Nyårslöften

Jaha, imorgon är det dags för nyårsafton igen! I år ska vi faktiskt vara hemma hos oss för första gången. Det ska bli jättekul för vi får upp en massa vänner från Linköping, samt två av våra vänner här från Stockholm. Vi har planerat tre rätters och köpt massa champagne så det kommer nog bli bra. Några av dem får se vårt nya hus för första gången så det ska bli lite extra roligt! :)
Sen var det ju det där med nyårslöften... Brukar ni ha sådana? Och i så fall, lyckas ni hålla dem? Jag tror knappt aldrig att jag lyckats hålla mina löften. De är bortglömda redan på nyårsdagen! Men för tre år sedan gav jag ett nyårslöfte inför varje kommande år som jag faktiskt lyckats hålla! Jag var nedstämd och orkade inte läsa en enda skolbok, jag var stressad hela tiden och ja, mådde bara dåligt. Efter flera månader kom jag på vad det var som var fel. Jag hade slutat läsa skönlitterära böcker! Allt gjordes för att det var ett tvång, och inte för att det var roligt. När jag märkte vilka effekter det gav lovade jag mig själv att ta tid för att koppla av och läsa för att det är roligt emellan varje kapitel av skolboken och det fungerade jättebra! Under 2008 läste jag 32 böcker och var så mycket piggare, gladare, och klarade av att plugga mycket bättre! (Anledningen till att jag har koll på antalet är för att jag använder mig av bok.nu och gör listor för varje år vad jag läser.) Nyårsafton det året lovade jag mig själv att i alla fall försöka läsa en bok varannan vecka, alltså 26 böcker per år. År 2009 kom jag precis upp i det, men nu i år är jag på min 26:e bok och jag vill gärna få in den på detta året, men vet inte om jag hinner läsa ut den till imorgon. Det är inte speciellt mycket kvar i den, men tycker tyvärr inte att den är speciellt bra så då går det segare.
Visar återigen ena väggen av mitt kontor från när vi flyttade in. Självklart packades de upp bland de första kartongerna ;)
Att ta mig tid för att bara sätta mig ner och koppla av och göra något som jag verkligen älskar, (att läsa), det är mitt nyårslöfte även till nästa år!

Så mycket bättre

Ett av de bästa programmen som jag har sett på länge råkade jag bara snubbla över av misstag och fastnade direkt. Det var Så mycket bättre på tv4. Att stora artister tolkar andra stora artisters låtar och framför dem och sedan berättar om hur låtarna kom till och annat spännande från deras karriärer tycker jag var otroligt spännande! Jag var så fascinerad av programmet och artisterna så att jag till och med gick iväg och köpte skivan. Inte bara över iTunes utan den riktiga skivan! Den hade vi sedan i bilen nu under julen och lyssnade på om och om igen. Tyvärr var inte två av mina favoritlåtar från programmet med, men en massa andra bra låtar.

Det här var en av låtarna jag saknade på skivan. Har alltid älskat denna låten och hennes version var helt fantastisk verkligen! Tur att den finns på YouTube så att man kan njuta av den i alla fall!
Det här var den andra låten jag saknade på skivan. När jag var liten brukade alla säger till mig "Maria, dansa" så tog jag tag om min lilla klänning och svängde på den och hela mig och dansade för morfar haha :)
Den här låten gjorde DiLeva så sjukt bra! Det kändes verkligen som hans låt! Har ni märkt att alla mina favoritlåtar är skrivna av Lasse Berghagen?! Han är en fantastiskt duktig man!
Den här har verkligen blivit störst efter programmet och jag kan inte annat än att hålla med om att den är otroligt bra! Jag såg September live för nästan exakt 1 år sedan då hon var förband till Backstreet Boys på Hovet. Sjukt duktig tjej! Då såg det ut så här:
Sista låten är också en av Petters låtar, här framförd av Plura. Tycker att det är Petters bästa låt och Plura gjorde det verkligen bra!
Längtar redan till nästa säsong av programmet!

Musik i julhelgen

Vi åker som vanligt en hel del bil när det är jul eftersom det är långt mellan våra familjer. Förra året satt vi och lyssnade på ljudbok. I år blev det istället mycket varierad musik. Finns mycket bra julmusik och jag verkligen älskar det! Nästan tråkigt att man inte kommer höra glada julsånger på radion i bilen och i butikerna längre.
En av de bästa julsångerna enligt mig är:
Den julskiva som spelas allra mest i vår bil är, konstigt nog, Magnus Carlsson. Jag tycker inte alls om honom i vanliga fall, men julskivan är fantastisk!
Vi har i år även lyssnat väldigt mycket på en annan skiva, som inte har något alls med julen att göra, men mer om den kommer i nästa inlägg :)

Tid med mycket julgodis!

Är det bara jag som har tryckt i mig julgodis den senaste veckan och inte vill se en bit till på länge nu?! Julgodis är så otroligt gott, men det är verkligen tur att man inte äter den där mängden varje vecka...
Andra advent var Matilda och Emma här och bakade med mig. Det blev lussekatter, knäck, ischoklad av vit, ljus och mörk choklad, snöbollar, tryffel med baileys, chokladrutor med hasselnötter, mariannetryfflar och pepparkakor. Vi höll på en halv dag och det blev så mycket smarrigt. Tyvärr lyckades vi ju inte spara det speciellt länge så till julen fick jag göra ännu mer. Då gjorde jag även Leilas Rocky Road som var otroligt mumsiga! Gjorde fina påsar och gav bort till morfar, farfar och Joakims morfar. Tror det var ganska uppskattat :)
Tänkte bjuda på lite bilder från julbaket!
Baka lussekatter


Ninja ville vara nära i köket och fick mycket klappar av både Emma och Matilda


Rulla Baileystryfflar


Finaste tjejerna med godaste resultatet :)

God jul i efterhand

Jag förstår inte vart de senaste dagarna, veckorna, ja, till och med månaderna tagit vägen! Har ingen tid över alls just nu, men samtidigt så vet ni som känner mig att jag samtidigt älskar när jag har fullt upp. Tyvärr har ju då bloggen blivit lidande av detta, men idag har jag suttit och strukturerat upp allt och har en massa att skriva till er så imorgon drar jag igång igen. Skulle egentligen jobbat hela dagen, men det fanns inget att göra, så helt plötsligt har jag massa ledig tid som jag inte hade väntat mig. Nu är batteriet i datorn snart dött och jag orkar inte hämta laddaren, utan ska istället krypa ner bredvid älsklingen och läsa i min bok. Hörs imorgon!

Behöver tid för förberedelser!

Jag är förvånad över hur fort dagarna går när jag är på jobbet. Jag kommer dit och helt plötsligt är kl 17:30 och det börjar bli dags att röra sig hemåt. Sedan har jag inte haft tid till mer än att laga mat och se två avsnitt Prison Break dessa två kvällar som varit. Idag har jag i och för sig stannat till i några butiker på vägen hem och fixat lite småsaker och köpt ett par av de sista klapparna. Jag tror ändå att det är dags för mig att sätta mig ner och skriva ett schema för dagarna (kvällarna) att följa så att jag hinner med det jag behöver ta itu med! Har skrivit ihop en lista med några måsten att helst ta tag i innan helgen då Emma kommer på besök från Växjö! :)
* Skriva julkort och skicka iväg dem
* Plocka fram alla kartonger med tomtar och rensa ut bland dem
* Sätta fram alla tomtar som ska upp
* Baka fler lussebullar och julgodis
* Köpa de sista klapparna
* Köpa en julgran och klä den
* Plugga på investerings- & finansieringsomtentan som är på måndag
Får se vad av detta jag hinner med. Från och med när jag kommer hem från jobbet imorgon är det i alla fall dags att vara lite effektiv!

Svinalängorna

Nu är det några dagar sedan filmen hade premiär och många fler dagar sedan jag var på förhandsvisningar av filmen. Jag hade absolut ingen aning om vad den skulle handla om, utan visste enbart vilka skådespelare som var med. Första förhandsvisningen jag var på, var det Boktipset.se som anordnade. Emma följde med mig och när filmen var slut var vi båda två helt tysta till att börja med, och sedan fick vi ur oss kommentarer i stil med "jaha, det var ju muntert...", varpå små nervösa skratt kom fram. Jag var inte beredd på en tung film och när alla andra satt och grät i publiken satt jag och visste inte riktigt vad jag skulle tycka, känna eller tänka. Men jag tyckte filmen var bra, det var den verkligen! Efteråt kunde jag dock känna att jag var lite irriterad som missat små detaljer och för att jag inte tog åt mig filmen på ett sätt som det nog var tänkt.
Andra gången jag såg den, bara två dagar senare, med Matilda, var det Bioklubben som stod för visningen. Denna gången kunde jag lättare ta till mig den och satt och tänkte mer på detaljer, försökte ta till mig känslorna som finns i filmen, men tyvärr var den ändå inte lika bra som första gången. Jag har svårt att sätta ord på den här filmen, men jag tycker att den var sevärd, men det är inte en film som jag skulle kunna sätta mig ner och se så många fler gånger!

Lucia

Idag är det lucia. Var så mysigt att gå upp idag på morgonen och titta på julkalendern och sen slå över till 2:an och kolla på luciafirandet en liten stund. På jobbet fick vi varsin lussebulle för att fira lite. Vad jag saknar att själv få gå runt och lussa! Det är något som jag inte gjort på 6 år nu. Sista gången var 3:an på gymnasiet och då var jag andralucia, så om hon som skulle vara lucia skulle bli sjuk så skulle jag få vara istället. Nu blev hon ju inte det så jag fick vara tärna som alla andra, men det var roligt att få så många röster som jag fick :)
Tycker att Lucia är en väldigt mysig dag på året, men tyvärr har jag inte sett något luciatåg in real life idag. Borde åkt ut till Skansen ikväll och tittat men slutade sent på jobbet så hade varken ork eller tid till det. Nu ska vi gå ner och sätta oss i hemmabiorummet och kolla på Prison Break och äta lussebulle, pepparkaka och lite julgodis. Såg den när den kom för flera år sedan, men tydligen hade vi missat de 9 sista avsnitten så nu ska vi se klart dem!
Glad lucia allesammans!

Ett litet inlägg som lovat

Klockan är mycket och jag ska upp tidigt till jobbet imorgon, men jag har ju faktiskt lovat er ett inlägg idag. Skrev bara den ena tentan, som tyvärr inte kändes så bra. Efteråt åkte jag runt i flera timmar från affär till affär och letade julklappar och nu är jag faktiskt klar med ganska många! När jag kom hem satte jag mig ned och slog in allesammans så det är gjort också. Sen har jag bara gått och småplockat ett par timmar här hemma. Jag förstår verkligen inte vart tiden försvann idag. Hade tänkt att jag skulle hinna med en massa saker, men så blev det inte...
Som sagt så har jag börjat jobba nu och jag tycker det känns jättebra! Har bara jobbat två dagar så jag har inte kommit in i allt ännu, men det kommer nog snart. Igår var jag medbjuden på julbord på restaurang kungsholmen, vilket var jättetrevligt. Det var god mat och det var kul att träffa alla lite mer och prata. Tyvärr satt vi precis bredvid bandet som spelade ca 20 min X 3 under kvällen och det var så högt så då kunde man inte prata med varandra alls. Bortsett från det tycker jag att det var en bra kväll!
Får skriva om vårt julbak som jag, Emma och Matilda hade i söndags i helgen. Imorgon efter jobbet ska vi sätta oss i bilen ner till Skeppshult. Vi ska fira mamma som fyller år och jag ska även passa på att fixa håret och ta en sväng till Ullared. Tar med mig datorn och mitt mobila bredband så ska jag försöka uppdatera där nere. Ha det så bra tills dess och godnatt!

Fullt upp!

Det kommer inlägg snart, jag lovar! Men ni får tyvärr vänta tills på torsdag... Jag har börjat jobba nu och det känns jättebra, men en massa tid försvinner eftersom jag har två tentor på torsdag också, så jag har inte riktigt tid att skriva här. På torsdag när jag kommer hem från tentorna ska jag uppdatera er med vad jag har haft för mig de senaste dagarna så håll ut till dess mina vänner och njut av det underbara vinterlandskapet! Kramar

Julmarknad på Skansen

Sebbe och Maria kom hit till oss igår och det var riktigt kul att ha dem på besök! Idag har vi varit på julmarknaden på Skansen. Så otroligt mysigt det är att gå runt där! Vi kollade mest på djuren nästan, men i början gick vi på marknaden, men vi hade ju missat att ta ut kontanter så det var lite tråkigt för då kunde vi inte köpa någonting... Det blev en strut med brända mandlar och det var det enda! Bjuder på lite bilder därifrån för det beskriver mer än text känns det som!
Efteråt åkte vi in till stan och kikade på Panduro och var inne i en annan butik och köpte Playstation Move som vi suttit och spelat ikväll. Nu har de åkt hem till Linköping igen, men det var riktigt kul att de kom på besök och de hade med sig en så fin dalahäst till oss i inflyttningspresent :)

Jag fick jobbet!

Den där intervjun gick nog bättre än vad jag först trott för jag fick jobbet och börjar redan på måndag! Jag tycker att det ska bli riktigt roligt, och ser verkligen fram emot det! Självklart är jag lite nervös, men det vore konstigt annars! Men jag tror att allt ska gå bra bara jag är på plats :)
Jag hittade inte så mycket på min shoppingrunda igår... Inte en enda julklapp i alla fall! Däremot fick jag tag på en riktigt fin klänning på MQ som jag funderar på att ha på nyår, samt tre långärmade tröjor från Esprit. Var tvungen att ge upp ganska tidigt och ge mig in till stan igen för att hinna skriva på alla papper för jobbet, men det var så klart viktigast! Nu ser jag fram emot måndag så håll tummarna att det blir en bra första dag! :)

Det gick bra igår...

Igår var jag iväg på intervju och när det var klart kände jag väl att det kanske inte gått så bra. Men efter inte så lång tid ringde de från academic work och sa att det hade gått bra och att de gärna ville ha referenser. Var väldigt förvånad men glad! Idag ska jag få veta hur det har gått så det ska bli spännande! Efteråt åkte jag iväg till skolan för att skriva tenta. Hade först tänkt att strunta i det för det kändes inte alls som om jag var beredd, men väl där så kändes det som om jag hade koll på det mesta. Tror faktiskt att det gick ganska bra! På kvällen kom Sophie och Viktor hit på middag och hade så fina inflyttningspresenter med sig. Hade det riktigt trevligt! Det var en bra dag igår helt enkelt! :) Nu ska jag ge mig ut på stan för att leta efter julklappar!

Min första pepparkaksdeg!

I vanliga fall brukar mamma göra pepparkaksdeg åt mig som jag antingen bakar ut hemma hos dem eller hos mig själv. I år kommer jag hjälpa mamma med att baka ut hennes när jag kommer hem till helgen, men jag har faktiskt gjort min alldeles egna pepparkaksdeg ikväll! Första gången och jag följde mammas recept så noga, så noga (fast jag bara gjorde en halv deg)! Ändå tyckte jag att den såg annorlunda ut så jag ringde hem och hade panik och fick förklara hur den såg ut. Tydligen verkade den vara precis som den skulle och när jag smakade på degen kändes den precis som vanligt. Hoppas den blir bra på söndag när vi ska baka ut den :)

Trolltyg!

Matilda har gjort mig sällskap idag. Vi har spelat super mario och sen var vi bara tvungna att titta på Trolltyg i tomteskogen som jag fick hem på dvd idag. Så underbar den är haha! "Var är fjant?" "Här mamma!" haha ;) Efter den var slut var vi och tittade på Svinalängorna på SF:s förhandsvisning. Skriver mer om den imorgon efter min intervju, tenta och middag!

Underbara 1:a december!

Idag är det äntligen första december igen! :) Jag älskar den här dagen! Mest för att jag äntligen får veta hur årets julkalender kommer att vara. Efter dagens avsnitt känns det som att det kan bli en rolig kalender, samtidigt som jag saknar de gamla mysiga kalendrarna, såsom Trolltider och Pelle Svanslös. Men men, vi får se. Jag vill ha mycket julkänsla över kalendern i alla fall, annars kan man ju inte kalla den för en JULkalender!
Vet ni om att jag var så irriterad på att det är så dåliga kalendrar nu för tiden så under gymnasiet hade jag planer på att skriva manus till en egen julkalender på projektarbetet. I sista stund ångrade jag mig och skrev två låtar istället och spelade in en skiva där jag sjöng och min fina vän Veronica spelade gitarr. Är nöjd med den med tanke på att jag kanske egentligen inte är så musikalisk av mig men ändå haha :)
När det är första december får man öppna sin present på jultavlan. Tyvärr är man ju äldre nu och får inga dagliga små klappar, men Ninja fick en tavla av Jockes mamma i helgen så idag har jag stått och förberett den med en godis varje dag. Ninja tyckte inte om att hon bara fick EN av alla godisarna på väggen så nu ligger hon nedanför och vaktar och tror att jag ger henne nästa snart. Men hon får allt vänta till imorgon! :)


RSS 2.0