iTrim Dag 2

Viktförändring: -0,8 kg
Steg: ca 7800
Träning: iTrim 30 min
Nu börjar jag känna av att jag inte äter som jag brukar. Har haft svag huvudvärk så gott som hela dagen, frusit, och efter lunchen har jag känt mig lite illamående. Lunchen idag var fruktansvärd! Åt potatis- och purjolökssoppan och det hjälpte inte hur mycket jag kryddade så blev den inte bättre. Sista skeden jag tvingade i mig fick jag springa iväg och få upp igen...Nej, den blir det inte fler gånger. Skogsbärsshaken som jag tog till mellanmål var okej, men när jag var på iTrim köpte jag ändå med mig chokladshaken hem. Misstänker att den är en aning bättre. Ska testa den alldeles strax till middag. Köpte även kycklingssoppan för den var minst äcklig när jag väl fick i curry i den. Låter väldigt negativ just nu, men jag känner mig förvånansvärt pigg och motiverad fortfarande. Men jag skulle ljuga om jag inte erkände att jag var otroligt sugen på sushi när jag gick förbi det tidigare idag. Med bestämda steg gick jag förbi och gick istället in på en ansiktsbehandling. Skönt!

Första biverkningarna

Godmorgon på er!
Vad roligt att så många vill läsa om hur det går det här. Statistiken har skjutit iväg senaste dagarna. Då är det ju inte mer än rätt att jag ger er en liten uppdatering här andra morgonen. Igår när jag hade uppdaterat bloggen tog det inte lång tid innan jag kände av första biverkningen. Jag började frys och kände mig skakig. Satt och läste min faktabok och tydligen är det vanligt att man fryser och svettas om vartannat de första 3-4 dagarna. Det var bara att ta på sig lite mer kläder och en filt så var det löst.
När jag vaknade idag kände jag också att huvudvärken började komma krypande, men jag får se till att dricka mycket vatten så hoppas jag den försvinner också snart. Annars mår jag bra fortfarande, har sovit ovanligt bra inatt och är sjukt motiverad!
Idag tillsatte jag massa kanel på gröten, vilket faktiskt gjorde den ätbar. Vilken lycka! Nu är det dags för dusch, ska vara på föreläsning om 1 timme. Hörs ikväll!

iTrim Dag 1

Steg: Köpte stegräknaren i eftermiddag och sen jag kom hem från jobbet har jag gått 6407 steg än så länge. Gissar på minst 10000 totalt.
Träning: 5 km promenad i regnet
Första dagen är avklarad och jag mår mycket bättre än jag förväntat mig! Kände mig mätt från frukosten tills jag skulle äta nästa måltid och har inte haft några hungerkänslor. Jag har inte heller mått illa eller känt mig trött eller irriterad. Men jag antar att det tar 2-3 dagar innan kroppen börjar säga ifrån. Det enda som varit jobbigt har varit maten. Den är så otroligt äcklig! Testat både gröten, kycklingsoppan, tomatsoppan och blåbärsshaken. Blåbärsshaken var väl okej, men de andra höll jag på att kräkas av så det kommer bli två väldigt jobbiga veckor det här. Kycklingsoppan blev mycket bättre med lite curry och vitlökspeppar som jag hade i först när jag ätit halva portionen. Får försöka krydda allt så mycket som möjligt! Maten har i alla fall fått mig mer motiverad. När jag nått mitt mål slipper jag ersättningarna och jag längtar redan så mycket efter det!

Hälsoanalys

Precis som jag berättade igår så var jag på min hälsoanalys idag. Det kändes verkligen som startskottet som jag behövde. Är otroligt motiverad nu! Jag och min hälsorådgivare satt och pratade om lite bakgrund till varför jag samlat på mig alla dessa extra kilon, hur jag mår just nu både fysiskt och psykiskt, hur jag på bästa sätt ska lyckas nå mitt mål etc. Jag fick ställa mig på en våg och fick veta vikt, BMI och fettmassa, samt vad dessa värden borde vara i mitt mål och sedan diskuterade vi detta tills vi kommit fram till vilket mål vi ska sätta. Både jag själv, vågen och hälsorådgivaren tyckte att 64 kg var ett rimligt mål så nu ska 12 kg försvinna. Hoppas ni följer mig och peppar mig i det här!
Jag är verkligen motiverad nu, men efter vårt samtal förstår jag att det kommer bli otroligt tufft det här. Det kommer krävas mycket självdisciplin och energi, men det ska samtidigt bli spännande och när jag når mitt mål kommer jag vara väldigt lycklig! Även om vägen dit kommer bli jobbig så vet jag att det är värt det!
Nu ska jag äta måltidsersättning i två veckor, vilket jag är lite orolig över eftersom min mage är väldigt känslig. Men jag vet att om jag får ont av det så får jag köra variationsdieten direkt. Efter de två veckorna ska jag köra två vanliga måltider mat om dagen och två ersättningar.
På analysen fick jag även skriva ner 5 saker jag ska jobba extra med i 12 veckor nu för att hjälpa mig i viktminskningen och för att få mig att må bra. Här använder man sig av SMART-modellen. Mina förbättringar ska bli:
- Träna på iTrim minst 2 ggr/v
- Gå minst 7000 steg per dag
- Äta regelbundet fyra gånger om dagen, var fjärde timme
- Träna här hemma minst 1 ggr/v på motionscykeln
- Släppa allt som har med jobb & skola att göra kl 20 på kvällen och ägna kvällen åt egen tid

Nystart fr.o.m. imorgon!

Det finns vänner och det finns Vänner. Det är dem som finns i gruppen med stort V som är dem man alltid kan lita på i vått och torrt och som man, hur lång tid det än går mellan gångerna man ses, kan prata med om allt. Jag har haft den turen i livet att jag har flera sådana här vänner och jag känner mig otroligt lycklig över detta. När jag hade min 25-års fest för 1,5 månad sedan var nästan alla dessa på plats vilket gjorde det till en underbar fest!
En av mina vänner som fanns på plats har nu motiverat mig på ett sätt som ingen annan tidigare har gjort! Min vän är mamma till en underbar liten tjej och jobbar för fullt. Trots tiden som går åt detta så har hon på 1 år tappat 50 kg! Jag visste att hon var stark, men jag blev alldeles chockad när jag såg henne och fick höra om hennes resultat. Är så otroligt stolt över henne! Jag som har kämpat i flera år med mina 15 kg och inte lyckats. "Vad har du gjort för att lyckas" frågade jag. Hon hade gått med iTrim och berättade entusiastiskt om hur det fungerar.
Två veckor senare lyfte jag luren och ringde upp iTrim och fick några dagar senare komma på introduktion i gymmet. Efter det har jag varit där och testat på hur det känns med träningen, och jag är mycket nöjd. Imorgon ska jag på hälsoanalys och nästa måndag börjar jag med min viktgrupp som jag ska träffa varannan vecka i 1 år. Nu ska kilorna bort! Tänkte låta er följa mig på min resa så imorgon får ni veta vad som hände på analysen!

Ändrat mina planer

Hej på er!
Längesedan...igen! Jag hade faktiskt tänkt att lägga ner denna blogg. Har nämligen startat en annan och det är ändå inte så många som läser. Sen ångrade jag mig. Är på semester just nu och har kommit på mig själv flera gånger med att tänka "det där måste jag skriva om på bloggen när jag kommer hem". Men det har inte passat in på min nya blogg. Därför kommer jag behålla denna och försöka uppdatera oftare. Kommer hända en del spännande i höst tror jag så missa inte det! Tror att det kommer bli lättare nu när semestern snart är slut och man kommer in i gamla vanor igen. Men ännu har jag ett par semesterdagar kvar så återkommer när jag är tillbaka i Stockholm med ordentligt internet.

RSS 2.0