En dag

Igår läste jag klart boken En dag av David Nicholls. Har längtat efter att läsa boken sedan jag för första gången hörde om den. Boken handlar om Emma och Dexter som träffas efter att de tagit sin examen den 15 juli 1988. Varje kapitel handlar sedan om var de befinner sig den 15 juli åren som följer. Vissa år är de vänner, andra år är de osams. Vissa år är det Emma som är den som allting går bra för, andra år är det Dexter som är den lyckliga.
Jag trodde att de skulle vara tillsammans alla år, men så är det inte alls. Man får veta hur det ser ut för var och en av dem när de är i olika städer, till och med i olika länder. Måste säga att jag blev besviken i början. Tyckte att den var seg och att det var jobbigt att bara få veta om en dag. Det hände mycket på ett helt år som bara försvann. Men efter ett tag kom man in i det och då blev den riktigt, riktigt bra. Slutet var otroligt oväntat, men jag gillade den verkligen! Jag gav den 4/5
Hela den här veckan har jag gått runt med en låt i huvudet. Bara på grund av boken! Det är nämligen följande låt: En dag - Tommy Nilsson
Den här boken ska tydligen bli film detta året med Anne Hathaway som Emma och Jim Sturgess som Dexter. Har precis sett trailern och den ser mycket lovande ut tycker jag. Ska bli riktigt kul att se. Tycker verkligen att ni ska läsa boken!

Tiden går alldeles för fort!

Ojojoj vad fort tiden går! Nu har jag haft min fest och jag hade så otroligt roligt! Så många fina vänner kom och firade mig och det var så kul att se alla och jag fick så fina presenter! Är helnöjd med dagen verkligen!
Sedan dess har jag också hunnit ha min semestervecka då jag var nere hos föräldrarna. Jag hann åka till Liseberg, Ullared, fixa nya glasögon, träffa släkten, träffan vänner och köra hunden till veterinären p g a badeksem. Var otroligt skönt att få vara ledig lite, men tiden gick allt för fort. Nu har jag hunnit vara i Sthlm en vecka och jobba. Helt galet att det bara är två veckor kvar som jag ska jobba heltid...Sen börjar sista terminen i skolan. Underbart! :)

Fullt upp!

Hej på er!
Vet att jag varit lite seg med att uppdatera igen men just nu är det fullt upp! I helgen var Anders och Julia här på besök och vi var på Gröna Lund ena dagen och den andra dagen var vi ute i Skärgården och körde vattenskoter. Det är så otroligt roligt, men det var synd att det inte var lika fint väder som dagen innan för jag frös ordentligt när jag kom i land. Riktigt skoj var det i helgen i alla fall!
Sen i måndags var jag och Jocke och tittade på Transformers 3. Det var inte speciellt bra... Gillar 1:an och 2:an mycket bättre! Igår efter jobbet åkte jag till Skansen med Matilda och Emma för att titta på Allsången. Är otroligt härlig stämning där, men lite för mycket folk. 16000 var det tydligen igår så inte så konstigt att man inte såg så bra.
Nu är det redan onsdag och på lördag har jag min 25-års fest och vännerna börjar trilla in redan imorgon. Ska bli otroligt roligt, men just nu känner jag mig lite stressad. Får försöka ta tag i det ordentligt när jag kommer hem från jobbet ikväll. Så fram till efter helgen kan ni nog inte förvänta er några blogginlägg, möjligtvis något enstaka på nätterna :P

RSS 2.0