Skriver äntligen

Igår blev det inte att jag skrev någonting här. Vi åkte nämligen upp till Sthlm i tisdags kväll för Jocke skulle jobba och jag kom äntligen in i skrivandet på B-uppsatsen igår. Satt med det större delen av dagen och på kvällen kom Anders och Julia hit en runda och så gick vi iväg till en thailändsk restaurang som ligger på Skånegatan. Var jättehäftigt ställe för de hade inrett så att det skulle kännas som om man satt i Thailand och åt. Var bäckar som rann och fiskar som simmade runt och vid vissa av borden satt man i halva Tuk-Tuks. Helt plötsligt släcktes de flesta lamporna ner och så blev det monsunregn och åska. Riktigt häftigt, vilken känsla! Går inte riktigt att förklara det, men ni borde verkligen besöka stället om ni är på Södermalm någon gång. Koh Phangan heter stället.

Ikväll ska vi hem till Linköping igen för imorgon kommer Emelie på besök :-) Fram till dess ska jag skriva, skriva och skriva hoppas jag på. Ska ju hemhem på tisdag för att åka till Gotland och då vill jag gärna ha den klar eftersom jag ska lämna in den dagen efter jag kommer hem igen.

Ska bli jätteskoj att Emelie kommer upp imorgon! Får se vad vi gör på kvällen men på lördag ska vi i alla fall till Kolmården jag och hon och sen ska vi hämta Jocke och Ninja och så ska vi upp hit till Stockholm igen så hon får se vilken lägenhet vi köpte. Hon var ju med och kollade på de andra när det var visning. Kvällarna är inte planerade men det blir nog inga problem med att hitta på något. Är ju så varmt och skönt ute också. Sedan stannar hon till söndag eftermiddag. Hoppas väl på att kunna skriva lite till innan dess, men annars vet ni vad jag håller på med över helgen och varför jag inte skriver!

Nu ska jag sätta igång och skriva igen, fast först borde jag i och för sig gå och handla lite juice och något att äta till lunch.
Ha det så skoj idag!

Djursjukhuset

Ja, igår fick jag inte så mycket skrivet som var planerat. Lilla Ninjas ögon har varat en del och hon var jätteslö igår så jag fick tid på djursjukhuset på eftermiddagen och sen gick jag runt och oroade mig för hennes hela dagen. Var jättesvårt att koncentrera sig! Tack och lov så var det ingen större fara med henne. Hon har fått ögoninflammation så nu måste hon få droppar i ögonen två gånger om dagen i en vecka.

På kvällen åkte jag och Jocke motorcykel efter Sebbe, Basse och David för att åka och bada. Var en liten liten sjö vilket var perfekt för mig för då kunde ju till och med jag hoppa i när det var lite varmare. När vi kommit hem åt vi lite mat, spelade dataspel och tittade på två avsnitt Buffy. Avkopplande kväll.

Nu ska jag sätta mig och skriva på uppsatsen för idag ska jag väl i alla fall kunna koncentrera mig. Senare i eftermiddag ska vi upp till  Sthlm. Just nu är jag inte jättesugen på det men det får väl bli så. Är lite jobbigt att ge Ninja hennes droppar själv så Jocke måste hjälpa mig och då är det jobbigt om han är där uppe och jag här nere. Har ångest över skolarbetet just nu så det är väl därför jag inte är sugen på att åka dit. Men jag får väl ta med mig datorn och skriva där uppe i två dagar. Kanske till och med går lättare.

Ha en härlig och solig dag!

Tillbaka i Linköping igen

Japp, igår kom vi hem igen. Har varit en jättehärlig helg! Väldigt avslappnande vilket har varit skönt efter allt som tidigare har gjorts. Vi har solat, ätit massa mat, spelat kort, druckit vin/öl och gått runt i några affärer. De andra badade en massa också, men ni som känner mig vet ju att jag oftast tycker det är alldeles för kallt och stannar helst kvar på stranden. Det var sista dagen som jag kände att jag skulle kunnat bada, men då var jag inte helt ombytt för det och jag var absolut inte så sugen så det var värt att gå upp och byta om.

Vi började åka hemåt tidigt igår så vi var framme i Halmstad vid lunch och möttes av en väldigt glad liten tjej! Ninja har ju varit hos mamma under tiden i stugan men hon hade tydligen börjat sakna oss väldigt mycket. Tror hon var väldigt nöjd när hon fick komma hem och strutta runt i sin egen trädgård och sova på sitt vanliga ställe.

Jag har haft lite svårt för att sova nu på morgonen för jag tycker att det är lite för varmt i sovrummet. 5.30 är ingen tid som jag annars frivilligt skulle välja för att gå upp. Jocke och Ninja ligger fortfarande och sover så gott. Ska nog ta och sätta mig med "Strändernas svall" nu så jag får den färdigläst snart. Idag ska jag föröska skriva den mesta delen av uppsatsen i 1900-talets litteraturhistoria så jag kan avsluta den i morgon och skicka in den då. Sedan ska jag tvätta och plocka i ordning lite här hemma och när Jocke slutat jobbet så ska vi åka till djuraffären och köpa en till säng och mat- och vattenskål till Ninja som hon kan ha i Sthlm så vi slipper dra de andra fram och tillbaka. Sedan behöver hon nytt koppel och något mer tuggben. Får se om jag och Ninja följer med till Sthlm ikväll eller om vi stannar hemma.

Skriver kanske lite mer senare under dagen.

Danmark

Japp, nu ska vi alldeles strax åka iväg till Danmark och hälsa på Basse och hans familj i deras stuga. Ska bli jätteskoj! Vi ska stanna där till på söndag så jag tänkte att jag måste skriva och säga vart jag tar vägen när jag inte uppdaterar på ett par dagar. Lilla Ninja ska vi släppa av i Halmstad för hon ska vara med mamma nere i stugan tills vi kommer hem igen. Kommer säkert gå jättebra för nu har hon vant sig vid henne när de träffats så mycket under sommaren. Har varit och köpt två gigantiska tuggben till henne också så hon kommer nog ha att göra och vara nöjd :-)

Igår var vi ju på Jiddra inte med Zohan. Den var så otroligt rolig! Jag skrattade så mycket så att till slut fick jag inte fram något ljud men kände ändå att jag skrattade. Ni måste verkligen se den!

Nu ska jag packa ner det sista. Är bara mina pluggsaker kvar. Måste läsa lite till Antiken-tentan :S
Ha en underbar helg allesammans!
Kramar

Morgontext

Godmorgon!
Har faktiskt kunnat sova en hel natt nu, det har jag inte gjort på över en vecka innan. Däremot blev jag jätterädd när jag vaknade och Jocke inte låg bredvid mig. Hade helt glömt att han var i Sthlm men kom på det ganska snart.
Nu på morgonen har jag inte gjort så mycket mer av betydelse än varit ute på promenad i spåret med Ninja. Har tänkt att jag ska sätta mig och skriva lite på uppsatsen nu. Vill gärna få den klart snart. Vi åker ju iväg till Danmark imorgon efter lunch också så det hade varit underbart att kunna skicka in den innan vi åker, men det kanske är lite förstora förhoppningar.
Jaja, vi får se hur det går, nu ska jag sätta fart.

Promenader och ljudböcker

Idag har det inte hänt så mycket. Jag har mest suttit hemma och lyssnat på ljudbok. Har suttit och läst Brott och straff ett tag, men det tar så otroligt lång tid men idag hittade jag den i ljudboksformat på bibliotekets hemsida så jag har lyssnat på det jag hade kvar istället. Har kommit på att det är otroligt härligt med ljudböcker, det är först nu som jag har börjat lyssna på det. Lo tipsade mig om att DN har tre gratis ljudböcker nu över sommaren. Tyvärr missade jag de första två, men den tredje lyssnar jag på nu. "Ur vulkanens mun" heter den och är skriven av Helena von Zweigberg och det är också hon som läser upp den. Har en annan bok av henne som jag inte läst ännu och som heter något i stil med "Det Gud inte såg". Riktig tjejbok är den här, eller egentligen för äldre kvinnor men jag tycker att den är lite rolig att lyssna på.

Har varit ute och gått i spåret en hel del i två dar så då har jag passat på att lyssna. Idag har jag tagit två varv i 2,5 km spåret med Ninja, en gång på förmiddagen och en gång precis nyss och sedan gick jag också en gång själv i eftermiddags. Är härligt att vara ute och promenera när solen skiner och man kan gå och lyssna på en bok.

Vi hade planerat att gå på bio igårkväll men Jocke var tvungen att ha ett möte som ändå inte blev av så vi skulle gått ikväll istället, men då hade han glömt att han skulle iväg till Stockholm ikväll för han har möte där imorgon. Men nu har jag i alla fall reserverat biljetter till imorgon kväll. Finns otroligt många filmer som jag vill se just nu men imorgon blir det "Jiddra inte med Zohan". Har sett trailern till den och den verkar skojig.

Det var allt jag hade att säga för ikväll!

Långhelgen slut

Nu är jag hemma i Linköping igen och det känns väldigt tyst nu när det har varit full fart här ett tag.I torsdags var jag, Jenny och Emelie på RixFM festivalen som jag sagt att vi skulle. Star Pilot, Arash, Nordman, Sanna Nielsen och Ola såg vi men när Ola sjöng gick vi så vi missade E-type och Charlotte Perrelli. Var riktigt trevligt och det var otroligt mycket folk ute.

I fredags åkte jag och familjen upp till Linköping. Först åt vi lite lunch och sedan åkte vi ner till stan och gick till domkyrkan, myrornas, Bosses glassbar och systemet. Efter det åkte vi ut till Ljungsbro till Cloetta fabriken, men det var inte jättemycket som vi köpte. Sedan bar det av tillbaka till Linköping och så gick vi runt i Gamla Linköping en runda innan vi åkte hem och beställde pizza. På kvällen drack vi vin/öl och spelade kort. Väldigt mysigt!

På lördagen bar det av upp till Sthlm och lägenheten där och åt en sen lunch och sedan vandrade vi runt i Gamla Stan, runt slottet, Mosebacke och runt på söder. Efter promenaden hade vi två timmar på oss tills vi skulle vara på Axela och äta så då satte vi oss på medborgarplatsen och tog varsin öl/cider. Det var massa folk ute och det var helt underbart att sitta där ute i det fina vädret. På kvällen åt vi alltså trerätters på Axela och sedan var vi väldigt trötta så vi kollade lite på en film innan vi gick och la oss.

Nästa morgon plockade vi ihop alla våra saker och åkte ut till Adelsö för att hälsa på min moster.  Vi hade väldigt tur med vädret så vi kunde sitta ute. Spelade kubb med Robin och kusinerna en vända, sedan bjöd Lo oss på väldigt god lunch och middag. Vi gick iväg och fikade i en hembygdsgård och kollade på några ruiner. Jag och Jocke hamnade i hängmattan ett tag också vilket var jättehärligt! Synd att vi inte har några träd i vår trädgård här i Linköping som man kan spänna upp en sådan mellan. Sent på kvällen åkte vi tillbaka till Linköping och då var det bara att hoppa i säng direkt för på måndagsmorgonen skulle familjen hem till Skeppshult igen och Jocke skulle upp och jobba.

Kändes väldigt konstigt när alla helt plötsligt åkte iväg men jag satte mig och skrev 1,5 sida på min uppsats så jag är nöjd att jag fick lite gjort! Var ute och gick med Ninja i spåret två gånger också och så var jag med Jocke när han skulle lämna in motorcykeln på hundramils servicen.

Det här var en lång men kortfattad redogörelse över min långhelg. Kanske inte intresserar så många, men det är kul för mig att gå tillbaka och se vad jag har gjort senare ;) Nu ska jag strax ta med mig Ninja ut på en promenad.
Ha en härlig dag!

Egypten

Tänkte bara skriva att jag och mamma har varit och bokat biljetterna till Egypten idag. Den 5:e februari åker vi iväg för att vi skulle kunna åka på den resan vi helst ville på. Blir 4 dagar på nilenkryssningen, Kairo ett par dar och där får vi se pyramider och museet men vi får också se Konungarnas dal i början av veckan. Ska bli jätteskoj!

Tillbaka igen

Hej på er!
Kul att se att jag har haft ett par besökare under tiden som jag inte skrivit något, men nu behöver ni inte vänta längre för nu är jag tillbaka igen. Inte i Linköping, för dit åker jag inte förrän på fredag morgon, men i Skeppshult och har internet. Har varit i stugan en del nu faktiskt.

Har hänt en del på dessa dagar och jag ska försöka sammanfatta det någorlunda kortfattat i alla fall.
I fredags fyllde jag ju 22. Hipp hipp hurra för mig! Jocke och familjen gratulerade mig på morgonen och sen kom Jenny och Emma förbi en runda på eftermiddagen och sedan släkten på kvällen. Fick massa fina presenter. Av mamma och pappa fick jag fyra mattallrikar och fyra assietter från Disneys julservis som jag har önskat mig så länge. Fick också en jättefin orkidée och servetter. Av Robin fick jag gångstavar och stegmätare. Sedan fick jag en del pengar, blomma, spa-set och ytterliggare en tallrik och en assiette. Av min älskling fick jag en resa till London och se en musikal där. Har inte bestämt vilken jag vill se ännu för det finns så otroligt många, men jag meddelar er när jag har bestämt mig. Sedan ska vi gå till en av Gordon Ramseys restauranger också och har bord den 5 september så då bär det av. Ska bli jätteskoj, jag har ju aldrig varit i London. På kvällen var vi över en runda hos Emelie också som hade fest och det var kul att se en massa gamla vänner där! Mina gamla vänner är värdens bästa vänner!

På lördagen tog jag och Jocke motorcykeln ner till Halmstad och familjen kom efter i bil med hundarna. På kvällen skulle jag, Jenny, Emelie och Anna ta ut Veronica och ge henne hennes studentpresent. Vi åkte ut till Villshärad och spelade fotbollsgolf vilket var otroligt skoj! Efter det gick vi till Lilla Fridolfs krog och åt trerätters och drack vin så det blev en trevlig kväll med bästa sällskapet!

På söndag åkte Jocke hem till Linköping igen och sen var jag och mamma kvar där nere till igår och bara tog det lugnt.
Ikväll har jag varit i Värnamo och träffat Sara och Matilda. Vi åkte bort till bowlinghallen, men tyvärr hade de semesterstängt så först gick vi bara runt och kollade på Kärnan och pratade en massa och efter mycket om och men så hamnade vi på Olympia och käkade mat. Jätteskoj att träffa dem igen! Ska bli extra skoj nu till hösten när Matilda flyttar upp till Sthlm för då kan vi träffas en del där när jag är där uppe också förhoppningsvis :-)

Imorgon ska jag och mamma åka till Gislaved och hälsa på mammas mormors syster Anna-Lisa. En jättemysig gammal dam! Sedan ska vi åka till resebyrån också för vi ska åka till Egypten som jag säkert nämnt tidigare, men allt verkar vara uppbokat just när vi vill åka så vi får se om det finns något kvar eller om vi måste vänta till februari. Imorgonkväll ska jag, Emelie och Jenny åka på Rixfm-festivalen i Halmstad. Kan hända att Veronica ska med också men har inte fått något svar av henne ännu. Men det ska bli skoj :-) Sedan tidigt på fredag morgon åker jag och familjen upp till Linköping så jag vet inte när jag hinner skriva nästa gång, men förhoppningsvis någorlunda snart.

Nu är det dags att sova. Eftersom jag inte fick sova så mycket natten till idag på grund av min lilla valp så är jag väldigt trött!
Sov så gott och dröm sött!

Redo för att ge mig iväg

Så, nu har jag gjort allt jag kunnat känns det som så nu är jag redo för att ge mig iväg. Har packat alldeles för mycket som vanligt, men ändå lite mindre än sist. Är ju trots allt 8 dagar jag ska vara iväg ;)
Har precis tagit en dusch och väntar nu bara på att Jocke ska komma hem så vi ka n åka iväg. Måste fixa något litet att äta också. Får se vad det blir. Kanske inte kommer kunna skriva lika ofta de närmaste dagarna för då händer det en del, men jag ska försöka.
Ha en härlig dag allesammans!

Skit överallt!

God morgon!
Är lite irriterade idag. Har hållt på att storstäda i nästan en hel vecka innan och nu ser det hemskt ut igen! Mår så dåligt av att det är stökigt och kan inte koncentrera mig på någonting när jag går i den här skiten. Måste ha i ordning så jag kan plugga allt som jag behöver. Så nu har jag hållt på att städa hela morgonen och kommer hålla på tills jag är klar så vi får se när vi kommer iväg idag. Hoppas det inte tar alltför lång tid. Är bara så förbannat tråkigt det här och jag är så trött på det! Tänker inte lämna det så här för jag vill inte att mamma, pappa och Robin ska bli helt skrämda när de kommer hit nästa vecka. Dags att fortsätta...

Bil

Oj, glömde ju att skriva en viktig sak!
Lillebror fick sitt körkort i måndags. GRATTIS GRATTIS GRATTIS! Inte nog med det så chokade han mig fullständigt idag. Jag köpte nämligen min fina lilla Toyota ungefär en månad efter att jag tagit mitt kort och det tyckte jag var snabbt men det brukar vara jag som köper massa saker hela tiden och Robin är den som sparar och sparar och köper något ordentligt, men nu idag har han köpt en bil! Bara 3 dagar efter uppkörningen! Det hade jag ju aldrig trott! Spännande spännande spännande, den lille börjar bli stor och jag hänger inte riktigt med. Skojigt! Ser fram emot att åka med utan att övningskörningslappen sitter på :-)

Snart dags att sova

Nu är vi hemma igen. Det är så roligt för jag blir jätteglad när jag kommer upp till Sthlm men jag blir jätteglad av att komma till lägenheten här i Linköping också. Bra att vi har börjat trivas på båda ställena.
När vi kom hem var det bara att gå in och hämta lite hundgodis och sedan sticka iväg på avslutningen för valpkursen. Ninja hade massa energi som vanligt och lyssnade inte så bra i början, men det blev bättre och bättre. De visade upp sina cirkuskonster, tränade kontaktövning och slutligen provade vi på rallylydnad. Det var spännande och jag har tänkt börja på en kurs med det nu till hösten så får vi se hur hon gillar det vår lilla tjej.

Efter kursen åkte vi hem och gav Ninja mat och släppte ut henne en runda och sedan stack vi iväg en liten runda på motorcykeln. Börjar vänja mig nu faktiskt, men imorgon när vi ska hem till Skeppshult ska jag och Ninja ta bilen medan Jocke ska ta motorcykeln. Riktigt så långt tror jag inte att jag hade klarat ännu. Ska bli skoj att se hur han tyckte det var.

Nu är det bara imorgon också och sen är det min födelsedag. Känns lite konstigt med tanke på att förra årets dag var väldigt speciell. Då bodde jag ju nere i Österrike så jag firade dagen på Schönbrunns Zoo, vilket var helt underbart!

Efter motorcykelturen såg vi sista avsnittet av Hell´s Kitchen säsong 4 och den som jag ville skulle vinna vann faktiskt! Är så nöjd över det! Tycker verkligen att det är jätteroligt att titta på den serien. Man ser verkligen hur de utvecklas, trots att han skriker på dem och håller på. Sedan såg vi ett avsnitt av Buffy också. Men nu är det slut med tvtittandet för ikväll för klockan börjar bli mycket och det har gjorts mycket idag och det blir inte mindre imorgon.

Ska försöka locka in lillan som ligger och myser ute i trädgården.
Godnatt!

Och nu då...

Går runt och vet inte riktigt vad jag ska göra just nu. Har städat av toaletten, gjort i ordning i vardagsrummet, dammsugat hela lägenheten, tvättat en maskin tvätt och diskat. Nu går jag bara och väntar på att vi ska ge oss iväg till Linköping igen. Känns onödigt att börja på med något när jag inte riktigt vet när Jocke kommer hem och vi ska åka. Lilla Ninja ligger och sover i hallen nu efter att hon har bråkat med matte en stund. Hon blir nog glad av att komma hem och få åka iväg på valpkursen. Sista gången idag, blir inte lika roligt däremot när det tar lång tid tills hon får leka med någon igen. Förhoppningsvis kommer hon och Alba bra överens när de ska vara tillsammans en hel vecka.
Kanske ska sätta mig och läsa lite, det går att avsluta när som helst.

Hairspray

God morgon!
Fick sova lite längre idag vilket var skönt. Först 7.30 var det dags att gå ut med Ninja. Jocke har precis åkt iväg till jobbet och vi är själva här. Ska strax börja städa i ordning här så jag kan lägga på den nya mattan och den nya duken.

Som jag skrev sist så såg vi Hairspray igår. Tyckte det var en jättehärlig film som jag absolut rekommenderar, om man tycker om musikaler för de sjunger mestadels av tiden. Och jag tyckte inte bara om den för att John Travolta var med som mamma i filmen, även om det var ett plus! Tycker att han är helt fantastisk! Har flyttat upp alla mina böcker och filmer med honom hit till Stockholm nu. Har hört mycket prat om filmen innan men visste inte vad jag skulle förvänta mig riktigt. Nu vill jag gärna se den gamla versionen av den och se den som musikal också. Om den går någon gång igen sen så ska jag se den!

Ja, det var väl allt jag hade att skriva för tillfället.

Kvällen

God kväll allesammans!
Hoppas ni haft en bra dag. Min har varit helt okej, lite seg men skön. Blev inte riktigt som jag tänkt mig ikväll, men det blev bra. Istället för att sitta inne och äta här så gick jag och Jocke till Tre Santi, en italiensk restaurang på andra sidan gatan och åt trerätters och delade en flaska vin. Riktigt gott faktiskt! Kom hem för bara ett litet tag sedan och sitter och tittar på Hairspray nu. Skriver lite om den senare tänkte jag. Vi var tvugna att ta en liten paus nu för lillan behövde gå ut en runda. Hon är lite dålig i magen just nu men jag hoppas att det blir bättre snart. Jocke tog med henne ut nu så blir det min tur tidigt i morgon istället. Passar bra för då kan jag göra ett litet inlägg här under tiden.
Imorgon ska jag försöka städa i ordning en hel del här för nästa gång jag kommer upp är ju mamma, pappa och Robin med och då vill jag att det ska se lite fint ut i alla fall.
Dags att slå sig ner i soffan igen.
Godnatt!

Cloverfield

Detta är en film som jag sett framsidan på många gånger och blivit lite nyfiken över. Sist vi var i Sthlm ville Jocke köpa några filmer vi kunde kolla på. Ja, HAN ville köpa filmer, det var inte jag! Helt chokad! I alla fall... Han valde tre filmer varav denna var en av dem och vi har nu sett den och jag kan ju säga en sak: Köp den INTE! Den filmades på samma sätt som Blair Witch Project, alltså att personerna själva springer runt med kameran. Den handlar om att det kommer något jätte... ja något djur eller liknande, och förstör hela Manhattan och personerna där försöker fly bort från staden. Den var väldigt konstig men på något sätt fastnade man för den och tyckte den var spännande så den kan vara värd att se på grund av det, men slutet var så fruktansvärt kasst så det förstörde hela filmen. Ingen film jag rekommenderar helt enkelt. Får ändå kanske ++ av mig för det var lite spännande ett tag. Oj, märker själv hur konstigt det låter, är väldigt delad när det gäller den här filmen. Men kanske kan säga så här i stället. Kolla på den om ni vill se något annorlunda och spännande, men stäng av ett litet tag innan den slutar och glöm filmen!
Haha, nä, jag kan inte säga något om den! Gör som ni vill helt enkelt ;)

Lunch

Nu är det dags för lunch, men jag tänkte skriva lite först. Har kommit upp till Stockholm nu och har satt in allt jag hade med mig upp i bokhyllorna. Blir bra och har en hel del plats över ändå. Har inte fått så mycket annat gjort idag ännu. Har suttit och kollat runt efter något gott GI-recept som vi kan använda ikväll. Har bestämt mig för att göra Nasi Goreng och majschips med tre röror till:Guacamole, Tomatsalsa med koriander och slutligen en Svart böndipp. Ska bli spännande att prova på. Ska försöka sätta mig ner och skriva på en av uppsatserna efter lunchen. Har fastnat på tre sidor på den, men nu kanske jag kan ta mig vidare för jag har funderat massa på hur jag ska fortsätta. Får se helt enkelt.
Dags för lunch i alla fall.

Väljer ut

Just nu håller jag på att välja ut vilka skivor, filmer, böcker och spel vi ska ha med upp till Sthlm när vi åker dit ikväll. Tar ett litet tag, men det är skoj! Har hållt på hela eftermiddagen sedan jag kom hem ungefär.
Var skönt att få håret i ordning igen. Hade blivit ganska blekt av solen och en liten utväxt så det är borta igen. På längden syns inget för jag försöker få det att bli långt igen.
Ska bli skoj att åka upp till Sthlm igen. Antagligen ska jag hämta Jocke på jobbet först och sen ska vi hem och äta middag och plocka ihop det sista innan vi åker upp. Började kolla på en konstig film som vi köpte förra gången, Cloverfield, men somnade ifrån den då så vi ska försöka se klart den ikväll.
Nu har jag vilat ryggen lite så nu ska jag gå över från böckerna till filmerna. Kan bli lite svårt för så fort jag sätter mig på golvet och ska börja kommer lilla Ninja och ska sätta sig knät. Får se hur det går denna gången :-)

Frisören

God morgon!
Jaha, då är det en ny dag och ny vecka igen och ett steg närmare min 22-års dag :-)
Har precis ätit lite frukost och kört Jocke till jobbet. Inte så roligt att cykla i det här skitvädret. Har regnat i 1,5 dygn nu, men jag tycker det är lite mysigt. Om man får vara inne vill säga.
Om en timme ungefär ska jag vara hos frisören. Ska bara klippa topparna för jag försöker få ut längden igen. Sedan ska jag fylla igen utväxten egentligen, men jag tycker inte det är så farligt så jag skulle nog kunna vänta tills nästa gång. Får se vad hon säger om det.
Har inte sovit så bra inatt så jag känner mig väldigt trött. Hade svårt att somna när jag lade mig och sen väckte Ninja mig vid halv fyra ungefär och behövde gå ut och sen låg jag vaken i över en timme igen. Vid 7 bestämde jag mig för att gå upp och börja dagen. Ska iväg till Sthlm ikväll så jag ska packa ner lite spel, filmer, skivor och böcker och ha i bokhyllan där uppe. Men nu är det dags att göra sig i ordning för att åka iväg ner på stan.

Valpkurs

Nu har vi precis kommit hem från näst sista valpkursgången. Den här gången träffades vi  vid Katedralskolan och så tog vi en promenad i regnet. Det var bara Ninja och en till hund idag, alla andra var nog rädda för vädret. Vi tränade på att hoppa upp på bänkar, gå slalom genom cykelställ, åka hiss, gå i olika trappor och möta okända hundar. Ninja var som vanligt totalt uppspelt i början men efter ett tag gick det bra och hon lugnade ner sig. Vi slutade med att ta varsin varm choklad på Espresso House nere på stan innan vi åkte hem igen. Nu ligger hon i hallen och sover, helt slut är hon!
Var inte så roligt att det regnade så mycket, men jag fick i alla fall möjlighet till att använda mina nya fina röda stövlar för första gången :-)
Fanns ingen tvättid på morgonen så jag har precis slängt in de två första maskinerna. Känns tråkigt att stå med det nu, men det är alltid skönt när det är gjort. Nu ska jag ladda upp lite mer bilder på min bilddagbok. Gå gärna in och kolla där: misen.bilddagboken.se är adressen.

Kubbtävlingen

Ja, nu är vi hemma ifrån kubbtävlingen hos Jockes morfar och mormor igen. Var riktigt skoj faktiskt, tyvärr har jag ju inte kunnat vara med tidigare men nu var det dags. Det gick inte så bra för vårt lag, riktigt dåligt gick det egentligen! Vi förlorade 4 matcher och vann 2 vilket gjorde att vi placerades på en 7:e plats (av nio), men vi hade riktigt skoj i alla fall och det är ju det som är huvudsaken. Jocke kom i samma lag som sina två morbröder och de tog det jätteseriöst vilket också gjorde att de vann alla sina matcher och blev helt enkelt vinnare 2008! Grattis älskling! :-)Nu ska bara hans namn graveras in på pokalen och sedan ska vi ha den stående här ett år till nästa turnering.

Det gick ganska bra att åka motorcykel så långt, det enda är att min bak inte är van att sitta så där i ett par timmar så jag fick ordentligt ont i baken ett par omgångar. Det gick lättare när vi åkte hem, men då började det regna en massa siste biten så det var inte så skoj heller.Jag har i alla fall finaste skinnstället som finns till tjejer så jag kan ju tänka på det när det gör ont istället :p

Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Det enda är att vi har valpkurs en liten stund på eftermiddagen och sen borde jag tvätta om det finns någon ledig tid. Annars får vi se. Borde gå ut och kolla det nu genast. Kanske bara är morgontiderna som är lediga.

Ha det bra idag!

Morgonprat

Godmorgon!

Vad roligt att få ett par kommentarer :-)

Skrev inte så mycket igår men vi hade fullt upp. Var och köpte en motorcykel och ställ och allt och sedan körde vi ut till Viggeby och träffade Basse, Sebbe och Sebbes bror som var där och badade. Fy vad rädd jag var i början, men det gick lättare och lättare hela tiden. Ett extra plus är att mitt skinnställ är så otroligt snyggt så jag tycker om att ha det på mig därför, men det är inte lite varmt!
När vi kom hem sen var klockan ganska mycket så Ninja fick sin mat och vi fixade mat till oss själva och sen satt vi och tittade på TV hela kvällen.

Morgonen har börjat bra för oss båda när det gäller invägningen. Min stannade på -0,2 kg sedan igår medan Jockes stannade på -1,5 sedan i onsdags. Det betyder att han har gått ner 9,8 kg sedan vi började! Helt otroligt! Han är så duktig min älskling :-) Gäller bara att jag försöker vara lika duktig, fast jag ska bara gå ner runt  7-8 kg totalt för att komma till min idealvikt och där jag var för ett par år sedan. Nog om det...

Jocke har åkt iväg till jobbet en liten runda för att ha en anställningsintervju med en kille, annars har han tagit en semesterdag idag för att kunna köra lite på motorcykeln. Kan säkert vara bra innan vi ska ge oss iväg och köra till Arboga imorgon (om det nu blir så).

Förresten pratade jag med mamma igår kväll och hon sa att hon har varit och hämtat resebroschyrerna. Jag, Jocke, mamma och lillebror ska nämligen åka iväg till Egypten när hon har novemberlov är det tänkt. Ska bli jätteskoj! Så nu när vi kommer hem ska vi sätta oss och titta igenom de där resorna och se vilken vi ska ta. Måste nästan kolla så här tidigt för att veta lite hur det blir och pris och så.

Nu ska plocka fram frukost.
Ha en härlig dag!

Väntar

Går runt och väntar på att Jocke ska komma hem, han skulle vara hemma runt 14 så det är vilken minut som helst. Sedan ska vi iväg och kolla på motorcykel. Har varit väldigt seg idag också, men tog precis en dusch efter jag ätit lunch så nu har jag börjat piggna till en aning.

Ska nog ta och leka lite med Ninja innan vi ska lämna henne hemma själv en liten stund. Nog för att hon alltid sover när vi åker, men ändå, det kan vara skoj :-)

Uppe tidigt

God morgon allesammans!
Roligt att se att det är några stycken som läser min blogg nu när jag satt igång och skriva lite mer. Är lite nyfiken över vilka ni är! Ni får ju gärna lämna kommentarer, det skulle jag bli glad av :-)

Satt uppe sent igår och tittade massa på tv, var rätt skönt att göra det en kväll också. Trots det vaknar jag 7.15 och bestämmer mig för att gå upp, trots att jag hade kunnat sova länge idag om jag hade velat det.

Idag ser schemat ut på följande vis: Nu på förmiddagen ska jag äta lite frukost och plocka lite grann men sen efter lunch någon gång kommer Jocke hem från Sthlm och då ska vi iväg och köpa motorcykel. Sedan kan det säkert bli någon liten åktur efter det. Mer än så är inte planerat idag, men vi får se vad som händer.

Hoppas ni får en härlig dag!

Seg idag

Vet inte riktigt varför, men jag känner mig oerhört trött och seg idag. Somnade till i soffan när jag satt och läste i Brott och straff, trots att jag tycker att den är bra än så länge. Tänkte ta en promenad med lilla Ninja nu och sen sätta fart och plocka lite här igen. Kommer ju vara själv hemma med tjejen i kväll eftersom Jocke är borta så vi får se vad som görs.
Dags för promenad i alla fall.

Myrorna

Först måste jag säga en sak till min älskling: GRATTIS TILL MOTORCYKELKÖRKORTET! Jätteglad för din skull :-)

Jag och Anna har precis kommit hem från Norrköping nu. Hittade inte lika mycket som sist, men det berodde mest på att jag inte har några pengar just nu så jag får inte hitta något. Hittade i alla fall 2 röda krukor, 5 st tygservetter, 1 svart enkel ljusstake och 3 böcker, totalt 86:-, så jag är nöjd!

Ska ställa mig och laga lite mat nu. Quinoasallad med kalkon och bönor är dagens lunch. Ska bli spännande!

Frukost

God morgon!

Nu har jag precis avslutat min frukost. Idag blev det en tallrik yoghurt, (hemmagjord!) müsli, en näve nötter och ett plommon. Det är varierande och väldigt god frukost som jag får äta faktiskt! Alldeles strax ska jag iväg och hämta Anna så det är nog dags att göra sig i ordning.

Förresten så har den här dagen börjat jättebra! Jag och Jocke väger in oss på vårt Wii Fit varje morgon och jag längtar efter att komma ner till den vikt jag var i när jag tränade dans 10 ggr i veckan. Det känns lite tufft men det ska nog gå bra. Idag i alla fall så hade jag gått ner 0,5 kg sedan igår vilket betyder att jag har nu mitt bästa resultat sedan vi började det här. Är riktigt nöjd :-) 4,1 kg kvar tills mitt mål. Fast i och för sig har jag inte gått ner så mycket ännu som Jocke har, han har lyckats med 7 kg sen vi började och gått ner två storlekar i byxor. Är så stolt över honom! Håller verkligen tummarna för att jag får höra ett glädjetjut om en liten stund när han ringer och säger hur uppkörningen gick!

Nej, nu måste jag verkligen skynda på!
Ha det!

God natt

Ja, nu är det snart dags att sova. Älsklingen ska upp redan kl 6 och iväg på uppkörning. Riktigt spännande!
Ikväll har vi ätit god mat, tittat på två avsnitt av Buffy säsong 5 och spelat Backgammon 4 gånger, varav jag kammade hem 3 vinster :-) Ganska skön kväll helt enkelt.

Vid 9.30 imorgon ska jag iväg och hämta Anna och sen ska vi till Myrorna i Norrköping och se om vi hittar några fynd. Hittills har jag inte kommit hem därifrån utan någon bok eller fin vas någon gång. Ska bli väldigt roligt! Det är mycket större i Norrköping än i både Linköping, Halmstad och Götgatan så det är därför man åker dit och nu måste jag ju visa Anna detta fantastiska ställe när hon också tycker om att kolla på sådant.

Nä, nu ska jag ta och sova efter det att jag pratat klart med Matilda på MSN. Måste ju planera in massa underbara vänner medan jag är hemma i småland!

Godnatt!
Kramar

Promenad i solen

Nu när det har varit hemskt väder några dagar mår man så bra när solen kommer fram igen. Jag och Ninja har precis tagit en promenad och jag klädde på mig alldeles för mycket kläder för detta fina väder!

Pratade precis med Emelie i telefonen. Var väldigt trevligt att höra hennes röst igen. Ska ju som sagt hemhem nästa vecka och på lördagen ska vi ta ut Veronica på hemligt äventyr som hon ska få av mig, Emelie, Jenny och Anna i studentpresent. Ska bli riktigt skoj att träffa alla igen :-)

Sitter och väntar på att Jocke ska komma hem ifrån jobbet så att vi kan äta lite middag. Ska nog ta och spela lite Guitar Hero tills dess.

Huvudvärk

Fy vad det bankar i mitt huvud just nu. Förstår inte varför!
Har ätit lunch för ett tag sedan. Lax, ris, ägg och spenat blev det idag. Håller på med GI just nu och följer en jättebra bok av Paulún som är uppbyggd på fyra veckor och frukost, lunch och middag varje dag. Har varit så dålig på att äta ordentligt när jag är själv hemma tidigare, men det gör det både roligare och lättare när man har något att gå efter och när man har varor hemma hela tiden.

Egentligen hade jag tänkt att skriva idag, men har inte kommit någonstans på det idag heller. Har storstädat här hemma hela förra veckan och nu har jag egentligen bara kontoret kvar så jag håller på att röja undan lite där inne idag. Mamma och pappa sparar alla tidningar hemifrån nämligen så jag kan kolla igenom dem lite snabbt och se om det är någon jag känner som har gjort något roligt. Men nu har jag varit dålig på att kolla i dem på länge så jag har tre pappkassar fulla. Väldigt tråkigt, men jag vill inte slänga dem heller ifall jag missar något. Det håller jag på med idag alltså, samtidigt som jag kollar på Bumbibjörnarna :-)

Nu ska jag fortsätta kolla igenom några till.

Dålig på det här!

Jag förstår inte hur jag lyckas låta bli att skriva när jag ändå sitter framför datorn så mycket. Måste måste måste bättra mig på det här!

Kom hem från Stockholm sent igår kväll och känner mig oerhört sliten. Vi har varit där uppe sedan i fredags och hållt på att få i ordning allt som saknats. Nu har vi fått upp en tv på väggen, fått stereo och bra ljud, stor fin tavla på väggen, gardiner, fönsterlampor och blommor i våra fönster, fina bokhyllor och en ny matta på plats i vardagsrummet. Inte illa :) I köket har vi satt upp gardiner, men så började vår hemska diskmaskin läcka vatten så vi har arbetat för fullt för att se till så att det inte blir någon vattenskada. Det är så skönt att få lite saker på plats där uppe nu så att vi kan trivas bra där också. Var nästan lite jobbigt att åka hem igår, ville gärna fixa det sista, men jag åker upp i början av nästa vecka igen antagligen.

Fyller år nästa fredag och då ska jag vara hemma hos familjen en vecka och när jag åker upp igen ska de följa med. Först på fredagen ska vi vara i Linköping så de ska få se hur själva stan är här. De har bara varit i Gamla stan och Tornby tidigare. På lördagen ska vi upp till Stockholm så att de får se vår lägenhet där och så ska vi kolla oss runt lite. På söndagen ska vi ut till Adelsö till min moster och på kvällen ner till Linköping igen och sen åker de tillbaka till Skeppshult på måndagen igen. Kommer bli en rolig helg då! Men det är mycket som ska hända innan dess också.

Imorgon  har Jocke sin uppkörning för motorcykel och jag hoppas verkligen att han klarar det! I så fall ska vi åka iväg och köpa en cykel för på lördag är det kubbtävling hos hans mormor och morfar och vi vill verkligen åka motorcykel dit. Ninja ska få vara hon Sebbe under tiden vi är iväg.

Har varit och veckohandlat nu på morgonen så nu ska jag ställa mig och börja göra lunch.

RSS 2.0