jag kommer in på något av de program jag sökt för hösten. Håll tummarna för mig, jag vill verkligen det här!

Seminariet igår gick väl inte helt bra kan jag inte påstå... Vi fick rest på vår uppsats eftersom vi var alldeles för kritiska till vår metod haha! Jaja, det var inte så mycket att fixa till så det var ju bra! Vår handledare tycker verkligen inte om oss, tror hon inte står ut med personer som inte gör exakt som hon säger, men jag är inte en person som viker mig om jag tycker att något är fel, så det så!

Däremot var jag och hämtade ut den del av hemtentan som jag inte gjorde första gången men skrev förra veckan och fick "ett klart och tydligt godkänt!". Jippie! Nu är det bara hemtentan jag ska få tillbaka också, skönt att få in lite poäng i alla fall under ett helt år. Har tre omtentor att skriva i augusti men sen är allt klart.

Igår kväll åkte vi ut till golfbanan och skulle träna på att slå lite. Vår tränare sa till oss i måndags att damklubborna skulle komma in i onsdags men igår hade de fortfarande inte kommit... Blev att jag tittade på medan Joakim och Anders slog istället. Känner attj jag också måste öva lite eftersom vi ska ut på fadderrunda nästa söndag...

Golfhelgen

Godmorgon!
Ledsen att jag inte skrivit på ett par dagar, har helt enkelt haft fullt upp! Golfkursen i helgen gick i alla fall jättebra! Provet fick vi skriva tillsammans och vi hade 48,5/50 poäng så vi är så nöjda så. Ett steg närmare grönt kort. Vädret var helt underbart hela helgen, tyvärr så underbart så att vi brännde oss ordentligt men jaja, skönt att det inte regnade iaf! Kände att jag lärde mig jättemycket på kursen och tränaren var riktigt, riktigt duktig! Nu gäller det bara att öva och öva tills man kan det någorlunda. Nästa söndag ska vi ut på fadderrunda med Joakims moster och hennes sambo så det blir spännande. Var och slog lite bollar i måndags kväll och det blir det ikväll också. De hade inga damklubbor inne i måndags när jag skulle köpa men de ska ha kommit in igår så vi får hoppas att jag får med mig några klubbor hem i alla fall.

Uppsatsen är i alla fall klar nu och om 1 timme börjar opponeringen, sen är det sommarlov! Tycker faktiskt om opponeringstillfällen, men inte på den här kursen just nu. Får se hur det går. Sedan sist har jag hunnit skriva en omhemtenta och en annan tenta så nu går jag bara och väntar på resultat. Tycker jag har varit riktigt duktig faktiskt! :)

Dags att hoppa in i duschen och sen äta lite frukost innan det är dags för skola! Ha en bra dag!


Var och slog lite bollar på driving range i måndags kväll. Joakim prövade sina nyinköpta klubbor medans jag fick låna av tränaren.

RSS 2.0