Sherlock Holmes-serien

För ett tag sedan visades den nya mini-serien Sherlock på SVT. Hade tänkt att titta på det, men det blev aldrig av. Emma däremot berättade att hon såg avsnitten om och om igen och spelade upp vissa scener hela tiden på SVTplay. Detta gjorde mig naturligtvis väldigt nyfiken över serien så det var ju bra att Emma beställde hem den. Nu har jag sett den, och jag är inte lika förtjust som hon. Första avsnittet såg jag fyra gånger för att jag somnade ifrån det hela tiden... Men idag när Joakim kom hem från jobbet och var lite halvkrasslig satte vi oss ner och såg alla tre avsnitten. Visst, den var lite spännande ibland, men nej, ingenting för mig! Och när de två sista avsnitten slutade så tänkte jag bara "jaha?". Kändes inte riktigt som det var något färdigt slut på dem. Nej, den här serien var inte något som jag skulle rekommendera!

Let me in

I torsdags var jag och Emma återigen på förhandsvisning. Denna gången var det Let me in, den amerikanska versionen av Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist. Jag tyckte väldigt mycket om den svenska versionen, och tycker att författaren har skrivit boken otroligt bra, trots att jag har lite svårt för att läsa hans böcker emellanåt. Jag hade absolut inga förväntningar på denna version och tyckte mest att det var töntigt att de skulle göra en egen version. Men jag hade ganska fel!
Om man bortser från att amerikanarna älskar vapen och blod i sina filmer så tycker jag faktiskt att denna version var bättre än den svenska. De hade hoppat över en del onödiga delar och skådespelarna tyckte jag mycket bättre om. Den svenska versionen är väldigt mörk, men denna var på något sätt ljusare, fast den är hemsk. Jag tycker den helt klart är värd att se!

Never let me go

Denna film hade premiär i fredags och jag och Emma har planerat att gå och titta på den. Har tenta på fredag och direkt efteråt kommer jag åka ner till Småland över helgen. Det får nog bli att vi ser den nästa vecka alltså! Det som är bra med det är att jag förhoppningsvis hinner läs boken över helgen. Tentaplugget får jag ta tag i ordentligt i morgon igen så nu ska jag redan öppna boken och läsa lite :) Någon som läst den eller hunnit se filmen? I så fall, vad tyckte ni?

Vampire Academy - Läs, läs, läs!

Nu har jag precis läst klart den 6:e och sista boken i serien Vampire Academy! :( Så otroligt spännande och bra serie! Det ska tydligen komma fler böcker i serien, men då handla om andra karaktärer, vilket inte är samma sak. Detta är en ungdomsserie i stil med Twilight, men en aning mer våldsamt. Trots att det är en ungdomsserie så har jag fullkomligt älskat den! Har nu på några veckor plöjt de tre sista och jag kommer sakna att läsa om karaktärerna. De som har umgåtts med mig de senaste veckorna har inte kunnat undgå att höra mig höja dessa böcker till skyarna. Kan varmt rekommendera dem till dem som gillade Twilight-serien, eller de som tyckte att Twilight var lite väl mesig och vill ha lite mer action. Underbar, underbar, underbar serie!

Black swan

Igår var jag och Emma på bio igen och tittade på Black Swan. Vilken helknäpp film! Jag kan inte ens sätta ord på den! När filmen var slut så frågade både jag och Emma oss vad den handlade om. Jag TROR att den handlar om en ung tjej (Natalie Portman) som kämpar som bara den för att bli den perfekta balettdansösen. Hon får rollen som svandrottningen i Svansjön, en roll som alla vill ha. Men att få en stor roll och kämpa för att vara perfekt har ett pris. Stress är något som kan drabba människor på väldigt många sätt... Kan inte säga mer om den, för att inte förstöra den om någon mot förmodan skulle vilja se den! Det var en av de äckligaste filmer jag sett på många sätt och vis. Jag skulle faktiskt inte rekommendera någon att se den!  Betyg 2/5 får den av mig!

Melodifestivalen

Ja, nu är det snart en vecka sedan finalen i Melodifestivalen var. Har faktiskt inte sett något av de andra programmen i år. Emma kom hit och vi bakade Rocky Road-muffins, lagade mat och tittade på melodifestivalen medan vi frossade i godis och muffins. Riktigt roligt var det att se på det ihop. Vi röstade för fullt! Emma ringde över 20 ggr på Eric Saade, som jag inte tyckte om, och jag ringde lika många gånger på Sanna såklart. Men jag röstade också på Swingfly och Nicke Borg som jag tyckte hade bäst låtar. Ska bli spännande att se hur Eric lyckas i Eurovision. Jag har väl inte alltför stora förhoppningar,  men jag hoppas att jag har fel :)
Tänkte jag kunde dela med mig av hur vi röstade:
Min lista:
1. Swingfly
2. Nicke Borg
3. Sanna Nielsen
4. Brolle
5. Danny
6. Eric Saade
7. Linda Bengtzing
8. The Playtones
9. Sara Varga
10. The Moniker
Emmas lista:
1. Eric Saade
2. Swingfly
3. The Playtones
4. Danny
5. Sanna Nielsen
6. The Moniker
7. Brolle
8. Nicke Borg
9. Linda Bengtzing
10. Sara Varga
Och slutligen, hur det verkligen gick:
1. Eric Saade
2. Danny
3. The Moniker
4. Sanna Nielsen
5. Swingfly
6. The Playtones
7. Linda Bengtzing
8. Nicke Borg
9. Sara Varga
10. Brolle

Hur många lingon finns det i världen?

I tisdags var jag och Emma på förhandsvisning igen. Det har blivit mycket sådant nu! Men gratis är alltid gott ;) Denna gången var det dags för den svenska filmen Hur många lingon finns det i världen? Den handlar om Alex som är arbetslös och som först blir utkastad från teatergruppen han är med i och sedan blir utkastad från lägenheten där han bor med sin flickvän och dotter. Flickvännen orkar helt inte med honom längre.
Han sätter sig då på bussen och åker till Hudiksvall för att bo hos sin bror några dagar och passar på att besöka arbetsförmedlingen där. Han blir direkt erbjuden arbete på ett dagscenter med utvecklingsstörda och tackar ja till det när han får höra att det medföljer en lägenhet som han får bo i. Alex är inte så ordningsam och i början ställer detta till problem för honom, men det tar inte lång tid innan han förstår att alla är lika mycket värde och har rätt till samma möjligheter. För att få andra att också förstå detta får han kämpa!
Jag såg trailern till denna innan en annan film på bio för ett tag sedan och jag tyckte att den verkade riktigt rolig. Vad jag skrattade! När vi väl såg filmen var det inte likadant! Ungefär alla scener man fick skratta i var med i trailern. I övrigt var filmen ganska tung! Hur utvecklingsstörda behandlas som barn fast de är vuxna människor, Alex kamp att vinna tillbaka flickvännen och mycket mer. Var ganska förvånad när filmen var slut! Trailern är alltså inget man kan lita på när det gäller denna film! Men jag tycker att den hade en fint budskap och det var kul att se den, även om det är en film jag hade klarat mig lika bra utan. En svag 3:a även till denna film!

I am number four

Förra torsdagen var jag och Emma på förhandsvisning av I am number four. Hade inte hört talas om filmen tidigare! Den handlar om en ung kille, som är en av nio, som har speciella gåvor. För detta blir de jagade av sina fiender, som lite liknar Voldemort i Harry Potter. Tre har redan dödats, John är nummer fyra och därmed näst på tur. Samtidigt som han lär sig behärska sina gåvor och vara på flykt undan dem som hela tiden jagar honom försöker han leva ett vanligt high school-liv.
Jag tycker att filmen många stunder var riktigt bra, speciellt i actionscenerna. Vissa gånger hoppade vi till och med till ordentligt. Andra stunder kändes den riktigt dålig så att man nästan ville skratta. Väldigt varierad film alltså! Jag tror att jag hade gillat den bättre om jag från början vetat att det antagligen kommer att komma en uppföljare. I slutet började jag nämligen bli väldigt stressad över att det kändes som att det var mycket kvar men den inte kommit någonstans. Så nu får ni veta det, det kommer antagligen komma en uppföljare! En svag 3:a får filmen av mig, men jag tycker att den är värd att se. Nödvändigtvis inte på bio.
P.S. Killen som spelar huvudrollen var sjukt lik Nick Carter, som han ser ut nu när han blivit lite äldre, i flera scener och det roliga var att både jag och Emma hade suttit och tänkt på det under filmen :)

The King´s speech

Idag skrev jag tenta, som tyvärr inte gick så bra, men det betyder att jag har några dagars lugn och ro nu så att jag kan uppdatera bloggen. Har varit och sett massa filmer på bio nu som jag tänkte skriva om. Först ut: The King´s speech.
Denna film vann som kanske många vet 4 Oscars för några veckor sedan. Bästa film, bästa regi, bästa originalmanus samt bästa manlig huvudroll. Jag hade faktiskt inte hört något alls om filmen innan jag såg den, vilket jag tror var tur. Annars hade nog chansen varit stor att jag inte hade velat se den.
Den handlar om England, i tiden för andra världskrigen, och Prins Albert. Prinsen har ett stort problem och det är att han stammar och har därför svårt för att göra offentliga framträdanden. Efter mycket övertalan från sin fru träffar Prins Albert logopeden Lionel Logue som kommer bli den första som lyckas göra några som helst framsteg med prinsens problem. Filmen handlar till största delen om prinsens kamp mot sina talproblem, men även vänskap, makt och oroligheterna i världen vid denna tidpunkt. Filmen bygger på en sann historia.
Jag tycker att detta är en film man ska se på bio, helt klart! Om jag hade sett den hemma, hade chansen nog varit att jag hade blivit uttråkad och stängt av den innan den var slut, vilket hade varit synd för det är en ganska bra film. Däremot kan jag inte förstå att den fick så pass många Oscars. Det enda priset som jag tycker är välförtjänt är priset för bästa manliga huvudroll. Colin Firth brukar annars göra relativt "lätta" roller, men det är först i denna film man få se hans otroliga skådespelarbegåvning. Man glömmer av att han inte har stamningsproblem på riktigt, så bra gjort är det! Jag är oerhört imponerad av hans insats i denna film, men annars kan jag inte säga mer än att den var sevärd och okej.

Vinterkräksjuka

I söndags eftermiddag åkte jag på den värsta magsjukan jag någonsin haft. Fy vad hemskt det var! 1 ggr/h hela natten sprang jag uppe och fick inte sova någonting. Tack och lov gick kräkningarna över fort, men jag har varit helt slut i hela kroppen, haft svårt att sova och magen har inte varit helt okej. Igår eftermiddag var första gången som jag orkade kliva upp ur soffan och faktiskt sitta och plugga och till och med starta en maskin tvätt, och nu är jag snart helt återställd igen. Kroppen är bara lite slut efter den behandling den fick i söndags och måndags...
Nog för att jag varit sjuk, men jag har börjat äta vanlig mat igen så man kan nog kolla på siffrorna lite iaf. (De var ännu lägre i måndags kan jag säga när det inte fanns något kvar i kroppen.) Det går sakta men säkert nedåt, fast jag inte kör någon diet längre :)
Startvikt: 71,3 kg (78,1 kg)
Vikt idag: 68,2 kg
Viktminskning hittills: 3,1 kg (9,9 kg)

RSS 2.0