Bloggfri helg fram tills nu!

God morgon!
Hoppas ni haft det bra sen sist! Jag har inte haft ork till att uppdatera tidigare i helgen eftersom vi varit ute på en del saker. I fredags var vi ju på födelsedagskalas som jag skrev att vi skulle på. Gick och lade oss sent så igår var jag seg dagen igenom. Satt vid datorn och spelade lite och sen låg vi i soffan och kollade på Prison Break. På kvällen åkte vi hem till Jockes jobbarkompis Martin och hans tjej tillsammans med en massa kompisar. Var bjudna på middag vilket var väldigt trevligt! Innan vi gick hem spelade vi The Settlers som jag har sagt till Jocke jättelänge att vi borde köpa. Det var bra att han fick testa det. Sedan vann vi ju också så det var bra!

Idag har jag tänkt att åka iväg en sväng ut till Tornby. Behöver nya skor eftersom jag upptäckt att mina vinterskor inte var helt täta i år. Sedan ska jag gå runt och se om jag hittar en klänning eller något till jul. Ska bli skönt att strosa runt lite. Sedan är det ju första advent idag! Helt underbart! Jag älskar december månad! Imorgon börjar julkalender, Skägget i brevlådan, vilket jag har längtat efter i flera månader. Ska bli spännande att se hur den är. Brukar vara så irriterade för att de inte är så "juliga" längre, med undantag förra året. Håller tummarna för att den ska bli bra!

Har tagit lite kort dessa två dagar, får se om de kommer upp lite senare. Har inte kameran här bredvid mig just nu. Hörs senare idag! Nu ska jag läsa igenom alla blogginlägg som skrevs igår och som min bloggkollssida har koll på. Återigen så kan jag ju tipsa er som läser min blogg om att lägga till den där så ser ni när jag uppdaterar och har koll på mig. Tryck på "följ bloggen" här till höger.

Födelsedagsfest!

Nu ska vi alldeles strax iväg till Martin som ska fira sin födelsedag med fest. Jag såg det fina tillfället till att använda min underbara klänning, som jag bara gav 250 kronor för i en liten butik i Gamla stan. Har bara haft den en gång innan och det var på Gordon Ramseys restaurang i London. Den här gången ville jag dock inte att det skulle vara lika "fint" så jag valde att ta min kofta och leggings till. Blev bra det också! Nä, nu ska vi iväg. Ha så skoj ikväll!

Är lite hjärtformad vid brösten vilket jag tycker är fint
och sedan är den väldigt vid av tyllen under



Det andra kortet var bättre eftersom inte blixten och blomman var med,
men så här ser det ut med koftan stängd. Ville mer visa hur klänningen såg ut
på förra kortet.

God morgon!

Åh vad skönt det är att kunna gå runt i morgonrock här hemma och veta att jag kan göra lite vad jag känner för idag! Har varit uppe i ungefär en timme men ska nu sätta mig och äta lite frukost har jag tänkt! Sen måste jag verkligen städa i ordning på mitt skrivbord. Det ser för hemskt ut! Har räkningar liggande någonstans i högarna som måste betalas nu. Det blir väl det jag gör nu på förmiddagen.

Ninja skrämde mig jättemycket nyss! Visste att hon var ute men jag kunde inte se henne någonstans så jag trodde att hon smitit in utan att jag sett det. Gick runt och kollade och hon var ingenstans. Fick panik! Trodde hon hade rymt men så började jag ropa och så stack hennes huvud upp inne i grannarnas trädgård! Fattar inte varför hon alltid ska till dem, de ända som är rädda för hundar...Eller alltid och alltid...Hon har bara gått utanför trädgården 3 gånger men alla de gångerna har hon varit hos dem...Hon är duktig som kommer när man ropar. Jag hoppas bara hon lär sig snart att hon inte får sticka iväg...

Nu är det dags för frukost!

Uppe för länge igen

Jag förstår inte hur jag har kunnat sitta uppe så här länge när jag var så otroligt trött innan. Har bara suttit vid datorn hela kvällen och läst bloggar och spelat dataspel. Lugnt och skönt efter en sådan här dag. Ser fram mot morgondagen. Är helt ledig, ska bara sitta hemma och läsa lite fram till kvällen då vi ska på födelsedagsfest hos Martin.
Nu är det i alla fall dags att sova!
Godnatt!

Tagit spruta

Hej på er!
Nu har jag kommit hem från en lååång dag! Har varit i skolan 10-16 och sen en snabbis hem för att ta ut Ninja innan jag åkte ner till stan för att kolla efter en skjorta som jag sett på Indiska innan och en bok. Fanns dock inget av det jag var på jakt efter vilket var bra för plånboken.

Efter det var det dags för att ta en spruta. Ska ju iväg till Egypten i februari och fick sms i veckan om att jag måste fylla på Havrix så det var ju lika bra att få det gjort. Hatar verkligen att ta sprutor, men det går mycket bättre sedan jag var inlagd och opererade mig förra hösten. Då blev det många sprutor!

Nu är jag alltså redo för att ut och resa. Ska bli riktigt härligt! Känner mig helt slut just nu bara efter den här dagen. Ska koka lite te och bädda ner mig i soffan tror jag.
Hoppas ni får en härlig kväll!

Så trött idag!

Kan jag inte bara få ligga nerbäddad i soffan och kolla på serier och läsa idag? Det hade varit så skönt! Önska kan man ju, men det lär inte hända... Eftersom föreläsningarna var inställda i tisdags så har jag först två föreläsningar och sen grupparbete eftersom den sista didaktikuppgiften ska in imorgon. Förhoppningsvis är vi effektiva så det inte tar så lång tid att skriva.
1 timme tills jag ska iväg, dags för frukost alltså!
Ha en härlig dag!

Inget fix i tv-rummet! Dumma kryp!

Blev inte av något med julfixet i tv-rummet idag...Precis när jag skulle börja upptäckte jag att det satt en död skrangel och en död jättespindel intrasslad i spetsgardinen. För er som inte känner mig så väl så kan jag säga att det är lika med att jag inte rör gardinen! Skranglar är inte så farliga men spindlar är lika otäcka döda som levande. Speciellt i den där storleken! Fy! Nä, det blir att vänta tills Jocke kommer hem och kan ta ner gardinerna åt mig. Hoppas inte att det är ännu fler äckel där i!

Istället blev det en åktur till Ikea för att införskaffa två förvaringslådor till våra mössor, vantar och halsdukar. Passade på att kolla på badrumsskåpen igen. Blev något konstigt där för jag vet att jag sett lappar om att man kan köpa en och en och att de kostar 600-900 styck. Idag var det 5 olika badrumsmöbler för 695:- totalt och enligt henne jag pratade med fanns de bara i det paketet. Det hade ju varit suveränt eftersom jag skulle vilja ha både det höga och låga skåpet. Måste åka iväg och kolla på det med älsklingen sen.

Här är lite bilder från resultatet av min dag.



Blev lite mörkt men sådär blev det med gardinerna och ljusstaken.



Sovrummet blev istället väldigt ljust...Dumma kamera!
Gardinerna är lite sneda vilket de inte var förra året...skumt. Måste hitta bra tyngder till dem!



Ser ni de små (stora) hemskingarna som sitter där och gör att jag inte kan få i ordning!



Nu är lådorna på plats i hallen. En till mig och en till Jocke.
Otur att min blev full direkt...Ändå tyckte jag att Jocke hade miljontals vantar...Skumt!

Paus i julfixandet

Nu har jag tvättat 6 maskiner tvätt, putsat fönsterna i köket och sovrummet både på utsidan och insidan och strykit och hängt upp gardiner i dem och fått upp julängeln i sovrummet och adventsljusstaken i köket. Tyckte att jag var värd lite lunch och en paus nu innan jag går på tv-rummet. Blir så glad när jag ser att det börjar bli fint! Tv-rummet vet jag sedan förra året blir det finaste rummet så det blir extra bra att spara det till sist så jag inte tröttnar utan vet att jag kommer vara som mest nöjd när jag är klar där!



Fönstret i vardagsrummet förra året som jag tyckte blev så mysigt.
Kommer inte bli sämre i år!

Godmorgon!

Jag har sovit så otroligt gott inatt, hoppas ni också gjort det! Min lilla Ninja väckte mig strax efter 6 idag och ville ut men det var ganska bra eftersom jag har tvättid nu på morgonen fram till lunch. Förstår inte hur vi kan skita ner så mycket kläder på så kort tid! Ska tvätta julgardinerna också så jag kan hänga upp dem så fort de torkat. Idag är det alltså lite julfix här hemma. Är riktigt peppad för det. Älskar att få det julfint hemma!
Vad ska ni hitta på idag då?

Debatt- Äldreomsorgen

Idag svarade jag på en fråga på någon Internetsida. Frågan var något i stil med är du rädd för att bli gammal. Mitt svar blev JA. Det är kanske inte att bli gammal i sig som skrämmer mig utan mer hur allt runt omkring kommer bli när jag blir gammal. Det visade sig sedan att SVT2 pratade om just detta ämne ikväll i Debatt. Väldigt intressant faktiskt! Politikerna satt där och sa så vackra ord som egentligen hade passat in bättre i en roman. Jag förstår inte varför det alltid ska ta 20 minuter för dem att svara på en fråga... Tack och lov avbröts de! Det intressanta är att höra människor som faktiskt har koll på ämnet, som är insatta. Jag kan tycka att det är svårt att förstå hur man kan tro att en politiker har bättre bild över en situation än dem som lever där i. Det var ett par kvinnor som arbetade inom äldreomsorgen och som förklarade att det är inte bra idag. En av dem sa något väldigt intressant, att frågan inte bara är politisk och oavsett om socialdemokraterna eller moderaterna sitter vid makten så lyckas de inte få något gjort. Äldreomsorgen är en samhällsfråga, alla människor i samhället måste hjälpa till och förstå att man måste göra något tillsammans. Det är synen i samhället, hos invånarna, som måste förändras också menade hon.

Något som var helt sjukt var när de pratade om robotar som ska ersätta personalen, något som man håller på att utveckla i Japan. Där försvinner en gammal människas värde totalt! Något som är viktigt är kontakten mellan människor. Vad tråkigt det måste vara att bo på ett äldreboende och bara få prata med personalen någon gång om dagen och de andra äldre bara på lunchen om man har svårt att ta sig ut till allrummet själv. Tänk då om det blir robotar som sköter allt! Då försvinner den lilla lilla pratstund som finns helt och hållet.

När jag arbetade på ett äldreboende en sommar så minns jag att jag var så otroligt ledsen över att tiden inte fanns till att bara kunna gå in och sätta sig och prata med de äldre. De uppskattar det så otroligt mycket och de kan så mycket och har så mycket att ge! Sluta dra ner på personalen, se till att de äldre mår bra, att de trivs! Det här är helt galet! Jag vill verkligen inte bli gammal i det här landet! Tur att jag bara är 22 och att det är ett par år kvar så att politikerna kanske hinner verkställa åtminstone en av sina planer tills dess... Det blir färre och färre som vill arbeta inom äldreomsorgen och jag kan verkligen förstå det! Jag har arbetat på detta sätt en sommar och jag har lovat mig själv att aldrig göra det igen. Jag blev så ledsen över att se att de bara satt där och att jag inte fick tid till att umgås mer med dem!

Avslutningsvis så vill jag säga samma sak till er som arbetar inom detta område som jag säger till mina vänner som arbetar inom äldreomsorgen, TACK för det ni gör! Ni är helt fantastiska som klarar av det! Jag är så glad över att det finns människor som fortfarande orkar arbeta inom en av samhällets viktigaste områden. Och om ni inte vet vad ni ska göra i framtiden men funderar på detta område, bli inte rädda av det jag skrivit! Jag är bara arg på hela situationen och ni behövs verkligen! Ta hand om våra underbara gamla, ta hand om mig när den dagen kommer!

Äntligen tillbaka!

Jippie! Telefonen började funka och sen ringde älsklingen och sa hur jag skulle få igång Internet igen. Var jobbiga timmar det där haha! Det är kontigt hur mycket man faktiskt kan få gjort när man inte har Internet igång. Jag har varit på Ica och i djuraffären och handlat, jag har varit ute i snön och lekt med Ninja, bokat tvättid till imorgon, spelat tv-spel, tagit ner alla gardiner så jag kan hänga upp julgardinerna när jag tvättat dem imorgon och så har jag flyttat en hylla med massa trådbackar från ett skåp till ett annat. Allt det på knappt 4 timmar! Jo, förresten, en sak till har jag gjort. Har trimmat Ninja idag. Var iväg och fick tag på rätt sax till det så nu är hon fin igen. Nu måste jag ta igen allt jag missat i mailen sedan innan!


Ninja busar runt i snön



Trimmade Ninja idag. Hon tyckte det var konstigt att det
hamnade massa päls på bordet.


Dumma dumma Internet!

Nu har mitt Internet hemma slutat att fungera igen och jag fick ingen hjälp av Bredbandsbolaget när jag ringde dit. De sa  att sladdarna var felkopplade, men hur kan det vara det när det har fungerat så i 1,5 år!?
Nu kommer jag alltså inte ha Internet hemma förrän imorgon kväll...Så jobbigt!

Hur kan jag skriva nu då...Jo, jag sitter i skolan. Det var nämligen så att jag skulle ha två föreläsningar idag men idag på morgonen hade de skickat ut ett mail om att föreläsningarna är inställda. Eftersom mitt Internet inte fungerar såg jag inte det utan åkte till skolan och möttes av lappen på dörren. Därför sitter jag i datasalen nu och skriver lite och läser alla mail och blogginlägg som kommit in sedan igår.

Ska ta och åka hem nu och sedan åka och handla lite. Sen tror jag faktiskt att jag ska putsa lite fönster och sätta upp adventsljusstakar och julgardiner. Det är ju faktiskt första advent på söndag och då ska allt vara klart. Så mysigt!
Hörs imorgonkväll då om jag inte lyckas fixa Internet innan dess!

Kort härligt möte

Vad glad jag är ikväll. Hade styrelsemöte som jag skrev innan och trodde att det skulle ta runt 4 timmar som det alltid gör. Riktigt tråkigt när hela kvällen försvinner så där. Men så blev det inte idag. Det blev ett väldigt kort och effektivt möte på ungefär 1 timme! Jag är så glad! Har suttit och tittat på Halal-tv först och sedan 500-kilos pappan. Kul att kunna ha lite tid att kunna sitta ner och kolla på intressanta tv-program. Ska sätta mig lite till framför tvn och se om det blir något spännande, annars har jag alltid massa vänner-avsnitt kvar att se. Ska nog koka lite gott te och tända lite ljus också. Är riktigt mysigt! Köpte flera stycken goda teer och kryddor på Krysmyntagården på Gotland när jag var där i sommar. Man kan beställa från deras webbshop vilket jag säker kommer göra när mitt börja tryta.

Underbara snö!

Det fortsätter att falla vita stora flingor från himlen. Så vackert är det ute! Jag verkligen älskar när den första snön kommer...Fast det var lite läskigt att köra bil idag. Om man kan vara inne eller bara ta en promenad så är snön härlig. Och så klart om man ska iväg och åka skidor. Blir nog tyvärr inget sådant i år heller...Så himla tråkigt! Men jaja, jag ska ju iväg till Egypten mitt i vintern så jag får njuta av sommaren istället. Hm...det där lät lite konstigt! Är bara det att jag älskar alla årstider och i början av februari så har vi förhoppningsvis haft massa snö ett tag och då kanske jag längtar till våren så då kan det bli en bra känsla av värme då :)

Har suttit och pluggat nu idag. Ekonomin slutade förra veckan så nu har jag gått över till statsvetenskap och håller på att läsa om EU:s politiska system. Ganska intressant än så länge faktiskt. Har varit duktig så jag har bara 50 sidor kvar resten av veckan att läsa. Har tänkt att försöka få det mesta av det läst idag så att jag kan ta igen gamla uppgifter som jag har kvar resten av veckan. Har styrelsemöte om några timmar så vi får väl se om jag lyckas.

Burn after reading

Skrev ju igår att vi skulle iväg på bio. Det blev Burn after reading med bland annat Brad Pitt, George Clooney & John Malkovich som vi såg. Visste inte så mycket om filmen men jag blev väldigt förvånad under tiden vi såg den. Det var en helt knäpp film! Med det menar jag inte att den var dålig för det kan jag inte säga att den var. Den var knäpp på sådant sätt så att det händer de mest konstiga sakerna. Vissa scener kunde jag knappt sluta skratta åt. Helt galet var det!

Chad som spelas av Brad Pitt lyckas komma över en skiva med dokument och tror att det är CIA-information, medan det i själva verket är den före detta CIA-agenten Osborne Cox (John Malkovich) memoarer. Chad och hans jobbarkompis försöker få "hittelön" för skivan, men Cox ser det snarare som utpressning och snart är det en himla röra med allting. Ingen av karaktärerna i filmen förstår vad som händer och varför det händer. Blir bara riktigt konstiga situationer. Förutom detta handlar det mycket om vem som ska skilja sig från vem och vem som är otrogen med vem, samt vilka de skumma typerna som förföljer George Clooneys karaktär är.

Det är svårt att förklara filmen ordentligt för det inte finns något mål i den. Jag tycker i alla fall att filmen var helt klart sevärd och är en film som jag skulle kunna se igen någon kväll om jag inte har så mycket att göra och känner att jag behöver få skratta lite.

Vitt på marken

Så härligt det var att komma upp på morgonen och släppa ut Ninja och upptäcka att det är vitt på marken. Det har kommit lite snö innan men inte så mycket att det har blivit något med det. Nu är det ett vackert täcke och det fortsätter att snöa. Ninja är väldigt nöjd, hon älskar snö! Jag är väldigt nöjd att vi hann rensa undan på uteplatsen förra helgen!


Underbar helg!

Hej på er!
Ursäkta min dåliga uppdatering men har haft en riktigt skön helg nu. Hade riktigt mysigt med älsklingen igår. Blev trerätters på Bello´s vilket var riktigt gott. Till det blev det dry martini, en flaska champagne och drink. Mysigt och härligt att unna sig en dag som den. Efter det gick vi och bowlade. Förlorade ganska stort, jag var fruktansvärt kass igår! Vet inte vad som hände...Brukar ju vara jag som vinne :p

Idag gick jag upp 10.30! Efter det har vi bara kollat på serie, spelat monopol och ätit lunch. Ska iväg på bio ikväll med Anders och Julia. Så härligt att bara ha en till helg att bara ta det lugnt, speciellt efter den här hektiska veckan! Tror att nästa vecka blir lite bättre...

Ska försöka ta tid att skriva om filmen när vi kommit hem ikväll igen.

Tentan skriven

God morgon!
Nu har jag kommit hem från tentan. Var där 7.20 på morgonen för att verkligen få plats eftersom jag inte var anmäld och allt gick bra. Var svårare tenta denna gången men jag var bättre förberedd så vi får se hur det går. Skönt att ha den gjord i alla fall. Nu ska jag bara njuta av helgen.
Känner mig en aning sliten. Gick upp 5.30 för att hinna äta frukost och göra mig i ordning och hinna kolla igenom anteckningarna en sista gång. Kanske ska sova lite nu så jag är pigg ikväll när vi ska ut och ha det mysigt.
En bild från morgonen när jag satt och kollade igenom anteckningarna medan jag åt frukost. Visst ser det roligt ut...


Tenta om ett par timmar

Hej på er!
Nu har vi precis spelat klart en omgång monopol. Det är ett riktigt roligt spel som alltid håller i sig! Ska ta och gå och lägga mig nu. Ska upp om några timmar och hoppas på att jag får en plats så jag kan skriva tentan. Känns lite sådär... Vet inte om jag har full koll på det och sedan är det ju inte helt kul att jag inte har garanterad plats och att det är lördag morgon. När jag kommer hem från universitetet sen ska jag njuta för fullt av helgen!
Sov så gott!

Skadat tån

Ibland går det lite vilt till när man leker med Ninja. Busade med henne och slog i foten i soffan vilket gjorde att halva tånageln gick av och det sitter fortfarande kvar en flisa som jag inte kan få bort...Gick precis bort till hemköp för att handla det som saknades till middagen och ajajaj vad ont det gör att gå runt med skor på sig. Skönt att vi ska vara hemma ikväll och att bowlingen inte är förrän imorgon...

Underbara sömn!

Godmorgon!
Är så glad idag! Jag har nämligen lyckats sova hela natten igenom utan att vakna en enda gång. Förhoppningsvis betyder det att jag kommer kunna plugga massa nu utan att känna mig trött så fort jag sätter mig ner med det.

Nu har jag planerat morgondagens kväll också. Först ska vi till Bellos som är den första restaurangen som vi var på tillsammns. Sedan kl 23 har vi bokat in en bowlingbana, vilket ska bli riktigt skoj! Kommer nog att bli bra, bara vi får vara tillsammans.

Ska sätta mig med pluggandet nu så att jag får lite gjort idag.

Godnatt!

Dags för att sova nu. Är riktigt trött efter den här veckan och det ska bli så skönt att vara hemma hela dagen imorgon och kunna tentaplugga. Ska bara gå runt i myskläder och inte bry mig om något annat än tentan!

Har varit en härlig kväll. Var gott med tacos som pojkarna lagade. Själv satt jag vid datorn och läste alla underbara bloggar jag följer. Pluggade lite grann också men alldeles för lite i jämförelse med vad jag hade tänkt. Har även sett sista avsnittet av A shot at love with Tila Tequila 2 vilket var helt hemskt! Tycker verkligen synd om henne, även om hon är lite konstig ibland... Vem vet, då kanske det blir A shot at love with Tila Tequila 3 snart då?

Sov så gott alla mina vänner!
Kramar

Dags för tentaplugg

Nu ska jag verkligen ta och sätta mig ner med tentan i eftermiddag och vara duktig. Har varit på seminarium idag och nu har jag precis varit och handlat lite mat som tagit slut här hemma.

Jocke ska ta hit jobbarkompisarna ikväll och äta tacos vilket passar mig perfekt eftersom jag måste plugga. Tänkte städa av köket lite snabbt bara innan det är dags för plugg så de inte blir helt rädda :P

Hosta

God morgon!
Jag är uppe alldeles för tidigt idag vilket beror på att Ninja har börjat hosta efter att de var ute och gick i kopplet igår. Hon drar så hemskt vissa stunder... Hoppas det går över under dagen, tycker det är så hemskt när det är saker som inte stämmer med henne.

Är lite nervös just nu. Har seminarium kl 10 idag i didaktik vilket vi bara har 3 gånger på hela denna kursen och jag har varit så inne i ekonomidelen, omtentan och styrelsearbetet denna veckan så jag har inte upptäckt förräns i tisdags att vi skulle läst en bok till idag vilket jag inte har gjort. Kollade på biblioteket igår om den fanns inne så jag kunde kolla igenom den lite i alla fall men så klart var det fem personer före i kön... Förhoppningsvis så går det att hänga med i diskussionerna ändå, vill gärna inte få en till extrauppgift att skriva men det borde inte behövas om jag går dit och ta del av de andras tankar.

Ska på Bodyjam idag är det väl tänkt. Ska bli spännande och se hur det går idag eftersom jag känner mig lite trött i hela kroppen. Har kommit på att det säkert bara är sömnbrist och inte att jag håller på att bli sjuk i alla fall. Då hade jag inte vågat träna. Ska ringa runt och försöka boka någon restaurang till lördag kväll. Galet att det är ett år sedan vi förlovade oss. Känns som om det var nyligen i var i Sydafrika. Samtidigt känns det som om vi har varit förlovade jättelänge, att det alltid har varit vi. Är lite tråkigt bara för jag ville att vi skulle hitta på något extra också men det är svårt när jag har tenta först hela förmiddagen och sen var vi inte ute i god tid och kunna boka in oss på saker och resten av det som finns att göra kändes ju inte jättekul. Får planera in något bättre till slutet av januari när det är 3 år sedan vi blev tillsammans. Finns mycket att fira om man vill :)

Hörs senare idag, nu ska jag sätta mig och läsa DN.


Lång dag igen

Hej på er!
Nu har jag varit hemma ett litet tag och har hunnit äta med Jocke och se ett avsnitt Prison Break och se Bonde söker fru på TV4s hemsida. Så härligt när programmen hamnar där när man precis missar dem på tv.

Blev en ganska lång dag idag igen men vi har fått mycket gjort. Jag, Fredrik och Lars sprang runt mellan bankerna och fick prata med Nordea och Handelsbanken och planera in ett möte med Swedbank. Efter det åkte jag hem och tog ut Ninja en snabbis innan det var dags för styrelsemöte vilket tog längre tid än det var tänkt. Segt men ändå skönt för vi lyckades prata igenom saker som var väldigt viktiga.

Jag som var så glad innan för att det snöade fick inte behålla lyckan så länge eftersom snön nästan försvann direkt. Om jag har tur så kommer det en massa snö under natten!

Nu kom Jocke och Ninja in från sin promenad så nu ska jag se om han vill titta på någon serie med mig.
Sov så gott sen!

SNÖ!

Ska precis åka så jag ska bara skriva en sak....
Det snöar i Linköping! Helt underbart! Blir så glad :)
Är en person som älskar alla årstider och tycker om växlingarna och nu går vi över till vinter och det är underbart!

Trött och hängig

Jag känner mig riktigt trött och hängig idag. Vet inte om det beror på att det blivit alldeles för lite sömn nu ett par dagar eller om det är små baciller i min kropp som vill jävlas med mig. Så fort jag sätter mig i soffan för att läsa så somnar jag till...Känns inte bra. Förstår inte hur jag ska hålla mig pigg och orka med den här eftermiddagen! Ska trycka i mig en apelsin så jag får i mig lite vitaminer i alla fall...

Långt möte

Godmorgon!
Blev inte mycket skrivet här igår, vilket berodde på att jag inte var hemma någonting knappt. Åkte iväg till skolan och hade föreläsning och sedan var det dags att träffa alla i styrelsen och planera årsmötet. Allt gick smidigt och vi kände oss väl förberedda men ändå blev det ett låååångt möte. Började kl 17 och 23.30 gick jag ut från universitetet! Hade så grymt ont i magen då eftersom jag sovit dåligt natten innan och för att jag inte fick någon mat på kvällen men det blev bättre så fort jag kom hem och kunda lägga mig. Jag blev i alla fall omvald till kassör och det känns jättebra! Var en helt suverän styrelse som de valt ut och det kan inte bli annat än bra tror jag!

Idag  skulle jag vilja sitta hemma i myskläder  hela dagen och kunna plugga på omtentan men det är dags för möten i eftermiddag igen. Först ska jag träffa Fredrik för att prata igenom vad vi ska ta upp på mötet med banken som vi ska ha i eftermiddag. Efter det mötet ska vi tillbaka till universitetet för att ha styrelsemöte, men förhoppningsvis blir det ganska kort idag.

Ska sätta mig och plugga nu så jag får lite gjort idag i alla fall.
Hoppas på att jag kommer komma hem tidigt ikväll så jag kan uppdatera här.

Förresten jag kan ju säga det att jag mår lite bättre idag. Har två personer som jag ska prata med nu och det var skönt att få höra lite alternativ som finns igår :)

Måste fixa det här...nu!

Jag måste verkligen ta tag i skolbiten nu. Är helt omotiverad och vet inte om jag vill fortsätta alls. Det hemska är att det är varje gång praktiken närmar sig som jag känner likadant. Jag verkligen hatar att åka iväg dit, mår så sjukt dåligt av det. Förhoppningsvis kan jag prata med några som har koll på saker och ting angående det där ikväll. Finns flera alternativ just nu:

* Fortsätta att må dåligt fram tills jag ska iväg (i april) och sedan står ut med två månader där, vilket har varit riktigt jobbigt de andra gångerna
* Försöker återigen byta ställe så jag slipper resa, vilket hittills inte har fungerat på 6 månader...
* Tar reda på vad som händer om jag bara gör halva praktiken eller inget av det just nu. Kanske kan göra det i slutet av utbildningen istället när de lyckats fixa ny plats till mig. Men de kanske inte har tid med det på 3 år...
* Flyttar över utbildningen till Stockholms lärarutbildning
* Tar studieuppehåll och funderar igenom vad jag vill göra
* Hoppar av helt och hållet...

Tankarna bara snurrar runt i huvudet och jag kan inte sova längre, är trött i hela kroppen och har tappat all motivation jag hade i början av terminen... Känner knappt igen mig själv längre. Läskigt! Men som sagt, hoppas att jag kan få lite råd ikväll, annars måste jag prata med någon på universitet i veckan... Inte så kul att ha en omtenta på lördag heller. Blir ännu mer stressande.

Nu ska jag göra mig i ordning och sedan äta lite lunch innan det är dags för föreläsning och årsmöte.

Vad kan man hitta på?

Har suttit en timme här nu och försöka komma på vad jag och Jocke kan hitta på på lördag. Är vår förlovningsdag så något vill man ju göra. Finns ingen konsert, ingen teater som låter intressant...Det enda som finns är hockey, bio, biljard och bowling och hur romantiskt är det då... Är väl tänkt att vi ska ut och äta någonstans men vi vill ju gärna hitta på något innan också. Har ni något bra förslag på vad vi kan hitta på?

Inget internet idag

Kan inte förstå att det känns som om hela världen håller på att gå under så fort man blir av med Internet för en dag. Hade elkillarna här idag som bytte ut mätarna och bröt strömmen för ett tag. Efter det fungerade inte Internet längre och jag fick allt klara mig utan tills Jocke kom hem från jobbet. Hade massa andra saker att göra men jag blir så irriterad när jag känner att det är något som jag "måste" kolla upp och så kan jag inte det...Helt galet att det ska vara så!

Trots det har jag inte fått så mycket gjort idag som jag hoppades på. Var på föreläsning idag och åkte sedan ut till Maxi och handlade lite. När jag väl kom hem därifrån kände jag mig helt slut så jag satte mig och kollade på 1408, en Stephen King-film regisserad av Mikael Håfström som också gjort Ondskan. Har hört från massa håll att den skulle vara dålig så då ville Jocke inte se den, men jag tyckte den var jätteläskig. Visst, den blev lite skum men jag tycker det var lite spännande. Ska ju inte vara så att man kan veta exakt vad som ska hända. När den var slut hann jag plugga 30 minuter ungefär innan Jocke kom hem och vi åt middag och kollade på Prison Break.

Har haft det jättehärligt ikväll efter det att Jocke åkte på innebandyn. Tappade nämligen upp ett varmt härligt bad med massa badolja i och låg där i nästan en timme. Har faktiskt inte använt badkaret sedan vi flyttade hit men det ska definitivt ske oftare från och med nu. Helt underbart! Lade i en badkula också men jag förstod inte riktigt varför det inte hände något med den. Precis innan jag skulle upp så tog jag upp den och kollade och då var det plast runt den som jag missat. Så dumt! Den riktigt smulades sönder så fort jag fick bort plasten...Onödigt att ha plast runt varje kula när det var 5 st som låg i en plastpåse...Jaja, vet jag det tills nästa gång.

Ska försöka hitta på något att göra som jag blir riktigt trött av. Borde gå och sova men är jättepigg och då ligger jag bara och vrider mig i flera timmar om jag går och lägger mig så här.
Sov så gott allesammans!

God morgon!

Jaha, dags för en ny vecka igen då. Kommer nog bli en lite jobbig vecka tror jag. Ungefär hela tisdagen och onsdagen har jag olika möten och på lördag har jag ju omtenta, om jag nu får skriva den, så jag måste sitta och tentaplugga en massa också. Känns tråkigt.

Just nu är jag mest taggad på att slänga ut vår tvättmaskin efter att Jocke sa att det inte borde vara några problem. Ska bli så skönt att bli av med den. Det har jag tänkt sen vi flyttade in här för snart 1,5 år sedan. Ni kanske tycker det låter konstigt men den är jätteliten så man får inte plats med så mycket i den, den tar över 2 timmar för en maskin, vi har ingenstans att torka tvätten här inne och den tar bara massa plats. Sedan har vi ju tvättstuga delad med alla andra precis utanför och det brukar gå bra att hitta tider och där får man två maskiner (som bara tar 30-60 minuter) och en torktummlare och man får använda dem i 3 eller 5 timmar + att det finns ett stort torkrum också. Mycket bättre att använda! Hoppas vi kan fixa det ganska snart!

Nu ska jag sätta mig och äta lite frukost och sedan tentaplugga innan det är dags för föreläsning. Kommer koncentrera mig på statsvetenskapen idag har jag tänkt.
Kramar

Så trött!

Hej på er!
Har inte kunnat skriva så mycket idag. Har haft fullt upp verkligen. Varit och handlat pressening och gjort i ordning på baksidan, städat så gott som hela lägenheten, planerat för att flytta ut tvättmaskinen som bara är ivägen så vi får in ett bra badrumsskåp istället, varit och ätit tårta hos Julia som fyller år imorgon, tittat på ensam mamma söker...Fullt upp helt enkelt.

Just nu är jag så trött och har sådan träningsvärk så det känns som om hela jag ska gå sönder...Är på riktigt dåligt humör bara för att jag envisas med att vara uppe trots att jag borde sova.
Tror att jag ska gå och göra mig i ordning för att sova och sen se om jag kan läsa lite. Återkommer imorgon igen när jag är utvilad.
Godnatt!

Tävling hos Lily

Lily har nu en tävling i samarbete med Paprikastore där man kan vinna ett valfritt plagg från Koola Anna. Hade varit riktigt kul att vinna. Gå in här så kan du också vara med och tävla!

bild lånad från Lilys sida

Igår: Myskväll hemma Idag: Mycket ska göras

Godmorgon!
Har gått upp kl 6 idag för att hinna med tvätten. Inte alls kul när tvättstugan är uppbokad hela helgen...Men men, då kommer jag i alla fall upp och får saker gjorda så det är väl bra.

Igår hade jag och älsklingen myskväll hemma. Åt tacos och drack vin och sen satt vi och spelade monopol (brädspelet och inte PS3 denna gång) hela kvällen. Skönt att kunna vara hemma lite tillsammans och koppla av.


Nu idag ska vi åka iväg och försöka få tag på en pressening så vi kan skydda våra utemöbler under vintern. Känns ganska svårt att få in alla i våra redan överfyllda förråd. Sen ska vi rensa upp i trädgården, dammsuga och städa här inne och förhoppningsvis kolla på ett badrumsskåp på IKEA. Håller på att bli tokig över att vi inte har någon form av förvaring i badrummet. Förutom det ska vi iväg på en timmes spinning ikväll. Om vi lyckas få allt detta gjort så kommer jag vara väldigt nöjd och känna mig duktig i slutet av dagen!

Dags för att gå iväg och slänga i två nya maskiner tvätt.

Skoj med dans igen

Dansen var riktigt härlig (och jobbig)! Tyvärr gick den timmen fortare än alla andra timmar på dygnet. Märker nu hur mycket jag faktiskt har saknat dansen. Måste försöka börja dansa igen! Det är nog det som fattas i mitt liv tror jag...

Snart dans

Hej på er!
Har suttit och försökt lära mig att designa bloggen hela morgonen. Börjar förstå hur det fungerar och kan snart kanske komma med något som är lite roligare än det här i alla fall.
Ska äta lite nu och sen om 1 timme börjar danslektionen. Ska bli jätteskoj!
Kram

Hemma igen

Måste bara säga att det är jättekul att det har börjat strömma in lite folk på min blogg och att jag får lite kommentarer. Blir lika glad varje gång jag ser att någon skrivit!

Nu är jag hemma igen. Blev att vi satte oss på Magnolia och åt trerätters och njöt av att det är helg. Var riktigt gott! Blåmusslor till förrätt, rödtunga till huvudrätt och creme brulé till dessert. Inte illa! :) När vi var klara upptäckte vi att det var över en timme kvar tills bion skulle börja så vi gick upp till Jockes kontor och spelade lite Mario-kart. Första rundan gick det bra men sen gick det bara utför...

Sedan var det dags för bion och jag måste säga det att jag tyckte inte alls om den. Visst var den okej att se en gång, men jag skulle ju aldrig vilja se den igen. Jocke hade berättat lite om den innan eftersom den är uppbygd på ett tv-spel, men de sakerna som han berättat om var bara inslängda fult i filmen för att de skulle vara med och inte för att det passade kändes det som. Han sa att han skulle kunnat gå därifrån 10 minuter in i filmen så det är inte bara för att jag inte tycker om den typen av filmer som jag säger så här. Den var helt enkel inte bra! Max Payne är alltså ingen bra film! Däremot var det en film de gjorde reklam om som jag skulle vilja se, Twilight. Måste kolla upp om den redan visas eller när den kommer.

Nu är det dags att sova. Ska ju ha ork att träna jazzdans med Jennie från Bounce imorgon! :D
Kramar

                                  
Jocke på Magnolia                                                  Jag på Magnolia

                                 
                               Ligger i varsin sofffa och spelar
                                              Mariokart

Bio ikväll


Ska strax åka ner till Jockes kontor och så ska vi gå ut och äta någonstans. Får se vad det blir. Vet att han har pratat om att han vill se Max Payne och så såg jag att det var sista chansen nu så jag ska gå med honom och se på den. Brukar inte vara min typ av film men vem vet, den kanske är bra. Sedan är det ju Mark Wahlberg som har huvudrollen och han är ju inte helt fel att titta på så det kanske blir bra.
Hoppas ni får en härlig fredagskväll!

Oj vad smycken!

Har precis gjort i ordning i mina tre (!) smyckesskrin! Hade ingen aning om att jag hade så många fina halsband, armband och ringar! Riktigt kul när man kan hitta sådant som man helt glömt bort. Örhängen däremot var det dåligt med eftersom flera av dem fanns det bara en av eftersom jag lätt tappar/slarvar bort dem.

Jag tycker det är lite svårt att ha koll på halsbanden för jag har de liggandes i smyckesskrinen och de trasslas ihop och jag har ingen aning om vad som finns i den där högen. Har tänkt länge att jag behöver ha någonstans att hänga dem och kom idag på att jag faktiskt har massa spikar inne i klädkammaren på väggen som inte gör någon nytta. Där hängdes de upp i grupper och nu har jag mycket bättre koll på dem. Blev väldigt nöjd över mitt arbete ;)

Designen

Nu har jag börjat lugna ner mig igen. Tur det för jag vill inte att skolan ska behöva förstöra min helg som jag ser fram emot så mycket! Sitter och funderar lite över designen på sidan. Den är verkligen skittråkig och jag ska göra om den. Är ju bara det att jag inte har en aning om hur jag gör, men nu har jag hittat en sida som verkar vara till hjälp så om jag har tid över så ska jag sätta mig ner i helgen och försöka få ihop något. Allt är väl bättre än den som är nu :P Tråkigt med färdig design, blir ju inte det minsta personligt. Ni får se om det händer något med sidan efter helgen helt enkelt!
Nu ska jag fixa lite lunch och sen ge mig ut i regnet med Ninja.
Kram kram

Omtenta i mån av plats?!

Jag är så förbannad på min utbildning just nu och det dyker upp fler och fler skäl till att hoppa av skiten! Det är så att när man har skrivit en tenta så har läraren 10 arbetsdagar på sig att rätta tentan innan studenten ska få resultatet. Denna gången tog det 15 arbetsdagar, vi fick resultatet igår. Tyvärr klarade jag inte tentan och måste därför skriva en omtenta och dem måste man anmäla sig till 10 dagar innan tentan är. Igår var det 8 dagar kvar till tentan är så jag kunde inte anmäla mig. Skickade därför iväg ett mail till den som har hand om det här och berättade att vi inte fått resultatet förrän nu och att jag ville anmäla mig. Fick detta som svar:

"Ja, det är inte meningen att det skall ta så lång tid, men det har det gjort. Du får gå till salen och skriva i mån av plats. Det finns ingen efteranmälningsmöjlighet."

Det är de som har gjort fel och jag som får lida av det! Blir så förbannad! Omtentan är den 22 november, en lördag (!), och det är då ett år sedan jag och Jocke förlovade oss. Hade först tänkt att åka någonstans men nu måste vi stanna hemma för att jag KANSKE ska få skriva tentan! Och nästa vecka måste jag avsätta all min tid till att plugga på en tenta som jag KANSKE får skriva!

Ledsen att ni får läsa om sådant här tråkigt men det var riktigt skönt att få skriva av sig nu! Återkommer när jag blivit på bättre humör...

Trevlig kväll igår

Godmorgon!

Hoppas ni sovit gott, det har jag nämligen lyckats göra inatt äntligen!
Blev inte att jag hann skriva något igår kväll. Trodde vi skulle iväg och äta och ta någon öl men vi hade trevligt och satt kvar till 23.30.  Var ganska trött när vi kom hem så det blev sängen direkt. Vi satt och pratade om vart vi ska åka framåt våren. Har nämligen bestämt att resa ihop vilket ska bli väldigt skoj. Jag var helt inställd på att åka till något varmt ställe och slappna av men vi började fundera på att åka till Island och där är det ju allt annat än varmt. Rida islandshästar och bada i blå lagunen. Inte helt fel! Får se vart det bär av! Tyvärr blev bilderna från igår inte så bra så det blir inga sådana.

Nu ska jag äta lite frukost och sedan se vad jag ska ta itu med idag.

Bilderna från min shopping igår

Hej!
Nu är jag hemma igen. Har varit i skolan och haft föreläsning och sen åkte jag bort till Toyota så de fick titta på min bil igen. Helt underbara är de! Hade inte bokat tid men de tog in den direkt och jag behövde bara vänta 10 minuter. Sen var det som krånglade löst och det var alldeles gratis! Så ska det vara! Efter det var jag över en snabbis på apoteket och ica men nu är jag alltså hemma en liten stund och har tagit kort på det jag shoppade.

Det fanns en ny butik i Gränden som jag inte sett tidigare och som heter Lush. Där köpte jag den här handkrämen med mandelolja. Kan vara skoj att testa och se hur den är. Det som är så bra med den här butiken är att de inte testat sina produkter på djur och de innehåller heller ingen parfym vilket gör att även känsliga kan använda dem. Ändå är det otroligt härliga dofter i butiken men de kommer från olika oljor, blommor och växter som man använt i produkterna.

Sedan var jag inne på Gina och köpte den här härliga koftan. Har en rosa sedan tidigare, men jag verkligen älskar mina koftor och vill gärna ha flera olika färger att variera med. Skulle inte vara fel med en röd och en vit också. Blusen under köpte jag för ett tag sedan på Vila

Slutligen köpte jag även den här mössan på H&M och tubhalsduken, eller vad man säger på, Gina. Riktigt nöjd med dessa. Var varmt och skönt att cykla till skolan idag. Jackan är förresten ny för hösten och köpt på VeroModa.

Nu måste jag fixa iordning mig lite snabbt för jag ska möte upp Jocke om 20 minuter och gå till VilleValla. Öl och mat blir det där ikväll! Skriver mer när jag kommer hem!
Kramar

Redan torsdag

Hej på er!
Upptäckte precis att det är torsdag idag. Vart tog den här veckan vägen? Ganska skönt med helg snart igen måste jag säga, trots att den här veckan varit fantastisk! På grund av mitt schema jag gjort har jag hunnit med galet mycket, vilket gör att jag mår superbra just nu! Extra kul var det att kunna shoppa igår, händer inte så ofta numera. Har inte tagit några bilder på vad det blev ännu, men lovar att det kommer i eftermiddag. Ska strax iväg till universitetet och måste ta en dusch och göra mig i ordning innan dess.
Hörs i eftermiddag!

Dålig uppdatering idag

Hej på er!
Har varit dålig på att skriva idag, men har haft fullt upp. Var nere på stan en runda idag för att fixa massa olika bankärenden till styrelsen men innan jag åkte dit var jag så duktig så jag läste allt till skolan, även det som jag hade avsatt tid till på eftermiddagen. Därför kände jag att jag kunde koppla av lite och njuta av dagen genom lite shopping. Kom hem för två timmar sedan och har suttit i telefon sedan dess ungefär... Så fort jag avslutat ett samtal så har nästa person ringt. Men det är kul också, att få höra lite röster!

Nu ska jag sätta mig och gå igenom de sista tidningarna jag sparat på mig hemifrån. Mamma och pappa måste nämligen spara alla tidningar som kommer hem till dem så jag kan kolla i efterhand om det är några gamla vänner som har förlovat sig, gift sig eller skaffat barn. Kan faktiskt säga att jag har fått klippa ut en hel del bilder och artiklar. Nu är det i alla fall skönt att jag har lyckats gå igenom dem. 1 år gamla tidningar...

Får se om jag hinner lägga upp lite bilder på vad jag shoppat senare ikväll eller om det får bli imorgon. Bonde söker fru är ju på tv om ca 1 timme och det kan jag ju inte missa!

Dagens schema klart

Vad skönt det är att kryssa för sista saken som är kvar att göra denna dag. Nu ska jag bara sätta mig i soffan och kolla på någon mysig serie och dricka ännu en kopp varm choklad i mina fina koppar från Taizé. Har inte så mycket att skriva mer idag. Ni kanske kan berätta vad ni hittat på idag istället?


Ändring i schemat

Tänk att en liten ändring i schemat kan göra så stor skillnad. Istället för 4 timmar föreläsning så blev det 2 timmars övningslektion istället, vilket betyder att jag kunde åka hem efter lunchmötet och äta och få en timme tid till att skriva det här inlägget och läsa alla blogginlägg som skrivits sen sist jag kollade. Följer en hel del bloggar nu och när jag fick mitt mail från bloggkoll inatt var det 104 (!) nya inlägg på ett dygn...och jag har läst alla! Helt galet verkligen! Måste ju ta massa tid från min dag som jag inte ens har tänkt på. Samtidigt mår jag bra av att läsa allt och ibland kan man få massa bra tips på allt möjligt, till exempel bra böcker, skivor, serier, smink, kläder och utställningar. Helt klart värt det än så länge, men snart tröttnar jag kanske...

Jag har börjat skriva listor varje vecka med vad jag behöver göra för att få koll på det. Sedan skriver jag ett veckoschema där jag lägger in föreläsningar, pluggtimmar, styrelsearbete, saker jag måste göra hemma och när jag ska ta paus för att gå ut med Ninja och fixa mat. Tar lite tid att planera sådant och det känns tråkigt att jag måste göra på det sättet, men jag får så mycket mer gjort och när veckan är slut mår jag så bra över att se allt jag gjort och kunnat kryssa över. Nu står det två timmars plugg på schemat innan jag ska ha ledningsgruppsmöte.

Hörs ikväll!

God morgon!

Blev aldrig av att jag skrev något när jag kom hem igår. Blev lite senare än vad som först var tänkt så jag hamnade framför Vänner ett par timmar tills Jocke kom hem från jobbet och innebandyn då det istället blev ett avsnitt Prison Break och Ensam mamma söker. Vi har ju inte mer än SVT1, SVT2 och TV4 i Sthlm så jag är så glad över att ensam mamma-avsnitten läggs upp på 3:ans hemsida efter programmet. Om ni missat det så kan ju ni gå in och kolla på alla avsnitt som hittills varit där. Tycker verkligen det är skoj! Det blev en TV kväll helt enkelt med varm choklad och massvis med clementiner. Låter inte fel va? :)

Idag har jag fyra timmar föresläsning men jag börjar inte förrän 10. Kunde bara inte sova längre nu. Kanske hinner sätta mig och läsa lite ekonomi innan dess. Har en del kvar att läsa den här veckan. Har ett möte på lunchen mellan föreläsningarna och ett ikväll också så det blir nog inte förrän senare ikväll jag kan uppdatera igen.
Hoppas ni får en härlig dag!

Halvt på gång igen

Har sakta men säkert tagit mig ur den här lugna och sköna helgen. Började morgonen med promenad med Ninja och sedan satte jag mig med monopol en runda igen. Riktigt roligt spel! Efter det har det varit dags att packa och göra i ordning för att åka hem till Linköping igen. Har även gjort en planering för den kommande veckan och ska nu sätta mig med ekonomiboken lite, dags att ta tag i skolan igen. Här har ni en bild på vad jag har hållt på med än så länge idag. Skriver mer när jag är tillbaka i Linköping.


Monopol

Börjar bli riktigt sent och jag är ordentligt trött. Ska alldeles strax gå ut med Ninja en sista gång för idag och sen gå och lägga mig. Jocke började bli lite rastlös här idag så vi har varit och köpt ett PS3 med monopolspel till så vi har suttit och spelat det 4 ggr idag. Riktigt skojigt tidsfördriv. Förutom det har vi varit på Ikea och köpt skruvar som inte passade och ätit lunch på Coffeehouse by George och middag på Pizza Hut. Längesedan jag gjorde så lite en helg. Kan tänka mig att det är tråkigt för er att läsa men imorgon blir det antagligen lite mer fart igen.
Sov så gott!

God morgon

Har precis varit ute på promenad med Ninja. Skönt att det slutat regna! Känner att min förkylning börjar bli värre, vaknade med ont i halsen och helt igentäppt näsa. Det måste försvinna snart för denna veckan vill jag verkligen kunna träna som vanligt. Blir säkert bättre nu när jag fortfarande har två vilodagar kvar innan allt sätter igång.

Idag har vi bestämt att vi ska till Ikea och försöka få tag på ett par skruvar till vår ena kökslucka. Var tvungen att skruva av den när diskmaskinen läckte här för ett tag sedan och då försvann en av skruvarna. Förutom det har vi en annan Stephen King-film att se, 1408. Återigen, skönt att vara ledig! Vad ska ni hitta på idag då?

Ska sätta mig och läsa lite nu. Se om det går bättre idag.
Ha en härlig dag!

Skönaste dagen på länge

Vilken härlig dag det varit idag! Efter att jag skrev ett inlägg på morgonen satte jag mig och läste lite men märkte sedan att jag kände mig lite trött så jag gick och lade mig igen. 10.20 vaknade jag av att Jocke gick upp. 10.20! Det var flera år sedan jag kunde sova så länge. Riktigt bra mådde jag när jag väl kom upp!

Resten av förmiddagen åt vi lite mat och sen bara låg i varsin soffa och slötittade på tv. Framåt eftermiddagen var det dags att ge sig ut så vi gick runt i lite affärer här runt götgatan och tittade lite. Bestämde oss för att äta mat på Pizza Hut men då var klockan bara 16 så vi bestämde oss för att gå till gondolen och dricka ett glas öl innan. Slutade med att vi fick ett bord ute på bryggan och åt huvudrätt och dessert och drack vin där istället. Lite skillnad på det och Pizza Hut. Valde creme brule till dessert som jag brukar göra på restauranger om det alternativet finns, riktigt bra gjord var den. Efter att vi suttit där ett tag gick vi till skrapan och åkte högst upp till baren där för att ta varsin champagnedrink, men det har varit så himla dimmigt idag så man såg inte utsikten alls. Bestämde oss för att gå dit någon annan dag, det är ju ändå mitt över gatan. Istället gick vi till filmbutiken och hyrde The Mist och köpte chips och har legat i soffan här resten av kvällen och tittat på den och lite annat på tv. Har längtat efter att se den filmen länge men jag är så glad över att jag inte såg den på bio. Riktigt läskig var den, som i och för sig Stephen King-filmerna alltid brukar vara. Kan verkligen rekommendera den. Spännande, läskig och annorlunda.

Har varit så härligt att bara koppla av och få vara med Jocke en hel dag. Känns som jag har fått en massa energi inför allt som ligger framför mig och som ska göras. Skönt!

Nu ska jag strax gå och lägga mig. Förstår inte hur man kan bli så trött av att bara koppla av. Godnatt godnatt!

(Matilda, såg din kommentar och vill bara säga att det är ett tecken på att det är i Sthlm du ska vara ;) Va hemma nu över jul och så men i januari igen får du se till att komma upp till Sthlm igen. Vill ju ha dig här så jag kan träffa dig när jag kommer upp :) Nu har jag ju inget att göra på måndag när Jocke jobbar. Glöm Halmstad!)

Vaknat upp i Sthlm

God morgon!
Blev lite ändrade planer igår kväll. Jocke skulle på after work med jobbet och sen skulle vi åkt upp till Sthlm men istället satte jag mig på bussen in till stan och gick till Steve´s coffee där Julia, Anders, Sebbe och Jocke satt och fikade. Satt där ett tag och sedan åkte vi hem till ryd igen och kollade på ett avsnitt Prison Break. Börjar verkligen bli trött på den serien...Får se om det blir bättre. Vi satt och funderade ett tag om vi skulle åka på kvällen ändå eller om vi skulle vänta som till nu på morgonen men vi bestämde oss för att åka. Riktigt trött var jag när jag körde och var tvungen att stanna till i Nyköping för att kunna få lite luft och piggna till. När vi packat upp alla kylvaror och varit ute med Ninja började klockan närma sig halv två så det var bara att gå och lägga sig. Nu när jag vaknade var jag väldigt glad över att jag körde trots att jag var så trött. Så himla härligt att veta att man har hela dagen framför sig här nu och ytterligare två också för den delen.

Vi har inte riktigt bestämt vad vi ska göra idag men mest ta det lugnt bara. Kanske ta en liten runda och bara strosa runt på stan och kanske en bio ikväll. Får se vad som häner helt enkelt. Ha en riktigt härlig dag, ska sätta mig och läsa lite innan älsklingen vaknar.

Seg dag leder till att man längtar efter julen

Är det någon mer än jag som har känt att det har varit en väldigt grå och seg dag idag? Efter att jag varit i skolan åkte jag hem och bäddade ner mig under täcket i soffan och läste lite och sedan tittade på ett avsnitt av världens bästa serie enligt mig själv, One tree hill. Väldigt skönt var det men ändå känner jag mig rastlös och att allt är så tråkigt. Beror antagligen på att det är så grått utanför fönstret.

Måste erkänna att jag börjar längta efter vintern. För bara någon vecka sedan var jag helt galen för att julsakerna redan kommit upp i butikerna men nu har jag bara ett stort leende på läpparna när jag ser det. Nu har de även börjat sälja chokladkalendrar på Ica och Hemköp såg jag i veckan och tv- och radiokalendern finns nu också. Är bara ett par veckor kvar till en av årets höjdpunkter, TVs julkalender! Åh, vad jag längtar! Hjälpte ju inte när jag såg snö på flera ställen när jag åkte hem till föräldrarna förra helgen. Vill också ha snö!

Ska nog se ett avsnitt till innan jag ska packa i ordning väskan inför helgen. Ikväll bär det av upp till Sthlm igen!

God morgon!

Har faktiskt kunnat sova inatt, har bara vaknat 2 ggr mellan 23-08 och kunnat somna om direkt båda gångerna. Vet inte när det hände sist. Ska sätta mig och äta lite frukost nu. Tror nästan jag ska lyxa till det med gröt. Inte så ofta längre som jag orkar och har tid till det på morgonen. Sedan ska jag hoppa in i duschen för att sedan åka iväg till skolan. Skönt att vi bara har två timmar föreläsning idag. Hinner jag läsa ikapp mig lite till innan vi åker till Sthlm ikväll.
Ha en härlig dag!

Ugly Betty

Hej på er!
Tänkte bara skriva godnatt, känner att det är dags för mig att sova nu. Möjligtvis läsa lite först men brukar bli trött av det ganska direkt. Har legat nerbäddad i soffan hela kvällen och tittat på Ugly Betty, tycker att det är en väldigt rolig serie att titta på. Lättsedd kan man väl säga. Har varit väldigt skönt och avslappnande.

Har skola i morgon på förmiddagen och sen på kvällen ska vi åka upp till Sthlm men där emellan ska jag nog hinna skriva lite till er :)
Sov så gott allesammans!
Kramar

Lite shopping

Nu mår jag bra! Lite trött och hängig, men det känns mycket bättre än innan. Kan bero på att jag känner att jag har fått lite gjort idag. Har läst ca 70 sidor i ekonomiboken än så länge och ska strax sätta mig och läsa lite till. Känns riktigt bra.

Sedan tog jag en sväng till Ikanohuset som jag sa att jag skulle. Var längesedan jag vandrade runt i affärerna. Fanns massa saker som jag skulle vilja köpa. Synd att inte pengarna finns till det :( Hittade bland annat en jättefin röd klänning med svarta blommor på som hade varit så fin att ha på sig på julafton! Även en riktigt snygg svart kappa hade de som jag inte hade sagt nej till.

Var lite sugen på att köpa fler mysiga koftor inne på Gina i svart, rött och vitt. Har en rosa nu och det hade varit kul att kunna variera lite. Älskar verkligen de koftorna! Men nej nej, det är 20 dagar kvar på den här månaden så även om de bara kostar 179:- så fick jag allt låta bli. Däremot var jag inne på Kicks och köpte lite till mina naglar. De har nämligen börjat bli ledsna nu när det börjar bli kallt så jag köpte nagelolja, nagelbandscreme och två nagellack. Är riktigt nöjd! Tänk att så lite kan göra mig så glad :)

Nu ska jag sätta mig ner och läsa lite mer ekonomi. Ska bli skönt att få det klart!


Nagelbandscreme och nagelolja från Depend och två nagellack från Mavala blev dagens köp



Resultatet av det starkt rosa nagellacket. Lite slarvigt målat men färgen är fin!



Var inne på Ikea en snabbis också och köpte 2 set med tidskriftssamlare så jag får ordning
på alla tidningar och papper som ligger här. Passade perfekt i vår bokhylla!


Gratissidor

Måste ju skriva att jag tycker det är roligt när man smidigt kan få hem presentkort bara genom att kolla på olika annonser och värva vänner. Om ni också tycker sådant är roligt så finns det tre olika sidor att registrera sig på, beroende av vad ni är intresserade av, och börja samla poäng. Klicka på dessa länkar så kan jag få lite extra poäng och få presentkort genom att värva er :) De funkar riktigt bra och kostar ingenting! Jag har haft en del sådana här sidor och har hittills fått 100 kr på åhléns men säger inte nej till fler härliga presentkort!

Gratis makeup, gratis bio och Gratis kläder

Blöt promenad

God morgon!
Har precis kommit hem från en liten promenad med Ninja. Gick runt fotbollsplanen vid spåret så hon fick springa lite lös men ojojoj vad blött det var i gräset. Lär ju inte kunna använda mina skor mer idag. Ninja är nöjd över att få springa runt lite i alla fall och det är huvudsaken. Nu ligger hon och sover. Det var tydligen lite jobbigt haha!

Nu ska jag sätta mig och äta lite frukost för att sedan åka iväg till Ikanohuset en sväng. Tänkte ta en liten runda i affärerna där för att se vad jag behöver köpa när jag får pengar nästa gång. Skulle nog kunna skriva en hel lista med saker som jag känner att jag behöver just nu. Måste bara komma på vad som är viktigast.

Har avbokat dansen idag. Känner att jag inte är helt pigg här ännu och sparar hellre mina krafter till helgens spinningpass då. Ska sitta hemma och läsa ekonomi och gå igenom en massa tidningar som jag har liggande här istället. Vill gärna kunna dra bort ännu en lapp med saker att göra.

Hoppas ni får en riktigt härlig dag så skriver jag mer lite senare!

Vänner på besök

Måste ju skriva om min härliga måndag. Som jag skrivit så kom Emma och Sara på besök och så åkte vi upp till lägenheten i Sthlm dit också Matilda kom. Var så mysigt att träffas allihop igen! Käkade tacos, spelade geni och nya pratmakarna och bara satt uppe och pratade halva natten (fast jag somnade i omgångar). Var så himla mysigt! På tisdagen tog vi en promenad ner till slussen efter att vi ätit frukost för att se vartifrån deras båt skulle gå. Emma och Sara ska nämligen ut och åka på transsibiriska järnvägen. Finland-Ryssland-Mongoliet-Kina är deras resväg och sedan ska de flyga från Hongkong till Thailand och vara där tre veckor. Lite avundsjuk blir man allt! De kommer nog få otroligt skoj och det kommer nog verkligen bli en upplevelse för dem. Däremot var jag inte så avundsjuk när jag hörde hur långa sträckor de skulle sitta i tåget i taget...Tar verkligen tid att åka! De kommer hem samma dag som jag slutar skolan inför julen. Kan man ses hemma sen :)

Ikväll blev jag positivt överraskad. Ringde till Jocke ett tag efter att jag visste att han slutat jobbet och då visade det sig att han var på väg hem till Linköping idag, trots att han egentligen skulle stanna till fredag. Blev riktigt glad! Lagade mat och tittade på tv här sen. Skönt att ha honom hemma.

Är lite nöjd idag. Trots att jag inte mått helt bra så har jag lyckats få bort två av mina post-it lappar runt skrivbordet på saker jag måste ta tag i. Nog för att det var stillasittande saker, men man blir lite extra nöjd när man är lite hängig. Nu ska jag sätta mig framför tvn lite innan det är dags att sova.
Godnatt!

Fryser konstant just nu

Fy, det är så kallt här och har varit disigt hela dagen. Går runt med raggsockar och tjock tröja på mig och när jag sitter i soffan sitter jag inlindad i filt. Kanske skulle ta täcket istället... Beror väl antagligen på att jag är lite hängig. Ont i halsen, näsan har börjat rinna och känner mig febrig. Usch och fy!

Veterinären ringde idag och sa att proverna vi tog i Ninjas öron visade på bakterier och svamp så jag fick allt ge mig ut i kylan nu i eftermiddag och gå till apoteket och hämta ut örondroppar på recept till henne. 2 gånger om dagen i 10 dagar. Det kommer hon inte tycka om.

Nu har Jessica precis varit här och hjälpt mig lite med ekonomin så nu är budgetpropositionen klar och ska bara skickas ut till de andra i styrelsen. Måste prata lite med Fredrik först för det är en post som är lite osäkert om vi ska ha...Får se hur det blir. Är i alla fall skönt att det är klart nu! Hade ju tänkt att jag skulle lägga av med styrelsearbetet efter det här året men kunde ändå inte avstå när det var dags att välja ny styrelse. Var på intervju igår och berättade lite hur jag känner. Älskar verkligen att hålla på med ekonomin men jag är riktigt trött på allt annat. Får se hur det går helt enkelt.

Tror jag ska sätta mig i soffan och läsa lite ekonomi. Har många kapitel kvar att läsa innan den här delen av kursen är slut. Har varit och köpt apelsiner och clementiner idag så jag får försöka trycka i mig några sådana så piggnar jag till fortare förhoppningsvis.

Skriver mer ikväll :)

Valvaka

Godmorgon på er!
Har ni också suttit uppe och kollat på valvakan?  Jag orkade inte titta från början men gick upp runt 2 och slog på tv:n. Blev ju som de flesta av oss ville, Obama vann klart och tydligt! Ibland så funderar jag på varför det är sådant tjat om USAs val i Sverige men det är ju något som helt klart påverkar oss och jag tror att det här kan bli riktigt bra! Var bara lite irriterad för på både SVT1, Tv4 och Kanal5 verkade alla glada över att Obama blev vinnaren, men det tog ungefär 5-10 minuter efter att det var klart som man började ifrågasätta om Obama kommer lyckas och att inte alla kommer bli besvikna på honom. Självklart är det en aktuell fråga eftersom situationen ser ut som den gör, men kunde man inte få vara glad en liten stund till? Där har man suttit framför tvn hela natten och när man äntligen får veta resultatet så börjar man direkt prata om alla problem som finns. Försök se ljuset i det hela, att det kommer en ny ung kraft som kan fixa till mycket. Även om han omöjligt kan fixa till allt över en natt så tycker jag att man först ska försöka se vad som kan bli bättre nu och inte vad som kommer gå skit. Kanske bara är min åsikt...

Sedan måste jag faktiskt ge en applåd till Fredrik och Filip som höll i valvakan på Kanal5! Jag kan erkänna det att jag aldrig har tålt dem men tänkte att jag skulle ge dem en chans och slog över till deras program. Var de första fem minuterna som jag såg som de kändes riktigt barnsliga men efter det, jag är helt chockad, det var riktigt riktigt bra! Jag tycker de var väl insatta och hade bra samtal med sina gäster. Satt och bläddrade mellan SVT1, TV4 och Kanal5 ett tag men ganska fort, till min förvåning, bestämde jag mig för Kanal5. Deras program var det som passade mig bäst. Alltså en stor applåd till dem! Mina tankar om dem har verkligen förändrats här inatt!

Nu ska jag ge mig iväg till Maxi och handla lite. Börjar bli sugen på frukost men måste handla lite för det. Tror jag har feber så måste köpa lite apelsiner och annan nyttig frukt så jag kan piggna till fort. Skriver mer senare, har en del att skriva om nu när jag inte skrev igår. Ha så bra tills dess!

Flera bilder på en gång

Nu har jag varit duktig och lagt upp lite bilder på bilddagboken och då ska jag göra det här också. Skönt att jag fick lite tid här hemma och andas ut. Men i och för sig sitter och jag och tittar på klockan hela tiden och hoppas att den ska bli 18 snart så jag får hämta Emma och Sara på stationen och sedan åka upp till lägenheten i Sthlm och träffa Matilda. Det kommer bli en riktigt rolig kväll tror jag! Även om det antagligen blir lugnt eftersom de ska ut och åka imorgon.

Upptäckte att jag inte tagit så många bilder, men några är det väl. Får se till att bli bättre på det. Är ju lite roligare om det blir bilder också.

Hade min söta pumbatröja från KraValentine som vi anordnade 2006 på mig när jag tränade i torsdags eftersom allt annat låg i tvätten. Bra att kunna använda dem till något igen!


Jag och Jocke satt hemma i onsdagskväll och lagade god tacos och drack vin. Så härligt!


Busade med Ninja och satte hennes filt runt huvudet på henne men då ville hon inte busa
utan verkade tycka det var skönt att det blev lite varmt. Var så kallt i lägenheten!


Bara för att jag vet att du läser det här Matilda så blir det bilden på dig från Pizza Hut ;)
Efteråt var vi och kollade på Låt den rätte komma in.


Jocke satt hemma i lägenheten och jobbade på fredagen. Mysigt! Så här ser det ut i
en liten del av vårt vardagsrum i Stockholm.


Slutligen, en bild på mig och min lilla prinsessa!

Förbannade praktik!

Jag verkligen hatar praktiken! Det har varit så fruktansvärt hemskt de andra gångerna så jag får ångest bara jag tänker på att jag måste vara iväg 4 veckor till våren. Denna gången känns det i alla fall bra med mentorn. Men nu idag fick jag veta att vår nya didaktiklärare ändrat det till 8 veckor! Jag tänker inte acceptera det här! Jag tänker inte åka iväg 8 veckor! Just nu känner jag att jag hellre hoppar av och försöker flytta utbildningen. Ska försöka få en tid och prata med dem på universitetet för att se om de kan fixa antingen närmare plats eller så att det räcker med 4 veckor nu. Men jag har inte höga förväntningar på det där... De har ignorerat min ansökan om byte sedan i maj trots att jag skickat mail till dem och frågat hur det går med min ansökan... Ska försöka prata med Rickard imorgon och se om han kan hjälpa mig och vet vart jag ska vända mig... Det här kommer inte funka annars! Tycker inte att jag ska behöva gå och vara orolig och må dåligt flera månader innan det är dags.

Stressigt

God morgon på er!
Vet att jag inte skrev något igår och idag blir det tyvärr inte heller så mycket. Är riktigt stressad just nu. Skola 10-15, sen förhoppningsvis träffa Fredrik och få hjälp med budgetpropositionen jag sitter och skriver och sedan iväg och hämta Emma och Sara på stationen i Linköping och åka upp till Sthlm för att möta upp Matilda. På lunchen ska jag också träffa Julia och försöka få tag på en dansbiljett så vi får träna lite jazzdans med en av medlemmarna i Bounce.

Kommer bli en rolig dag, dock lite stressig. Vet att bilderna inte kommit upp heller ännu men de kommer så fort jag har tid att föra in dem i datorn. Nu måste jag äta lite frukost och göra mig i ordning för skolan!
Hörs imorgon kväll igen!

Kort uppdatering

Hej på er!
Har inte haft så mycket tid över idag känns det som. Var och tränade på förmiddagen och idag var det inte roligt. Har haft ont vid sidan av magen ett dygn och jag kan inte påstå att det blev bättre av spinning. Sen fick jag ont i baken av sadeln och så hade jag ont i halsen. Allt var bara aj aj aj!

I eftermiddag har jag inte gjort mer än ätit, tittat på två avsnitt av Prison Break, tvättat och gjort i ordning kläderna...Segt...
Nu ska jag bara fixa lite mat och äta med Jocke innan jag ska sätta mig och köra ner till Småland. Ska bara packa ner det nödvändigaste. Är ju tillbaka i morgon kväll igen.

Ha en mysig kväll!

Catch me if you can

Godmorgon!
Hoppas ni sovit gott! Min lilla vovve väckte mig tidigt idag så jag har suttit och läst ut boken jag höll på med nu på morgonen. Tänkte att jag kunde skriva ett par rader om den.

Ni kanske har sett filmen med samma namn med Leonardo Di Caprio och Tom Hanks i huvudrollerna, om inte så är det här en självbiografi av Frank W. Abagnale och hans förklaring till hur han lyckades bli en av historiens största bedragare. På bokens baksida står det "Jag stal varenda öre och brände rubbet på tjusiga våningar, vackra kvinnor, snabba bilar, märkeskläder och allt man kan önska av livets goda. Jag slog runt i Europas alla huvudstäder och njöt av solen på berömda jet set-stränder." - Frank W. Abagnale.

Det var längesedan jag såg filmen för första gången och även om det var intressant att se hur han lyckades lura alla dessa människor så tyckte jag inte det var något speciellt med filmen. Kanske för att Di Caprio spelar Frank och jag har lite svårt för honom... Ändå bestämde jag mig för att läsa boken och ännu en gång är det boken som är bäst. I filmen får man även följa FBI-agenten (Tom Hanks) som jagar Frank men denne nämns bara ett par gånger i boken. Istället får vi följa Frank hela tiden och får veta exakt hur han tänker och hur han går till väga för att lura alla. Det blir oerhört spännande att följa hans tankar. Även om ni, som jag, inte heller var så förtjusta i filmen så kan jag rekommendera den här boken!

Nä, nu är det dags för lite frukost och sedan spinning om ett tag.

RSS 2.0