Behöver lite struktur

Jag har kommit på vad det är som krävs just nu. Struktur! Efter jul så har allt bara släppt och jag känner att allt håller på att rasa samman. Jag måste ta tag i det här och se till att få lite struktur i mitt liv igen. Jag måste planera in tid till skolan, till att hålla ordning här hemma, till bloggen, till att träffa vänner, aktivera min älsklingshund och bara kunna sitta ner och titta på tv och läsa. Det är allt som krävs. Jag har fått det att fungera så många gånger förut och det lär inte bli några problem denna gång heller. Allt som krävs är att jag tar tag i det. Nu ska jag åka hemhem till min familj i morgon och stanna över helgen och då kan jag ha tid till att bara släppa allt från mina tankar och bara få ordning på dem igen. Så gör vi!

Ingen motivation

Hej på er!
Har inte skrivit så mycket här på sistone. Beror mycket på att jag inte har någon motivation till det. Vet inte riktigt vad jag ska skriva för jag går mest runt och känner mig stressad hela tiden och det blir inte så mycket gjort mer än plugga. Nu har jag varit ganska mycket sjuk också och bara legat i soffan och läst böcker. Förhoppningsvis känner jag att allt släpper snart så att jag kan skriva igen. Ni kan ju alltid söka upp mig på twitter för jag skriver där åtminstone 2 ggr om dagen oftast.
Nu ska jag iväg till Älvsjöskogen och gå på en upplevelsepromenad med Ninja i två timmar och efter det ska jag äta lunch med Jenny som är i stan. Det ska bli mysigt! Sen får vi se om Joakim mår bättre idag så att vi åker ner till Linköping på inflyttningsfest. Vi hade köpt biljetter till Old Dogs igår och hämtat ut dem och allt och så satt vi på Pizza hut och åt innan bion men han mådde så dåligt så vi fick strunta i bion och åka hem istället :( Inte ofta han är dålig...
Jaja, ha en härlig helg!

Lugn helg

Hej på er!
Kom precis upp till Sthlm igen. Har haft en väldigt lugn och skön helg nere i Linköping vilket var behövligt. Febern är borta men inte förkylningen, men det känns som att även den håller på att avta. I fredags mötte jag upp Joakim och några av hans jobbarkompisar på De Klomp och även Julia var där som jag inte träffat på över ett halvår. Jätteskoj! Men eftersom jag var sjuk åt jag mat och åkte sedan hem. I lördags tog vi det lugnt hela dagen fram till 17 då Anders och Julia kom och fikade med oss och när de gått hem igen kollade vi på Eragon och åt mat. Idag åkte Joakim iväg till Malta och kommer hem på onsdag igen så jag och Ninja åkte upp hit. Imorgon är det ju skola igen. Som ni märker, har inte hänt något speciellt som det varit värt att uppdatera om, men nu är jag hemma igen och allt kommer rulla på som vanligt imorgon igen.

Tentor...

Nu är första tentan skriven. Försökte så gott jag kunde men det var alltför många jag hoppade över för att ha kunnat klara det. Jag får bara ha fel på 2 poäng på allt jag skrev för att få G vilket är helt omöjligt eftersom jag mest gissade. Jaja, bara att ta nya tag! Imorgon väntar tentan i redovisning, igen! Ska bli så skönt när det här är över!

Nyttigare mat

Just nu följer jag mitt matprogram flitigt igen vilket känns jätteskönt! Håller mig mätt längre och är inte lika sugen på godis som jag brukar + att jag sedan förra måndagen tappat 1,6 kg vilket känns jätteskönt! Bara genom att äta mer lagad mat och inte gå och småäta hela tiden! 14 kvar tills jag är tillbaka där jag var när jag mådde som bäst.
Men jag måste erkänna att jag får infall när jag blir så sugen på godis så att jag knappt vet vad jag ska ta mig till. Och coka cola har jag också varit himla sugen på! Men så fort jag känner av det så går jag till kylskåpet där jag numera har en hel låda fylld med frukt: Apelsiner, clementiner, äpplen, päron, mango, vindruvor, kiwi... Så underbart gott det är! Eller så kokar jag mig en kopp härligt gott te vilket också är himla mysigt!
Det roligaste är nästan att jag får prova på att äta sådant som jag i vanliga fall aldrig skulle tillaga och äta. Igår kväll till exempel ställde jag mig och gjorde egna köttbullar som jag åt tillsammans med sås som jag gjort helt från grunden, inga påsar att bara vispa ut i mjölk eller vatten här inte! Och till det hade jag rostade ROTFRUKTER! Kan ni fatta?! Men det var faktiskt riktigt gott! Nu idag på morgonen blev det en kopp varm choklad tillsammans med ett knäckebröd med messmör och persilja och en skiva valnötsbröd med keso och mango. Messmör och persilja var kanske ingen höjdare men är det nyttigt för kroppen så är det! Min mugg visar mig att jag ska vara positiv ;)
Om 3 veckor ungefär får vi vårt kök totalrenoverat och jag längtar som bara den tills det är klart. Ännu större arbetsyta, diskmaskin och framför allt en spis som fungerar ordentligt. Åh, så härligt!

Två dagar till tenta...

Ja, nu är det redan tisdag. Ska iväg på ett seminarium idag och efter det måste jag sätta mig och göra uppgifter i övningsboken och gamla tentor. Två dagar till tentan och jag har äntligen läst klart båda böckerna, men fortfarande känner jag att jag knappt förstår någonting. Känns inte alls bra. Ser mörkt ut faktiskt! På fredag har jag tentan i redovisning också och vi får se hur den går denna gång. Jag vill åtminstone klara en av dem denna gång. Håll tummarna!

I Linköping

Är nere i Linköping just nu. Kom hit i fredagskväll och då var jag och Jocke på Strandgatan 2 och åt middag, drack vin och bowlade. Inte så god mat men det var trevligt!
Igår var jag en runda i sektionsrummet och fixade med lite papper och annat men resten av dagen satt jag inne i soffan och tittade på tv, läste och planerade lite inför den kommande veckan. Ska bara äta lunch här nere idag och sen åker jag och Ninja upp till Sthlm igen. Imorgon har jag kursregistrering för den kommande terminen. Sen är det tentaplugg som gäller hela veckan. En tenta på torsdag och en på fredag. Känns omöjligt men håll tummarna så kanske det går! :)

Gör absolut ingenting...

Hej på er!
Har varit i skolan idag men bara fram till kl 14 ungefär. När jag kom hem hade jag tänkt att plugga men det har det inte blivit någonting med. Har tenta om en vecka så jag borde verkligen sätta fart men den här kursen känns helt hopplös så jag hittar ingen motivation. Om 1,5 vecka börjar nya kursen och jag har lovat mig själv att verkligen ta tag i allt nu och strukturera upp mitt liv så att jag inte bara går och degar utan får saker gjorda. Fick ju VG på förra tentan, vilket jag mått väldigt bra av så jag ska försöka satsa på att få fler sådana resultat eftersom det tydligen påverkar mig mer än jag egentligen trott.
Idag har jag bara legat i soffan och läst och tittat på tv. Har ändrat om lite bland mina filmer och skivor också förstås så att jag får plats med lite mer i bokhyllorna. Sedan har jag faktiskt varit lite duktig också. Har tagit tag i att boka in lite roliga kurser för Ninja nu under våren. I slutet av månaden ska vi ut på något som kallades för Upplevelsepromenad och sedan i februari börjar en kurs som heter kontakt och samspel. Längre fram i vår har jag tänkt att gå på rallylydnad med henne igen för hon tyckte det var så otroligt roligt sist. Hoppas det blir bra det här!

John Travolta

Jag vet faktiskt inte om jag har skrivit något om min kärlek till John Travolta i min blogg innan. Hur som helst så är det dags nu! När jag var liten, typ 10-12 år, visade min mamma mig filmen Grease och jag blev helt förälskad i filmen och speciellt i Travolta. I flera månaders tid så såg jag filmen nästan varje dag jag kom hem från skolan och efter det har jag försökt samla på mig alla filmer som han gjort. Många är svåra att få tag på i Sverige men jag har i alla fall ett 30-tal av dem nu. Har även en del böcker, skivor och till och med en gammal klippdocka från 70-talet.
Idag var jag inne på hans hemsida och kollade runt lite och hittade en intervju från The Ellen show där han har med sig sin dotter Ella Bleu. Båda två samt Travoltas fru, Kelly Preston, spelar i filmen Old Dogs som hade biopremiär i Sverige nyligen och jag måste se den! Har inte sett klipp med hans dotter innan, men jag måste säga att hon är verkligen en av de sötaste ungar jag sett! Och vilken pappa hon har! Han verkar så himla underbar och verkligen bry sig om henne. Ni måste se klippet, det är hennes allra första show som hon medverkar i. Tryck här så hittar ni det!

Senaste dagarna

Som jag sagt innan har vi bara varit hemma och tagit det lugnt de senaste dagarna. Bara läst, tittat på tv och varit på promenad i stort sett. Ja, igår la jag ett pussel också på 1000 bitar. Blev klar efter ca 6 timmar. Var inte lika svårt som 1000-bitars annars brukar vara och jag kunde bara inte sluta. Var därför och köpte en pusselmatta idag så jag lite lättare kan pussla nästa pussel. Otroligt härliga dagar har det varit!

Tänkte visa lite bilder från hur dessa dagar varit.

Jag och Ninja var ute på en långpromenad igår. Så otroligt fint väder var det och ingen av oss kände för att gå in igen.


Husse och hund kopplar av i soffan


Mitt fina pussel!


Älsklingen köpte första säsongen av 24 och såg klart hela säsongen på ett dygn. Skönt att bara ligga i soffan någon dag.

Lugna dagar

God morgon! Vilka otroligt lugna och sköna dagar det är just nu. Vi har inte gjort något mer än tittat på serier, läst och bara kopplat av. Jag är ju inte sådan som sover bort hela dagen, inte ens när jag är ledig. Joakim har somnat i soffan efter suttit uppe och kollat på stargate så jag skriver från mobilen. När han vaknat och vi ätit lite frukost tänkte jag lägga upp lite bilder från de senaste dagarna. Nu ska jag fortsätta läsa i "Tillsammans" av Denise Rudberg.

RSS 2.0