På väg till Stockholm snart

Om en timme går tåget upp till Stockholm. Ska bli riktigt skönt att komma upp dit idag. Ska plugga en hel del först och sen träffa Emma och se Twilight :) Känns lite tråkigt att behöva åka hem hit igen redan imorgon men så är det. Tar inte med datorn upp för en sådan här kort stund så ni får ha en härlig fredag så ska jag försöka skriva lite imorgon när jag har kommit hem, innan vi får besök.
Kramar

Väntan...

Vad tråkigt jag har! Har suttit sedan 9 och väntat på att Stångåstaden ska ringa tillbaka eller skicka någon att laga elementet. Men har de gjort det? Nädå! Får i alla fall lite skolarbete gjort så det är skönt.Sitter och försöker bestämma mig för om jag ska till Stockholm idag eller imorgon. Ska se på Twilight med Emma imorgon och sen ska jag tillbaka till Linköping på lördag igen så det hade varit skönt att komma upp dit idag egentligen. Får se hur det blir.

Tolkning av Förvandlingen

Läser 1900-talets litteraturhistoria just nu och har för fjärde gången Kafkas Förvandlingen på litteraturlistan. Jag verkligen hatar den boken och för varje gång jag måste läsa den så blir jag mer och mer irriterad. Den är så otroligt svårbegriplig. Satt här nu på morgonen och skrev ihop mina föreläsningsanteckningar och kom på en egen tolkning av den och jag blev så stolt och nöjd så jag tänkte att jag måste dela med mig den.

För er som inte vet något om boken så sammanfattar jag handlingen lite fort:
Gregor vaknar en morgon och är förvandlad till en stor insekt och blir instängd i sitt rum, utstött av den övriga familjen. Systern är den enda som hjälper honom och tar hand om honom medan pappan stöter bort Gregor direkt. Ju längre tiden går desto mer anpassar Gregor sig till förvandlingen som skett och systern förvandlas också fast psykiskt under bokens gång. Det är hon i slutet som säger att det inte längre är Gregor, att de måste göra sig av med honom.

Min tolkning:
Gregor har råkat ut för en olycka och vaknar upp i en säng och kan inte röra sig. Egentligen kanske han har hamnat i koma och inte vaknar upp i verkligheten. Tänk om det är så att familjen måste ta beslutet om att låta honom somna in, stänga av respiratorn. Pappan som stöter bort Gregor kanske märker att det inte finns något de kan göra och därför tar avstånd direkt, han vill inte plågas själv längre. Systern kanske är den som håller fast vid Gregor och tror att han ska vakna upp och därför håller sig vid hans sida, men ju längre tiden går så inser hon att det inte kommer att gå och att hon därför säger att han inte finns där längre, att de måste låta honom somna in.

Under hela boken hör Gregor dem men de tilltalar inte honom direkt. Han kanske hör dem men inte kan svara. Vissa stunder i boken springer han runt i rummet och klättrar på väggarna. Han kanske gör det i sina tankar, han kanske inte vill vara instängd i sin kropp, han vill komma lös.

Jag vet inte om respiratorn eller en motsvarighet fanns när boken skrevs, men annars tycker jag att det är en riktigt bra tolkning ;)


Trött idag

Igår satt jag uppe och kollade på Oscarsgalan när den visades på SVT. Visste ju vilka som fick vilket pris men det var väldigt kul att se! Blev inte så sent men ändå är jag helt slut idag. Har på förmiddagen varit och kollat om jag fått någon vfu-plats ännu, men fick inget svar, och sen åkte jag till Maxi och handlade.

När jag kom hem lade jag mig i soffan och läste boken till nästa veckas seminarium men somnade ganska direkt och sov i nästan 2 timmar! Brukar kunna sova en halvtimme på dagen i soffan men inte så länge. Det jobbiga är att jag fortfarande är jättetrött. Har kvällskurs ikväll så jag måste läsa ett par kapitel om marknadsföring nu innan jag ska dit.

Glädje istället för sorg

Jag lovar att det här är sista inlägget om den här fantastiska dagen men jag är så oerhört lycklig för deras skull.

Jag har nu under kvällen suttit och funderat varför min reaktion blev så här otroligt stor och kunde inte komma på varför först. Tänkte bara att det var ju underbart för dem att den här dagen har kommit och jag minns själv hur jag kände mig den kvällen och dagen efter Joakim gått ner på knä och vi förlovade oss.

Nu har jag kommit på att det är något mer. Det var längesedan jag kollade på nyheterna så mycket som jag har gjort idag Idag var det GLÄDJE! Glädje för hela Sverige! Annars är det bara sorg och elände som visas på nyheterna och jag är så trött på att se det. Vi behöver lite ljus också, speciellt i dessa tider när ekonomin kollapsar.

Så ännu en gång; ett stort grattis till Kronprinsessan och Daniel och tack för att ni har gett ljus till oss idag!

Grattis Kronprinsessan Victoria & Daniel

Åh, vilken lycka! Åh, vilken härlig dag! Vår fina Kronprinsessa Victoria har äntligen förlovat sig med sin Daniel. Jag är så glad för deras skull! Vet att jag är känslig men det här är galet! Mina ögon har fått ur floder av glädjetårar för deras skull denna eftermiddag.

Hovet har lagt upp en länk där kungen, drottningen, Victoria och Daniel talat. Ni måste se den!

http://gaia.world-television.com/wtvse/mnr/263465/432/broadcast/broadcast.asp


(bild från aftonbladet.se)

Förlovning i kungahuset!

Nu sitter jag på nålar framför datorn och väntar på att se statsministern komma ut och meddela om Kronprinsessan Victorias förlovning. Hoppas att det verkligen är så! Jag tycker verkligen om vår kungafamilj och det hade ju varit helt underbart om hon äntligen får sin Daniel!

Egypten dag 3 & 4

Dag 3 - Templet i Edfu - Eftermiddag på soldäck  - Kom Ombo-templet - Lekkväll i baren


Denna morgon när jag vaknade hade vi denna utsikt från vår hytt. Helt fantastiskt! Har aldrig sett en så här fin soluppgång. Tur att jag hade kameran i närheten!


Denna dagen besökte vi tempelt i Edfu som är ett av de mest välbevarade antika tempet i Egypten.


I detta tempel bodde för en liten tid sedan fattiga människor och taket har blivit helt svart av sot efter att de lagat mat där inne.


Under en tid kom de kristna hit och hackade bort ansikterna på gudarna. De tyckte det var fel att man hade flera olika gudar.


I det allra heligaste stod den här båten (?) som man hade skickat ut i vattnet under en viss festlighet varje år för att hylla någon av gudarna har jag för mig.


Det här templet var tillägnat falkguden Horus som jag har placerat mig framför.


Jag går runt med min Egyptenbok som jag fick av älsklingen i julklapp.


Hela eftermiddagen var vi uppe på soldäck där vi värvade solning med kortspel.


Älsklingen vann hela tiden så det är inte konstigt att han ser nöjd ut!


Lillebror


Mamma hade solat med halsbandet på dagen innan. Det skulle hon nog inte ha gjort.


Strax innan middagen kom vi fram till Kom Ombo där  vi skulle stanna till senare på kvällen. Rakt fram ser ni Kom Ombo-templet som vi besökte senare på kvällen.


Här är Kom Ombo-templet på kvällen. Det som är lite speciellt med det här templet är att det är tillägnat två gudar, krokodilguden och Horus. Därför ser ni att det finns två ingångar, en till varje guds sida och inne i templet så är de två sidorna helt symmetriska.


Här är deras kalender för att hålla koll på dagarna


Här fanns det krokodilmumier


Mamma, Robin och Joakim framför templet


Här är båten som vi bodde på de fyra första dagarna


En av killarna i personalen tog min servett och vek den till en gubbe. Så himla fin!


När vi kom in på rummet hade vi fått en kobra på sängen


Denna kväll skulle det lekas lekar och vi samlades i baren


Vi hade köpt 5 lotter under dagen och jag vann på två av dem och fick gå upp och ta emot pris.


Den här är dålig, men man ser våra fötter. Jag fick gå upp och tävla mot 6 andra tjejer. Ni vet leken man ska gå runt stolar till musiken och när musiken stannar så ska man sätta sig. Det här var samma sak fast man skulle slänga sig ner på golvet och ta upp en sked.


Jag vann den tävlingen och fick den här färgglada drinken. Väskan och figuren bredvid var det jag vann under lotteriet. Inte illa!

Dag 4 - Den ofullständiga obelisken - Nassersjön och Höga dammen - Parfymeri - Feluccabåtstur


Denna soliga härliga morgon åkte vi iväg för att titta på den ofullständiga obelisken. (Lägg märke till mitt fina halsband som min fina vän Anna har gjort. Har ett likadant armband till. Använder det alltid numera. Hennes hemsida är inte klar men håll koll på lyckabyanna.se)


Här ligger obelisken. Innan de var klara med den så fick den en spricka så därför ligger den kvar här. Annars skulle det ha blivit den största obelisken i Egypten.


Här är en del av kraftverket bredvid Höga dammen. Var lite kul för man fick ta kort, men inte zooma. Man kan ju ha jätteobjektiv på som tar bättre än zoom på en annan kamera. Vart går gränsen kan man undra...


Joakim, mamma och Robin vid Höga dammen och Nassersjön där 15000 krokodiler bor.


Faraoposition vid Höga dammen.
Om dammen skulle brista skulle Spanien, södra Turkiet, Kreta och Malta mötas av en jättevåg inom 4 timmar.


Jag har tagit plats på bussen igen


Den här ska föreställa en lotusblomma och är en gåva från Sovjetunionen.


Sedan åkte vi till ett parfymeri där vi först fick se den här killen blåsa en glasflaska att förvara parfymen i.


Oerhört häftigt var det. I bakgrunden kan ni se resultatet.


Förr i tiden fanns det en fågel som hette Ibis i Egypten. Den finns tyvärr inte kvar längre, men den här ska tydligen vara väldigt lik.


Dags för Felucccabåtsrunda. Puss på min älskling.


Tyvärr var det lite dålig vind så en snäll motorbåt kom och drog oss runt :)


Vi kom i alla fall längre än de andra!


Den lilla nubierkillen spelade och sjöng för oss medan pappan styrde. "She is smoking marijana when she comes" sjöng han. Usch då!


På hemvägen fick en på resan och guiden ro istället.


Robin har vikt en egen gubbe


Joakim också


När vi kom in på vårt rum hade personalen vikt en gubbe med bröst och tagit Joakims t-shirt till den. Jag skrattade så jag knappt fick luft och ägarn av båten kom in och trodde att något hade hänt. Stackarn, vad jag skrämde honom!


Mamma hade också fått en med sitt linne som var ännu roligare. Killen fick en ordentlig dricks sen kan jag säga. Han piggade verkligen upp flera gånger på resan!

Golv kvar till torsdag

Nu har de ringt och sagt att de kommer först på torsdag och kommer då bara dra upp halva golvet till att börja med. Det var ju bra nyheter i alla fall! Ska snart ta mig iväg till skolan på föreläsning. Ska bli spännande att se om det går att cykla i den här snön, annars får jag gå så får nog ge mig iväg mycket tidigare än vanligt.

Har varit riktigt duktig idag. Har läst ett par kapitel i företagsekonomiboken och även i den skönlitterära boken som jag har seminarie på nästa onsdag. Än så länge ligger jag bra i fas, till och med långt före mig. Känns otroligt bra! Blir lite mer motiverad av det!

Ska försöka lägga upp Egypten dag 3-4 i eftermiddag eller i kväll efter kvällskursen. Tog ett par timmar igår så vi får se hur mycket tid jag har över. Hörs senare i alla fall!

Väntar på rivgubbar

Godmorgon!
Idag är jag uppe tidigt. Det är måndag och helgen är över, vilket betyder att det är dags att riva upp vårt golv i vardagsrummet. Så oerhört trist! Ofta brukar de ringa eller knacka på strax efter 7 när de börjar men ännu har jag inte hört något. Ska bli spännande att se hur de tycker att det här ska gå till.

Pluggar ju 250% helt plötsligt, vilket jag verkligen känner av. Har så otroligt mycket att läsa, men vill ni veta en sak? Jag tycker om det! Lärarprogrammet är helt vansinnigt egentligen! 5,5 år ska jag plugga men med tanke på hur sällan jag har lektioner och hur lite det är att göra så skulle utbildningen lika gärna kunna ligga på 3 år. Fattar inte vad jag tar studielån för egentligen. Så nu trivs jag när jag känner av att jag faktiskt är student. Flera föreläsningar i veckan, men ändå inte varje dag. Flera böcker att läsa, men i tre helt olika ämnen vilket gör att variationen gör det roligt och intressant. Jag trivs!

Nu är det dags för lite frukost och sen ska jag sätta mig med Alberte och friheten. Ska bli spännande att se vad det är för bok.
Ha så skoj idag!

Egypten dag 1 & 2

Nu har ni väntat tillräckligt tycker jag. Dags för lite bilder och text från Egypten. (För er som inte vet så åkte vi en guidad tur (Osiris) med Temaresor.) När vi kom hem upptäckte vi att vi hade tagit 890 foton men när vi gått igenom dem och tagit bort de som var identiska var vi nere på 550 ungefär. Ska visa er en liten del av alla men jag tror att ni ska få en bra överblick i alla fall. Hade tänkt att lägga upp två dagar i taget och det första inlägget kommer definitivt innehålla flest bilder så bli inte rädda för de kommande!

Dag 1 - Flyg till Egypten - busstur från Hurghada till Luxor - incheckning på Nilbåten MS Helio


Planet skulle gå tidigt på morgonen så därför åkte vi upp till Sthlm kvällen innan och sov där. 4:45 skulle taxin hämta oss så 1 timme innan det gick vi upp och åt frukost. Jag och mamma var uppe först. Som ni ser så ligger Robin fortfarande kvar i soffan. (Får ni se lite hur vårt vardagsrum i Sthlm ser ut också.)


Självklart var planet 2 timmar försenat så vi fick sitta och vänta. Hade tur med att nya numret av Veckorevyn hade hunnit komma ut så jag kunde sitta och läsa den under tiden.


Det bara snöade och snöade utanför och snöplogsgänget kom körandes. Skönt att komma bort till värmen lite.


Hej Egypten! Hej solen! Här kommer jag!


Lillebror och mamma kom också fram.


Vi svenskar har ju lätt för att bli dåliga i magen när vi kommer till Egypten eftersom de har helt andra bakterier där än vad vi är vana vid. Därför hade vi tabletter med oss som man skulle ta morgon och kväll för att inte bli dålig. Det är också bra med alkohol så mamma och Robin hade köpt på planet och vi hade en Jägermeister med oss. Kylskåpet i hytten på båten vi bodde på blev välfyllt!


Dag 2 - Karnaktemplet - Papyrusinstitutet - Fotostopp vid två statyer - Hatshipsuts andra tempel - Konungarnas dal - Eftermiddag på soldäck - Underhållning i baren - Fantastisk 5-rätters middag


Denna dag bestämde sig vår guide för att ändra om schemat lite och drog upp oss 5:45 för att åka till Karnaktemplet, tillägnat solguden Amon Ra. Det var inte så populärt efter att vi gått upp så tidigt dagen innan, men när vi väl kom dit ändrade vi oss fort. Detta tempel skulle vi inte besökt alls egentligen men var nog det mest välbevarade och mäktigaste av alla tempel vi såg. Riktigt duktig guide, på alla sätt!


Nere vid marken här ser ni något som ligger emot väggen och det är den enda lerrampen som finns kvar idag. Tydligen byggde man sådana för att kunna dra upp stenblocken under byggnationen.


Här står jag och Robin mellan två statyer av faraon. Den till vänster ska representera honom när han är i livet och den till höger när han är död. På huvudet kan man se att han har en dubbel krona vilket visar på att han var farao för både Nedre och Övre Egypten. Ni ser så otroligt stora de är!


Under 2000 år brydde man sig inte om detta tempel så när en upptäckare väl fann det igen var det helt fyllt med sand. Tydligen tyckte han att det var för jobbigt att gräva bort all sand så istället fick han den "smarta" idén att låta Nilen rinna igenom templet och spola bort sanden. Detta skulle han inte ha gjort för Nilen välte flera pelare och taket rasade in. Nu finns inget tak kvar men pelarna har de försökt återskapa.


Här är pelarsalen


Det har en gång i tiden varit helt i färg men idag finns inte så mycket kvar, bara på vissa ställen. Högst upp i mitten ser ni en oval figur med massa symboler i. Detta kallas för katusch och det står för farao. I denna skriver faraon sitt namn. Själv köpte jag med mig en fin röd pikétröja med mitt namn skrivet i hieroglyfer i en katusch hem :)


En period var Hatchepsut farao i landet, den enda kvinnliga faraon någonsin. Hon lät resa dessa obelisker. Den vänstra väger 1130 ton och tydligen tog det bara sju månader hugga ut dessa, transportera dem ca 15 mil och sedan resa dem. Hur bar de sig åt?!


Mamma och Joakim fotar för fullt (och tydligen jag också)


Så otroligt vackert när solen börjar gå upp! När vi kom dit var den bara 15 grader så det är skönt när solen värmer också.


Här är en skalbagge. Kommer inte riktigt ihåg hur det var med den men om man gick runt den ett varv motsols så skulle man komma tillbaka någongång, två varv skulle man bli gravid, tre varv bli rik och tio varv väldigt yr i huvudet. Jag avstod faktiskt...


Där inne där det är mörk är "det allra heligaste" dit bara faraon och översteprästen fick gå.


Joakim tar sedan dit han kommer och inte "en död farao"-ställning.


Jag tyckte att de beväpnade vakterna som stod överallt var otäcka men två av dem vinkade till sig oss och drog med oss in på ett avspärrat område där de hade ännu fler statyr och där vi fick genomgå en rit eller något som skulle ge oss tur. Sen hjälpte de oss med att ta ett foto och de visste nog inte hur de skulle hålla vår kamera så det blev lite snett. Eftersom vi inte förstått oss på drickssystemet än så fick de 10 Euro av mamma som tack, ungefär en dubbel månadslön för många. De var nog glada.


Efter det hoppade vi på bussen igen för att åka vidare till nästa stopp


Det blev ett papyrusinstitut där vår guide visade oss hur man gör papyrusrullar.


Efter det åkte vi bara för att göra ett fotostopp vid dessa statyer som är det enda som finns kvar efter ett tempel som legat här en gång i tiden. Nilen hade spolat bort resten.


Jag och älskling vid ett fotostopp vid Hatchepsuts dödstempel.


Efter det andra fotostoppet åkte vi till Konungarnas dal där man hade hittat många gamla faraoners gravar.


Det här är en överblick över hur det ser ut under marken där gravarna finns.


Här är Tuttankamons grav som vi var nere i men tyvärr fick man inte ta foton nere i gravarna.


Hit upp vandrade vi för att gå in i en liten trång grav och fy vad jobbigt det var, men jag klarade det!


Här är jag i Konungarnas dal. Någon mer än jag som är förvånad över hur mycket sten det faktiskt är där?!


Sen bar det av till båten igen och dit fick vi åka motorbåt så vi skulle slippa ta bussen runt allt igen.


När vi kom in i vår hytt hade vi fått en fin svan gjord av våra badlakan. Var alltid lika kul att komma tillbaka och se vad de gjort. Kommer fler bilder på det här senare!


Ser ni, första Twilight-boken! Helt underbart att ligga på soldäck och läsa den samtidigt som man tar sig fram på Nilen.


Älsklingen satt bredvid och drack rom och cola med mig


Det var häftigt att se gränsen mellan öknen och det gröna landområdet när vi åkte. Det bor 80 miljoner människor i Egypten och de bor på 5% av landets yta. Resten är öken och där kan man inte bo. Helt galet!


På kvällen fick vi drinkar i baren och lite underhållning. Riktigt skoj! Killen till vänster jobbade på båten och gick runt och sa "mamma betalar" varje gång han såg oss eftersom mamma alltid tog hennes och Robins nota. Så rolig var han!


Jag med min älskling


Jag med mamma och lillebror


När vi kom ner till hytten hade vi fått en krokodil på sängen istället


Maten den kvällen var fantastisk! 5-rätters fick vi! Kanske svårt att se men på tallriken fick man en rödlök och det var bara det yttersta skalet runt som fanns kvar och i där satt ett levande ljus. Så fint det lyste upp lokalen och riktig härlig matupplevelse!


Älsklingen och mamma


Sen var det dags att sova. Vi skulle upp tidigt dagen därpå igen. En vacker solnedgång över Nilen får avsluta den dagen och också min dag idag. Har tagit ett tag att ladda upp de här bilderna så nu får ni vänta lite.

Godnatt!

Twilight har fått mig på fall totalt!

Godmorgon!
Hoppas ni mår bra nu när det är helg och tid för att ha det trevligt och ta det lite lugnt. Igårkväll var jag ute med Jocke och några andra från hans jobb. Först åt vi mat på Bellos och sedan gick vi till Platå och drack lite drinkar. Åkte hem ganska tidigt för jag kände mig ganska dålig igår. Hade ont i halsen och kände mig febrig och trött i hela kroppen hela dagen. Idag känns det lite bättre i alla fall.

Idag kommer Jockes morbror och hans familj hit och så ska vi bjuda dem på hockey och restaurangen som ligger i anslutning till det. Ska bli riktigt trevligt!

Nu till dagens rubrik. Som många av er kanske vet så har jag varit och sett Twilight på bio två gånger redan. Nu i veckan bokade jag också dvdn som kommer ut 29/4 och den fjärde boken på svenska som kommer ut den 12/3. Tyckte dock att det var lite väl länge till den 29e april så jag och Emma ska antagligen gå och kolla på Twilight på bio i veckan som kommer, för tredje gången! Jag är helt såld på den filmen, det är en sak som är klar!


När vi var i Egypten så hade jag med mig den första boken och den tog slut på bara tre dagar. Helt fantastisk bok! Jag ryste och jag skrattade och jag grät! Hur kan någon skriva något så vackert som kan påverka mina känslor så stort?! När jag kom hem var jag tvungen att sätta mig med den andra och ojojoj vad arg jag var! Vill inte säga varför till er som SKA läsa den (för jag tycker att alla verkligen ska göra det om det inte redan är gjort). Men om ni läser så förstår ni. Jag som aldrig tycker om att kolla slutet av böckerna var tvungen att bläddra fram i boken till det namn jag väntade på dök upp och sen var jag tvungen att läsa och läsa till jag kom dit och då kändes allt perfekt igen haha, så knäppt! Tredje boken kunde jag naturligtvis inte heller vänta med. Det spelar ingen roll att jag har massa skolböcker att läsa, jag skulle inte kunna koncentrera mig på något annat innan jag läst alla så jag har suttit och läst och läst och det tog ungefär ett dygn innan den också var klar.

Nu förstår jag inte hur jag ska kunna vänta till den 12e men jag kanske får ta och köpa dem på engelska och läsa dem så också. Orginalspråket brukar ju alltid vara bäst. Jaja, nu har jag ju två-tre veckor på mig att plugga ordentligt i alla fall och det är väl bra!

Ska iväg till IKEA en sväng nu och köpa lite täcken, kuddar och en extra madrass.
Ha en underbar helg!

God morgon!

Är tillbaka i Linköping nu. Kom igår, men åkte direkt iväg till Norrköping för ekonomikursen och sen var klockan mycket när jag kom hem. Har sovit riktigt dåligt inatt. Värmefläktarna gjorde det alldeles för varmt så jag var tvungen att stänga av en av dem och sen ville Ninja upp tidigt.

Lite ovanligt idag men jag ska ha massvis med föreläsningar. 8-15 går jag. Ska både bli roligt och tråkigt. Borde göra mig i ordning och cykla iväg, men det känns inte riktigt som om jag har vaknat ännu. Kommer nog vakna till när jag kommer ut i den hemska kylan.

Har hela eftermiddagen och kvällen ledig senare så jag ska försöka börja med resan så ni får se lite bilder.
Ha en bra dag!

Morgon i Sthlm

Hej på er!
Igår visste vi inte om vi skulle upp till Sthlm på kvällen eller som nu på morgonen. Det blev på kvällen så klockan var nästan 1 innan vi var uppe. Under tiden vi var i Egypten har tydligen vårt element i vardagsrummet läckt vatten, vilket hade fått golvet att svälla upp. Därför ägnade jag gårdagen med att träffa och prata med olika snickare och saneringspersonal. Visar sig att de måste bryta upp golvet och sen kan det ta allt mellan 1-6 veckor innan allt torkat igen och sen kan de lägga nytt golv. Under den tiden kommer vi inte kunna använda vardagsrummet alls. Så himla segt! Inget bra slut på semestern direkt... Tur att vi har två lägenheter i alla fall! Igår stängde de av vattnet för att det inte skulle läcka mer innan de hann laga det och i vår lägenhet innebär det att de måste stänga av både varmvatten, kallvatten och värme på samma gång. Därför kan man just nu inte använda toaletten, inte duscha, inte spola vatten ur kranarna och värmen är avstängd så att vi har fått två värmefläktar insatta så att  vi inte ska frysa ihjäl. Därför bestämde vi oss ganska direkt för att åka upp till Sthlm redan på kvällen. De har fått extranyckeln så under dagen ska de åka dit och laga elementet så att vi åtminstone får igång vattnet imorgon igen när vi kommer hem. Golvet drar de inte ut förrän efter helgen för vi ska ha besök och det kan vara lite svårt att få plats med dem om vi inte har vardagsrummet.

Själv ska jag försöka koppla bort det där så mycket som möjligt under dagen. Nu först ska jag rätta till några saker i sektionens budgetproposition och sedan ska jag läsa lite hur boken som vi har under kvällskursen (som jag för övrigt var på för första gången igår och lärde mig massor på. Jätteroligt!). Sedan i eftermiddag och kväll ska jag träffa Matilda och Emma och ha så roligt så!

Hoppas ni får en härlig dag!

Kass uppdatering

God morgon!
Ledsen att det varit dålig uppdatering sedan jag kom hem men jag bestämde mig för att bara koppla av hela helgen innan allt drar igång igen idag. Var inte så mycket vilande i Egypten så vi har varit trötta redan vid 8-tiden och sen gått upp igen runt sju på morgonen.

Idag börjar alltså allt igen. Ska till frisören om en timme, sen föreläsning efter lunch och till sist ekonomiassistentkursen i Norrköping ikväll. Kommer bli en spännande dag!
Måste skynda mig nu så jag hinner i tid!

Alla hjärtans dag

Vad säger man denna dag? Glad alla hjärtans dag? Har ingen aning men vad det nu än heter så önskar jag er det!
Vad ska ni hitta på idag? Vi hade tänkt att gå ut och äta på restaurang men glömde boka innan vi åkte iväg och när vi kom hem var det redan fullbokat. Jaja, så kan det vara. Ska istället sitta hemma och ha det mysigt ihop och äta potatisgratäng och entrecote och sedan hjärtankladdkaka och glass efter det. Ha en underbar kväll!
(Joakim har rensat min dator från virus idag och jag kommer bara åt några få av mina gamla bilder ännu så här bjuder jag på en bild från i somras när vi fular oss)


Hemma

Hej hej!
Nu har jag precis kommit hem till Linköping igen. Snopet med minus och snö när jag har haft mellan 25-37 grader varmt nästan varje dag. Min dator vill inte funka ännu så jag har lånat Joakims så länge. När han kommer hem ikväll ska jag se till att få in lite bilder och sen ska jag börja uppdatera om min vecka.

Packar för fullt!

Snart har jag packat ner allt jag behöver...tror jag. Är alltid så nervös över att jag ska glömma något riktigt viktigt! Nu känner jag i alla fall att jag måste äta lite lunch innan jag gör klart det sista. Jocke skulle komma hem om 5 minuter från jobbet. Han har inte börjat packa ännu. Förstår inte hur han ska hinna! Jaja, det löser sig nog. Han ska ta med sig datorn upp till Sthlm så jag kanske kan låna den och skriva ett sista inlägg till er innan jag åker.

Ekonomiassistentutbildning

Nu har jag äntligen hittat något som jag vill göra! Har varit väldigt omotiverad för skolan ett tag och det har inte kännts så bra. Har kommit på att jag just nu inte vill arbeta som lärare. Mest på grund av att jag känner att jag inte är så mycket äldre än eleverna jag ska undervisa, men även för att jag inte tycker att skolorna fungerar som de borde göra.

Under tiden jag har suttit som kassör i sektionen så har jag kännt att ekonomi är något som verkligen skulle passa mig. Bokföring och bokslut är något som de flesta tycker är så tråkigt och jobbigt. Jag älskar det! Jag tycker att det är så otroligt kul! Jag har alltid tyckt om matte och jag har alltid tyckt att samhällskunskapen varit det roligaste ämnet i skolan och speciellt när vi gått igenom ekonomiområderna. Vad skulle passa mig bättre än att hålla på med ekonomi?

Därför har jag nu suttit och kollat efter lite olika kurser. Tänkte först Företagsekonomi A, antingen som kvällskurs eller sommarkurs. Har även kollat igenom lite olika kurskataloger från Stockholm och hittat en hel del bra. När Linköpings kurskataloger kom tänkte jag helt strunta i dem eftersom jag vill bort härifrån men det blev ändå att jag satte mig med dem och där hittade jag svaret på det jag har sökt!

Jag hittade en ekonomiassistentutbildning i Norrköping som kommer gå varje måndag- och onsdagkväll i 11 veckor framåt och det är Öhrling som har ett samarbete där och lär ut det som de tycker att man behöver för att kunna jobba med detta. Helt perfekt! Kursen passar som handen i handsken för mig just nu och eftersom den ändå går på kvällarna kan jag lägga min sista energi till att ändå slutföra den här terminen på lärarprogrammet och då även kunna få pengar fortfarande. Det dumma är att kursen kostar 15000.- men det är det helt klart värt just nu om jag kan få jobba med det jag vill allra helst sen.

Jag känner mig så otroligt glad just nu och det känns verkligen som om det börjar gå emot ljusare tider för min del! Kursen börjar nu när jag är iväg men det skulle inte vara några problem för mig att ta ikapp det senare. Så nu ska jag åka iväg och koppla av och sedan komma hem och börja den här utbildningen. Det kan inte bli bättre!

Långhelgen i Hede - del 2

Här kommer nu andra delen av min helg.

När jag vaknade nästa morgon runt 7-tiden var det riktigt kallt i stugan och jag valde att somna om. Pojkarna däremot, som sov i nedersängarna, frös så mycket så de satte igång och elda vilket jag var väldigt glad över. Hade tydligen bara varit tio grader igen i stugan men när jag vaknade vid halv tio tiden igen så var det riktigt varmt och skönt. Vi åt lite frukost och satt sedan och kämpade med att ta ork till oss och ta oss ut i kylan. Det som satte lite fart på oss var att vi visste att det väntade lite skoteråkning.

Denna dag turades jag och älsklingen om att köra och det var lika roligt som jag mindes det. Åkte runt ett fjäll som heter Fruhongna och sedan tillbaka. Var en riktigt fin dag! Solen sken för fullt och snön bara gnistrade. När vi kom tillbaka till stugan igen satte vi oss återigen i solgropen och bara kopplade av framför brasan. Sedan grillade vi korv och jag och Julia grillade även banen med choklad till efterrätt. Helt underbart gott!

Efter det städade vi i ordning i stugan och åkte ner till byn igen. Vi skulle nämligen åka till Svenstavik en timmes bilresa bort och sova där över natten. Klockan tickade iväg riktigt fort under dagen och vi var inte hemma hos Anders mamma förrän efter 21. Då var det riktigt gott med mat och vin som hon bjöd på.

Vi skulle sova på hotell den natten och när vi kom till våra rum så blev det omedelbart en varm och skön dusch! Så otroligt skönt det kan vara med en toalett man kan spola i, ett handfat man kan tvätta händerna i och en varm skön dusch efter att man varit iväg.

Somnade ganska fort den kvällen sen och det var inte roligt när klockan ringde sju morgonen efter. Men men, vi var tvugna att ta oss upp och äta frukost och göra oss i ordning. 9.30 skulle nämligen Joakim hålla en föreläsning om hur han och Sebbe startade Bilddagboken och hur den har blivit som den har blivit. Var ritkigt spännande att sitta med och lyssna för en gångs skull och det var så roligt för föreläsningen var sänd som en videokonferens också vilket var lite roligt. Har aldrig varit med om det förut.

Efter föreläsningen gick vi iväg och åt lunch och började sedan vår långa resa hem igen.
Har varit en oerhört rolig helg faktiskt! Hoppas det kommer fler sådana här tillfällen!


Ny dag=skoterfärd


Joakim, Julia och Anders
Vi har stannat för att ta lite kort i det vackra landskapet


Fin bild på Fruhongna


När vi kom tillbaka till stugan upptäckte vi att Joakim glömt sin ena innetoffla i skorna.
Det konstiga var att det var den foten han hade extra skydd runt som han frös. Borde varit tvärtom!


Julia i solgropen


Jag och Julia grillar banan till efterrätt


Här är den lilla söta stugan


Skönt att gå och lägga sig på hotellet sen och veta att det skulle
vara varmt och skönt när man vaknade igen



Vår utsikt från hotellfönstret. Så fint att vakna upp till all snö och den klara vackra himlen!


Mitt batteri i kameran tog slut precis efter denna bild men här är i alla fall från när
Joakim sitter och fixar det sista innan föreläsningen ska börja.

Det var allt från den här resan!

Långhelgen i Hede - del 1

Har ju lovat er en liten resumé av helgen och lite bilder.

I fredags vid 14 tiden satte vi oss i bilen och åkte upp till Hede. Det var en lång resa och vi var inte framme förrän 23.30,  men då hade vi i och för sig stannat och ätit middag en gång och gjort två kisspauser. Det var fruktansvärt kallt där uppe, kallare än jag räknat med. Ca -25 grader var det när vi kom upp.

Morgonen efter så åt vi frukost och klädde sedan på oss ordentligt för att ta en skoterfärd upp till Anders familjs stuga vid sjön. Det var riktigt kul att åka skoter faktiskt! Har inte gjort det sedan jag var i Stöten med några vänner för många år sedan.

När vi väl kom fram till stugan grävde vi en solgrop i den ca 1 meter djupa snön. Där satt vi sedan hela eftermiddagen på madrasser och grillade korv. När det började bli mörkt gick vi in i stugan. Det var en riktigt gammal stuga ute i ingenstans. Om man skulle på toaletten fick man gå på dass, det fanns ingen el och inget vatten och man fick elda i en liten spis för att få värme.

När Anders pappa kommit dit på morgonen var det -10 grader inne men när vi kom dit hade det blivit så mycket som +8 (!) grader. Vi satte igång och tände värmeljus och eldade på förfullt och framåt 21-tiden hade vi fått upp det till +25 grader i luften men det var fortfarande bara +8 grader på golvet så det gällde att sitta med fötterna högt upp, ha flera lager strumpor på sig och sedan filt runt hela kroppen. Där satt vi sedan och spelade kort, åt chips och dipp och sedan ost och kex. Riktigt mysigt var det trots kylan!


Skotern är lastad och nu ska vi snart ge oss iväg


Vi hade en "pulka" efter den andra skotern så vi fick med oss alla våra saker


Hela jag var gömd bakom massa värma kläder.


Nu har vi kommit halvvägs till stugan men älsklingen frös om händerna och var
tvungen att byta vantar. Jag tog kort på den fina utsikten så länge.


Jag har aldrig sett så mycket snö innan. Båthuset var helt dränkt i snön!


Älsklingen och Julia i solgropen


Finns det något bättre än att sitta och grilla korv när det är -15 grader ute?


Så här mysigt hade vi det


Det var riktigt kallt i stugan när vi kom in så man fick sitta ordentligt påklädd.
Joakim kanske hade lite väl mycket på sig :)


Yes, +9,7 har det blivit inne nu. Det börjar bli bättre!


Vi satt inne och spelade kort resten av kvällen


För att få luften att cirkulera använde vi oss av ett gigantiskt påskägg för att fånga den kalla luften och kasta upp den i taket så att den värma luften där upp kunde komma ner på golvet.
Det fungerade faktiskt! När vi stod och gjorde så fick vi upp det till 14 grader men när vi slutade så gick det ner igen.


Dags att sova. Joakim som brukar vilja ha svalt när han sover fick sova vid golvet medan jag
sov i översängen där det var riktigt varmt och skönt. Han hittade en spännande bok.

Stressigt!

Överlevde redovisningen men det var på gränsen. Brukar älska att hålla tal och redovisa men idag låste det sig direkt och jag blev jättenervöst och glömde tillslut bort mer än hälften jag skulle säga. Hade inte heller så stor koll på ämnet så det kan väl vara en orsak också. Jaja, nu är det över och jag slipper tänka på det mer.

Idag har jag packat upp väskorna från helgen och börjat packa inför morgondagens resa lite smått. Upptäckte dock att jag hade alla mina favoritkläder i tvätten så mellan 7-12 imorgon ska jag tvätta. Ska också ner till banken och fixa med styrelsens konto, jag ska till några affärer för att köpa det sista som ska med och om inte bikinin passar längre så måste jag hitta en ny sådan också. Allt detta plus att packa ska göras innan kl 16 imorgon när vi åker. Egypt, here we come! Ska bli så otroligt skönt och härligt faktiskt! Hade helst önskat att det var minst två dar kvar eftersom jag har så mycket som jag hade behövt fixa innan jag ska åka, men så fort vi är på väg så ska jag koppla bort allt och bara njuta av den veckan vi är iväg. Ni får vänta länge nu på uppdateringar... Lovar att det blir bättre sen igen! Nu har jag rest klart på ett litet tag!

Hemma i "värmen" igen

Hej hej!
Kom hem igårkväll från Hede. Har varit en riktigt rolig helg. Har tagit massa bilder att visa er men jag får göra det efter skolan. Har en redovisning idag som jag måste förbereda mig för. Hörs senare och ha en bra dag!

RSS 2.0