Andra veckan med Linas

Igår träffade jag Emma på kvällen och var på förhandsvisning av Svinalängorna. Skriver mer om den efter imorgon då jag ska på förhandsvisning på den igen, men med Matilda denna gången. I alla fall, när jag kom hem hade Linas matkasse kommit hit för andra veckan och det var lika roligt denna gången att få se vad vi fått för något smarrigt! Ikväll gjorde vi Lax på sparrisbädd med matvete med feta- och persiljeyoghurt. Jag var väldigt skeptisk till matvete, som jag aldrig tidigare ätit, men allt var så otroligt gott! Det här har blivit en ny favorit här hemma tror jag så vi kommer nog tillaga den många gånger. Fick två portioner över så imorgon blir det lunch till mig och Matilda. (Förbered dig Matilda, om du inte gillar det får vi väl åka in till stan lite tidigare och ta en tur till Mackedonken ;))
Resten av menyn för denna veckan är:
- Cowboysoppa från Vildaste Västern
- Ratatouille med stora vita bönor, pasta och saltknaprig topping

- Örtkyckling med matvete och kaneldoftande rödkålssallad

- Prinsens rotfruktsplockepinn med pepparrotskräm

Känns väldigt spännande tycker jag och vi var väldigt nöjda med förra kassen så jag tror inte vi blir besvikna denna veckan heller!

Helgen gick lite för fort...

Den här helgen gick för fort faktiskt! I fredags satte jag fram adventsljusstakar och gjorde det adventsfint. På kvällen kom Jockes mamma hit och då tände vi brasan, åt tacos och satt i soffan och pratade. När hon hade åkt på lördagen åkte vi iväg till Bauhaus, som vi har besökt så gott som varje helg sen vi flyttade in i huset. Denna gång behövde vi lister till två dörrar som det drar lite mycket ifrån så när vi kom hem igen fixade Jocke till dem. På kvällen var vi hos Cissiglöggkväll, vilket var riktigt mysigt. Vi var väldigt trötta så vi stannade inte jättelänge utan kom hem runt 23 och tände en brasa som vi satte oss framför och läste. Jag hann 1,5 sida innan jag somnade på filten och vaknade när brasan slocknat och Jocke höll på att släcka ner.

Igår började morgonen med att vi fick skotta hela uppfarten och trappan, eftersom det kommit galet mycket snö under natten. Vi var ute ungefär en timme och sen var det bara att hoppa in i bilen och köra till Sophie för att släppa av Ninja. Vi skulle nämligen ner till Linköping för att skriva på papper för lägenhetsförsäljningen som äntligen blivit klar. Vi är så nöjda! Fick ut en hel del mer än vad vi gav och vi hade aldrig trott att det skulle gå så bra! Det var riktigt jobbigt att köra ner och upp för det snöade något fruktansvärt och det tog tre timmar, istället för två, att köra sträckan på grund av olyckor och alla plogbilar som var ute och tog upp filerna men det gick bra ändå. Innan vi vände och åkte upp igen stannade vi till hos Sebbe och Maria och fick lite glögg och pepparkakor och så provade vi Kinect. Helt galet hur man kan lyckas göra ett sådant spel, men roligt var det! När vi kom hem igen startade vi igång bastun och sedan tittade vi på Ensam mamma söker, innan det var dags att sova. Vi hann med en hel del, men ändå känns det som att det hade varit skönt med en extra helgdag så att man bara hade kunnat få vara hemma och bara gå runt i myskläder hela dagen och titta på film och läsa böcker. En sådan dag skulle jag behöva!

Han som försvann...

Idag har jag läst ut Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson. Många som har läst den och pratar om den just nu, och som ni vet så måste jag bilda min egen uppfattning. Måste säga att jag fullkomligt älskade den här boken! Den var rolig och underhållande, uppbyggd på ett bra sätt, intressant och framförallt oväntad. Jag som läser så mycket böcker brukar ofta veta vad som ska hända härnäst, men i den här boken blev jag förvånad om och om igen. Jag visste aldrig vad som skulle hända på nästa sida, vilket var det absolut bästa med boken! Satte 4 som betyg på den. Nästa bok att läsa blir Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón, som jag också hört mycket bra om.

Besök på Himalaya

Idag har jag varit väldigt duktig! Har tillbringat mycket tid ute med att skotta uppfarten, från grinden upp till dörren, altanen och trappan ner till pooldäcket (så Ninja kan gå ut den vägen) och pooldäcket, plus att jag sopat rent plåten på poolen. Efter det åkte jag in till Södermalm och köpte mat och nytt halsband till Ninja och hämtade ut biobiljetter till förhandsvisning av Svinalängorna.
Eftersom biljetterna fanns på filmstaden i Söderhallarna var jag bara "tvungen" att ta ett varv förbi Himalaya som säljer underbara teer och choklad. Jag vet, jag har en massa teer, men jag kunde bara inte låta bli när jag såg de fina påsarna och kände de underbara dofterna. Behöver ju lite specialte nu när det är jul... Har hunnit testa den till höger och den till vänster redan och de var helt fantastiska! Nästan så jag borde gå och koka ännu en kopp så att jag kan testa tomteteet också :)


Harry Potter och dödsrelikerna del 1

Igår kväll var jag, Matilda och Emma och tittade på första delen av sista Potter-filmen. Måste säga att jag blev väldigt positivt överraskad! Den sista boken tycker jag är oerhört seg i början och kommer igång först i slutet. Det gjorde att jag även trodde att första delen av filmen skulle vara seg. Så var inte fallet! Jag tyckte den var riktigt bra gjord och när den väl tog slut trodde vi att det bara hade gått lite över 1 timme. Tiden bara försvann. Längtar så mycket tills del 2 kommer!

Ordentligt firande igår

Igår var det 3 år sedan vi var i Sydafrika och förlovade oss och det tänkte vi fira igår. Joakim hade planerat att fira det mer än vad jag hade trott. Han hade bokat bord på Eriks Gondolen och när vi kom dit fick jag veta att han planerat att vi skulle äta avsmakningsmenyn. Det var så otroligt gott! Det här åt och drack vi:
- Först en Dry Martini
- Aptitretare: Pilgrimsmussla med pumpakräm, Champagne från Frankrike
- Löjromstoast, vitt vin från Österrike
- Ankleverterrin medkalvbogsrillette och äppelcrème, vitt vin från Tyskland
- Grillad hälleflundra med getostrisotto, baconlindad pilgrimsmussla och gulbetsallad, vitt vin från Argentina
- Stekt ankbröst med glaserade svartrötter, apelsinsky och gratinerad örtpotatis, rött vin från Italien
- En hårdost och en mjukare ost, två olika sorters bröd och marmelad av fikon och något annat, portvin från Portugal
- Körsbärspaj med romrussinglass, dessertvin från Portugal
- Chokladtryffel och en kopp te
Av allt detta var det bara två saker som jag inte tyckte var lika gott som det andra och det var ankbröstet och själva körsbärspajen. Glassen däremot var suverän! Och vinet från Tyskland var så gott! Fick med oss listan hem så jag ska gå och leta efter några av vinerna på Systembolaget.
När vi kom hem ville Ninja busa lite så vi tog lite kort :)
Husse ser ut att vara på mer bushumör än Ninja på den här bilden haha :)





Kväll på stan med Emma

Ikväll har jag varit iväg och träffat Emma, vilket var riktigt roligt! Har inte riktigt mått så bra de senaste dagarna så det var så himla skönt att komma ut och träffa någon som jag tycker om så mycket! Är så glad att jag har Emma och Matilda här i Sthlm nu och jag hoppas att de aldrig, aldrig, aldrig kommer flytta härifrån!
Jag och Emma träffades vid Slussen och tog en promenad till Gamla Stan där vi först spanade in julmarknaden på Stortorget och sedan tog en fika på Chokladkoppen som jag tycker är ett otroligt mysigt litet café! Där satt vi ett tag och bara skvallrade och pratade gamla minnen från högstadietiden. Roligt sådant och jag och Emma har sjukt många roliga minnen ihop haha! Vi har verkligen varit helt galna!
När vi kände oss mätta i magen gick vi till PUB-huset och kollade in Carolina och mamma Gynnings utställning där som började idag. Den var faktiskt riktigt bra! Skulle lätt kunna tänka mig någon av hennes tavlor här hemma. Tyvärr är de lite dyra för min plånbok... Carolina själv var faktiskt där och jag ångrar så otroligt mycket att jag inte gick fram och sa att jag verkligen gillade hennes konst. Jag tycker hon är helt fantastisk! Utställningen pågår imorgon och på söndag också så om ni är i Sthlm så kan jag verkligen rekommendera att kolla in den!
Tavla av Gynning (Emmas och en av mina favoriter på utställningen)
Efter det vandrade vi iväg till Rigoletto och sedan till Park för att leta efter mina glasögon som jag glömde förra veckan när jag var på förhandsvisningen av Cornelis. Jag vet, sjukt att jag kan glömma glasögonen på en bio, men jag lyckades. Idag fick jag i alla fall tillbaka dem, vilket gjorde mig väldigt glad. Efter det vandrade vi på till dramaten och klappade även på Margareta Krooks varma mage. Coolt att de har gjort en staty varm! Efter det vandrade vi igenom stan en bit. Vi hittade bland annat den här statyn som någon haft lite roligt med. De hade stoppat en morot i munnen på hästen och både Emma och jag tyckte först att det var hästens tunga haha :)
Sedan slutade vi på Slussen igen där vi åkte åt var sitt håll. Hade en riktigt härlig kväll! Tack finaste vännen för ditt sällskap! <3

Grown ups

Igår tittade vi på Grown Ups här hemma. Jag har hört så mycket skit om den filmen och folk som sagt att den inte är värd att se. Ni som känner mig vet att jag måste fatta min egen åsikt och så var även fallet med denna filmen. Kan bara säga en sak och det är att ni som säger att den inte är värd att se har FEL, FEL, FEL! Vi skrattade så vi grät och satt dubbelvikta nere i soffan. Så otroligt underhållande! Visst, ni som söker efter drama kanske inte ska se den, men vill man ha ett gott skratt så är det en grym film. Många bra/roliga skådespelare med i filmen också, till exempel Adam Sandler, Salma Hayek, Chris Rock, Rob Schneider och även Steve Buscemi i några scener. Den var verkligen underhållande!

Två dåliga? Nej, en bra och en dålig...

För ett par veckor sedan tittade jag och Joakim på The Last Airbender här hemma. 30 minuter in i filmen ungefär stängde vi av den, så hemsk tyckte vi att den var. Nog för att den kanske inte är riktad till vuxna, men jag kan inte förstå att någon kan tycka om den! Jag kan faktiskt inte säga något mer om den än så...
Igår tittade vi på Where the wild things are. Vi såg klart hela den här i alla fall men när den var slut sa Jocke att han tyckte att den var i klass med filmen ovan. Det tyckte verkligen inte jag! Men jag tycker i och för sig om mysiga barnfilmer. Den var kanske ingen höjdare, men det var kul att ha sett den. Jag har faktiskt inte hört talas om den innan den kom på film, fast att det verkar som om så många har läst den.
Det jag gillade med filmen var hur pojken fick komma till vildingarnas land och verkligen leka av sig. Han fick vänner som ställde upp på hans lekar. De i sin tur trodde att allt var på allvar, vilket lille Max senare fick erfara att det inte är så bra att bara hitta på saker. Jag tyckte att det var en fin film.

Underbar låt och tv-program jag saknar!

Idag när jag åkte till skolan spelades The Corrs på radion med låten What Can I Do. Jag tycker den är så otroligt härlig att lyssna på! När jag var 8 år började jag spela fiol, vilket jag sedan höll på med i 6-7 år. I början var det för att hämnas på mina föräldrar med skrikigt ljud för att jag inte fick spela piano som jag egentligen ville. Jag tyckte inte alls om fiolen och tränande inte speciellt mycket inför mina lektioner. Det var först när jag fick se musikvideon till den här låten, när den släpptes 1998, som jag började gilla fiolen. Tyckte tjejen med fiol var så cool och eftersom jag verkligen älskade låten så såg jag nya möjligheter med mitt instrument. Man kunde spela bra låtar och inte bara klassiker och barnlåtar. Tänk att en låt kan ändra ens inställning så mycket. Den här låten har därför betytt mycket för mig och jag älskar den fortfarande! Tyvärr har jag ingen fiol längre men jag är riktigt sugen på att köpa en elfiol att träna upp mig igen.

1998 fanns det ett tv-program som jag aldrig missade och jag brukar ofta tänka på det. Synd att det inte visas längre... Jag satt där med mitt vhs-band och spelade in alla bra musikvideor och intervjuer. Det är så klart Voxpop som jag pratar om. Sökte efter det på YouTube och hittade det här klippet från 1998. Vilka roliga låtar som var med på listan haha :) Underbart program! (Matilda, kolla slutet av klippet vilka som vann den veckan ;))

Boyzone är med en snabbis i detta klippet och jag tycker det är så hemskt att Stephen inte finns längre. Helt otroligt! Vill ni veta någon roligt? Jag har faktiskt alla Boyzonekillarnas autografer. När jag fick dem brydde jag mig knappt eftersom det inte var Backstreet Boys autografer, men idag känns det riktigt kul och stort!


Dåligt med kommentarer

Ni är ju en del som läser ser jag enligt statistiken men ingen kommenterar... Lite synd! Kommentera gärna för då blir jag väldigt glad! :)
Har varit iväg på föreläsning men fick gå efter 30 minuter för jag kunde inte koncentrera mig eftersom näsan rann hela tiden. Störde nog alla runt omkring med min hosta och snuva också så det var lika bra och åka hem. Nu ligger jag här i soffan och tänkte avslöja vad det första jag gjorde på min 18-årsdag var.
Jag tycker inte om att få frukost på sängen. Eller jo, jag vaknar gärna av frukost framför näsan men jag vill inte äta i sängen så när jag fyller år får mamma och pappa alltid duka framför tvn istället. För er som inte vet det så fyller jag år den 11 juli, alltså mitt i sommaren. Pappa hade varit nere i källaren och när han kom upp satt jag där på min födelsedag och tittade på Pelle Svanslös julkalender. Han bara stirrade på mig och sa: "Det är mitt i sommaren och du är 18 år gammal nu och ändå sitter du här och tittar på en julkalender!" Tyckte det var himla rolig reaktion haha :) Ska han säga som sitter och titta på Disney Channel jämt och ständigt och som önskade sig Djungelboken i julklapp för några år sedan ;)
Så nu ligger jag alltså här i soffan och har julkalendern på i bakgrunden. Kan varenda replik så det fungerar bra att göra lite andra saker samtidigt.

Vad jag gjorde på min 18-årsdag

Imorgon, om jag fortfarande är lite krasslig, ska jag vila upp mig och jag har precis kommit på hur. Jag ska tillbringa några timmar i soffan och göra samma sak som jag gjorde morgonen när jag fyllde 18. Någon som vet vad det var? Ni får gärna gissa så får vi se om någon har rätt imorgon när jag avslöjar det ;)

Rännstensungar

Jag skrev ju det efter att jag sett Cornelis att Rännstensungar är en av de absolut bästa filmerna som finns. (Det blir mycket mina favoriter just nu.) Köpte filmen från 1974 med Cornelis Vreeswijk, Monica Zetterlund och Anita Lindblom i somras och nu kände jag för att se den ikväll. Den är helt fantastisk! Jag började gråta båda av lycka vissa stunder och för att det var sorgligt andra stunder. Älskar filmer man blir så berörd av!

Det finns så många roliga sekvenser i denna film; när Fahlén ska lista ut vem det är som hade sönder fönsterrutan och det blir någon man inte trott på, när det lilla knubbiga barnet fyller kepsen med pannkakor och sen springer i raketfart uppför trappan efter att tryckt hela munnen full med pannkaka, när tjuvarna åker runt på kulor, när barnen kastar in smällare i utedasset och en av granntanterna som satt där inne kommer utspringande med byxorna nere... Ja, det finns många härliga scener.
Förutom att det här är en av mina favoritfilmer så finns också en av mina favoritlåtar med i just denna filmen. Det är Gula Paviljongen med Anita Lindblom. Älskar hennes röst och i somras köpte jag hennes dubbelalbum med massa härliga låtar som har spelats en hel del när jag är ute och kör bil. Här är klippet från filmen när låten spelas.

Fortfarande förkyld...

Igår var jag så täppt i näsan att jag knappt kunde andas men älsklingen var så söt så han kom hem med nässpray som både löser täppan och gör mig mindre snorig. Nu kan jag i alla fall andas ungefär som jag brukar och det känns inte längre som om hela huvudet ska explodera... Däremot fick jag supermegaont i öronen på kvällen igår och proppade dem fulla med vitlök, vilket brukar fungera direkt. Tyvärr inte denna gången... Idag har jag lock för öronen, vilket är riktigt obehagligt. Så här står det på vårdguiden: Öronvärk kan bero på att slemhinnorna i örontrumpeten är svullna, vilket gör att det först slår lock för öronen och sedan gör ont. Det är vanligt vid förkylning. Du kan då även märka att hörseln försämras på det örat. Om värken är kraftig kan det bero på att infektionen har spritt sig till mellanörat.
Jag har alltid ont i öronen vid förkylning men aldrig tidigare haft lock för dem. Men det står att det slår lock och sen gör ont... Jag hade ju tvärtom! Kan jag inte ha normal öronvärk någon gång?! Eller var det onda jag hade igår bara en förvarning på det JÄTTEonda jag kommer få snart :S Läskigt... Jaja, jag får låtsas om att jag mår prima för om 2 timmar ska jag iväg till skolan på obligatoriskt seminarium och försöka höra vad folk säger trots lock för öronen...

Matkassen har kommit!

Ikväll har vår första matkasse kommit och trots att jag läst vad den skulle innehålla så var det som julafton att få packa upp alla varorna och se vad vi fått. Ska bli riktigt spännande att se hur detta kommer vara! Imorgon tänkte vi börja med att tillaga fisken.
Så här såg det ut idag. Skönt att slippa gå och handla. Speciellt med tanke på att jag blivit sjuk...


Mycket mumsigt var det i påsen och allt verkade vara av bra kvalitet

Pretty Woman

Igår innan jag gick och lade mig tittade jag på Pretty Woman. Det är en annan av mina absoluta favoritfilmer som jag inte kan få nog av! Har säkert sett den 100 gånger! Jag älskar kontrasterna i filmen och Julia Roberts är helt fantastisk! Hon är världens vackraste kvinna enligt mig och jag tycker att hon är en oerhört bra skådespelerska. Och Hector Elizondo spelar alltid den underbara, varma mannen som man bara vill hoppa in genom tv-rutan för att krama. Även om han inte har en så stor roll så är det alltid honom jag tänker på i samband med filmen. 
Min mormor gillade den här filmen jättemycket också och vi brukade se den tillsammans på helgerna. Hon hade Roy Orbisons musik både på LP och CD så det fick man lyssna på ofta när hon stod i köket och hade skivan igång i bakgrunden. Det är nog på grund av henne som jag tidigt lärde mig att älska denna filmen! Härliga minnen :)

Förkyld igen...

När vi flyttade in i huset för en månad sedan var jag förkyld och hade feber. Nu är jag förkyld igen och låg på gränsen till feber på morgonen, men nu har den gått ner lite igen. Så otroligt trist är det verkligen! Har sprungit uppe hela natten och nu är jag riktigt trött. Tack och lov har jag inget planerat mer än att sitta hemma och plugga idag så jag hoppas att jag hinner piggna till tills imorgon när jag ska till skolan på seminarium. Bäst att sätta mig med uppgiften nu så jag får den klar i tid!

Filmer från helgen

Vi har tillbringat både fredag- och lördagkväll nere i hemmabiorummet och tittat på film. I fredags såg vi Baksmällan som vi faktiskt inte sett tidigare. Vilken sjukt rolig film det var! (Lite extra betoning på SJUK!) Vi satt och skrattade hela filmen igenom och så fort den var slut kände jag att det är en film som jag kan se snart igen och kan se om och om igen om jag behöver piggas upp! Se den om ni inte redan gjort det! (Det var lite extra roligt att den utspelade sig på Ceasars Palace i Vegas och i en av svitarna där eftersom vi bodde på det hotellet och i en av de mindre svitarna när vi var där i maj så vi kände igen en massa saker!)
Igår kväll såg vi Wanted som även den är något år gammal. Angelina Jolie och Morgan Freeman är med till exempel. Det är en film full av action men på ett lite komiskt sätt enligt mig. Killen som filmen handlar om har övermänskliga förmågor och galet snabba reflexer men han lär sig att upptäcka och använda dessa först när han blir jagad av samma man som precis mördat hans pappa. Brödraskapet får tag på honom innan mördaren och lär upp honom om hur han ska kunna övervinna sin pappas mördare. Jag tyckte att även denna filmen var helt klart värd att se!

Lugn söndag

Jag vet knappt vad jag har gjort idag. Egentligen borde det skrämma mig... Istället känner jag, åh, vad skönt! Vi var ute i trädgården och plockade upp de sista lövhögarna från förra helgen, eftersom våra säckar tog slut då. Sen var vi på återvinningscentralen i två vändor och slängde alla löv och en massa kartonger. Vi har ändrat om lite i garaget så vi har lite mer plats och satt upp några tavlor här inne. Sen tog vi en lång härlig skogspromenad på förmiddagen med Ninja och träffade en massa andra hundar som Ninja fick leka lite med. Sen ikväll har Cissi varit här på middag och vi har suttit framför brasan åter igen och bara kopplat av och nu har vi precis kommit ut från bastun. Det har blivit en söndagstradition här hemma alla redan :) I eftermiddag satt jag här i soffan och sov en liten stund också. Det känns som vi verkligen tagit dagen som den kommit. Otroligt härligt emellanåt. Men imorgon drar allt igång igen :)

Lördag kväll framför brasan!

Egentligen skulle vi haft besök hela helgen men Maria lyckades dra på sig feber så det blev tyvärr inget. :( Istället har vi varit iväg och shoppat lite. Fick tag på sko- och hatthylla, presenning, snöskyffel, krukor till blommorna jag köpte i veckan, ved och en ny brevlåda samt lite annat smått och gott. Får bjuda på lite bilder senare hur allt blev.
Efter att krånglat med brevlådan och monterat ihop och satt upp hatthyllan och lite tavlor har vi nu tänt en brasa. Jocke sitter och läser på sin nya Kindle och dricker whiskey och jag ligger på en filt och läser hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann och dricker päroncognac. Tänkte ligga kvar här tills Så mycket bättre börjar om 45 min. Jag fullkomligt älskar det programmet!
Ninja ville också vara med på filten framför brasan och mysa
Älsklingen är nöjd med sin Kindle som han fick i veckan
Vardagsrummet blev bra med lite blommor och framför allt krukor ;)

Ut på jakt!

Yes, nu ska jag och älsklingen ut på jakt! Efter en brevlåda alltså. Vår är trasig och posten blir blöt så nu måste vi få tag på en bättre. Sen har jag planer på att kolla på hatt- och skohylla och garderob också, men det vet inte han om ännu ;)

Nästa veckas meny!

Fick förresten mailet igår om vad måndagens leverans av linas matkasse kommer att innehålla. Låter mycket gott, fast jag är lite skeptiskt till älg generellt... Men det är alltid spännande att testa tycker jag! (Om det inte är alltför skumt ;)) Det här kommer alltså stå på menyn nästa vecka:

- Ostgratinerad fisk med tomat och örter, kokt potatis och broccoli

- Basilikakryddade köttfärsjärpar med pasta och sötsyrlig oliv- och paprikasalsa
- Kryddig tacoröra med bönor i tortillabröd

- Älgskavspanna med champinjoner, ris och haricots verts

- Äppelbrässerad fläskkarré med kokt potatis

Fint här hemma!

Det är så fint och det luktar så gott här hemma just nu! Jocke har fått sin vilja igenom efter 3,5 år och vi ska nu testa att ha en städerska som ska komma hit en gång varannan vecka och damma av allt, rengöra badrum, dammsuga och torka golv. Vi får se hur det känns... Jag har ju varit VÄLDIGT emot att ha någon här hemma som gör sådant eftersom jag är så van med att städa allt själv och tycker att man ska det. (Har ju under hela gymnasietiden själv jobbat som städerska på ett företag.) Men nu när vi bor i ett stort hus så kan det väl vara bra att få hjälp med det mest tidskrävande (som dammningen...), iaf när det bara är en gång varannan vecka. Jag pluggar ju ändå 100% och nu har jag sökt jobb 50% också så det kommer bli svårt att få tid över... Jaja, vi ska testa och se hur det funkar men efter idag är jag nöjd i alla fall. Jockes motivering till varför vi ska ha hjälp har varit att jag (eftersom han inte har tid för att göra så mycket här hemma) kommer ha massa tid över till att göra roligare saker. Det är ju sant! Fast idag stämde det inte...
Under tiden som hon gick här uppe och städade så var jag på nedre våningen och försökte laga tvättmaskinen som helt plötsligt började blinka "kontrollera avlopp". Jag fick panik först och tänkte att jag skulle tömma ur tvätten som låg där inne och sen lämna det till Jocke när han kommer tillbaka till Sthlm ikväll. Men när det började blinka "spärrad" på luckan och jag inte fick ut kläderna bestämde jag mig för att lösa det själv. Gick iväg och letade efter bruksanvisningen och när jag väl hittat den läste jag snabbt igenom den till jag hittade en sida som hette "hur du kan åtgärda de minsta problemen själv" och där fanns en ruta som beskrev mitt fel. Lycka! Stod en del saker man kunde testa så jag började helt enkelt uppifrån. Dra ut doseringslådan, slita loss en plastbit som ska användas vid botten för att öppna en lucka, sätta en stor kastrull på golvet och försiktigt öppna avloppsfiltret. Och så började det rinna ut massa äckligt vatten! 15 liter fick jag ut innan det var slut!!! Och bland det allra sista kom det ut säkert 7-8 dl gamla trådar och smuts och annat äckligt. Blä! Sen var det dags att rengöra filtret och inne vid propellern innan det var dags att sätta allt på rätt plats igen. Sen testade jag att trycka på luckknappen och den gled upp så fint och alla knappar var släckta. Vilket geni jag varit idag känner jag haha :) Riktigt nöjd och imponerad över mig själv ;) Så nu är både ytorna och maskinerna rena och fina här hemma igen!

Cornelis

Igår var jag och Matilda på bioklubbens förhandsvisning av filmen Cornelis. Innan filmen började så blev det allsång med Brevet från kolonien vilket var himla mysig början. Jag tyckte om filmen och vissa stunder glömde man bort att det inte var Cornelis själv som var med i filmen så Hans-Erik Dyvik Husby gjorde rollen riktigt bra. Man fick veta massa saker om hur han levde, hur han blev känd, om hans spelningar och hans privatliv. Det var riktigt bra. Samtidigt var det mycket som skulle in på kort tid så det blev lite hoppigt emellanåt. Det absolut bästa i filmen tycker jag var när han var på Roskilde och spelade. Detta var helt främmande för mig och jag tyckte det var så mäktigt. Han hann i alla fall få ett stort erkännande i slutet av sin karriär också genom den spelningen kände jag.
Jag har alltid tyckt om Vreeswijk och köpte en av hans skivor så sent som i våras. Det var när jag såg filmen Rännstensungar som jag upptäckte honom och har sedan dess gillat honom väldigt mycket! Tycker det är häftigt att hans låtar fortfarande är så omtyckta och älskade så lång tid efter hans död.

Linas matkasse

Har beställt Linas matkasse på test och första påsen kommer på måndag. Ska bli oerhört spännande! :) I eftermiddag ska det komma ett mail om vad påsen ska innehålla och jag kan knappt vänta! Sitter och kollar mailen hela tiden... Återkommer senare om vad jag tycker om kassen.

När då då?

Förra året när jag fyllde år fick jag ett sällskapsspel som vi fullkomligt älskar! När då då heter det och det går ut på att man ska sätta olika personer, platser, prylar och händelser rätt på en tidslinje i förhållande till varandra. Man behöver alltså inte kunna precis rätt årtal.

På spelexperten hittade jag dessa exempel: Fick vi njuta av Yvonne Lombards Mmm.. Marabou före eller efter det att Björn Borg vann sitt femte raka Wimbledonseger? Sjönk regalskeppet Vasa före eller efter det att Cajsa Wargs berömda kokbok kom ut? Vann ABBA Eurovisionsschlagerfestivalen med Waterloo före eller efter det att GB Glace började sälja 88:an
Spelet är sjukt roligt och  man kan sitta i flera timmar med det så om du känner någon som älskar sällskapsspel så är detta en perfekt julklapp!

Plugg- och städdag

Idag MÅSTE jag sätta mig ner och börja plugga. Fick tag på kurslitteraturen på biblioteket igår men då har man bara 1 vecka på sig att läsa 5 veckors litteratur så det ska jag försöka göra så gott jag kan. Tack och lov var det bara 375 sidor i boken och alla kapitel ska inte ens läsas så det blir nog inte helt omöjligt det här. Sedan måste jag se till att rensa lite ytor här hemma idag också, vilket alltid tar längre tid än man först trott så får se hur mycket jag får gjort. Ikväll kommer i alla fall Matilda hit på middag och sen ska vi in till stan och titta på förhandsvisningen av Cornelis. Ska bli riktigt spännande att se den! Dags att sätta fart!

Min absoluta favoritfilm!

Nu ska jag sätta mig ner i soffan och se min absoluta favoritfilm: Forrest Gump. Från det att jag såg den första gången tyckte jag att den var helt fantastisk! Tom Hanks spelar rollen som Forrest grymt bra, musiken är helt fantastisk och hela berättelsen är underbar!  Var faktiskt längesedan jag såg den så det ska bli härligt :) Har ni en favoritfilm och i så fall, vilken är det?
"Life is like a box of chocolates... you never know what you´re gonna get"

Just like heaven med en viktig poäng!

Nu har jag hunnit läsa boken Just like heaven som jag skrev om tidigare. Som vanligt så är det enorm skillnad mellan bok och film och som oftast så är boken bättre än filmen. Ändå såg jag filmen först och verkligen älskade den, men när jag nu väl läste den kände jag att de missat så många känslor och händelser som faktiskt spelar roll.

Jag hittade en helt underbar sida i boken och det är nog första gången jag vikt en sida för att kunna gå tillbaka och läsa just en speciell sida bara för att det är så bra. Tänkte dela med mig av frågan som det handlar om:
Om du, VARJE morgon, får ett konto i ditt namn med 86 400 kr som du får spendera hur du vill, hur skulle du då spendera dem? MEN, det finns två men: 1) Det du inte spenderar den dagen kommer försvinna och du kommer inte kunna spara dem till ett senare tillfälle så allt måste spenderas på en dag. 2) Vilken dag som helst kan dessa pengar sluta att trilla in på ditt konto och du vet inte när pengarna slutar att komma. Hur väljer du att spendera dina pengar?
Fundera lite på det innan du läser vidare...
Klar?
Det är faktiskt så att vi var och en har ett sådant magiskt konto: med TID! Varje morgon när vi stiger upp har vi fått ett dagligt konto med 86400 sekunder och varje kväll vi går och lägger oss försvinner sekunderna som vi inte utnyttjat och det går inte att spara några till dagen därpå. Och regel nummer två, att de när som helst kan upphöra. Livet kan när som helst ta slut. Så vad ska vi göra med våra 86 400 sekunder? De är viktigare än vad den summan är i pengar!
Tycker detta var ett väldigt bra sätt att se på livet och jag kommer nog gå tillbaka till den sidan i boken och läsa det fler gånger. Jag kommer definitivt komma ihåg det!

E-day och Blondinbella

Idag hade vi arbetsmarknadsdag i skolan, E-day. Hade tänkt att åka dit tidigt och gå på de föreläsningar som erbjöds och gå runt och prata med företagen. Det blev inte riktigt så. Fick ett samtal idag på förmiddagen om ett eventuellt jobb och fick veta att jag fick komma på intervju redan på eftermiddagen. Då fick jag lite fart med att ta reda på lite om företaget och göra mig i ordning.
Efter det åkte jag till skolan för att åtminstone lyssna på en av föreläsarna, nämligen Isabella Löwengrip (Blondinbella). Vilken otroligt härlig tjej det verkar vara! Det är så många som är irriterade på henne och gör sig roliga på hennes bekostnad. Jag hade också fördomar om henne tidigare, men när jag började läsa bloggen upptäckte jag vilken otroligt driven, inspirerande och duktig tjej det är! Jag är riktigt imponerad över hur långt hon har lyckats ta sig när hon bara är 20 år gammal och när jag lyssnade på henne kände jag att "jag vill också göra mina drömmar/idéer till verklighet!". Man börjar tro på sig själv och blir motiverad av att lyssna på henne. Om jag får något mer tillfälle att lyssna på henne ska jag verkligen göra det!
Efter föreläsningen åkte jag in till stan och vidare till Solna och var på intervju. Det kändes bra men vi får se hur det går. Jocke har åkt ner till Linköping så ikväll är jag och Ninja hemma helt själva för första gången. Ska mysa i soffan och titta på tv och kanske läsa lite bok ikväll.

Super Mario till Wii

Det har varit fullt upp de senaste dagarna. Torsdag eftermiddag hade jag en tenta och i fredags förmiddag hade jag nästa. Efter det skyndade jag mig in till stan och var på intervju (som kändes jättebra!), efter det var Jenny en snabbis och hälsade på och sen på kvällen kom Sophie över på middag. På lördagen höll jag på här hemma hela dagen och på kvällen kom Joakims moster och hennes kille hit och stannade till idag på morgon. När de åkte gick vi genast ut till trädgården och har sedan ägnat dagen åt att räfsa och sopa löv. Nu i kväll startade Jocke bastun så vi kunde ta det lite lugnt och sen kopplade jag in vårt Wii idag så de senaste timmarna har jag suttit och spelat Super Mario. Så otroligt roligt det spelet är alltså! Minns när jag var mellan 8-10 och jag fick mitt Nintendo 8-bit med ishockey och mario. Hade alltid vännerna hemma och vi satt och spelade för fullt! Tycker det är superkul att de har hållit kvar vid det gamla enkla stuket på det spelet. Mario Galaxy och sådant är ju inte alls samma sak! Nej, det här har ju till och med samma banor ungefär. Visst, lite nytt har de lagt till, men inget som gör det sämre. Underbart spel! Men nu är det dags att stänga av för kvällen! Är lite trött efter helgen roligheter ;)

Braveheart

Igår kväll hade jag inget att göra och Jocke skulle titta på en film i hemmabiorummet som jag inte ville se, så jag satte mig i vardagsrummet och tittade på film istället. Blev Braveheart som jag inte har sett på flera år, trots att jag har den i filmhyllan... Alltså, vilken film det är! Gillar inte alls filmer i den genren egentligen, men just Braveheart tycker jag är fantastiskt bra! Mel Gibson spelar bra, och man fångas verkligen av filmen. De nästan 3 timmarna bara försvinner! En film som man skulle kunna se oftare!

Tentavecka

Denna veckan har jag två tentor och den ena känns riktigt riktigt jobbig. Tror inte jag kommer klara den men jag får kämpa på fram till fredag och försöka förstå det. Det är tentan i Investering & finansiering som jag kämpar med. Den andra är Tillämpad makroekonomi som är en omtenta och som jag tänker klara denna gången! Så fram till fredag när de båda är skrivna kommer jag inte göra så mycket skoj.
I lördags när vi hade våra vänner över på middag hade vi på en av mina gamla skivor i bakgrunden som kom fram när jag plockade upp cd-kartongen. Älskar att lyssna på Norah Jones låtar men det var oerhört länge sedan sist. Njut av hennes härliga röst! (går inte att bädda in, men tryck här!)

The social network

I fredags var jag på bio med Joakim och Matilda och tittade på The Social Network, den om hur Facebook växte fram. Filmen handlar om hur sidan skapades men också hur de tidigare vännerna och kompanjonerna anklagar Mark för att stulit hela idéen och lurat alla. Vi var alla överens om att det var en bra film, samtidigt som vi alla hade helt olika bilder om hur Mark framställdes. Jag tyckte att han verkade vara världens svin som inte kan ha speciellt många vänner. De andra höll inte riktigt med mig om detta. Hur som helst så var det helt klart en sevärd film och mycket intressant att få veta hur denna enormt stora sida växt fram och vilka som ligger bakom den!

RSS 2.0