Ekonomin ivägskickad!

Nu har jag precis kommit hem från universitetet. Har varit där och skrivit ut alla papper om ekonomin som jag blev tvungen att ändra om. På vägen hem åkte jag förbi Ryds centrum och postade iväg den tjocka pärmen till Eric. Så skönt att bli av med den! Hoppas bara att det inte är något jag missat... Vill ju att det ska vara helt korrekt och färdigt!

Mötet vid 17 blev inställt också så nu har jag ingenting förrän vid 19 när jag och Julia ska iväg på Bodyjam. Ska bli skönt att träna lite och efter det måste jag skynda mig hem för att se slutet på Den rätte för Rosing. Undra bara vad jag ska göra nu fram till dess...?

God morgon!

Jag har haft så svårt att sova inatt! Gick precis upp men är ändå jättetrött! Vaknade vid fyra och var så varm så jag var tvungen att gå upp och öppna fönstret...Skönt att jag inte har så mycket planerat idag! Fast det sa jag ju igår också så jag kanske bara ska vara tyst så det inte blir en lika stressande dag idag. Dags för frukost nu men tror inte det finns något hemma så jag behöver nog gå iväg och handla...Segt!

Stressad

Lugn och skön dag?! Knappast! Kännt mig så sjukt stressad hela eftermiddagen och känner att jag inte hinner åka iväg till Norrköping ikväll men självklart ska jag det ändå. Jobbigt när en sådan känsla helt plötsligt slår till en! Var inte beredd på detta. All tid har gått till ekonomin. Kom på massa saker som jag måste skriva med som jag glömt så ikväll när jag kommer hem ska jag skriva det sista och sen imorgon klockan åtta har jag sagt till mig själv att jag ska till sektionsrummet och skriva ut alla papper och sedan gå direkt och posta iväg paketet. Måste bli av med den nu, känns bara som en enorm tyngd över en! Har precis tagit en dusch och måste fixa det sista innan Johanna kommer och hämta mig. Hoppas ni får en lugn och skön kväll!

Hemma efter helgen

Hej!
Nu är jag tillbaka i Linköping igen. Eller ja, jag kom egentligen hem runt femtiden igår, men vi satte genast igång med att fixa trädgården och sedan skura golvet i köket så tiden försvann fort.

Det var riktigt skönt att vara hemma och koppla av i helgen. Behövdes verkligen! Hälsade på morfar både lördag och söndag, var på Ge-Kås i lördags och annars bara var hemma. Hade helt glömt att vi skulle ändra klockorna i helgen, vilket jag brukar ha riktigt bra koll på. Kändes väldigt lätt att ställa om sig den här gången tycker jag!

I lördags kväll var det ju Earth Hour. Släckte ni ner alla lampor? Det gjorde vi i alla fall. Pappa var lite grinig och tyckte det var fjantigt. Han sa till mamma att hon istället kunde ha sin nattlampa släckt istället, vilket hon inte tyckte var något bra förslag. Så vi släckte alltså ner allt och satt där med massa levande ljus. Så mysigt! Tyvärr var det tänt inne hos alla grannarna. Riktigt dåligt tycker jag!

Dagens planer då...Har ekonomikursen ikväll så jag ska göra en uppgift till det och sen har jag lite annat med ekonomi att fixa till. Ska ut med Ninja på promenad och så ska jag städa lite mer här hemma. Ganska lugn dag blir det nog, trots att jag har massa att göra. Men det är i alla fall ingen stress med något av det.

Nu ska jag sätta igång här. (Har förresten äntligen satt kameran på laddning så snart så! Glömde den i Linköping över helgen så det blev inga bilder...)

Vårväder

Solen skiner så otroligt fint idag! Det ligger lite snö kvar på backen men det är varmt och skönt ändå så jag bryr mig inte!
Är så skönt att ha lämnat in analysen nu. Fick en liten överraskning på morgonen när jag satt och skrev den. Telefonen ringde och då var det Lena som frågade om hon och Kjell kunde komma förbi och dricka kaffe. Visste inte ens att de skulle till Linköping så det var roligt med lite besök på förmiddagen! :)

Har inte gjort så mycket mer idag. Handlat mat till Ninja, skrivtit ut alla papper om ekonomin och suttit framför datorn. Känner mig lite seg nu. Ska iväg och träna om 1,5 timme och fram till det tänkte jag sätta mig och rensa min bärbara lite. Behövs verkligen nu!

Inlämning, ekonomi + träning

Ja, så ser min dag ut idag! Bestämde mig för att gå och lägga mig igår efter jag skrivit i alla fall och sen ställde jag klockan på 7.45, vilket kändes väldigt lagom. När jag väl vaknade på morgonen pigg och utvilad visade det sig att klockan bara var 6.30 så jag har varit uppe ett tag. Har skrivit 1,5 av 2-3 sidor i romananalysen redan. Känns riktigt bra så det kommer nog inte bli några problem med att lämna in den vid 12 idag.

Efter det tänkte jag sätta mig i sektionsrummet och fixa de sista verifikationerna till bokföringen som jag inte haft mallar kvar till och sen också fixa lite med årets ekonomi. Tycker det är så otroligt roligt med ekonomi! Fattar inte att jag inte kom på det tidigare att det var det här jag vill syssla med. Har ju alltid älskat matte och räkna pengar och sådant, det finns ju inget mer självklart!

Ikväll är det dags för Bodyjam med Julia igen. Har fortfarande riktig ordentlig träningsvärk, men förhoppningsvis kan det släppa lite när jag tränar och ser till att stretcha ordentligt efteråt idag...

Dags för mig att fortsätta på analysen tror jag...

Sova?

Hej!
Nu har jag varit hemma från Norrköping i två timmar. Har hunnit äta, titta på Rent hus, pratat med älsklingen och läst lite. Nu är då frågan vad jag ska göra... Känner mig lite trött, men inte så farligt. Ska jag sitta uppe och skriva på romananalysen ett tag eller ska jag gå och lägga mig och sedan ställa klockan tidigt och gå upp och skriva? Vet inte riktigt hur jag ska göra...Hur som helst ska jag stänga ner det här nu. Godnatt!

Lista

Kom just på att Charlie skrivit en lista och att hon tyckte att jag skulle svara på den så självklart ska jag det!

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det?
Affärshändelse: 1. Den kontanta dagsförsäljningen uppgår till 20000 kr inkl moms (ver 181).  (Från min arbetsbok i redovisning och beskattning.)

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?

Väggen

3. Vad såg du senast på TV?
Den rätte för Rosing och efter det Mamma Mia som jag fick på dvd förra veckan.

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är.

12.10 kanske? (Ha! Den var exakt 12.10! Kollade när den var prick 12 senast. Proffsigt att känna av att det gått 10 minuter!)

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Mest den otroligt jobbiga fläkten som ska torka betonggolvet efter vattenskadan... Förhoppningsvis slipper vi den om 1 vecka!

6. När du senast var ute, vad gjorde du då?
Körde Jocke till tåget och tog sedan en tur till IcaMaxi.

7. Vad tittade du på innan du började denna undersökning?
Lade upp ett annat blogginlägg så datorskärmen antar jag.

8. Drömde du något inatt?
Ja, och inatt slapp jag äntligen mardrömmarna jag haft de senaste tre nätterna. Berodde antagligen på att jag tittade på Mamma Mia istället för Supernatural innan jag gick och lade mig.

9. När skrattade du senast?
Igårkväll måste det varit när jag tittade på Mamma Mia. Finns så många roliga scener i den filmen!
 
10. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
En anslagstavla och en tavla på Kurt Cubain. De andra väggarna täcks av bokhyllor och fönster.

11. Har du sett något konstigt på sista tiden?
Nej, konstigt nog inte...

12. Vad tycker du om den här utmaningen?
Helt okej. Jag tycker om utmaningar!

13. Vilken var den senaste filmen du såg?
Som jag skrev innan; Mamma Mia

Jaha, fråga 14 saknas visst...

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa då?
Jag skulle köpa en stor sjötomt och så skulle jag bygga det hus som jag går och fantiserar om! Det är det första jag tänker på men sen finns det naturligtvis mycket annat jag också skulle kunna göra för pengarna.

Fråga 16 saknas tydligen också...

17. Berätta något om dig själv som folk inte vet om:
Jag tror att de som läser min blogg vet det mesta om mig, kan faktiskt inte komma på någonting...

18. Tycker du om att dansa?
Jag älskar att dansa! Vilken fråga till någon som tidigare dansade 10 gånger i veckan! Tyvärr blir det alldeles för sällan nu och jag har kommit ifrån det så mycket nu så att det blir hellre än bra tyvärr...

19. Robinson 2009?
Jag såg första avsnittet och jag tyckte att det var så kul att de hamnade i ett träsk istället för på en fin strand och det känns som om mycket är ändrat sedan tidigare säsonger. Kommer absolut försöka följa det... Tyvärr ligger det ju samtidigt som Earth Hour på lördag så nästa avsnitt missar jag kanske. Det beror iofs på om mina föräldrar kommer släcka ner eftersom vi ska ner  till dem.

20-21. Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicka?
Oj, det är man ju två om men självklart har jag namn som jag tycker väldigt mycket om. I andra och tredjenamn måste man ju ha släktnamn tycker jag och då finns det ju några att välja på.

22.Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Ja, ett par år skulle jag kunna tänka mig det, men inte var som helst. Australien eller USA är nog de länder jag främst skulle kunna tänka mig att bo i ett tag. Men jag vill gärna vänta ett tag eftersom jag först vill ha barn och att de ska bli så pass stora så att de kan få uppleva det tillsammans med oss. Kanske när de är runt 4-5 år.

23. Vill du att någon annan ska svara på dessa frågor?
Ja, det hade varit jättekul!

Romananalys

Hej på er!
Är så glad för att snön har redan börjat smälta bort igen och solen lyser så fint så! Känns som en bra dag, trots att jag kommer bli tvungen att sitta inne hela dagen. Imorgon ska nämligen romananalysen in och jag har inte riktigt hunnit läsa ut boken ännu så det måste jag göra. Tänkte första ta P-O Enqvists Lewis resa men det blev istället Theodor Kalifatides Utlänningarna som jag läst en gång för många år sedan och som jag verkligen tyckte om. Har inget planerat idag mer än kvällskursen så det kommer nog gå bra det här.

Igår kväll var jag och Julia på Bodyjam. Var mycket roligare koreografi nu än tidigare så jag ser fram emot morgondagens danspass. Däremot har jag otrolig träningsvärk i axlarna idag. Kan inte böja bak mina armar alls och det verkar av minsta lilla. Men men, jag ska inte klaga, det släpper nog snart.

Nu måste jag återgå till boken.

Pricka av på listan!

Åh vad nöjd jag är just nu!
Har precis skickat in texten till verksamhetsberättelsen rörande ekonomi och allt annat på ekonomin är också så gott som färdigt. Ska bara skriva ihop lite till i dokumentet. Sen har jag varit ute och skrapat fram kontrollsiffrorna på bilen och ställt av den. Nu ska jag sätta mig och plugga lite. Känner mig riktigt duktig nu när jag får så mycket gjort! :D



Ledig tid?!

Som jag har skrivit innan så ska jag egentligen ha praktik nu men fick inte någon plats och därför är jag hemma dessa veckor. Beslutade mig för det när jag inte hade hört något och det var två arbetsdagar kvar till praktiken började, mycket eftersom jag inte tänker gå färdigt utbildningen. Inte just nu i alla fall och om jag bestämmer mig för det senare kan jag läsa in praktiken för sig. Därför är jag ju ledig...egentligen.

Det har gått över en vecka redan och jag har inte känt mig ledig över huvud taget ännu! Hade tenta i fredags och nu en romananalys och så har jag ekonomin. Istället för 250% har jag läst 150% i en veckan nu men nästa vecka går det ner till 50% och då kanske jag kommer känna av det. Sen har jag styrelsens ekonomi och utskottens bokslut som jag ska gå igenom. Det är verkligen fullt upp! Känns nästan skönt att inte ha praktiken, hur skulle jag då hunnit med allt om jag var i skolan från 8-17 varje dag?! Måste fortsätta här nu ;)

Nej, inte mer snö!

Jag som i helgen pratade om att plocka fram utemöblerna. Nu ser jag inte längre gräsmattan för all snö! Visst, jag älskar vinter och snö, men nu går vi snart in i april och då ska det vara vår och börja bli varmt. Stackars krokusarna som har tittat fram har blivit begravda nu ju!

Mycket gjort

Fick till slut en hel del gjort idag i alla fall. Pratade med Johanna om ekonomiuppgifterna så nu har jag gjort dem också, fast manuellt. Sen har jag ringt Stångåstaden så jag har fått hit en kille att göra mätningar på vattenskadan. Resultat kommer imorgon! Tvättat sex maskiner tvätt har jag hunnit med, kollat upp en del av skrotningen av bilen. Nu väntar jag bara på att pappa ska komma hem från jobbet så jag kan ringa och prata lite med honom om det. Jag läst ett par kapitel i den bok som jag ska lämna in en romananalys på på torsdag och så har jag skrivit upp en lista med allt som jag måste ta tag i och få gjort. Nu är jag riktigt nöjd med min dag! Ska ta en dusch nu och sen åka iväg till Norrköping.

Utföras på dator?

Till kvällens ekonomilektion skulle vi göra ett par uppgifter och när jag nu sätter mig med de sista så står det "uppgiften är avsedd för att utföras på dator" på båda jag har kvar så jag kopplar in cd-skivan som medföljde men då finns inte dessa uppgifter med där, bara de som jag redan har gjort i boken! Fattar ingenting! Jag har ju inget bokföringsprogram på min dator...Hm, får ta och ringa till Johanna lite senare och se om hon har förstått det bättre än vad jag har. Så bra gick det med min pluggmorgon...

Helg helt utan datorn

Godmorgon!
Har somnat så tidigt på kvällarna i helgen, vilket också har resulterat i att jag gått upp tidigt på morgonen, idag kl 6. Det har varit en oerhört härlig helg faktiskt. I lördags städade jag på för fullt  i köket. Har nog aldrig varit så rent! Sen på eftermiddagen var vi och handlade kompostgaller till baksidan så inte Ninja kan smita, vilket hon har kunnat göra tidigare eftersom det bara varit dåligt hönsnät från förra hyresgästerna där ute. Så sen ägnade vi ett par timmar åt att klippa bort det gamla och sätta fast det nya. Blev oerhört bra faktiskt!

Senare på kvällen satte vi oss framför tvn och tittade på Robinson. Så roligt att de inte fick bo på någon fin strand utan i ett träsk! Verkar som om det kommer bli riktigt tufft i år! Tyckte det var helt okej, så det lär bli att vi försöker följa det här framöver. Tycker Linda Isacsson är riktigt bra som programledare i vanliga fall, här blir jag dock lite skeptisk. Men vi får se, det kanske blir bättre framöver. Var det någon av er som såg det och i så fall, vad tyckte ni?

Programledaren Linda Isacsson (från tv4.se)

I söndags var det spårkurs som vanligt. Gick runt i skogen i all lera. Var verkligen inte roligt! Gick inte lika bra som förra veckan, men det beror helt på oss och inte på Ninja. Var i alla fall riktigt skönt att komma hem sen. Då fortsatte jag med köket ett tag fram tills Jockes mamma kom hit så då fikade vi med henne fram till på kvällen då vi gjorde tacos som jag verkligen älskar och sen tittade vi på "Låt den rätte komma in". En av de filmer som jag har köpt hem och som kom på posten i fredags.

Så såg min helg ut i alla fall. Höll mig borta från datorn fullständigt så därför är det väl inte mer än rätt att jag slänger ut det här inlägget så ni får höra vad jag har hittat på. Får se vad som händer idag, skriver mer lite senare men nu är jag riktigt hungrig och behöver frukost!

Skön kväll - nu full fart!

God morgon!
Jag var helt slut igår efter tentan och träningen så jag låg hemma i soffan hela dagen och läste och arbetade med ekonomi. Första gången på jag vet inte hur länge som jag satt framför tvn en fredag! Såg bl.a. Let´s Dance och Singing Bee. Ganska skönt att ha sådana kvällar, samtidigt som jag är så glad över att jag inte har fastnat i något program och måste planera in mina tv-tider.

Nu har jag i alla fall fått mitt lilla lugna så nu är det dags att sätta fart här hemma. Ska äta lite frukost och sedan ska jag börja skura här. Lär ta lång tid... Borde sätta min kamera på laddning också. Har inte varit några bilder på länge här i bloggen men det beror bara på att jag inte kan starta kameran. Vad ska ni hitta på denna lördag då?

Tentan klar

Jippie! Nu har jag skrivit tentan! Det kändes ganske bra faktiskt, men jag är rädd för att jag missförstod sista frågan så jag ska inte ta ut segern i förskott. Har gjort det alldeles för många gånger och blivit besviken! Om det är så igen så har jag god tid på mig att plugga för omtentan i alla fall för nu har jag ingen mer skola förrän v. 21 förutom v.15. Ska bli så otroligt skönt! Har massvis med saker att fixa till så nu får jag äntligen tid till det.

Efter tentan gick jag iväg till gymmet en timme! Cykling, löpning och en sak till som jag inte vet vad det heter. Så skönt men så otroligt jobbigt! Känner mig helt slut fortfarande. Har i alla fall tagit en dusch och ätit lunch också och nu ska jag iväg till universitetet och träffa en av kassörerna. Sedan när jag kommer hem hoppas jag att jag har lite ork till att börja skura köket!

Vad hittar ni på idag då?

IQ of 2009

Hittade den här på en annan blogg:


Du vet att du lever i 2009 när;

1. Varje gång du går på fest kan du dagen efter se bilder på dig på facebook mm
2. Du har inte spelat harpan med riktiga kort på flera år.
3. Anledningen till att du inte har kontakt med folk är för att du inte har dem på msn.
4.Du letar genom hela huset för att hitta fjärrkontrollen till tv'n i stället för att trycka på en knapp på tv'n.
6. Din eftermiddagsaktivitet är data och du är alltid inloggad på msn även fast du inte är där.
7. Du läser listan flinar och nickar.
8. Du tänker på hur sjuk det egentligen är att sitta och läsa den här listan.
9. Du var för upptagen för att märka att nummer 5 fattas.
10. Du kollade tillbaka för att se att det var sant.
11. Nu skrattar du åt dig själv.
12. Kopierar denna ifall du gick på det, jag vet att du gjorde!

Sista pluggdagen

Hej!
Kursen igår gick mycket bättre än jag förväntat mig. Har inte hållt på med bokslut på det här sättet tidigare, men det kändes verkligen som om jag greppade det tillslut! Har en del uppgifter att göra hemma nu tills på måndag men det får bli i helgen. Idag är det sista pluggdagen innan tentan så jag ska bara försöka få i mig lite frukost och sen sätta igång.
Ha det bra idag!

Kvällskurs

Äntligen har det blivit vår! Solen skiner så härligt och det är ganska varmt ute. Var så härligt att vara på promenad med Ninja. Nu hoppas jag verkligen inte att  det blir mer vinter förrän till jul igen!
Förutom att vara ute med Ninja så har jag bara suttit och pluggat och läst idag. Känns ganska bra fortfarande med tentan på fredag. Får se hur det känns imorgon, sista pluggdagen.
Nu ska jag åka iväg till Norrköping på kvällskurs. Idag blir det teori bara, ska lära oss allt om bokslut. Ska bli spännande!
Hoppas ni får en härlig kväll!

Bloglovin´

Har sett att det har varit ett par trogna läsare inne och kollat min blogg dessa dagar utan att jag skrivit något, vilket gör mig väldigt glad att ni står ut!

Kan återigen tipsa om Bloglovin´där man kan följa olika bloggar och själv använder jag mig väldigt mycket av denna sida. Fixa ett konto på bloglovin.se och tryck sedan på knappen "Följ bloggen" strax under min profilbild till vänster på min blogg. Därefter så får ni meddelande på bloglovin varje gång jag eller någon annan ni väljer att följa uppdaterar och om ni vill så kan ni trycka i att ni vill ha mail när det uppdateras. Bara ett tips! :)

Dålig uppdatering

Hej på er!
Nu har jag hunnit lägga upp inläggen om filmerna i alla fall som jag skrivit om tidigare. Jag förstår inte riktigt vad tiden tar vägen, har inte hunnit skriva på flera dagar. Anledningen är att jag varit oerhört duktigt faktiskt! För att ta det lite kortfattat:

I lördags sprang jag med Jocke i affärerna och hjälpte honom hitta lite nya kläder. Blev en riktigt snygg vårjacka, två skjortor, ett par skor, ett par träningsskor och så bokade vi in synundersökning så nya glasögon är på väg också. Sedan var vi på bion och efter det såg vi självklart melodifestivalen. Vilken chock det var i år! Hade aldrig trott att Malena skulle vinna och jag fastnade inte riktigt för låten men nu i efterhand tycker jag att det var helt underbart! Tror att vi absolut kommer ha en chans i ESC i år med detta bidrag! Tack och lov att Snälla snälla inte vann! Jag hade skämts ihjäl om den skulle varit vårt bidrag och till alla radiokanaler; snälla låt mig slippa lyssna på denna hemska låt! Vet att ni är många som gillar den men jag gör det inte!

I söndags var vi på spårkurs med Ninja i skogen i 2,5 timme. Hon var så otroligt duktig så jag är riktigt stolt! Senare på kvällen körde vi ett spinningpass på en timme.

I måndags så var det plugg, plugg, plugg som gällde hela dagen fram tills dess att jag åkte på kvällskurs i Norrköping. Jo, jag tvättade 5 maskiner tvätt också.

 Idag har jag varit och storhandlat, pluggat, pluggat och pluggat och nu ikväll har jag varit och ätit riktigt goda våfflor och snackat en massa skit hemma hos Sandra. Var riktigt trevligt!

Så nu kanske ni ser att mina dagar fullkomligt har försvunnit. Har tenta på fredag så jag sitter och pluggar en del till det. Är ganska skönt för jag känner mig redan riktigt förberedd faktiskt! Trots ett par dagar kvar till tentan så ska jag försöka vara lite duktig och ta mig tid till att skriva till er här.

Slumdog Millionaire

I lördags var jag och såg en annan film på bio, denna gången med min älskling. Det var dags att se Slumdog Millionaire som fick så otroligt många priser på årets Oscarsgala, inte mindre än 8 stycken varav den ena var Bästa film. Under själva galan förstod jag inte riktigt vad det var för film och kunde inte fatta att den fick så många priser, tyckte inte att den verkade speciellt bra. Efteråt fick jag veta att det är filmen som är baserad på boken Q & A av Vikas Swarup. När jag bodde och pluggade nere i Wien för två somrar sedan så köpte jag den boken där och jag tyckte att den var otroligt bra så då ändrade jag mig ganska snabbt och ville se filmen direkt.

Den handlar om killen Jamal som är 18 år och har ställt upp i den indiska versionen av Vem vill bli miljonär och klarar av 10 miljoner rupier frågan. Där tar programmets sändningstid slut och den sista frågan värd 20 miljoner rupier ska han få svara på en annan dag. På vägen ifrån tv-studion grips han eftersom man misstänker att han fuskat. Jamal är föräldralös och är uppväxt i slummen. Inte kan väl han veta alla de här svaren?! För att bevisa att han är oskyldig och faktiskt kan svaren berättar han historien om svaret på varje fråga. Vi får följa med tillbaka till han var liten och sedan framåt och lära känna honom, hans bror och tjejen Latika som han älskar och som han förlorat och försöker hitta. Man får höra honom berätta om människor de träffat och platser de varit på. Kommer han kunna bevis att han är oskyldig och kommer han hitta Latika igen?

Den här filmen var underbar! Skulle se den flera gånger om. Det är en så otroligt vältänkt handling, det är brutalt, vackert, sorgligt. Alla känslor finns och allt är så otroligt tydlig så man kan tro att man upplever det i verkligheten och inte bara sitter och tittar på en film. Tyckte verkligen om boken, men filmen var ÄNNU bättre. Det var lättare att hänga med och förstå hur allt hänger ihop och skådespelarna gör rollerna perfekt. Kan verkligen rekommendera denna film!



I taket lyser stjärnorna

I torsdagskväll var jag och Julia på bio och tittade på I taket lyser stjärnorna. Så otroligt bra var den!
Filmen är gjorde efter boken med samma titel som är skriver av Johanna Thydell och kom ut 2003 har jag för mig. Boken har också fått Augustpriset. Minns att jag var fullkomligt tagen efter att jag läst boken och därför hade jag stora förväntningar på denna ungdomsfilm.

Den handlar om Jenna, 13 år, som precis har börjat på högstadiet. Hon blir kompis med den populära tjejen Ullis och hon vill bli tillsammans med snygga Sakke. Hon oroar sig för brösten som inte växer och längtar till resan till Thailand som hon och hennes mamma ska göra. Bara mamman blir frisk. Hennes mamma är nämligen sjuk i cancer och hon och Jenna måste därför flytta in till jobbiga mormor. Jenna tycker naturligtvis att det är jättejobbigt att mamman är sjuk och vill egentligen inte att någon ska veta något om det. På en lektion i skolan skulle de skriva en dikt om kärlek. Jenna skrev: Om du dör mamma, då tar jag livet av mig.

En otroligt bra ungdomsfilm som verkligen sätter fingret på hur det kan kännas i den åldern i olika situationer; hur man ska hantera det faktum att ens mamma är otroligt sjuk och kanske inte kommer klara sig, att man måste anpassa sig till dem som ses som de populära och även förälskelse.

Konstigt nog så var vi helt ensamma i biosalongen men det var ganska skönt kan jag säga för det här var en riktig gråtfilm. Vi satt båda två och storgrät! Ta med er ett paket näsdukar och gå och se filmen eller läs i alla fall boken! Även om det är en ungdomsfilm och handlar om elever på högstadiet så kan man förstå Jennas känslor och sätta sig in i situationen så låt er inte hindras av det!


Träning

Har precis kommit hem från en timmes spinning, så skönt! Var över en månad sedan sist. Nu är det verkligen dags att komma igång!

Igår var jag på Afterwork med Jockes jobb. Var riktigt trevligt. Vi gick till ett ställe på Stora torget som heter Magnolia och som jag tycker är helt underbart och åt tre-rätters, men jag var duktig nog att avstå från desserten! Hörde ni?! JAG åt ingen dessert! Efter det gick vi till någon ny pub som hette The Klob eller någon liknande. Var riktigt härligt ställe med massa olika sorters öl och riktigt cider. Inte sådan där söt och sliskig som vi annars har överallt i Sverige. Mer likt irländsk cider om det säger något. Satt där ett par timmar och snackade skit. Var jag och Jocke, Anders och Julia och Martin och Lisa. Hade det riktigt trevligt. Senare åkte vi hem och Anders och Julia följde med och så satt vi här och drack whiskey/päron cognac till sent i natt.

Sitter och väntar på att Jocke ska ha duschat klart för sen ska vi iväg och äta lunch och shoppa lite nya kläder till honom innan vi ska på bio. Just det, glömt att skriva om bion i förgår, det får komma lite senare då. Nu måste jag iväg!


Färdig

Hemtentan är färdig och inlämnad (i alla fall de tre första uppgifterna) och jag är också helt färdig. Ska gå och lägga mig och läsa tills jag somnar har jag tänkt. Ska på afterwork med Joakim och hans jobbarkompisar ikväll. Måste piggna till tills dess...

Nytt beslut

Jag ångrar mig fullständigt! Den där uppgiften kommer att ta lång tid den också... Skit också! Därför har jag nu beslutat mig för att istället gå tillbaka och fixa till de andra tre delarna så att de verkligen blir bra och att det inte finns någon chans att jag inte kommer klara dem för då har jag bara didaktiken kvar att fokusera mig på sen. Känns som om jag kom fram till samma beslut som många andra i klassen, fast mycket senare än de andra haha! Är det ett dumt beslut eller inte? Jaja, vi får väl se!

5 timmar kvar!

Godmorgon!
Förstår inte att jag kan känna mig så pigg just nu, är verkligen på topp trots knappt tre timmars sömn inatt. Börjar tro att jag kommer att klara det här. Har fem timmar kvar tills inlämning, men där i ska jag i och för sig upp till universitetet och träffa Julia angående FOUL 2008 bokföring, men det kommer inte att ta så lång tid. Så säg att det är 4,5 timme kvar och på den tiden ska jag skriva en debattartikel. Det ser jag absolut inte som en omöjlighet men det är nog ändå bäst att sätta igång nu. Skriver mer när tentan är inlämnad och klar och jag får tillbaka mitt liv!

Lite sömn

Nu känner jag att jag har gjort mig välförtjänt av två timmars sömn i alla fall. Kommer vara så lycklig när denna hemtenta är inlämnad! Godnatt!

Sitter fortfarande uppe...

Ja, klockan är 2.15 och nu kände jag att jag behöver en liten paus. Ca 12 timmar till tentan ska in och jag förstår fortfarande inte hur jag ska hinna bli klar. Kommer få sitta uppe hela natten tror jag... Tur att jag har börjat piggna till i alla fall! Är verkligen envis, jag vill försöka lämna in alla fyra uppgifterna. Som det ser ut nu så blir det bara tre, men det tänker jag inte gå med på!

Jag undrar hur de går för de andra...Jag satt 11 timmar igår och idag har jag suttit 18 timmar än så länge, men då har jag inte räknat bort lunchpausen och biopausen på knappt två timmar. Men ändå! Tycker jag har varit väldigt duktig, det är de här uppgifterna som är helt omöjliga! Man kan ju undra om lärarna har räknat med att man klarar sig utan sömn under dessa två dagar... All kritik till dem alltså!

Nu är pausen slut, dags att återgå!

Glädjen är på väg tillbaka

Nu har jag precis skrivit klart uppgift två, alltså så är nästan halva hemtentan klar (har fortfarande en liten del kvar på den första uppgiften). Därför känner jag att jag kanske kommer klara av det här ändå. Ska börja med ekonomifrågan nu så sparar jag det bästa och lättaste till sist. En debattartikel är ju inte så svårt att skriva i sig, mest jobb med att få ihop det med litteraturen.

Fick paket idag som jag hämtat ut, fem små härliga burkar med bodylotions som jag klickade hem billigt från bellme i förgår. Ska bli kul att testa sen. Nä, nu måste jag skriva på lite till. Om tre timmar kommer Julia och hämtar mig med deras nya mini så ska vi ner till stan och gå på bio!


Då fortsätter vi...

Godmorgon!
Har redan tagit plats framför datorn och ska börja skriva, skriva, skriva. Var tvungen att gå igenom alla mail och skriva här innan jag börjar så jag inte blir avbruten mitt i skrivandet av att jag kommer på att jag måste kolla på något. Hoppas ni får en riktigt bra dag, se till att utnyttja den för mig också ;) Om 18 timmar är det över!

Trött på det här...

Nu har jag nästan skrivit klart den första uppgiften. Det är det sista som jag har lite svårt att förstå och få ihop. Vet inte om jag ska ge upp för ikväll eller om jag ska kämpa på med det...?

Kan bjuda på en bild ifrån när vi var i Sydafrika för ett år sedan. Sol och värme och röd. Hade inte varit helt fel nu istället för att sitta här med den hemska tentan.


Jag dör!!!

Fy katten vilken svår hemtenta. Denna är ytterligare ett bevis på att lärarna inte kommunicera med varandra över huvud taget. Hur kan de förvänta sig att man ska klara av det här till på fredag?! Ja, jag kommer ju absolut inte få godkänt på alla delar. Jag är glad om jag HINNER skriva ned något på alla...Har suttit sedan 14 idag med första och har knappt kommit halvvägs!

Här kan ni se vad jag ska roa mig med de närmaste dygnen!:

Hemtentamen, Internationella Relationer, vt 2009.

Tentamen består av fyra deluppgifter. Samtliga svar ska vara inlämnade senast den 13 mars kl 15.00 på det sätt som anges efter respektive uppgift.
LYCKA TILL!


Uppgift 1 Statsvetenskap
Beskriv de främsta skillnaderna mellan de liberala och realistiska teoriskolorna. Förklara sedan hur dessa skillnader påverkar den förståelse av internationella relationer och globalisering som uppnås utifrån respektive teoriskola. Illustrera även dessa skillnader genom att koppla de två teoriskolorna till minst tre internationella händelser/företeelser inom ramen för en kritisk analys. Argumentera utförligt för dina svar.

Svaret lämnas i ett hophäftat exemplar i brevkorgen utanför ########### rum i A-huset (2:a vån, ingång 19).

Uppgift 2 Sociologi
Inom sociologin är kopplingen mellan globalisering, individualisering och identitet ett centralt tema. Resonera och diskutera utifrån föreläsningarna och litteraturen (Giddens samt Bauman) hur olika sociologiska perspektiv rörande globalisering, individualisering och identitet hur dessa hänger samman. Avgränsa gärna diskussionen till en egen vald grupp, till exempel skolungdomar, en etnisk grupp, en profession (lärare exempelvis) och utgå ifrån nedanstående frågeställning: Hur påverkas identiteten och förhållandet mellan människorna i samhället av globaliseringsprocesser?

Essän lämnas i ######### postfack i I-huset alternativt D-huset. Uppgiften ska vara på 2-3 sidor plus referenslista.

Uppgift 3 Nationalekonomi
I tabellen på nästa sida visas ett s k Grubel-Lloyd (GL) index. Om exporten är lika stor som importen inom en bransch/produktgrupp antar indexet värdet ett. Om det antingen bara finns export eller import inom den aktuella branschen/produktgruppen antar indexet värdet noll. Försök förklara de uppvisade skillnaderna i detta index med hjälp av de olika teorier kring handel som presenterats under kursen. Observera att du inte behöver granska varje bransch/produktgrupp i detalj, det är en mer generell teoriförankring som söks.

Diskutera också, med koppling till de tänkbara förklaringarna till de presenterade GL-värdena,, dels kring samhällsekonomiska för- och nackdelar med handeln inom de olika branscherna/ produktgrupperna ifråga, dels i vilken mån det finns möjligheter att lösa olika uppkomna problem med hjälp av olika former av handelspolitik liksom vad ”priset” för denna politik kan komma att bli.

Bransch GL
Instrument, optiska varor 0.89
Programvaror 0.78
Maskiner 0.78
Kemivaror 0.76
Jordbruksvaror 0.38
Skogsvaror 0.33
Tobak 0.21

Svaret skickas (helst) via e-post till ########@liu.se men kan alternativt också läggas i brevkorgen utanför ####### rum i A-huset (2:a vån, ingång 19).

Uppgift 4 Didaktik
Skriv en debattartikel till en av fackföreningstidningarna (Lärarförbundet eller Lärarnas Riksförbund) på temat ”internationalisering i skolan”. Din artikel bör bygga på (förutom retorisk konst) didaktikens huvudfrågor – Varför? Vad? och Hur? Bifogat finns en struktur för att skriva en debattartikel. Bedömningskriterier för godkänt: Skrivit en debattartikel och inte en insändare, problematisering, relaterat till styrdokument och kurslitteratur, analys och egna slutsatser.

Artikeln lämnas i brevkorgen utanför ########## rum i A-huset (2:a vån, ingång 19).


Se bilaga nästa sida →

Så här skriver du en debattartikel
Välj ett ämne som engagerar dig och som kan vara av allmänintresse. Samla så mycket fakta du kan om den aktuella frågan. Skriv stolpar hur du vill disponera artikeln. En disposition av en debattartikel kan se ut så här: Börja med att presentera frågan du tar upp så att läsaren får kunskaper i ämnet. Presentationen leder i sin tur fram till en analys, där problemen definieras och slutsatser dras. Till exempel vad är orsakerna bakom det ökade våldet. För att ge debatten nerv, kan det sedan vara dags att kritisera någon eller något mot bakgrund av de slutsatser som du dragit. Undvik raljerande eller hård personkritik. Det är bättre att vara skarp i kritiken i sakfrågor. Slutligen bör en bra debattartikel innehålla konstruktiva förslag till lösningar eller förbättringar. Sammanfattningsvis kan man säga att debattartikeln bör besvara följande frågor:
1. Varför skriver du?
2. Vilken uppfattning har du?
3. Varför tycker du så?
4. Vilken fakta finns?
5. Vad vill du att man ska göra?
En debattartikel ska förstås vara debatterande till karaktären. Någon ska ju känna sig manad att föra debatten vidare och argumentera emot. Men det är viktigt att artikeln är saklig och påståenden underbyggs med fakta. Löst tyckande hör inte hemma i en debattartikel. Det är också värdefullt om läsaren fått veta något nytt efter att ha läst artikeln. En lämplig längd på en debattartikel är 4.000-6.000 tecken.



Roligt va! Usch och fy och blä säger jag bara!!!!!!!!!!

Segt....

Hemtentan skulle lämnats ut till oss över Internet kl 12 idag och här sitter vi och väntar och väntar och det dyker inte upp något. Vart är den?! Om jag inte får den snart kommer jag bli tvungen att stanna hemma från kvällskursen och det vill jag inte!

Hemtentadag

Godmorgon!
Gick upp tidigt idag och tog en promenad med Joakim och Ninja innan han skulle åka iväg till Sthlm 7.45 så jag har hållt igång länge. Har ätit frukost, räknat en del bokföringsuppgifter till kvällskursen ikväll och läst igenom ett par artiklar från nationalekonomin. Ska åka iväg till universitetet om ett tag och se hur jag ska göra resten av terminen. Efter det, kl 12, kommer hemtentan att delas ut så då lär jag sitta med det i två hela dagar. Hoppas att den inte kommer att vara alltför jobbig. Är lite nervös. Mest över att det är 4 delar som vanligt som det är helt olika tänk i...Fattar inte varför de har lagt upp det på det här sättet, men det är inget jag kan göra något åt. Det är bara att kämpa på och försöka klara det så bra som möjligt. Det som är bra nu är att man inte behöver göra om alla delar om man misslyckas med någon, som det var på tentorna förra terminen. Jäkla sociologi, hatar det! Önska mig lycka till!

Skjuts fram till morgondagen

Jaha, fick inte så mycket svar som jag hade hoppats på idag. Kursansvarig var nämligen inte ansvarig för det området jag pratade om och därför ska jag träffa honom som har det imorgon förmiddag, precis innan hemtentan delas ut. Får se vad han säger.

Idag har det varit galet mycket skola. 10-17 med lunchpaus och ett par mindre pauser. Jag är helt slut, är verkligen inte van vid så här "långa" dagar i skolan... Efter det hade jag även styrelsemöte mellan 17-20. Fullt ös medvetslös!

Något som är bra är att jag har fått "Så länge vi båda andas" idag (den fjärde boken i Twilight-serien som precis utkommit på svenska). Har lyssnat på den engelska ljudboken men ska, efter tentorna, ta mig tid till att läsa den också. Nu ska jag däremot sätta mig och läsa inför morgondagens hemtenta...Har en del artiklar kvar som jag inte hunnit med ännu.
Sov så gott!

Sakta tiden går...

Jag borde vara lite glad över att tiden går sakta så att jag kan vara hemma men just nu vill jag bara åka iväg till skolan och ta tag i allt som ska fixas. Ska cykla om 10 minuter, så snart är det dags. Har fått en hel del fixat här på morgonen. Börjar få lite klart för mig vad jag vill, vad jag ska göra till sommaren, jag har fixat med bion, jag har ringt till Tele2 för jag har fortfarande inte fått mitt kontantkort som jag beställde i november. Det är riktigt skönt att kunna bocka av saker från listan. Ska försöka göra det hela veckan, men jag misstänker att hemtentan jag får ut imorgon kommer ta all tid. Men jag ger mig inte, jag ska kämpa på!

Tidig morgon

Godmorgon!
Nu har jag kommit in efter en promenad med Ninja. Vår klocka i sovrummet ställer om sig själv men tappar ibland även koll på vad den verkligen är så jag blev så snopen när Ninja väckte mig 3.40 inatt. 4.45 väcker Joakim mig och ber mig gå ut med henne denna morgon. Höll på att bli galen på henne, men när jag väl kommit upp upptäckte jag att klockan gick 2 timmar efter sig så den var 6.45. Mycket bättre!

Idag är det lite avgörande dag i min utbildning. Har fortfarande inte hört något angående praktiken och därför har jag bestämt mig för att strunta i den. Ser ingen mening med att åka dit helt oförberedd när jag ändå inte ska läsa mer än denna termin. Ska prata med kursansvarig lärare idag och se vilka kurser som blir påverkade poängmässigt och om jag kan skriva b-uppsatsen utan praktiken.

Får se om jag får lite tid över till träning idag. Hade verkligen behövt det. Nu ska jag i alla fall försöka börja äta nyttigt igen som jag gjorde tidigare. Förstår inte hur jag kunde komma bort från det så fort när jag ändå lyckades klara det så pass många månader...


Så här kunde min frukost se ut tidigare. Det var väldigt gott och jag ska verkligen
försöka gå tillbaka till det.

Ont i ryggen

Kom precis hem från kvällskursen, har bara hunnit äta lite också. Satt och skrev bokföring hela tiden idag och nu var det moms man skulle räkna med också. Gick faktiskt riktigt bra och efter bara tre gånger så känns det verkligen som om jag börjar få grepp om det. Tiden bara flög förbi! Nu däremot tror jag att jag bara ska gå och lägga mig. Fick så otroligt ont i ryggen plötsligt, antagligen på grund av att jag suttit böjd ner över böckerna ett par timmar. Har nog gått över tills jag vaknar imorgon. Hörs imorgon! Godnatt!

Ett år med Ninja

Igår den 8:e mars var det ett år sedan vi var iväg i Skänninge och hämtade hem vår (då) lilla valp Ninja.Kan inte riktigt förstå att det har gått ett helt år, samtidigt känns det som om vi alltid har haft henne. Hon har verkligen blivit en del av vår lilla familj som vi inte klarar oss utan!

Här är bilden som uppfödaren tog precis när vi skulle åka hem med henne.



Och här är en bild tagen för bara någon vecka sedan, 22 kilo senare och en nästan fullvuxen tjej.

Finaste Veronica!

Min mobil har varit utan batteri hela helgen och därför har jag inte kunnat svara på det underbara sms jag fick i slutet av veckan som fick mig att gråta glädjetårar. Eller rättare sagt, fick mina ögon att kasta ur sig glädjefloder!

Jag är så otroligt glad just nu! Min underbara, snygga, superhärliga vän Veronica har förlovat sig! Jag kan inte förstå att det är sant! Jag som inte har bott hemma på ett par år har missat så mycket så jag har inte ens träffat den här killen som haft sådan tur och hittat en suppertjej som henne!

Om du läser det här Veronica så vill jag att du ska veta att jag älskar dig och saknar dig så otroligt mycket! Är så lycklig för din skull! All kärlek till er två! Ta hand om varandra!


Världens finaste Veronica!
Jag älskar dig vännen!


Miljövänliga hundbajspåsar

Hej!
Nu har jag kommit tillbaka till Linköping igen. Var en kort men härlig visit hemma hos föräldrarna. Har inte hunnit göra så mycket sen vi kom hem mer än att äta och kolla igenom alla blogginlägg och mail som skrivits sen igår. Jo, har i och för sig gjort lite nät-shopping.

Först och främst beställde vi två böcker. En chefsbok till Joakim som han kan lära sig lite av och sedan en annan som jag verkligen kan rekommendera: Få det gjort!: svart bälte i vardagseffektivitet av David Allen. Har inte hunnit läsa den själv ännu men har bläddrat igenom den och Joakim håller på att läsa den och har berättat om den för mig. Handlar om hur man kan få saker gjorda på ett bra sätt istället för att göra som mig och skjuta upp allting tills det har samlats i en hög som knäcker en. Har lånat den på biblioteket men kände att den kan vara bra att köpa så vi båda kan läsa den i lugn och ro. Kostar bara 39:- på de flesta sidor jag har kollat på.

Sedan hade en tjej på Joakims jobb tipsat om miljövänliga hundbajspåsar. "Fullständigt komposter- och nedbrytbar, enl. den europeiska normen EN-13432, och försvinner i naturen på 50 dagar. * TiksPac-Hundpåse är helt tillverkad av majsstärkelse och är därmed 100% miljövänlig!" står det på hemsidan. Lite dyrare än vanliga plast, men så mycket bättre och inte så mycket dyrare så vi beställde hem nu direkt. Till dig med hund: Gör något bra för miljön du med!
Gå in på Tiks och läs mer och klicka sedan in på produkt för att beställa!


Hockey & Småland

Nu har vi varit ute på promenad med Ninja och ska alldeles strax åka iväg till Cloetta center och se Linköping spela samtidigt som vi ska äta mat med Sebastian och Maria och efter det åker vi ner till min familj och stannar till imorgon kväll eller måndag morgon. Ha en härlig helg om jag inte kan skriva mer innan måndagen!

Funkar igen

Nu har älsklingen sätt till så att det fungerar igen. Om det är någon annan som har en annan webbläsare som det inte fungerar i så säg gärna till! Dags för frukost!

Skit också!

Upptäckte precis att man inte ser min nya header i Internet Explorer, bara i Firefox som jag har arbetat med...Förstår inte hur jag ska fixa det här men jag kommer inte ge mig!

Äntligen!

Om ni inte ser någon skillnad på bloggen så uppdatera sidan. Nu har jag äntligen lyckats experimentera så jag är mer nöjd än vad jag har varit över de teman som finns att välja på. Kanske inte är jättebra, men är ändå nöjd för tillfället. Har ju faktiskt aldrig gjort sådan här design tidigare och den här är enkel och gör att jag lätt kan byta ut färger, header och det kanske också kommer lite småändringar hela tiden. Vi får se helt enkelt. Nu har jag suttit uppe tillräckligt länge för ikväll så nu är det dags att sova. Godnatt!

Designen!

Jag håller på att bli tokig! Jag behöver verkligen hjälp med designen! Trodde att jag skulle klara mig själv men det går inte, det blir inte bra och det är bara så tråkigt allt. Är det någon som kan det här eller känner någon som är duktig?!

Vindarna vänder fort

Ja, ändrade planer för helgen ytterligare en gång och nu känner jag mig fullkomligt nöjd! Först imorgon ska jag gå på ett spinning-pass, vilket var veckor sedan sist. Stackars magen vad stor den har blivit under tiden jag bott i Linköping. Den saknar alla danspass! Därför kommer passet sitta väldigt fint imorgon. Klockan 16 ska vi vara på Cloetta Center med Sebastian och Maria och äta mat undertiden vi tittar på matchen och direkt efter den ska vi hem och hämta Ninja och köra ner till mamma och pappa och stanna där till söndag kväll eller måndag morgon. Kommer bli en kanonhelg! Vad ska ni hitta på?

Stad av glas

Jag skrev lite fel i inlägget igår, stad av glas heter boken som jag läste, inte stad av ljus! Måste faktiskt säga att den var riktigt bra, helt i min stil. Var helt klart den bästa boken i den här kursen! Började med den igår och bara läste och läste tills jag somnade och så fort jag vaknade började jag igen och sen var den klar. Har seminarie på den nästnästa vecka så nu ligger jag långt före igen. Känns så skönt! Funderar på att läsa de andra böckerna som han skrivit också. Den här boken är den första i New York-triologin och kom 1984 har jag för mig. Daniel Quinn är deckarförfattare och en dag får han ett underligt samtal som förändrar hela hans tillvaro. Han tar på sig roll som privatdetektiv själv och kommer leda till att hela hans liv förändras. Kan verkligen rekommendera den. Lite skum, men väldigt bra!

Vad jag kostar!

Hittade den här på en blogg och tyckte att den var rolig. Här kan man räkna ut vad man skulle kosta om man var till salu :)

Naturlig hårfärg?
[ ] Rödhårig - 200 kr
[x] Brunhårig - 700 kr
[ ] Blond - 500 kr
[ ] Svart - 100 kr
[ ] Flintskallig - 50 kr
[ ] Annan - 700 kr

Ögonfärg?
[ ] Blå - 300 kr
[ ] Grön - 700 kr
[ ] Grå - 500 kr
[x] Brun - 1000 kr
[ ] Annan - 100 kr

Längd?
[ ] Över 2 meter - 2000 kr
[x] 200 - 160 cm - 1700 kr
[ ] 160 - 140 cm - 1500 kr
[ ] 140 - 120 cm - 700 kr
[ ] 120 - 100 cm - 400 kr
[ ] Under 1 meter - 200 kr

Ålder?
[ ] 41 - 60 - 1200 kr
[ ] 31 - 40 - 1000 kr
[ ] 26 - 30 - 700 kr
[x] 21 - 25 - 500 kr
[ ] 18 - 20 - 200 kr
[ ] 0 - 17 - 100 kr

Färgar du håret?
[ ] Alltid - 3000 kr
[x] Ofta - 3000 kr
[ ] Ibland - 2000 kr
[ ] Har väl hänt - 1000 kr
[ ] Väldigt sällan - 1000 kr
[ ] Aldrig gjort - 5000 kr

Hur bra syn har du?
[x] Har glasögon men använder dem inte - 2000 kr
[ ] Inga synfel - 1000 kr
[ ] Glasögon - 500 kr
[ ] Kontaktlinser - 200 kr
[ ] Opererat - 100 kr
[ ] Går inte att fixa - 50 kr

Färg på bilen? (Även föräldrarnas bil)
[ ] Rosa - 20,000 kr
[ ] Mörkbrun - 8000 kr
[ ] Guld - 7000 kr
[x] Grå - 6000 kr
[ ] Blå - 5000 kr
[ ] Vit - 4500 kr
[ ] Svart - 25,000 kr
[ ] Röd - 4000 kr
[ ] Grön - 3500 kr
[ ] Silver - 3000 kr
[ ] Lila - 2500 kr
[ ] Gul - 1000 kr
[ ] Orange - 1000 kr
[ ] Rostig - 150 kr
[ ] Ingen bil - 0 kr

Skostorlek?
[ ] 45+ - 3000 kr
[ ] 43 - 45 - 2500 kr
[ ] 41 - 43 - 2000 kr
[x] 38 - 41 - 1000 kr
[ ] 38 - 36 - 500 kr

Favoritfärg? (Du får välja högst 4 olika)
[x] Röd - 6000 kr
[x] Svart - 1000 kr
[ ] Blå - 450 kr
[ ] Brun - 500 kr
[ ] Lila - 2000 kr
[x] Vit - 4000 kr
[ ] Grön - 3500 kr
[ ] Orange - 3000 kr
[ ] Gul - 3000 kr
[ ] Rosa - 1000 kr
[ ] Annan - 500 kr

Använde du en miniräknare för att räkna ihop resultatet?

[ ] Ja - 5000 kr
[x] Nej, räknade i huvudet - 20.000 kr
[ ] Penna och papper - 10.000 kr

Ojoj, 46900:- hade jag kostat. Vad skulle du kosta?

Nya planer för helgen

Imorgon kväll skulle jag egentligen åka till Sthlm för att träffa Joakims moster och hennes sambo men nu har han tyvärr blivit sjuk så istället ska vi stanna i Linköping och gå på hockey, igen. Har inte varit på en enda match på hela tiden jag bort i Linköping innan och nu blir det 2 matchen på tre helger. Galet!

Dags att sova nu tror jag. Har läst över halva boken ikväll så jag känner mig ganska nöjd.
Sov så gott!

Stad i ljus

Paul Austers bok Stad i ljus ska jag ägna min kväll åt. Ännu en bok som tillhör 1900-tals kursen men det är också den sista. Om två veckor är tentan. Jag känner mig faktiskt redan väl förberedd, vilket är oerhört skönt. Men innan dess måste jag klara av samhällskunskapens hemtenta som jag har mellan onsdag och fredag i nästa vecka. Den känns lite värre för jag har missat ett par viktiga föreläsningar och har ännu en hel del kvar att läsa där. Annars brukar ju hemtentor vara min grej faktiskt. Dem brukar jag klara, tycker inte alls om saltentor.

Kom hem från skolan kl 13 idag efter två föreläsningar och uppdaterande av mitt studentkort. Det är alltid så sjukt lång kö där. Gick dit en månad efter att kortet gått ut eftersom jag ändå inte behövt det och ändå var det 40 (!!!) nummer före mig. Jag undrar då hur det var för en månad sedan... Tack och lov var det många som hade struntat i det och gått så det gick ganska fort. Väntade nog bara i 20 minuter. När jag väl kom hem skulle jag börja läsa, men kom inte så långt. Somnade i soffan. Har varit sjukt trött idag...Fattar inte varför.

Nä, dags att sätta igång nu. Ha en härlig kväll!

Egypten dag 6, 7 & 8

Dag 6 - Nattåg - kamelridning ner till Giza pyramiderna - Sfinxen - Största Ramses II statyn & näst största Sfinxen - Trappstegspyramiden - Pizza Hut - Incheckning på hotellet i Kairo


Vaknade upp på tåget och packade ihop våra saker och borstade tänderna. Vi vågade inte ens tvätta av tandborsten i vattnet så det var ju tur att vi hade köpt lite vatten.


Vi åkte förbi massvis med sopor...


Det var riktigt stora kontraster emellanåt. På denna bild ser ni också en mörk himmel. Det var INTE dåligt väder, det var föroreningar som orsakade det här. Usch och fy!


Flera av husen hade pinnar som stack upp högst upp, som det här, och det var för att om man inte byggde klart huset slapp man betala husskatten. Då kan man bygga till det ännu högre senare, då helst till sönerna som kan få varsin egen etage.


Här är den första kamelen jag såg. Började nästan ge upp hoppet men då dök de upp på löpande band!


Framme vid Gizapyramiderna och kameran åker fram direkt.


Jag och Joakim bestämde oss för att rida kamel ner till pyramiderna. Här reser sig kamelen precis och det var riktigt obehagligt. Har alltid föreställt mig att kameler är ungefär lika höga som en stor häst, men skrangligare. De är mycket högre!  Blev nästan höjdrädd där ett tag!


Älsklingen på sin kamel


Min kamel tyckte om att mysa med Joakims kamel. Det var lite jobbigt för då böjde han sig framåt och ner så jag var verkligen tvungen att hålla i mig hårt!


Vi var tre kameler på rad och som ni ser så är det ingen som håller i min och Joakims kamel utan de sitter bara fast i varandra med en ögla. Den första kamelen leddes av två små små pojkar som inte kan ha varit gamla. Joakims kamels rep lossnade men tack och lov stannade den tills pojkarna upptäckte det och kunde sätta tillbaka repet.


Snart är vi framme vid pyramiderna.


Var väldigt skönt att komma ner till säkerheten på marken sen!


Framför en av pyramiderna


Dagen innan hade det varit en kraftig sandstorm just här. Vi fick känna av den periodvis denna dagen också.


Älsklingen och jag framför Sfinxen och Khefrens pyramid.


Jag framför alla tre Giza-pyramiderna. Den lilla till vänster som knappt syns genom sanden är Mykerinos-pyramid, den i mitten Khefrens och den högra Kheops. Vi var faktiskt inne i Khefrens pyramid men man fick inte ta kort där tyvärr.


Efter det åkte vi till Memphis, antika Egyptens gamla huvudstad, och åt på restaurang. Riktigt god mat i jämförelse med mycket annat vi ätit under resan.



















Sedan åkte vi och tittade på den största statyn som finns av Ramses II


Vi började tröttna på vanliga standardfoton och bestämde oss för lite hoppkort istället. Här framför den näst största Sfinxen.


Joakim hoppade också


De flesta red runt på kameler


Det här huset skiljer sig verkligen från resten av landet!


Det var tydligen svårt att veta hur många pyramider som finns kvar. Den här är den som de senast hittade. Kan förstå att det är svårt att veta om en sandhög kan vara en pyramid.


Jag och lillebror hoppar framför den första pyramiden, Trappstegspyramiden.


Joakim och Robin hoppar


Vi fick till och med mamma att hoppa!


Men tyvärr inte vattenbufflarna!


Ännu ett fint hus!


När vi kom till hotellet i Kairo blev Joakim lycklig. Första gången på veckan som han fick tag i Internet. Ni ser hans leende :)


Vi blev superlyckliga när vi upptäckte att Pizza Hut låg bredvid hotellet. Gick genast dit och åt oss så mätta så vi fick ont i magen och var tvugna att gå och lägga oss allihop!


Här är en del av vårt rum.


Och vårt fina badrum får avsluta denna dagen!

Dag 7 - Mohamed Alis moské - Khan el Khalili (Afrikas största basarområde) - Egyptiska museet - Bussresa till Hurghada


Mamma och Robin fick ett riktigt fint rundat rum med massvis av fönster!


En bild på Kairo från bussen


Denna dag åkte vi till Mohammed Alis alabastermoské


Man fick inte ha skor på sig och många av oss var barfota och frös riktigt ordentligt om fötterna på det kalla golvet på innergården. Därför ställde alla upp sig som på led på mattan som låg utlagd.


Så här såg det ut inne i moskén. Riktigt fin var den!


En bild över Kairo uppifrån moskén. Kanske lite svårt att se men lite vänster om mitten längst bort kan man skymta Giza-pyramiderna.


Mamma och Robin framför Kairo


Och framför moskén


Efter det besökte vi Khan el-Khalili, Afrikas största basarområde, som jag lätt hade kunnat tillbringa hela dagen på. Lärde mig till och med att pruta. Köpte två fina sjalar och en "chanel"-plånbok


Familjen Lindén är nöjda


På torget bredvid basarområdet låg det en stor och fin kyrka.


Min älskling ville också handla mer men han var ändå nöjd med det han köpte.


Efter det åkte vi till det Egyptiska museet där man tyvärr inte fick ha med kameran men så här såg det ut utanför i alla fall.


På den 4 timmar långa bussturen tillbaka till Hurghada, där planet skulle gå ifrån dagen därpå, åkte vi mest förbi öken.


Stannade till bussen vid ett ställe så att alla som ville ha fick springa in och köpa pizza. Det var inte helt fel.


Hotellet i Hurghada var nog det värsta jag har sett. Vi hade ett gigantiskt rum men det fanns inte så mycket möbler och det var fult. Mamma och Robins rum stank målarfärg och deras lampor fungerade inte så vaktmästarna fick komma dit och skruva och hålla på... Våra väskor blev i alla fall lite inredning på bilden.


Andra delen av vårt rum.

Dag 8 - Resan hem till Sverige igen


Vi hade ett litet tag på oss innan det var dags att åka till flygplatsen. Vi tog en liten promenad i Hurghada men ojojoj vad man började längta hem och slippa ifrån alla jobbiga försäljare.


Istället satte vi oss på vår balkong och drack det sista av vinet vi hade kvar


Hade även en del chips kvar som var riktigt gott!


Fick även passa på att njuta av de sista solstrålarna och värmen innan snön väntade.


Killen som jobbade i den här affären hade en Sverigetröja med Svensson på ryggen. Lite roligt!


På väg mot flygplatsen, glada över en fantastisk resa!


Dags att gå ombord på planet!

Var en riktigt fantastisk resa och det är så kul att ha sett allt det här som man har hört så mycket om! Däremot tror jag inte att jag skulle åka tillbaka någon gång för nu har jag sett det. Möjligtvis bara sola och bada. Båten vi bodde på var fantastisk men då kan man nog lika gärna åka till ett annat land och sola och bada.

Hoppas ni har tyckte att det varit roligt att se vad jag har hittat på när jag varit iväg!

Planeringsdag

Hej hej!
Ska alldeles strax sätta mig ner och planera resten av veckan och nästkommande. Börjar bli lite väl mycket att hålla koll på som jag ska göra så nu har jag tänkt att jag ska inviga min nya kalender och planera för fullt. Hoppas på att hinna lägga upp de tre sista dagarna i Egypten senare idag.

Egypten dag 5

Dag 5 - Besök i den nubiska byn - skön eftermiddag på soldäck - nattåg mot Kairo


Idag skulle vi egentligen bara stannat på båten för att sola hela dagen innan det var dags för nattåget till Kairo men vi bestämde oss för att göra en extra utflykt till den Nubiska byn. Fick åka motorbåt dit och jag hade lite svårt för dieselångorna när vi körde ut från de andra båtarna.


Jaha, det var en ny lite annorlunda marknadsföringsteknik.


Här i bakgrunden kan man se ett gigantiskt hus, som skulle bli ett hotell. Företaget som byggde det gick i konkurs och har nu stått övergivet ett tag, vilket nubierna inte tycker om.


Jag tycker om att åka båt


Det gör Robin också


Det fanns riktigt fina, gröna platser på vägen ut till ön.


Här i skuggan av ett träd fanns det en kruka med vatten som nubierna kunde hämta ifrån.


Som man säger i Småland (tydligen?); Vattenbufflen


Jag har verkligen börjat tycka att jag bor fint!


Elnätet var väldigt speciellt byggt. Kan tänka mig att det kan vara svårt att hitta vart felet sitter när det dyker upp något problem.


Krokodiler skänker lycka och används som vår motsvarighet till hästskon.


Inne hade man även flera små krokodiler som ger lycka. När de växer till sig släpper man ut dem igen eller stoppar upp dem.


Jag fick klappa dem, otroligt hårt skinn har de!


Om de har otur kan det sluta så här!


Så otroligt söt pojke. Han ville gärna ha koll på oss hela tiden vi var där.


De hade en egen moské på ön


Fina älsklingen!


Vi såg en get som stod på bakbenen och åt från ett trä. Såg lite skoj ut.


De hade även en skola på ön.


Här var deras datorsal.


Robin i ett av klassrummen.


Joakim visar upp min väska


Mamma och Robin ute i korridoren


Skolgården


Fåren sprang före oss och tjejerna på de fina cyklarna var väldigt nyfikna på oss.


Sen var det dags att ta båten därifrån igen. Då upptäckte vi att det fanns ett Internetcafé på ön. Tur att Jocke inte såg det tidigare!


Sen blev det ett stopp vid en nubisk restaurang. Kan ju inte påstå att maten var någon höjdare i Egypten...


Efter det satte vi oss vid den folktomma lilla poolen och spelade kort ett tag.


Dags för nattåget mot Kairo. 13 timmar väntar oss här inne nu.


Maten, som vi hade hört inte skulle vara så god, var det faktiskt inget fel på.


Sen var det inte helt fel med dagens medicin.


Jag trivdes i vår hytt


Såhär såg det ut senare när vi skulle sova. Jag och Joakim sov oerhört gott. Man vaggades skönt till sömns. Mamma och Robin däremot kunde knappt sova alls.

Hade tänkt att jag skulle lägga upp dag 6 nu också men jag känner att jag sitter här och håller på att somna. De får komma senare. Godnatt!

Träningsvärk utan träning?

Jag har knappt kunnat röra mig idag! Ajajaj vad jag har haft ont i mina ben. Har kännts som en rejäl träningsvärk. Det konstiga är bara att jag inte har tränat. Har cyklat till skolan och varit på promenader med Ninja och det är det enda. Förstår inte vad det är. Hoppas att det har släppt till imorgon i alla fall.

Idag har jag haft en del skola och sen har jag varit nere på stan och köpt en riktigt bra kalender. Äntligen! Ekonomikalendern eller något hette den, men var inte så mycket ekonomi i den. Mest papper där man kan skriva upp sina "att göra"-listor och anteckningar i samband med kalendern.

Ikväll har Tuva kommit hit också. En åttaårig Springer Spaniel som vi ska passa fram till torsdag. Har gått riktigt bra här ikväll och hon är så otroligt snäll. Imorgon ska jag vara själv med det men det kommer nog gå riktigt bra. Börjar bli lite trött nu så det är nog dags att sova. Har precis tvättat klart jättehögen med smutstvätt som vi hade här.

Sov så gott!

Mycket läsande

Godmorgon!
Har inte skrivit så mycket nu det senaste, vilket beror mycket på att jag för tillfället pluggar 250%. Har otroligt mycket att läsa och det känns inte som om jag gör något annat för tillfället. Trots det börjar jag hamna lite efter nu och det har mest berott på att jag har haft tre hela romaner att läsa på en vecka. Nu är de klara och jag har bara en roman kvar på två veckor så nu kommer jag säkert hinna komma ifatt med de andra kurserna.

Ska alldeles strax cykla iväg till skolan och ha seminarie. Har gjort lektionsplanering i grupper till idag som vi ska redovisa för de andra grupperna. Tycker vårt blev riktigt bra så det ska bli kul att se vad de andra har hittat på. Sen i eftermiddag ska jag på ledningsmöte och sedan kommer Tuva hit. Ska vara hundvakt till henne fram till fredag. Ninja kommer nog tycka att det ska bli skoj!

Nu måste jag sätta lite fart här!

Spårning

Godmorgon!
Nu är jag tillbaka i Linköping igen. Var riktigt grinig igår över att behöva åka ner hit för det var kul att träffa Emma och det var skönt att få vara där uppe och koppla av. Ville inte åka ner hit till kaoset och stressen, men så blev det i alla fall. På kvällen kom Martin, Lisa och Mattias hit och åt middag med oss och spelade Seattlers. Var riktigt trevligt! Vi ska vara hundvakt åt Tuva veckan som kommer så hon var ju tvungen att bekanta sig med lägenheten och oss.

Nu idag ska vi iväg på spårning med Ninja äntligen. Snön har äntligen börjat töa och då kan vi börja kursen. Sen ikväll blir det spinning och annars ska dagen ägnas åt läsning. Har en som gnäller på mig här så kan inte skriva mer nu.
Ha en bra söndag!

RSS 2.0