Draktränaren

Igår kväll kollade jag och Jocke igen på film här hemma och det blev Draktränaren. Hört mycket om den och den levde verkligen upp till förväntningarna! Den handlar om vikingar som har som enda uppgift att döda drakar, men en dag träffar en ung kille på den enda draken som ingen annan viking någonsin har sett och upptäcker att den inte alls är ute efter att döda honom. Han blir vän med draken och lär sig att träna upp den. Problemet är bara att få alla andra att förstå att drakarna inte är onda och bryta ned allt som de tror och lever för.
Jag kom på mig själv flera gånger med att sitta och vara riktigt upprörd för att de agerade eller sa fel, och jag tyckte synd om drakarna vissa gånger, medan jag andra gånger satt och nästan fick tårar i ögonen för att det var så underbart och vackert. Kan lätt tänka mig att se den igen!

Inget internet...

Vi har blivit av med vårt internet här hemma och får det inkopplat om 2-4 veckor (?!) igen. Fram till dess sitter jag med mitt mobila bredband, men det kanske inte blir så mycket inlägg under tiden som jag hoppats på. Men lite ska jag se till att uppdatera er med!

Robin Hood

I förgår kväll kollade jag och Jocke på Robin Hood. Vilken otroligt seg film! In i halva filmen sa vi båda att det fortfarande inte kändes som om den kommit igång och var sugna på att stänga av den. Efter en stund somnade jag och när jag vaknade upp ca 30 min senare kändes det inte som om jag missat någonting. Nu i efterhand minns jag knappt inte ens hur den slutade eller vad den handlade om... En film som jag absolut inte rekommenderar!

Remember Me

När vi kom hem från musikalen igår satte vi oss i vårt nya hemmabiorum och tittade på den tredje filmen jag hyrde: Remember Me med Robert Pattinson och Emilie De Ravin. Ingen av oss visste speciellt mycket om den och hade absolut inga förväntningar. Man kan väl säga att den handlar om två personer som förlorat någon väldigt nära och som är ärrade för livet av dessa händelser. Jag trodde att det skulle vara en lätt film med lite drama och mycket kärlek, men så var det absolut inte! Det var en riktigt tung film många gånger, men jag gillade den verkligen! Joakim gillade den också men tyckte att hela slutet var onödig och att man kunde slutat filmen lite tidigare. Han tyckte inte det passade in i resten av filmen, men jag håller inte med honom där. Tycker det är en film som är helt klart värd att se!


Mamma Mia

Igår eftermiddag var jag, Joakim, Emma och Matilda på Globen och tittade på Mamma Mia-musikalen. Det är dem från London som har gjort en liten turné i Sverige och hade 7 föreställningar i Sthlm. Var riktigt härligt att få sen den på engelska, vilket jag tycker man ska se den på! Det var bra artister och de framförde låtarna mycket bra. Samtidigt så tycker jag inte att den kan klassas in bland en av de bästa jag sett. Vet inte riktigt vad det var som jag saknade. Det var hur som helst härligt att få gå och titta på musikal mitt i flyttkaoset! :)

Up

Det har varit lite tyst från mig under helgen, vilket beror på att alla våra möbler och saker från både Linköping och Götgatan kom till huset i fredags så vi har haft fullt upp med att komma i ordning här hemma. Det känns riktigt bra nu! Möblerna är på plats och vi har fått upp de flesta kartongerna. Nu ska allt in på rätt ställe och det är dags att rensa ut lite av sådant vi har dubbelt av från lägenheterna.
Idag på förmiddagen tog jag mig tid till att äntligen titta på den andra filmen som jag hyrde tidigare i veckan; Up! Det är en film av Disney Pixar som jag bara har hört gott om. Den handlar om en gammal man som försöker uppfylla sin frus drömmar efter det att hon gått bort. Helt oönskat får han med sig en liten scout och en talande hund på äventyren som väntar honom. Det speciella med denna mannen är att han flyger runt i sitt hus som bärs upp med massvis av heliumballonger.
När filmen var slut tyckte jag att den var riktigt bra, men nu bara några timmar senare kan jag inte riktigt sätta ord på vad det var som var så bra och om den överhuvudtaget faktiskt var bra. Det kanske bara var en sådan film man mådde bra av att se just då och som man tyckte var kul, men som inte fastnar egentligen. Jag vet inte riktigt... Det är en scen som jag kommer minnas mest av med filmen och som jag tyckte var fantastiskt fin, men för att inte förstöra för mycket för er som inte sett filmen så säger jag bara, äventyrsboken i slutet! Underbart!

Flickan från ovan

Hade tänkt att jag skulle se två av filmerna igår men jag var nog lite trött för jag somnade 50 min in i den första filmen. Ikväll var Emma här och tittade på den med mig, och visst den var bra. Både vacker och sorglig som den ska vara. Riktigt fina miljöer och Peter Jackson gör ju fantastiska filmer. MEN, jag fick inte samma känsla som när jag läste boken, som i övrigt är en av de bästa som jag läst. I alla fall tyckte jag det för 8 år sedan när boken kom ut! Samtidigt känner jag mig inte besviken för den var trots allt bra! Jag tycker att den var värd att se, men ingen som jag kommer köpa för det är inte en film som jag tror jag kommer vilja se så många fler gånger.

3 dagar - 3 filmer

Hade lite svårt att bestämma mig i hyrfilmsbutiken så fick med mig tre filmer hem. Ska ju ändå vara själv i tre dagar så en film per dag blir ju bra. Perfekt när man hyr filmerna i 1 vecka! Ge gärna förslag på filmer som jag kan kolla efter nästa gång. Vilka jag hyrde får ni höra när jag sett på dem!

Hyra film

Alla mina filmer är nedpackade i kartonger inför flytten på fredag, det går inget speciellt på tv ikväll och jag är ensam hemma för Jocke har åkt till Linköping. Det låter som en perfekt kväll att titta på film så funderar på att gå ner och hyra något. Någon som har något förslag på en bra ny film som kommit ut?

One tree hill

Det finns en serie som jag verkligen inte kan få nog av och det är One Tree Hill. Varje vecka när nytt avsnitt släpps sitter jag inne på 3click.tv och kollar och jag har några av säsongerna på dvd. Började se om alla avsnitten för någon vecka sedan, men nu har jag inte kommit längre eftersom jag inte har fler av säsongerna på dvd, så det får jag göra något åt. Vet att jag inte får köpa mer nu, men jag kan ju alltid önska mig i julklapp. Det är ju faktiskt inte så långt till dess!
Jag har skrivit det en gång tidigare, men det tåls att upprepas. Bethany Joy Lenz karaktär Haley James Scott är så lik mig till sättet så det är otäckt! Vet inte hur många avsnitt jag har gråtit mig igenom bara för att hon säger och tänker saker som jag brukar känna likadant om. Hon sätter ord på sådant som jag ibland inte kan förklara! Så om ni tittar på denna underbara serie någon gång, vilket jag verkligen tycker att ni ska, så lyssna lite extra på Haley hur hon är så får ni veta en massa om mig ;)
Här kommer en sång som hon och Tyler Hilton (Chris Keller) sjunger tillsammans i serien och som är en av de mest spelade låtarna i min iPod!

What a lovely way

När jag och Joakim precis blivit tillsammans och jag började sova hos honom så hade han sin iPod precis vid sängen, kopplad till högtalare. Varje morgon när vi vaknade startade han dessa låtar och jag blir lika glad varje gång jag hör dem. Får se till att kunna lyssna på dem på morgonen i nya huset nu också! Idag är det verkligen "Åh, vilken härlig dag"!

 


Just like heaven

En av dem böckerna som jag fick idag var Just like heaven, skriven av Marc Levy. Den finns även som film med samma namn och huvudrollerna spelas av Reese Witherspoon och Mark Ruffalo. När jag var hemma hos pappa och mamma i somras visades den på tv och jag tyckte verkligen om den. Det var en sådan där film man kan se om och om igen, en riktig tjejfilm.
Lite kort handlar den om Elizabeth som är en väldigt duktig läkare, men hennes jobb är det enda som hon lägger sin tid på. När hennes syster väl planerar in en date för henne råkar hon ut för en bilolycka på vägen dit och hamnar i koma. Väl hemma i sin lägenhet är hon inte ensam. Där finns David som säger att han har hyrt lägenheten och Elizabeth vill bara få honom därifrån. Men hon minns inte vem hon är eller vad som har hänt men hon upptäcker att det bara är David som kan se henne, att hon är en sorts ande. David går med på att hjälpa henne ta reda på vem hon faktiskt är och undertiden kommer de allt närmare varandra.
Det är helt klart en film värd att se och nu ska det bli riktigt roligt att få läsa boken! Återkommer när jag läst den med vad jag tycker!

Heal the world

Idag tycker jag att det är dags för en låt igen. Heal the world med Michael Jackson är helt fantastiskt fin! Jag gråter väldigt ofta när jag tittar på tv eller läser böcker, men aldrig till sånger. I alla fall inte innan jag hörde denna låt på radion när jag var ute och körde. Det var precis efter Haiti-katastrofen och texten har verkligen ett starkt budskap. Mina ögon började helt plötsligt rinna så mycket så att jag fick svårt att fortsätta köra. Lyssna på texten!


Sista bokpaketet på ett tag...

Idag fick jag hem mitt paket från Bokia som jag gått och väntat på ett tag:
Marc Levy - Just Like Heaven 
Carolina Gynning - Ego Woman 
Markus Zusak - Boktjuven 
Michelle Read - Spirit Bound & Blood Promise (Nr 4 & 5 i Vampire Academy-serien)
Carlos Ruiz Zafon - Ängelns lek & Vindens skugga
Elizabeth Gilbert - Lyckan, kärleken & meningen med livet 

En väldigt bred blandning av böcker blev det denna gången men jag tycker om att variera mig och det är bra att jag köpte många olika böcker för nu får jag inte köpa fler på ett tag. Fick precis besked att jag använt upp alla mina CSN-veckor till jul så nu gäller det att söka jobb och verkligen snåla på pengarna så jag kan ta mig igenom två terminer till...

Pride

Pride var helt fantastisk! Jag hade absolut inga förväntningar eftersom jag knappt visste vad det handlade om, men det var underbart bra att se. På hemsidan står det så här om pjäsen:

Året är 1960. 
Sylvia har bjudit hem sin gode vän Oliver till sig och Philip på en drink. Sen går de ut och äter middag alla tre. Under kvällen blir Philip allt mer tyst och besvärad.
Varför?
Han har blivit förälskad i Oliver.
Det måste förbli en hemlighet. Också för Philip själv.

2010. Nutidens Philip och Oliver har ett kärleksförhållande. Men eftersom Oliver inte kan leva utan kickar i form av sex med okända, bryter Philip upp. 
Och Oliver söker tröst hos kompisen Sylvia.
Men Sylvia då? 
Den eviga trösterskan.

Förbjudet 1960 accepterat 2010. Vad gör vi med friheten?

Det var uppdelat så att varannan scen utspelade sig 1960 och varannan 2010. Sättet att visa detta gjordes enkelt genom att 2010 dra undan ett skynke på väggen som döljde en stor tv som visade bland annat Svenska Hollywood fruar och iTunes och att skådespelarna sprang runt med Mac-datorer. Självklart förändrades också skådespelarnas kläder och sätt att prata mellan de olika åren.
Det absolut bästa var skådespelarnas fantastiska agerande. De var riktigt professionella och man sögs verkligen in i handlingen. Den var också mycket fängslande och jag mådde riktigt dåligt vissa stunder och glömde nästan bort att jag var på teater och att det som inträffade inte var på riktigt.
Jag kan starkt rekommendera er att gå och titta på pjäsen om ni är i Sthlm. 100 kronor kostar Stadsteaterns pjäser bara, vilket är fullkomligt galet om man till exempel jämför med att gå på bio! Det är bara två föreställningar kvar, 7/11 och 13/11, och det finns biljetter kvar till båda dessa. Tryck här för att läsa mer, se bilder och boka biljetter!

Stadsteatern

Ikväll ska jag, Matilda och Emma gå och titta på teater. Pride tror jag den heter och spelas på Stadsteatern. Har ingen aning om vad det är för något för det är Emma som har lurat med oss. Det enda jag fått veta är att han som spelade kungen i sommarlovsprogrammet "Salve" är en av huvudrollsinnehavarna, vilket egentligen inte säger mig någon ting. Roligt och spännande ska det bli i alla fall. Skriver imorgon om hur den var! Efteråt ska vi med Matilda hem och ha lite tjejkväll med Singstar och så ska vi sova över där. Mysigt! :)

Toy Story 3 & Dumma Mej

Jag fullkomligt älskar barnfilmer och har självklart varit och sett de nya som går på bio nu. Först var jag, Matilda och Emma och tittade på Toy Story 3. Jag gillade inte alls de första två när de först kom, men efter att ha sett dem på specialvisning i 3D i våras ändrade jag uppfattning. De är ju underbara! (Även om de bara är animerade och inte riktiga, klassiska, fina Disneyfilmer!) Har gått och längtat och längtat efter att se den tredje sedan dess och nu vara det alltså dags. Vad jag skrattade och vad jag grät! Filmen hade verkligen allt och fick mig att till och med tycka synd om mina egna leksaker och nallar som bara ligger i kartonger på vinden hemma hos pappa och mamma och väntar på att få bli omtyckta och lekta med igen! Tror inte heller att jag någon gång tidigare tyckt att vissa dockor och nallar varit otäcka. Bara ryser när jag tänker på de små äcklen i denna film, haha! Jag kommer absolut att köpa denna film när den kommer ut och har till och med velat gå och se den på bio igen! Betyg 5/5 ger jag den, vilket jag aldrig hade kunnat tro att jag skulle säga om Toy Story!
Efter det tog jag med mig Emma och tittade på Dumma Mej. Även den i 3D på originalspråk. Vi skrattade konstant genom hela filmen. Ja, jag skrattade till och med så tårarna rann. Verkligen en helt underbar film, även om den vissa stunder saknade en bra story. De små gula gubbarna var helt fantastiska! Detta är också en film som jag verkligen tror kommer att få ta en plats i film hyllan så småningom.
Jag kan verkligen rekommendera er att gå och titta på dessa filmer medan de fortfarande visas på bio. Helt klart värt varenda krona!

Wall Street 2 (?!)

Jag hade planerat att gå och titta på Wall Street nu när den kommit på bio, men när jag pratade med dem i min klass fick jag veta att det är uppföljaren på den gamla Wall Street. Hur har jag kunnat missa denna film?! Självklart var jag tvungen att se den första först! Därför gick jag iväg till min älskade hyrfilmsbutik i huset som faktiskt hade fått in den i nyutgåva i veckan. I onsdags kväll satte jag och Joakim oss i vardagsrummet och kollade på denna 2 timmar långa film med siffror som skreks ut från alla håll och med Michael Douglas roll som Gordon Gekko som tycker att pengar är allt. Det roliga var att jag förstod vad de pratade om så gott som hela tiden. Det är roligt med filmer som har anknytning med det som man precis håller på att lära sig.
Jag ska inte förstöra något för er som inte sett denna 23 år (!) gamla film och vill se den nu, men jag måste säga att jag tyckte att det var ett lite skumt slut. Trodde det var mycket kvar av filmen när eftertexten helt plötsligt började rulla. Trots det så tyckte jag att det var en bra film och nu längtar jag efter att se den nya, där Michael Douglas ännu en gång spelar Gordon Gekko. MEN, min mamma frågade om det är en film som jag skulle rekommendera till henne och mitt svar var NEJ! Jag tror inte att hon som inte bryr sig det minsta om finansmarknaden skulle tycka att det var speciellt intressant, för filmen är inte direkt underhållande. Men, vad vet jag, kanske har fel!

Morgonrutiner och Virginia Woolf

Varje morgon när jag kliver upp sätter jag mig nästan genast vid köksbordet med mina två morgontidningar, Dagens Nyheter och Dagens Industri. Det är en skön start på morgonen tycker jag att i lugn ro sitta och äta frukosten och läsa om allt nytt. Måste säga att jag har väldig tur för att jag och Joakim börjar på motsatt håll om vilken del vi ska läsa så det blir aldrig bråk om det. Han föredrar Dagens Industri som han noggrant läser och sedan går han över till själva nyhetsdelen i DN. Själv älskar jag Kultur-delen och spenderar längst tid med den för att sedan gå över till Ekonomi-delen. Alla som känner mig och vet hur mina bokhyllor ser ut och vad jag pluggar har nog lätt för att förstå detta.
Idag i Kultur-delen stod det om Virginia Woolf och en nytolkning av en av hennes böcker. Denna författarinna nämns väldigt ofta och hennes böcker ses som viktiga i litteraturhistorien. Under den sista delen av Litteraturhistorien på Linköpings Universitet läste vi hennes "Mot fyren" och visst, den var väl lite intressant, men jag fick verkligen ingen wow-känsla eller känner att jag måste läsa något mer av henne. Samtidigt borde jag väl det, just för att hon är så stor! Är det någon av er som läst någon av hennes andra böcker och som ni skulle vilja rekommendera? Har ni läst "Mrs Dalloway," som verkar vara hennes mest kända, och vad tyckte ni om den i så fall?

Lite nya tag!

Hej på er!
Nu är det väl äntligen dags att skriva här igen. Problemet är bara att jag vill ha en ny design på sidan, men jag är kass på sådant så vi får se hur det går. Tänkte framöver lägga in lite tips till er här istället för att bara skriva vad jag gör hela tiden. Det kan ni istället spana in på twitter, även om det säkert bli lite sådant här också. Jag tänkte tipsa om bra filmer, låtar, böcker, recept och annat som jag gillar. Kan hända att det blir lite inredning också för imorgon får vi nycklarna till vårt hus och det ska bli så roligt!
Jag har precis kört fram och tillbaka mellan Stockholm och Linköping och när jag nästan var tillbaka i Sthlm igen spelades en låt på radion som jag inte hört på flera år och som jag verkligen gillar. Den brukade vi sitta och lyssna på i andaktsrummet i slutet av våra tjejkvällar i kyrkan när jag var yngre och eftersom jag var på återträff där i helgen tyckte jag att det var extra kul att få höra den nu igen!
Låten är Under Ytan med Uno Sveningsson men hittade inte den med honom så det blir med Blues:

RSS 2.0