Kvällshälsning

Hej på er!
Hinner inte skriva så mycket nu. Har kommit hem till Linköping nu och ska strax äta lite middag. Wasabilax med pastafjärilar blir det, riktigt gott! Tog evigheter att ta sig hem. Hade hänt någon olycka innan Södertälje så satt i bilkö i typ en timme mellan sthlm och där. Skönt att vara hemma nu i alla fall.
Ha en härlig kväll allesammans!

Helt slut...

Känner mig helt slut idag...Hade jättesvårt att somna igår kväll för Ninja ville inte sova i sovrummet utan ville ut till Anders som sov i vår soffa. Sedan väckte hon mig tidigt och ville ut men eftersom det var Jockes tur försökte jag låtsas som ingenting ett tag. Sen fick jag nog och han vägrade gå upp så kl 6 var det bara för mig att ge mig ut i kylan med henne. Var riktigt förbannad när jag kom in och kunde inte somna om förrän långt senare...Blä! Inte mycket sömn inatt...
Nu ska jag plocka ihop sakerna som jag ska ha med mig hem till Linköping.
Hörs senare!

Låt den rätte komma in

Hej på er!
Nu kom jag hem för en liten stund sedan bara. Har haft en mysig men kall dag. Skulle ju träffa Carl för att äta lunch men tunnelbanan slutade funka så det tog 1,5 timme för honom att ta sig från Tekniska högskolan till medborgarplatsen och hela tiden stod jag där och väntade. Var riktigt kallt kan jag säga! Men när han väl kom fram blev det bra. Riktigt skoj att träffas igen.

Efter det hann jag hem 1,5 timme innan jag mötte upp Matilda. Först gick vi till Wayne´s Coffee där vi beställde var sin varm choklad men fick en kaffe som såg ut som choklad...Blä! Tur att de kunde fixa till det sen. Efter det gick vi till Pizza Hut och käkade mat vilket var extra skoj eftersom Matilda aldrig varit där inne :) Efter det var det äntligen dags för bio.

Måste säga det att filmen var riktigt konstig, men det var jag fullt medveten om att den skulle vara eftersom jag läst en av hans böcker vilket gjorde att jag tycker att den var riktigt bra. Filmen utspelar sig på 80-talet vilket verkligen känns tydligt hela filmen. Kläderna, alla saker och till och med sättet att filma känns gammalt. Det som var spännande och bra med filmen var att man visste hela tiden att man inte kunde veta vad som skulle hända här näst vilket gjorde det hela mer spännande. Var bara onödigt och sitta och fundera framåt, vilket ibland annars händer.

Jag rekommenderar verkligen  att ni går och kollar på den här filmen men ni ska vara medvetna om att den är väldigt annorlunda. Annars tror jag att det kan bli lite svårt och jobbigt. Riktigt kul att se en film som inte är som alla andra!

Dags att lägga sig och läsa lite. Imorgon bär det av ner till Linköping igen.
Godnatt!

Rolig dag framför mig!

Åh vad jag är glad över att det är torsdag idag. Ska bli riktigt skoj! Ska snart hoppa in i duschen och göra mig klar. Får se vart vi hamnar på lunchen. Finns massvis med ställen att äta på här runt omkring men jag är ännu inte speciellt bekant med dem. Får se vad vi är sugna på helt enkelt. Ser verkligen fram emot bion med Matilda ikväll också! Kul att hitta på något med henne igen :)

Pratade med mamma igår kväll och kom på att vinterdäcken måste på senast lördag vilket betyder att det blir en snabbvisit hemma i Småland på söndag. Har nämligen däcken liggande där. Har ingen plats för dem i Linköping och sedan är pappa så snäll så han hjälper mig att byta. Kan bli skoj att åka ner en runda. Finns ingen möjlighet till att åka förrän till mammas födelsedag sen och det är lite långt fram. Brukar vilja åka en gång i månaden i alla fall.

Nu ska jag busa lite med lilla Ninja. Ser ut som om hon verkligen skulle tycka om det :)

Mr. Woodcock

Okej, måste säga att jag blev besviken över den här filmen. Jocke somnade så fort filmen började, men han missade inte speciellt mycket. Alla roliga scener i filmen finns i trailern så det räcker att ni ser den. Kanske berodde just på det som jag inte uppskattade den. Var riktigt längesedan jag såg trailern och har gått och byggt upp mina förväntningar ordentligt. Misstag som jag gör ibland. Säger bara det att jag rekommenderar inte att ni lägger pengar på att hyra eller köpa den filmen.
Ska sätta mig och läsa lite i Catch me if you can innan det är dags att sova. Godnatt!

Seg men glad

Ojojoj, det är inte klokt vad seg och trött jag känt mig idag! Upptäckte att jag inte hade tagit med mig några pennor upp hit och jag måste notera lite i kanten och stryka under när jag sitter och pluggar vilket gjorde att jag fick gå iväg och köpa några. Satte mig ner och läste lite sen men gick snabbt över till en skönlitterär bok istället. Tog inte mer än några sidor innan jag hade somnat. Var så skönt att sitta här uppe och mysa in sig i ett täcke och kunna få sova lite på dagen.

Nu har Jocke kommit hem och vi har varit och handlat det jag glömde köpa till maten ikväll och så har vi hyrt Mr Woodcock. Tycker den verkar riktigt skoj så det blir kul att se den ikväll. Jocke hade kommit på någon rolig idé så han sitter och jobbar nu så jag ska nog sätta mig i soffan mitt emot och läsa lite nu. Skriver kanske lite mer senare ikväll.

Förresten så tog jag med kameran upp hit och har tagit lite kort som jag tänkte lägga upp men då har jag såklart glömt ta med mig sladden så jag kan få över bilderna till datorn. Bilderna kommer alltså i efterhand, antingen på fredag kväll eller i helgen.

God morgon!

Har varit uppe ett bra tag redan men har ätit lite frukost och statat en maskin tvätt. Nu har jag äntligen lyckats få igång min dator och kan skriva lite. En av mina saker som jag har på min att-göra-lista är att rensa min bärbara. Tar typ en halvtimme att bara få igång den...Riktigt segt.

Idag kommer det inte hända så mycket tror jag inte. Bestämde med Carl att vi ska ta en lunch imorgon så då blir det först att träffa honom och sedan Matilda. Har med mig min ekonomibok så jag kan plugga lite och sen har jag småsaker att ta tag i. Ska gå iväg och handla i alla fall för vi bestämde att vara hemma och äta tacos ikväll och kanske dricka lite rosé.

Det var riktigt skönt att vakna upp här uppe idag och nu blir det ytterligare två nätter. Var lite fundersam igår om jag skulle väntat till morgonen och köra för jag var riktigt slut efter träningen. Det bara rann om mig, men det var verkligen roligt. Både jag och Julia kände att vi hängde med bättre den här gången än förra veckan. Så ska det vara :) Känner mig ganska duktig, har tränat minst 3 ggr i veckan i snart en månad nu. Hoppas jag kommer fortsätta tycka att det är roligt och vara motiverad!

Nä, nu ska jag ta tag i ekonomiplugget så jag har det gjort.
Ha en härlig dag allesammans!

Bodyjam

Nu ska jag alldeles strax åka iväg till campushallen där jag ska möta upp Julia och så ska vi gå och träna lite. Ska bli skoj. Har haft lite småtråkigt här i eftermiddag efter att jag fått allt klart. Men nu är allt packat och klart så jag ska bara ta en dusch efter träningen, äta lite, ringa Jocke och sen åka upp till Sthlm. Min bärbara är redan nerpackad så skriver där uppifrån nästa gång.
Nu måste jag kila.

Peidagogos

Nu har jag precis kommit hem från universitetet. Som jag skrev igår så är det arbetsmarknadsdag för lärarstudenterna idag, Peidagogos. Tyvärr kändes det inte så aktuellt för mig att prata med kommunernas representanter eftersom jag har ett tag kvar att plugga och just nu vet jag inte riktigt vad jag vill. Däremot hade lärarprogrammet lite folk som satt där så jag kunde ställa lite frågor om en kurs som jag är lite sugen på att läsa och som heter Children and teachers in a world for all. Det är en specialiserings kurs som man kan läsa in Norrköping en termin och innehåll en liten del utlandsstudier. Tidigare har de varit i Indien och det låter inte helt fel. Pluggade i Österrike förra sommaren så det hade kanske varit skoj att åka iväg utanför Europa. Men får se hur jag gör, vet som sagt inte vad jag vill just nu.

Var på en riktigt intressant föreläsning som Sharafs hjältar höll om hederskultur. Jag tycker det är ett intressant och skrämmande område och har läst en hel del böcker om det här så det var intressant höra dem prata. Tyvärr har jag kännt mig lite stressad idag så jag gick strax innan det slutade. Störde mig på tre personer som satt i raden framför och "klagade" på olika områden föreläsaren tog upp. Tycker det är dålig stil.

Nu ska jag fixa lite innan jag ska iväg till Sthlm ikväll.
Hörs senare!

Planering av Sthlmsvistelsen

Japp, just nu håller jag på att planera min vecka i Sthlm för fullt. Är ju tyvärr inte uppe så ofta så jag måste försöka passa på att träffa alla underbara människor där uppe. Jag och Matilda har bestämt att vi ska käka mat ihop på torsdag kväll och sedan gå på bio och titta på Låt den rätte komma in. Har längtat efter att se den filmen så det ska bli riktigt skoj! Men roligast blir det att träffa Matilda igen :D Blir både på torsdag och måndag, inte illa.

Tänkte bjuda över Cissi och hennes hund Millie så Ninja fick någon att leka lite med men tyvärr så jobbar hon så det blev inte så. Nu har jag skickat ett meddelande till Linn för att se om hon vill träffas lite, vilket var säkert 2-3 år sedan sist. Hade varit grymt skoj så jag hoppas att hon har lite tid över. Sen ska jag försöka få tag i Carl och se om han vill äta lunch med mig. Hade blivit en perfekt vecka om de har tid! Får sitta och vänta och hoppas helt enkelt!

Nu ska jag titta på ett par avsnitt till av Vänner innan det är dags för kvällens avsnitt av A shot at love with Tila Tequila.
Kram på er!

Ingenting

Förstår inte hur det kan kännas så segt att göra ingenting men ändå ha tusen saker att göra och inte ta tag i något av det...
Det jag har gjort idag har varit att vara i skolan på introduktionen av nya kursen, ta en promenad med Ninja och rensa kylskåpet. Men hallå, hur lång tid tar det då?! Kanske skulle sätta mig och kolla på ett par avsnitt av Vänner och gå igenom alla högar med gamla tidningar som jag har liggande överallt. Det är en av mina saker att göra som är skrivna på post-it lappar runt hela datorskärmen. Hade varit skönt att ta bort en lapp nu.

Snabb promenad

Hej på er!
Har suttit och  gjort inget speciellt nu på förmiddagen men om 1,5 timme ska jag vara i skolan. Innan dess tänkte jag ta en promenad med Ninja, men tyvärr hinner det nog inte bli någon speciellt lång eftersom jag inte har så mycket tid på mig. Har regnat galet mycket här idag men man får passa på när det blir uppehåll.
Lite fundersam på om jag ska iväg och träna i alla fall idag, men får se hur det blir. Skönt att bara gå och strosa runt här hemma och plocka lite.
Skriver säkert senare i eftermiddag/kväll!

Sthlm i veckan!

Jag ser verkligen fram emot den veckan som kommer nu. Imorgon är det ny kurs som börjar och det är alltid skönt att få koll på allting hur det ser ut framåt. På tisdag är det Peidagogos, arbetsmarknadsdagen för lärare som sektionens utskott AMU anordnar. Har inte gått något år tidigare, men nu har jag tänkt  att jag ska försöka vara där stora delar av dagen. Blir ett par intressanta föreläsningar som jag inte vill missa. Efter det ska jag och Julia gå på Bodyjam och sen bär det av till Sthlm.

Har viljat åka upp dit jättelänge nu men det har inte blivit av. Känns helt galet att man inte kan utnyttja att vara där mer när det är det jag vill. Nu ska jag i alla fall upp i veckan och bara ha skoj. Tänkt att gå runt och kolla lite och kontakta några kompisar och se om de vill träffas något och på torsdagkväll ska jag och Matilda hitta på något. Får se vad det blir :)

Känner mig så lycklig just nu när jag vet att det kommer bli som jag vill, i alla fall ett par dar.
Hoppas ni kommer få det lika bra i veckan som jag kommer att försöka få det!

Är riktigt trött nu men måste försöka hålla mig vaken ett tag till för att kunna sova ett tag i natt. Får se vad jag hittar på.
Sov så gott alla mina läsare!

Härlig söndag

Hade riktigt trevligt på inflyttningsfesten igår. Är en fin lägenhet som de har fått tag på! Tanken var att det skulle bli en pubrunda efteråt men vi i styrelsen hade lärarkväll på HG som jag ville gå på så någon gång mellan tolv och ett i natt åkte jag och Jocke iväg mot Ryd igen men hamnade i en riktigt lång kö. Slutade med att vi istället gick hem och började kolla på film men ganska snart somnade i soffan.

Jag har lite svårt för att ställa om mig när man ändrar tiden så jag gick upp kl 7 idag och då hade jag ändå legat vaken ett tag. Var ändå ganska skönt att komma igång tycker jag. Vi har inte gjort så mycket vettigt idag men det har varit riktigt skönt. Suttit och tittat på Prison Break, spelat lite dataspel, ätit lunch och städat lite. Sen vid 1 kom Julia och Anders över och fikade med oss och spelade lite Guitar Hero vilket var riktigt trevligt. Resten av dagen är det bara 1 timmes spinning och Ensam mamma söker hemma hos Anna och Gabbe som är planerat.

Imorgon börjar min nya kurs, svenska samhällsförhållanden 2, så vi får se hur det känns. Har bestämt nu att jag ska upp till Sthlm på tisdagkväll och stanna till på fredag så då ska jag försöka hitta på något skoj.

Nu ska jag fortsätta med att göra inget speciellt ;)

Helg

Känns verkligen skönt att det är helg igen och att det inte innebär massa plugg.
Var skönt att Jocke kom hem igår igen. Var på Kina Thai och åt god mat och sen gick vi hem och tittade på film. Skön kväll!

Vid lunch idag ska vi iväg på ett 60 minuters spinningpass vilket ska bli väldígt skönt och sen ikväll ska vi iväg till Anna och Gabbe på inflyttningsfest. Innan dess tänkte jag väl försöka ta tag i lite saker och fixa. Finns mycket att ta itur med. Dags att äta lite frukost tror jag nog.
Ha en riktigt härlig lördag!

Inte den bästa dagen någonsin idag inte...

Igår hade vi klassfest vilket var riktigt skoj faktiskt. Var längesedan som jag var ute och hade så roligt. Tyvärr är inte resultatet idag lika härligt. Mår verkligen inte bra! Tack och lov börjar det bli bättre i alla fall. Nu tror ni att jag drack jättemycket men det gjorde jag INTE. Efter operationen förra hösten så tål jag ingenting och blir dålig direkt. Blir lite rädd över det och vågar inte ge mig ut speciellt ofta vilket gör att min kropp är så ovan och tål ännu mindre. Kl 1 när alla andra skulle in till Platå klarade jag inte av mer och tog gråtandes en taxi hem. Taxichauffören var jättetrevlig och försökte få mig på glatt humör igen och pratade på för fullt så när jag väl var hemma igen steg jag ut taxin skrattandes istället :)

Kändes riktigt jobbigt att gå upp idag och åka iväg och skriva grupparbete. Skönt att alla hade varit ute igår så behövde man inte känna sig hemsk. Var lite läskigt för jag satte bilen i stan igår och var tvungen att hämta den innan 11 idag för att inte få böter och även att jag inte drack så mycket igår så blev jag jätterädd av att köra eftersom jag kände mig så dålig. Det gick bra i alla fall.

Nu ska jag faktiskt bädda ner mig i soffan med en rolig tidning först och titta på någon serie eller film. Ska ha en skön eftermiddag. Klarar inte av så mycket mer just nu.

Avklarat

Åh vad det är skönt att komma hem och ha tentan gjord! Trots att själva tentan inte kändes helt bra...men ändå. Fick panik när jag läst frågorna och kände att jag inte kunde någon av dem, men jag bestämde mig för att försöka och till slut hade jag lämnat svar på samtliga frågor i alla fall. Frågan är ju om det blev rätt svar...Det återstår att se.

Nu ska jag sätta mig och bara koppla av och göra sådant jag känner för ett tag.

Tentadags...Usch och fy!

Dags för tenta om två timmar. Förstår inte hur jag kan se fram emot det samtidigt som jag knappt vill gå dit. Tror faktiskt aldrig att jag pluggat så här mycket inför en tenta, men samtidigt känner jag att jag inte kan någonting just nu. Ska bli väldigt spännande att se hur det ska gå. Skriver ett inlägg till er så fort tentan är avslutad och jag är hemma glad igen.

Ska bli så grymt skoj med klassfest ikväll. Nu är det bestämmt att vi ska ner på stan och först ska vi hem till Sigrid. Jag kommer kanske dyka upp lite senare än de andra för jag har bokat in mig på ett danspass idag och det vill jag absolut inte missa! Skönt med träning innan fest ;)

Blev så glad när jag var inne på campushallens sida och såg att Bounce ska komma tillbaka hit och hålla i danslektioner en dag. Ville så otroligt gärna gå på det i våras, men det blev aldrig av. Nu ska jag verkligen gå! Skönt att det var en helg som inte var fullbokad ännu, annars är den närmaste tiden just det.

Nu ska jag sätta mig och försöka äta en ordentlig frukost. Är något som är jätteviktigt för mig.
Önska mig lycka till!

Panik

Nu börjar jag känna att tentan närmar sig, börjar få panik nu. Har suttit och läst klart allt ett par dar och skulle bara kolla igenom allt en extra gång...Trodde jag. Visade sig att jag har flera kapitel kvar i ekonomiboken att läsa! Tentan är ju om 16 timmar, trodde jag närmade mig slutet av det här!

Tur att jag känner att jag har någorlunda koll på det som jag har suttit och läst sen i lördags nu i alla fall. Är bara att ta tag i det sista. Ska ju som tur är inte ut på något idag utan kan gå hemma i myskläder och bara läsa. Det enda som står på dagens schema är Bonde söker fru och A shot at love with Tila Tequila och det kan jag ta lite tid till känner jag. Man måste ju ha någon paus på dagen också.

Dagens Nyheter - Icas reklam kan strida mot lagen

Godmorgon på er!
Hoppas ni fått sova mer och bättre än vad jag har fått inatt. Ninja har varit lite dålig i magen och har suttit och gnällt och viljat gå ut massa gånger så jag känner mig inte direkt utvilad. Trots det måste jag strax sätta mig och plugga. Bara idag kvar, imorgon gäller det. Känns lite nervöst faktiskt...

Har kört Jocke till tåget nu på morgonen och när jag kom hem satta jag mig och åt frukost och läste i Dagens Nyheter, som är så underbar att få varje morgon. Idag blev jag däremot lite arg när jag läste att datainspektionen ska gå in och granska Icas erbjudanden till kortkunder för att se om reklamen bryter mot personuppgiftslagen. Det är nämligen så att Ica i östergötland varje månad plockar ut 10 varor som man som kund med bonuskort brukar köpa och så får man 20% på just den varan. Detta ska nu föras vidare till alla kunder i hela landet.

Första gången jag fick hem mitt brev med det blev jag överlycklig. Jag hatar att det alltid är en massa skit i de erbjudanden som man får och aldrig något man vill ha. Nu är det ju istället så att det bara är saker som jag brukar/har köpt vilket är helt fantastiskt. Jag uppskattar det verkligen! Tydligen är det inte alla som gör det... En av anledningarna till att de ska granska om detta bryter mot personuppgiftslagen är att, som det står i artikeln, "alla kanske inte vill att maken eller makan ska känna till vilken dyr choklad man köper". Vad löjligt! Att plocka bort något som faktiskt uppskattas av väldigt många kunder är ju helt fel...Det är min åsikt. Ett förslag är väl att de som inte vill att ens partner ska se att man köpt dyr choklad eller vad det nu kan vara, kan säga till att de inte vill ha hem erbjudanden, då blir ju alla nöjda. Jag vill i alla fall i fortsättningen få hem dessa bra personliga erbjudanden!

Bloggkoll

Precis som jag skrev i ett inlägg innan så är det väldigt smidigt för er att skapa ett konto på bloggkoll och sedan lägga in de bloggar som ni följer. Försöker få så ni bara kan trycka på en länk för att följa min blogg, men jag vet inte riktigt om jag gör rätt., men det märker ni :)

Följ min blogg med bloggkoll

Godmorgon

Idag är det en sådan där dag då man helst inte vill gå upp över huvud taget. Kommer nämligen inte hända något spännande idag... Ska sitta och tentaplugga till 17 då jag istället ska på styrelsemöte fram till kvällen. Samma sak kommer det bli imorgon också, bara plugg, plugg och plugg. Däremot på torsdag kommer det bli en härlig dag som jag ser fram emot. Först har vi ju tentan och det ska bli så skönt att bli av med den, men sen på kvällen ska vi ha klassfest, vilket kommer att bli jätteskoj tror jag. Får sitta och se fram emot det så kommer de här två dagarna säkert att gå bra ändå. Ska sätta mig och äta lite frukost nu innan jag sätter igång. Återkommer säkert senare idag.

Se till att ha en härlig dag för mig också ;)

Bloggkoll

Sitter här och har inte så mycket att göra just nu. Eller okej, det var ju inte riktigt sant. Har ju fortfarande apmycket kvar att plugga innan tentan... Borde egentligen sagt, har inte så mycket roligt att göra just nu. Jocke har precis åkt iväg på innebandyträningen och jag väntar på "A shot at love with tila tequila" ska börja. Tycker verkligen att det är ett roligt program att se. Lite knäppt, men underhållande :)

Sitter inne på Bloggkoll.se en hel del och bara trycker på "uppdatera" om och om igen för att se om någon skriver något roligt. Förstod mig inte på sidan innan men så gav jag den en chans och nu sitter jag fast. Har hittat så otroligt många roliga och intressant bloggar att läsa och det är alltid lika roligt när det finns massa nytt att läsa. Kan verkligen tipsa om den sidan för er som tycker det är kul att hålla koll på bloggar, men att det är lite jobbigt. Det är bara att lägga in dem ni läser (min till exempel) och så ser ni där när de olika bloggarna är uppdaterade istället för att sitta och testa på alla. Litet tips från mig bara ;)

Ingen rolig dag...

Fruktansvärd huvudvärk + tentaplugg = ingen rolig kombination!

Tack och lov lyckades jag sova i 30 minuter på förmiddagen så att lite av värken i huvudet försvann i alla fall, så nu har jag orkat ta tag i läsandet igen och har snart läst ut den ena boken, vilket är jätteskönt! Är så tråkigt att sitta och läsa en bok som nästan bara berättar om sådant man redan kan. Känns som slöseri med den dyrbara tiden innan tentan väl är. Ändå fortsätter jag att läsa och är glad så fort det kommer ett stycke som jag är helt obekant med.

Idag är det ingen fin höstdag heller, bara grått och kallt och trist. Men det kanske är bra, då blir jag inte så sugen på att gå ut så då kan jag lika gärna sitta och läsa. Ser verkligen fram emot torsdag eftermiddag när den här tentan är över. Är alltid lika härligt :)

Nä, dags att ta tag i pluggandet igen!

Utställningsträning och trimkurs

Nu har vi precis kommit hem från Skänninge och det är så skönt att komma in i värmen igen! Började bli riktigt kallt att vara ute men ojojoj vilken bra eftermiddag det har varit. Vill ju gärna testa att ställa ut Ninja någon gång för att se vad de säger om henne men jag har inte riktigt vågat anmäla oss ännu eftersom jag inte vet hur man ska göra eller hur hon ska stå. Nu har jag fått svar på alla frågor känns det som! Efter utställningsträningen på fotbollsplanen gick vi hem till Matilda och fick lära oss hur man ska klippa hundarna. Hade verkligen inte förstått hur mycket pälsen växt på Ninja förrän nu när man började klippa bort allt. Blev verkligen jättebra och nu har jag fått svar på allt som jag gått och funderat på så länge. Är bara för mig att åka och köpa ett par bra saxar att använda också.

Nähä, nu har jag inte tid att skriva mer. Måste fixa något att äta och om 25 minuter börjar Ensam mamma söker vilket jag absolut inte tänker missa!

Promenad i skogen

Det är ett helt underbart höstväder här i Linköping idag! Tog Ninja med mig till spåret och gick det lilla varvet och bara njöt. Ninja tycker också att det är härligt för det finns ju så många roliga vattenpölar i skogen att utforska och så har det ju varit en massa andra spännande hundar där som släppt en massa härliga dofter till henne.

Nu har vi i alla fall kommit hem igen och Ninja ligger helt utslagen vid mina fötter och har ingen aning om vad som väntar i eftermiddag. Om 1,5 timme ska vi hämta Jocke på jobbet och åka iväg till Skänninge till uppfödaren och så ska vi ha utställningsträning och trimkurs. Kommer nog bli jätteskoj för henne!

Kom ju på att jag aldrig visat någon bild på min lilla tjej här så det måste jag göra nu. Kan ju hända att det är någon av er som läser min blogg som inte träffat henne någon gång. Den här bilden är bara en vecka gammal och hon ligger i soffan och tuggar på sitt nya tuggben. Om någon undra vad det svarta är så är det en trosa som tikar har när de löper.
Kommer säkert upp fler bilder på henne i framtiden.

Nä, nu ska jag sätta mig och läsa lite till innan vi ska iväg.
Ha en härlig söndag!

Det fattas en tärning

Igår läste jag klart Johanna Thydells Det fattas en tärning. Boken handlar om 16-åriga Puck, som egentligen heter Petra men hatar sitt namn. I vartannat kapitel får vi följa Puck som ett litet barn, hur allt var när hennes pappa ännu inte försvunnit och vad det är som leder fram till hans försvinnande ur hennes liv. Under den här tiden är Puck bästa kompis med Lollo, men börjar också träffa den hemska Karl Nillson i tjugonian.

I de andra kapitlerna får vi träffa Puck och veta hur hon har det idag när hon bara  bor med sin mamma, vi får lära känna hennes bästa kompis Emanuel och Micke, killen från bandet Last Gasp som hon blir kär i och vi får följa henne i beslutet att kontakta sin pappa efter alla dess år.

Jag har verkligen sett fram emot att läsa den här boken eftersom jag tycker att hennes förra bok I taket lyser stjärnorna var så otroligt bra! Nu i efterhand kan jag väl säga att boken levde upp mot mina förväntningar, även om jag inte tycker att den var lika bra som den förra. I vanliga fall brukar jag har lite svårt för att läsa böcker som hoppar mellan dåtid och nutid men den här boken var ett undantag för nästan alla kapitel slutade med att man var tvungen att läsa två kapitel till för att få veta hur det gick sen och tillslut var boken utläst.

Finns mycket mer att säga om boken men jag vill inte förstöra något. Boken innehåller nämligen många hemligheter som dyker upp emellanåt och förklarar varför vissa relationer eller saker ser ut som de gör. Kan bara avsluta med att jag tycker att det var en bra bok!

Plugg, spinning, god mat och vin

Ungefär så har min dag sett ut. Har suttit och läst till tentan idag, först "moderna samhällsteorier" till sociologin och sedan "svensk politik" till stadsvetenskapen. Har varit någorlunda intressant i alla fall så det har gått. Har massa kvar till imorgon.

Spinningen på förmiddagen kändes sådär idag. Hade ju ont i ryggen och valde att ta det lugnt i början, men så kände jag att det gick bra och ville öka på det hela. Tyvärr var inte instruktören så motiverande så...ja, det kändes lite trist. Tänkte att jag får ge mer imorgon istället, men vi har fått avboka det passet för uppfödaren skickade mail om att trimkursen blir imorgon istället för i torsdags. Blir jättebra tror jag. Ninja är så himla långhårig nu så jag behöver klippa bort lite vid tassarna bland annat.

Nu ikväll har vi bara suttit och ätit god mat och duckit Mateus, ett gott vitt mousserande vin, och kollat på fyra avsnitt Heroes. Är en spännande serie tycker jag!

Jo, har ju förresten läst klart en av mina nya böcker idag också, men tänkte att jag skriver om den imorgon. Är lite seg just nu och känner att jag ska sätta mig och läsa lite till i politikboken innan det är dags att sova. Jocke ska upp och jobba imorgon igen så han har redan somnat så då slipper jag känna mig dum för att jag pluggar en lördag kväll. Längtar tills nästa helg när tentan äntligen är över.

Sov så gott ni underbara människor!

Designen

Designen på min blogg är så tråkig! Bestämde mig för att byta den...till en ännu tråkigare... Bara det att den andra såg lite glad ut, men det var bilder på kläder och skor och det är ju inte vad den här bloggen handlar om. Blev ju fel helt enkelt! Den här är rosa och inte alltför roligt och inte så mycket jag men den säger inte något som är fel heller.

Jag vill fixa till designen så att den blir mer personlig, men jag kan ju inte alla svåra koder så får se hur det blir med det. Jocke sa att jag får lära mig html...visst, säkert! Vem vet, han kanske har en bok om det stående i bokhyllan här. Kanske ska kolla det. Ni lär ju märka om jag lär mig det ;)

Inte min dag igår...

Igår var jag ledsen, trött på allt och arg om vartannat. Jag och Jocke gick iväg till Villevalla på kvällen och träffade Anders och Julia och några av deras vänner där och det var väldigt trevligt. Tyvärr fanns det inga bord så vi fick stå hela tiden och det var trångt och svettigt och jag hade så otroligt ont i ryggen så vi stannade inte längre än till 22. Ett glas vin blev det i alla fall.

Idag hoppas jag allt ska kännas bättre. Ska iväg på ett spinningpass med Jocke nu vid 11 och sen ska jag försöka ta tag i pluggandet vilket är lite jobbigt när jag sparat de tråkigaste böckerna till sist. Men jaja, det måste ju göras.

Ha en bra dag!

En veckas plugg

Jaha, nu är det dags att verkligen börja koncentrera mig på skolan helt ett tag. På torsdag har jag nämligen tenta. Har läst en kurs som heter svenska samhällsförhållanen 1 nu och har haft både nationalekonomi, sociologi och statsvetenskap och det är dessa tre områden som tentar handlar om. Har faktiskt varit duktig och läst det mesta redan, men statsvetenskapen som vi hade sist nu har jag inte hunnit göra så mycket med ännu så det är väl prio ett kanske.

Jocke kommer hem från Stockholm nu i eftermiddag och det ska bli skönt att få hem honom nu. Däremot ska han jobba här nere dagtid under helgen, men det kanske är bra för mig så kan jag plugga ordentligt. Skulle ju gå och träna idag istället för i onsdags men avbokat det passet också. Tror inte att dans är det bästa att träna just nu. Har fortfarande galet ont i ryggen...Istället blir det tvättdag idag. Blä!

Ska sätta mig och läsa i "moderna samhällsteorier" nu. Skriver kanske mer senare idag.

Patrik 1,5


Nu har jag precis kommit hem från bion och ojojoj vad bra den var! Lite orolig var jag allt innan med tanke på att jag bara har hört bra saker om filmen, vilket brukar leda till att jag har alldeles för höga förväntningar och hela filmen rasar samman.
Men så blev det verkligen inte den här gången!

När vi gick ut från bion kände jag mig alldeles lycklig. Två eller egentligen tre personer som hamnar utanför på grund av helt olika saker, men som tillsammans får allt att bli bra. Måste vara ärlig och säga att jag aldrig har tyckte något vidare bra om Gustav Skarsgård men nu har jag ändrat mig totalt. Han spelade den här rollen helt suveränt och det var kul att se en annan sida av honom också och inte bara som onding. Nog det som jag har haft lite svårt för.

Det känns dumt att skriva så mycket om filmer för jag tycker verkligen det att ni som inte har sett den ska genast planera in en dag som ni ska gå och se den! Jag tror inte ni kommer att ångra er. Nu förstår jag lite bättre varför min kompis Emma gick och såg den både onsdag och lördag samma vecka ;)

Dags för bio snart

Japp, om 2 timmar börjar bion som vi ska på ikväll. Ser verkligen fram emot det!
Idag har jag inte gjort så mycket vettigt mer än varit i skolan en liten stund och varit och köpt mat till Ninja. Egentligen skulle jag på trimkurs med henne ikväll men uppfödaren som skulle hålla i kursen blev sjuk så den blir lite senare istället.

Igår skulle jag ju tränat, men det blev inte så mycket med det. Ojojoj vad ont i ryggen, höfterna och låren jag har efter tisdagens Bodyjam. Hon sa att det var väldigt kort stretching, men att den inte gjorde någon nytta trodde jag ju inte...Imorgon ska jag göra ett nytt försök istället.

Kanske skulle sätta mig och plugga lite innan jag ska iväg. Har tenta om en vecka och har ganska mycket kvar att läsa...
Skriver mer när jag kommer hem ikväll!

Bio

Det är inte bara böcker som jag tycker om utan även filmer. Jocke tycker bättre om att kolla här hemma med hans bra ljud, men jag tycker det är mysigt att gå på bio och det har det blivit en hel del av de senaste månaderna.
Har bland annat sett Mamma Mia, nya Indiana Jones, Kung Fu Panda och Jiddra inte med Zohan. Tyckte alla dessa förutom Kung Fu Panda var helt okej, men den blev jag oerhört besviken på.

I fredags var vi och såg Stepbrothers och jag kan väl inte riktigt påstå att den var bra, men den var rolig att se en gång. Två män i 40-års åldern som helt och hållet beter sig som barn/tonåringar. Det blir så skumt alltsammans då! Det var inte så att den hade ett par skrattillfällen i början bara och inte nått enstaka hit och dit, utan den lyckas roa oss lagom mycket hela tiden vilket den ska ha ett extra plus för!

Ikväll är det dags igen. Jag, Maria och Julia ska se Patrik 1,5,vilket ska bli riktigt skoj! Har bara hört bra kommentarer om den filmen så vi får väl se vad jag tycker. Berättar hur den var ikväll eller i morgon.
Ha en härlig dag!

Lite nya kläder snart kanske?

Jag är så sugen på att shoppa nya kläder och har suttit flera gånger och kollat på olika sidor på Internet. Har hittat en jättefin klänning som jag verkligen vill ha. Jag som älskar rött. Hittade en fin tröja också som inte heller hade varit helt fel. Vad tycker ni? Båda har jag hittat på nelly.com, de har en massa snygga kläder som man kan beställa!

Bokmässan

Som jag skrev något inlägg tidigare så ska jag försöja fokusera mig på olika saker jag gjort och ta det lite mer samlat. En av de saker jag gjort nyligen är att jag varit på bokmässan i Göteborg med söta Jenny. Tyvärr blev det alldeles för lite tid där, men jag kom ändå hem med en hel hög med böcker.

För er som inte vet det så älskar jag böcker. Jag blir helt lycklig när jag tar mig tid att sätta mig med en härlig bok och bara läsa och koppla av, sedan tycker jag att det är så otroligt vackert med böcker! (Säkert någon som höjer på ögonbrynen nu.) Att ha bokhyllor fulla med böcker hemma hör till inredningen tycker jag och ibland drömmer jag om att ha ett stort stort hus där jag kan ha ett rum bara för mina böcker och kunna sitta i sköna fotöljer, gärna framför en öppen spis och bara koppla av. Precis som i en film :)

Nu är det ju tyvärr inte så, men bokhyllorna och böckerna finns här ändå och jag har en otroligt "rolig" blandning (som Emma sa när hon var här). Till exempel så har jag Harry Potter-böckerna stående bredvid Strindbergs Röda rummet och två hyllor över det så står flera av Moa Martinssons och Hjalmar Söderbergs böcker bredvid en bok av Nelson Mandela och där bredvid flera av Rolf Lidbergs underbart vackra trollböcker. Jag tycker om att läsa det mesta (konstigt nog inte deckare) men just nu är jag inne i en period när jag vill läsa verklighetsbaserade böcker och böcker om samhället. Blev flera sådana köpta under bokmässan.

De jag köpte där var:
John Pilger - Friheten får vänta
Ola Wong - När tusen eldar släcker himlen. Kinas väg mot framtiden
Mustafa Can - Tätt intill dagarna
Josefine Adolfsson - Kårnulf was here
Åsa Larsson - Solstorm
Red. Suzanne Påhlman - Världens eko. En antologi om miljö- och utvecklingsfrågor
Red. Anna-Lena Lodenius - Global respekt. Grundkurs i globalisering och mänskliga rättigheter
Lionel Shriver - Vi måste prata om Kevin
Khaled Hosseini - Flyga drake
Khaled Hosseini - Tusen strålande solar
Johanna Thydell - Det fattas en tärning

Förutom dessa köpte jag Frukostkokboken. För alla som älskar frukost och Göran Häggs böcker Världens litteraturhistoria och Den svenska litteraturhistorien.

Efter den helgen har jag köpt Marley och jag som jag skrev om i förra inlägget och även Martin Svenssons bok Hej! Mitt namn var Elton Persson, mest för att det har varit så mycket tjafs i tidningarna om den kommer få tryckas eller inte.
Jag har alltså en hel del att läsa nu framöver och förhoppningsvis ska jag komma ihåg att skriva hur de var senare.
Det var allt för nu!
Mina nya böcker (förutom Thydells bok som är glömd i Sthlm)

Marley och jag. Ninja och jag.



Jag har precis läst klart den mest fantastiska bok jag någonsin har läst, Marley och jag av John Grogan. För alla er som har hund själva eller någon gång haft så tycker jag att ni ska läsa denna bok.

Det var den näst sista gången på rallylydnaden med Ninja som en annan på kursen lånade mig boken och tyckte att jag skulle läsa den eftersom hon tyckte att den påminde en del om min hund Ninja. Jag behövde inte läsa många sidor innan jag upptäckte att det var sant. En oerhört glad hund med alldeles för mycket energi, en hund som ibland ställer till med problem men som samtidigt visar så stor kärlek och ger så mycket kärlek, det stämmer helt med Ninja.
Efter att ha läst halva boken beställde jag den själv för detta är en bok som jag skulle kunna läsa flera gånger.

På bokens baksida står det följande: "Jenny och John skulle just börja sin gemensamma tillvaro. De var unga och kära, de hade ett litet hus och inte ett bekymmer i världen. Så bestämde de sig för att öva sina föräldratalanger på en hund.
In i deras hem kom Marley, en gyllengul labradorvalp som snabbt växte till en bredbröstad fyrtiofemkilos ångvält. I dundrande fart tog han sig fram genom livet, han sprang genom dörrar, hälsade alla gäster med en dreglig puss och tuggade i sig alltifrån pennpr till ett använt graviditetstest. Varken lydnadskurser eller lugnande medel hjäpte.
Men lika vilt som han betedde sig, lika obegränsad var hans tillgivenhet. Och för familjen Grogan blev han en ovärderlig gåva.

När jag tittar på tv har jag väldigt lätt för att skratta och gråta men när det gäller böcker har jag aldrig "visat" mina känslor på det sättet. Inte förrän nu. Jag satt och läste den här boken när jag satt på bussen på väg hem till mina föräldrar och fick lägga ifrån mig den flera gånger för att jag började skratta och gråta. Den berör så otroligt mycket. Vi får följa Marley genom hela hans liv. Från det att han är valp och kommer till familjen tills dess att han är 13 år gammal och det är dags att somna in. Under den tiden händer det oerhört mycket i en familjs liv.

När jag nu satt här hemma och läst klart boken idag så strömmade tårarna igen, och det var inte lätta, tysta och fina tårar utan det bara rann och jag snyftade för fullt. Jag hann knappt börja innan jag hörde hur Ninja reste sig upp inne i sovrummet och tassade ut i vardagsrummet till mig, hoppade upp i soffan, ville slicka bort mina tårar och lade sig över mitt knä, vilket ledde till att jag började skratta för fullt samtidigt som jag grät.
Nog för att Ninja kan vara jobbig emellanåt, men jag hade aldrig viljat vara utan henne!

Uppstickaren 2008

Min moster skrev i sin kommentar att hon ville veta vad det var för spektakel vi var på förra veckan :)

Det var "Uppstickaren 2008" och Jocke och Sebbe var nominerade och vi tre och Sebbes Maria var uppe på fest i Sthlm innan själva galan var. Bilder från kvällen finns på: http://shortcut.nu/Default.aspx?documentID=149&eventId=6582 På rad 6 bild 2 kan ni hitta oss :)

Var riktigt skoj att få vara med där faktiskt! Efter det lilla minglet för alla uppstickarna gick vi ut på själva galan där en massa folk väntade, bland annat våra vänner och pojkarnas jobbarkompisar. Anders och Måns var där och läste upp alla namn och vilken plats de hamnat på och vi satt och väntade och väntade på att Jockes och Sebbes namn skulle komma upp, men vi fick vänta länge. Plats 8 hamnade de på och gick förbi bl.a. Alexander Skarsgård, Björn Gustavsson, Måns Zelmerlöv och Blondinbella, och jag och Maria var SÅ stolta över våra pojkar!

Vi hade riktigt skoj den kvällen och det är så kul att få följa med på sådana saker, är ju något som man aldrig får vara med om annars! Tog en del bilder under kvällen så jag ska försöka komma ihåg att lägga in någon/några av dem här sen.

Nu är det dags för mig att sova. Är ledig imorgon, men det börjar bli riktigt sent och jag vet ju att min lilla vovve inte vill sova så länge bara för att jag har suttit uppe.

Godnatt!

Det är skönt att träna!

Äntligen har jag kommit igång med att träna igen. Det är 3,5 år sedan jag slutade upp med dansen och efter det har det inte blivit så mycket träning. Gympa med cissi ett tag och sedan ett par gånger på gymmet, men inte mer. Nu är konditionen nere på noll och jag har gått upp 8 kg (?!) sedan jag slutade med dansen! Helt galet!
Nu är jag riktigt motiverad för allt och inte minst att må bra och komma igång igen!

I lördags var jag och Jocke på ett baspass spinning på 45 minuter. Shit vad jobbigt det var! Alla ni som varit på spinning vet att det är riktigt tufft och om man då inte har tränat på ett tag...ja, gissa! 10 minuter kvar på passet slog huvudvärken till och jag var säker på att jag skulle svimma när jag klev av cykeln. Tack och lov hände inte det...(Har bara hänt en gång och det var när Jehovarna kom på besök haha!) Trots att det var så tufft så var jag så nöjd när jag gick därifrån och dagen efter gick vi tillbaka och körde 90 minuter istället. Lovade oss själva att vi skulle ta det lite lugnt, men när ledaren sitter där framme och skriker MER TEMPO! MER MOTSTÅND! då är det bara att öka tempot och lägga på mer motstånd. Underbart!

Igår hade jag min vila-upp-mig-dag, men idag var mitt tredje pass på mitt "nya liv" :) Det blev bodyjam som är ett danspass. Jag älskar ju dans och jag kan nog komma att uppskatta dessa pass...Men inte idag! Det var näst sista gången innan de ska börja med ny koreografi, vilket betydde att alla redan kunde allt superbra och jag kände mig bara som en klump där bak och försökte hänga med. Men svettig blev jag i alla fall :) Ser fram emot när de börjar om nästa torsdag!

Imorgon blir det Afro Power dans, ska bli spännande att testa på det!
Tränar ni något och i så fall vad? Finns så mycket att testa på, men jag är lite rädd för att gå dit och inte kunna något. Är väldigt sugen på att testa Poweryoga, men vi får väl se...

Vågar jag visa mig här...

Känns nästan lite farligt att skriva här nu när jag hållt mig borta två veckor igen. Förstår inte vart tiden tar vägen!
Blev oerhört glad och peppad nu när jag loggade in och såg att jag har haft flera besökare varje dag sedan sist jag skrev. Verkar ju som om ni väntar på något, riktigt skoj! :)

Har funderat en hel del på min blogg och vill faktiskt göra något åt det här...Skriver för sällan och bara babblar på. Därför har jag inte tänkt att skriva allt jag gjort sedan sist. Har hänt en hel del roliga saker, men de kanske jag skulle skriva om lite var för sig här sedan. Det jag funderar över är om jag ska ta bort den här och göra en ny, finare, roligare och intressantare blogg istället, något som jag känner att jag vill och orkar lägga ner lite tid på. Bland annat hade det varit kul att ladda upp lite bilder någon gång också så ni får se. Vad tror ni, min lilla skara trogna läsare? ;) Den här känns lite trist nu tycker jag...Hade varit kul att inrikta sig på något på det runt om och inte bara babbla på om vad jag gör hela tiden. Är lite kluven, vi får väl se vad som händer helt enket.

Nu ska jag strax iväg med Jocke och Basse och äta middag på stan och sen en runda bowling!
Ha en härlig kväll och helg!

RSS 2.0