(Inte) min dag

Ja, vad ska jag säga... En väldigt stressig och tråkig dag. Har skrivit uppsats och inte kommit något längre känns det som. Vill bara bli klar nu! Har haft ekonomimöte och varit och köpt mat till Ninja, vilket var väldig tur eftersom hon fick det sista nu ikväll. Sen åkte jag bort till Sebbe där Jocke och resten av dem på deras jobb befann sig och grillade. Själv kom jag lite senare och var inte så sugen på stor grillad köttbit så det blev kinamat för min del. Stannade bara ett par timmar. Känner mig jättetrött efter den här dagen och imorgon gäller det att vara pigg. Vi ska iväg på golfkurs denna helgen. 8-16 både lördag och söndag och söndagen avslutas med teoriprov. Riktigt nervös faktiskt! Vi får hoppas att det går bra och att det är lika fint väder som de har lovat!

Uppsatsdag

Godmorgon!
Idag blir det skriva, skriva, skriva med ett ekonomimöte mitt i för att sedan fortsätta skriva, skriva ,skriva...Blä! Tråkigt! Jaja, 3900 ord har vi nu, bara 600 kvar och det är analys och diskussion som står på schemat idag. Det kommer nog bli bra det här! Hoppas ni får en roligare dag!

Promenad i regnet

Var ute på promenad med Ninja i regnet i 45 minuter ikväll. Jobbigt kanske ni tycker och det hade jag verkligen tyckt också om det vore någon annan dag än idag. Är SÅ trött på den här uppsatsen! Kan göra vad som helst bara jag slipper sitta vid datorn och knappra mer i det där dokumentet...Jaja, det börjar närma sig slutet i alla fall. Idag har jag skrivit klart bakgrunden och just nu håller jag på med resultatet. Har inte 100% koll på hur vi ska lägga upp det men jag försöker ett sätt och så får vi se vad Malin tycker om det imorgon när vi ska skriva ihop analysen och diskussionen tillsammans. Får väl se till att fortsätta med det där nu så att jag får gå och lägga mig någon gång. Måste upp tidigt imorgon!
Godnatt, sov så gott!


Min nya favoritbild på Ninja haha!

Behöver lite motivation!

Jag är trött på det mesta just nu, samtidigt som jag känner mig överlycklig. Riktigt skum känsla faktiskt... Det är väl mest skolan som känns hemsk! Har precis skickat in den del av hemtentan som jag inte skrev förra gången så det är ju bra, men ändå så har inte den där stenen lyfts bort ännu. Brukar alltid kännas så befriande efter att något är klart men nu vet jag att uppsatsen är kvar. Vi har kommit upp i nästan 3200 av 4500 ord i alla fall så vi börjar väl närma oss.

Samtidigt mår jag riktigt bra i kroppen. Dieten fungerar riktigt bra och jag fortsätter neråt samtidigt som jag känner att jag är så mycket piggare om dagarna och känner mig stolt över mig själv. Mitt självförtroende som har varit i botten ett tag stiger för varje dag nu, vilket känns underbart!

Det som måste göras nu är att börja pricka av mina måsten. Kollade på Rent hus igår och där var det en motivationscoach som sa att man skulle byta ut alla måsten till vill. Jag kanske skulle testa och se om det hjälper!

* Jag måste vill bli av med skrotbilen
* Jag måste vill fixa ett sommarjobb
* Jag måste vill få allt skolarbete klart
* Jag måste vill städa i ordning här hemma

Ja, vem vet, det kanske fungerar. Det känns till och med bättre att skriva det!

Flyga drake

Äntligen kan man väl säga. Nu har jag tagit mig tid till att sätta mig ner och läsa denna mycket omtalade och populära bok. Mycket berodde det på att jag varit sugen på att hyra filmen varje gång jag varit uppe i Sthlm nu och besökt filmbutiken, men jag vill inte se filmen förrän jag läst boken så nu är det gjort.

Denna bok av Khaled Hosseini kan väl knappast undgått någon så jag tänker inte skriva vad den handlar om här. Är det någon som undrar så säg till så kan jag skriva det, annars tycker jag att det känns lite onödigt. I alla fall, den här boken har jag tänkt läsa länge och jag har bara hört bra saker om den och trots de höga förväntningarna så blev jag inte besviken. Boken är skriven på ett sådant lättillgängligt sätt och man fångas in totalt och kan känna varenda känsla som finns hos den här pojken. Den är otäck, den är sorglig, den är vacker, den är rörande osv. Den har det mesta helt enkelt. Jag älskar böcker i den här stilen och jag blir så glad när jag kan få en annan bild av ett land och en kultur som inte stämmer det minsta överens med tidningsrubrikerna. Om ni inte har läst den kan jag verkligen rekommendera att ni gör det! Ska ta en lite mer lättsam bok nu men sen ska jag läsa nästa bok av honom; Tusen strålande solar.

Hade lite svårt att sätta betyg på denna men tillslut blev det 4/5. Jag vet inte riktigt vad som saknades upp till högsta men något är det...Den ligger i alla fall på gränsen där emellan så jag tyckte verkligen om den!


Änglar och demoner

Sist ut är Änglar och demoner som jag var och kollade på i söndags med Joakim, Sebastian och Maria. Jag kan inte säga att jag hade speciellt höga förväntningar eftersom Da Vinci-koden var en liten besvikelse och att många har sagt att den nya inte heller är bra. Men i alla fall, jag älskade boken och var ju tvungen att bilda mig min egen uppfattning.

Lite kort om den då: Påven dör och det är dags för konklaven att välja en ny påve. Samtidigt kidnappas de fyra stora kandidaterna till platsen och man får ett brev från en urgammal fiende till katolska kyrkan, Illuminati. I Genéve stjäls samtidigt antimateria, som kan fungera som en väldigt kraftig bomb och denna placeras någonstans i Vatikanstaten. Robert Langdon, som är professor i religiös symbolik, förs till Vatikanstaten för att hjälpa till att rädda de fyra påvekandidaterna och hitta bomben. Det blir svårt att veta vem man kan lita på och det blir en farlig resa!

Jag måste säga att jag blev positivt överraskad av denna film. Naturligtvis var boken bättre, som alltid nästan,  och det var vissa detaljer som saknades i filmen. I film hann man aldrig riktigt få känslan över spänning som jag skulle önska. Ändå tyckte jag den var bra för den bygger på ett bra manus och det var väldigt snyggt gjord flera gånger. Om man inte läst boken kan jag tänka mig att man tycker att den är riktigt riktigt bra! Vi fyra som var och såg den var överens om att den var bättre än Da Vinci-koden och jag ger den så mycket som 4/5!


En shopaholics bekännelser

Nästa film som jag har varit och sett är En shopaholics bekännelser som jag var och tittade på i Sthlm med Emma för någon vecka sedan.En riktigt typisk tjejfilm/må-bra-film. Jag tillhör nog en av de få som har sett filmen men inte läst böckerna, men jag måste säga att jag har blivit väldigt sugen på att klicka hem dem.

För er som inte vet så handlar filmen om en tjej som flyttat till New York och det bästa hon vet är att shoppa. När kreditkortsräkningarna regnar in och hon förlorar jobbet vet hon inte riktigt vad hon ska göra. För att kunna komma åt jobbet på en stor modetidning tar hon jobbet som skribent i en finanstidning och ska försöka tipsa människor om hur de ska hantera sina pengar, vilket hon kanske inte är den rätta personen för. Trots nytt jobb lyckas hon inte stoppa sitt köpbegär och inte heller räkningarna som trillar in.

Jag tycker att det här var en bra film för sin genre. En film som jag nog skulle kunna tänka mig att kolla på fler gånger när jag är lite nedstämd och behöver piggas upp eller sitter själv någon kväll och inte har så mycket att göra och känner för en riktig tjejfilm. 4/5 får denna film av mig faktiskt!


Wolferine

Har ju helt glömt att skriva om de senaste filmerna som jag har varit och tittat på på bio så jag tänkte nämna dem lite kort i ett par inlägg nu. Först ut var Wolverine.

Den här filmen tillhör den genre som jag inte är speciellt förtjust i måste jag säga och egentlige, skulle jag inte bry mig om att se den, men Joakim får ställa upp och kolla på massa filmer som jag vill se så nu var det dags för ombytta roller. Jag har sett X-Men filmerna tidigare, men det var längesedan, vilket var bra för jag hade ingen aning om hur filmen skulle sluta. De andra visste.

En film med mycket våld, övernaturliga människor som kan göra lite allt möjligt och lite inkastad kärlek. Det låter som det brukar. Ändå tyckte jag faktiskt att den var helt okej när jag kom ut från biosalongen, men jag behöver inte se den igen... 3/5 får den av mig.


Det fungerar!

Hemma igen efter helgen. Ska skriva mer om den senare men jag ska på möte med vår handledare om en timme så nu måste jag fixa lite frukost. Tänkte bara säga att den här metoden verkar fungera för mig! På en vecka kan man förvänta sig -1kg men jag lyckades med -2,6kg på den tiden. Hoppas det fortsätter åt rätt håll. För er som undrar så använder jag en metod som inte förbjuder någonting utan man ska räkna kalorierna och äta lite mindre. Passar mig bra som är emot alla förbud! Inget farligt som man läser så mycket om alltså!

Sova ut

Godmorgon!
Vet ni vad, jag gick nyss upp! Så himla skönt! Hade gärna legat kvar och lyssnat på regnet som smattrade utanför lite till men jag kände att det är lika bra att ta tag i dagen. Ska sätta mig och äta lite frukost nu först och sen ska jag skriva på uppsatsen så jag kan skicka in den till handledaren och sen åka iväg till Västerås. Kom på att det är jättemycket som jag borde skriva här som jag har glömt så jag ska försöka hinna lägga in något inlägg också.
Ha det så bra idag!

Full fart denna morgon!

Hej!
Jag har lyckats sova hela denna natten utan att vakna en enda gång, jippie! Joakim och Ninja är i Västerås just nu och jag ska följa efter imorgon. Trots att jag inte hade någon hund som väckte mig genom att gnälla och vill ut så vaknade jag själv kl 7 och var pigg som bara den. Gick upp direkt och åt en riktigt god frukost. Är fortfarande helnöjd med maten och trots att jag egentligen bara ska väga mig en gång i veckan så var jag tvungen idag och det har redan givit bättre resultat än jag hoppats på men jag tänker inte säga exakt förrän efter 1 vecka!

Efter frukosten satte jag mig vid datorn och gick igenom alla mina vanliga sidor och sen har jag rensat i båda skafferierna, kryddhyllan och nu ska jag gå på kylskåpet och frysen. Det är svårt att veta när varorna går ut så jag håller på att skriva upp vad som finns i varje skåp och på varje hylla eftersom det är helt fullproppat och så skriver jag bredvid när varje sak går ut så sen kan jag bara läsa av det och slänga det som är gammalt utan att rensa ut hela skåpen. Ett bra system tycker jag!

Idag ska jag skriva uppsats. Ska skicka in det vi kommit fram till ännu till handledaren imorgon så hon hinner läsa det innan handledningen på måndag. Måste också ta och tvätta lite. Joakims kläder låg allesammans i tvätten så han hittade knappt något att ta med. Vad ska ni hitta på idag då?

God morgon!

Skrev aldrig tentan nu på morgonen idag. Jag är så förbannad på den här skitkursen så jag har inte stått ut med att plugga så mycket som behövs. 3 hp och jag som inte ska plugga vidare. Känns verkligen inte värt allt jobb...Men men, jag kanske skriver den den 2 juni, får se.

Andra dagen jag vaknar med huvudvärk. Inte roligt! Tror att jag har lite för mycket att tänka på just nu. För mycket måsten som hänger över mig så att jag inte kan koppla av, inte ens när jag sover. Annars är allt bra med mig. Följer mitt matprogram som jag ska och nu ska vi sitta och skriva uppsats idag men sen är det långhelg. Så skönt! Ska passa på att läsa lite innan vi ska sätta igång idag.

Så gott!

Om det kommer vara så här god mat hela tiden kommer det nog inte bli några bekymmer med att följa planeringen! Idag till lunch var det Frittata med grönsaker och fetaost. Så otroligt gott! Hoppas på lika god fortsättning!


Dags att hitta tillbaka

Till det jag pratade om igår, att köra igång och börja en ny metod.

Sedan jag flyttade till Linköping för 4 år sedan har jag gått upp 15 kg! Anledningen: När jag bodde hem tränade jag dansen och hade 10 pass i veckan ungefär. När jag flyttade hit tog det helt stopp och jag har knappt tränat något sedan dess. Det är nu den senaste terminen.

Mina kläder passar inte längre och jag börjar närma mig 80-strecket när jag egentligen ska vara på 60 ungefär. Jag mår inte så bra av det där kan jag tala om. Droppen kom nu i söndags när jag och  Joakim skulle ut och åka motorcykel. Första gången i år för min del och jag kunde knappt få på mig mitt ställ! Jag fick lägga mig på sängen för att kunna få igen byxorna och Joakim fick hjälpa mig med att stänga jackan och det tog flera minuter. Och ändå köpte vi det i juli förra året.

Har testat lite GI och börjat träna lite men jag behöver hitta motivationen på något annant sätt och därför bestämde jag mig igår för att testa Viktklubben hos Aftonbladet. Det är värt ett försök. Än så länge är jag riktigt motiverad och har varit ute på en tuff promenad idag så att Ninja tillslut inte orkade mer och hamnade 3 meter bakom. Då är det inte illa kan jag tala om! Nu ska jag gå iväg och handla lite mat som passar in till mina mål och så får vi se vart det här leder. Jag vill hitta tillbaka till min gamla vikt och mitt gamla jag!

Visste inte om jag skulle skriva om det här först men sen kom jag på att det mest är mina närmaste vänner som läser och ni vet hur jag har känt mig av det här och jag tror att ni kanske kan hjälpa mig med motivationen och ha lite koll på mig så att jag inte fuskar för mycket när vi träffas. Håll tummarna för att det här kommer funka!


Har precis lyckats trycka mig in i skinnstället, det var verkligen inte lätt! Och ni ser, byxorna fick en liten glipa ändå!

Nu kör vi!

Nu kan jag inte sitta här och låta det här fortsätta. Dags att pröva en ny metod. Vad jag pratar om? Det får ni veta imorgon!

Önskas: Mer tid

Hej!
Det var riktigt längesedan jag skrev nu vilket har två orsaker. Har haft fullt upp och de stunder det har funnits lite tid över så har jag inte hunnit skriva eftersom min bärbara tar typ 20 minuter för att bara kunna starta...

Nu ska jag försöka vara lite duktig igen, men fortfarande känner jag att jag har väldigt ont om tid. Terminen börjar ta slut och det är massvis med saker som ska göras och sedan har jag fortfarande inte hittat något sommarjobb så jag måste ta ett par dar att bara sätta mig ner med det. Önskar att vi inte vore längre fram än i början av april än så länge. Den här våren har gått alldeles för fort!

Ska när som helst iväg till skolan så det är nog dags att jag gör mig i ordning nu. Ska försöka skriva och uppdatera er med vad jag har haft för mig så snart som möjligt!

Mot Sthlm

God morgon!
Nu ska jag strax ge mig av mot Sthlm. Joakim måste bara komma hem med hyrbilen först! Har inte så mycket planerat idag mer än plugga tenta så det kommer nog komma en del uppdateringar bara jag får datorn att samarbeta.

25-års fest

Dags för 25-års fest! Ska bli riktigt roligt!
Hoppas ni får en rolig lördag!

Behöver sova!

Jag blir helt galen snart! Ninja väckte mig 5.30 idag och ville gå ut vilket jag naturligtvis ordnade men när hon kommit in igen så gick hon och lade sig igen och jag försökte göra samma sak men det går bara inte. Jag kan omöjligt somna om! Jag har inte sovit ordentligt sedan valborgsnatten. Det är ganska många dagar sedan dess... Det är inte konstigt att min kropp kände sig helt kass igår! Just nu känns det bättre iaf.

Igår kväll var jag på bio, skriver mer om det senare. Efter det gick vi iväg till någon pub som visade Sverige-Canada semifinalen. Jag är inte speciellt intresserad men var sugen på lite mat och sällskap. När jag hade ätit blev jag direkt illamående igen och kände mig dålig så jag gav upp innan klockan hade hunnit bli 22. Tror att det var ett bra beslut för jag satt där med plaskiga blöta strumpor, vilket inte är så bra om man känner sig dålig. Idag är det Sebbes 25-års fest så då måste jag vara pigg.

Ska sätta mig i soffan och läsa lite nu. Brukar vara lite lättare att somna då :)

Uppsatsskrivning

Godmorgon!
Idag mår jag inte alls bra...Har sovit jättedåligt, har riktigt ont i halsen och bara hostar. Skulle helst vilja krypa ner i sängen och sova bort hela dagen, vilket inte är det minsta likt mig. Men så kan jag inte göra! Ska snart iväg till skolan och skriva på uppsatsen. Tror att vi har valt helt fel ämne. Det finns ingenting om det i litteraturen och trots all debatt så finns det inget användbart på Internet heller. Blir så trött! Jaja, får se om Malin hittat något användbart! Med tanke på att vi bara ska utgå från litteraturen och inte göra intervjuer eller enkäter kommer det här blir svårt om vi inte hittar någon litteratur...

Ikväll är det After work med Joakims jobb. Mat och öl blir det väl först som vanligt antar jag men sen ska vi iväg på bio och kolla på Wolverine. Blir spännande! Nä, dags att åka nu. Ha en bra dag!

Hjälp!

Nu har älsklingen kommit tillbaka från Sthlm. Tog en promenad med Ninja när han kommit hem och vi ätit lite. Efter en massa regn var solen framme igen och det var så härligt! Sedan var det självklart att titta på Hjälp! Jag är med i en japansk tv-show. Vi båda tycker att det är så otroligt roligt! De är ju inte riktigt kloka någonstans de där japanerna i den serien! Tycker att det är så jobbigt att man måste vänta en hel vecka mellan varje avsnitt. Till det satt vi och åt jordgubbar. Älskar sommaren med alla goda bär som kommer!

Nähä, nu ska jag sätta mig och läsa lite till inför morgondagens uppsatsskrivning. Har läst igenom tre av böckerna ännu men tänkte att jag hinner nog med en fjärde också! Ser verkligen fram emot morgondagen. Skönt med lite helg och sen ska jag ju upp till Sthlm igen. Underbart! Förresten, fick veta idag att jag inte fick något jobb på SF som jag sökt. Så tråkigt för det hade passat mig så otroligt bra men jaja, bara att söka vidare!

Sov så gott!


Jag vet inte vem jag vill ska vinna av dem som är kvar. Tycker om alla  på olika sätt!

Lägenheten klar!

God morgon!
Vet ni vad?! Igår blev lägenheten äntligen klar! Alla golv är på plats igen och jag har fått tillbaka vår extranyckel från byggubbarna så nu behöver jag inte tänka på att de kan dyka upp när som helst längre. Nu är det bara pengarna vi ska lyckas få tillbaka också. Jag är i alla fall sjukt nöjd!

Därför blev det bara att jag satte iordning ett par möbler igår och fixade här hemma. Satt även och läste lite i mina skolböcker, imorgon ska jag och Malin sätta oss och skriva uppsats igen. På kvällen träffade jag Johanna, Anna, Agge, Lisa och Maria och åt riktigt goda pajer! Var riktigt kul att se dem igen. Har fått in alla bilder på datorn nu och även lagt upp dem på bilddagboken så nu ska ni inte behöva vänta så länge till, nu ligger de här.

Bilder från vår lägenhet får avsluta det här inlägget.


I förgår såg det ut så här i sovrummet.


Igår var det istället så här.


Sovrummet är också klart nu. Golvet är lite ljusare och mer matt än på bilden, men det visar i alla fall att det är klart :)

Huvudvärk dag tre

Godmorgon!
Har vaknat med huvudvärk för tredje dagen i rad. Vet inte vad det beror på. Kan vara att jag inte sovit så bra de senaste nätterna...Det är en kille här som fixar vårt sovrumsgolv nu. Hoppas han blir klar idag. Vill sova i sängen och inte i soffan inatt. Ska gå och fixa en kopp te och sen sätta mig i soffan och läsa lite. Skriver mer sen när huvudvärken släppt...

Utbildning klar

Yes, äntligen har även jag lyckats slutföra en utbildning! Nej, det är inte lärarprogrammet... Idag var sista gången på ekonomikursen, vilket var väldigt skönt samtidigt som det var lite sorgligt! Vad ska jag nu göra på måndag- och onsdagkvällar?

Halmstad över helgen

Hej!
Nu har jag inte skrivit på två dagar igen... Anledningen till det är att när vi gick runt i Sthlm i fredags så fick Joakim för sig att åka ner till mamma och pappa i stugan. Vi packade bara ihop våra saker och satte oss i bilen och körde 50 mil ner! Var riktigt härligt att vara där över helgen, men har ju inget internet där nere så jag har inte kunnat skriva något. Nu ska jag sätta mig och läsa lite inför uppsatsskrivandet på fredag så skriver mer senare eller imorgon. Lite stressad idag...

Lillördagen i Sthlm

Hej på er!
Vet att det var ett par dagar sedan jag skrev nu igen. Har haft fullt upp och om jag ska skriva så måste jag ha 1 timme på mig för det tar så lång tid att starta upp den här datorn och komma igång. Nu har jag i alla fall fått in lite bilder på datorn och tänkte visa er lite vad jag haft för mig.

I onsdags hade jag så otroligt roligt! Det började med att jag följde med Cissi hem till Karlaplan där vi hämtade hennes labradortjej Millie som är 2,5 år. Sedan gick vi en promenad med vovvarna (Ninja var med mig) och de fick springa fritt ute på Gärdet vilket de tyckte var jätteskoj. Sen gick vi till ett hundcafé och åt lunch. Var riktigt kul att träffa Cissi igen. Var nog 1,5 år sedan sist.

På eftermiddagen när jag hade kommit hem igen kom Matilda hit och vi gick och satte oss i solen på Medborgarplatsen med ett glas vin/öl. Därifrån gick vi vidare till Barcelona och åt tapas och drack ännu mer vin och öl. Efter ett tag gjorde Emma oss sällskap också. Riktigt kul hade vi! Var längesedan jag mådde så väl! Satt kvar tills de nästan skulle stänga och sen följde Matilda med mig hem och vi sa hej då till Emma. Ska bli så otroligt roligt att flytta upp hit och kunna träffa dem oftare. Tack för en jättebra dag till er, hoppas vi gör om det snart!


På hundcafé med Cissi, Millie & Ninja


Ninja & Millie blev bästisar direkt och vi kunde inte få dem från varandra när vi skulle hem


Ninja fick åka tunnelbana också. Det tyckte hon var riktigt läskigt men det gick bättre hem än dit i alla fall. Hon vänjer sig nog snart.


När vi kom hem var hon helt slut! Det var en lång dag!


Matilda på Barcelona


Både Emma & Matilda var väldigt glada när vi stod och väntade på tunnelbanan.


Jag förstår inte riktigt vad de gör här...Har massa bilder men fattar inget. Vad gör ni?


Tack för en jätterolig kväll mina fina vänner!

RSS 2.0