Helgen

God morgon!
Igår var jag ju och fixade mina naglar. Blev så nöjd! Känns lite ovant eftersom jag aldrig gjort förlängning innan. (Trots det är de flesta naglarna i samma längd som mina riktiga, det är nog de andra som jag brukar bryta av som känns konstiga.)
Svårt att få till en bild men ni ser ungefär hur de blev i alla fall.

Efter de var klara träffade jag Emma vid Medis och så gick vi till Ming Garden och beställde in en sushi- och sashimitallrik som vi delade på. Så gott! Sen fick vi skynda oss till Göta Lejon för att titta på Romeo och Julia.
Jag tyckte den var bra, men inte så bra som jag förväntat mig. Stackars Måns lät förkyld från första tonen men tyckte han gjorde det väldigt bra ändå! Loa Falkman var också otroligt bra i sin roll! I första akten, eller halvleken som jag sa igår, var det en hel del roliga inslag så att vi vek oss av skratt. Anton Lundqvist, som även var med i Grease på Göta Lejon förra våren och var roligast då, var även med här och var verkligen rolig. I andra akten kändes allt mer kompakt, och dystert som Romeo och Julia faktiskt är, men jag tycker att de hade gjort många av scenerna väldigt bra. Men vi gillade första akten mycket bättre! Kul att ha sett den i alla fall :)
Efteråt åkte jag hem och gick och lade mig. Känner mig inte så pigg idag heller. Nu är det inte halsen som är värst utan att jag har blivit snuvig och ögonen svider samt att jag fryser förskräckligt. Har dock ingen feber ännu som tur är!
När jag gick upp idag på morgonen ställde jag mig och bakade scones. Var så mumsigt! Älsklingen och Ninja låg kvar och myste men när det började lukta scones kom de snabbt upp båda två. Har varit en härlig söndagmorgon!

Ont i halsen...

Godmorgon!
Har så otroligt ont i halsen idag, värre än det var igår och början till lite feber. Jag hinner inte! I eftermiddag ska jag åka in till stan och fixa naglarna och ikväll ska jag träffa Emma och så ska vi gå och titta på Romeo och Julia på Göta Lejon. Ska bli så kul!
Ville bara visa er hur det går i viktminskningen nu. Var lite mer än en vecka sedan sist. Det går sakta, men ändå neråt :) Har inte kunnat träna något nu, dels eftersom jag känt mig dålig samt att jag har haft så galet mycket att göra...
(Dessa siffror är från denna periodens viktminskning. Började för 14 månader sedan egentligen, men har haft lite svackor när jag inte klarat av att kämpa med detta, och dessa siffror visar jag inom parantesen.)
Startvikt: 71,3 kg (78,1 kg)
Vikt idag: 69,3 kg
Viktminskning hittills: 2 kg (8,8 kg)

Burlesque

Det har varit en hel del bio nu som ni kanske har märkt. Men en film har jag inte hunnit skriva om förrän nu. Jag och Emma var på förhandsvisningen av Burlesque, med bland andra Christina Aguilera och Cher i rollerna, för ett par veckor sedan. Ni kanske har hunnit se den nu, men jag måste ändå berätta hur förvånad jag var över denna film!
Jag visste inte vad den handlade om och hade inga förväntningar. Jag har till och med inbillat mig att jag inte gillar Christina Aguilera. Så fel jag kunde ha! Jag satt helt lycklig hela filmen igenom! Christina Aguilera har en helt fantastisk sångröst och var även en bra skådespelerska. Jag skulle säga att den var en blandning av Moulin Rouge och Coyote Ugly, två filmer som jag verkligen gillar! Så om man gillar mycket sång och dans i filmer så ska man absolut se denna film. Man får även se hur plastig Cher har blivit. Stackars kvinna!

Just Go with It

Igår var det alla hjärtans dag och jag och älsklingen var ute och åt efter jobbet och sedan gick vi på bio. Har inte varit på bio tillsammans på jättelänge så det var så mysigt! Vi såg smygpremiären för Just go with it (Min låtsasfru) med Adam Sandler, Jennifer Aniston och Nicole Kidman bland annat. Vilken rolig film! Vi skrattade så otroligt mycket och det var en riktig feelgood-film! Kan starkt rekommendera er att se denna film när den har premiär den 23:e!

Massvis med snö!

Vi såg stora delar av gräset tidigare i veckan. De skulle man inte kunna tro idag! 15 cm pratade de om att det kunde komma, men jag tror att det är ännu mer och det bara fortsätter. Har skola nu på förmiddagen och jobb i eftermiddag, men när jag pulsat i snön nästan hela vägen fram till tunnelbanan fick jag veta att den är inställd och de vet inte hur länge, alla bussar i hela stan är inställda vilket innebär att det inte heller finns ersättningsbussar. Det var bara att pulsa hemåt igen och strunta i skolan. Kan gissa att det med denna snömassa skulle ta 1-1,5 h att skotta fram bilen, och sen är jag inte så säker på att jag vill köra i detta oväder heller för den delen.
Jag hoppas att tunnelbanan eller bussarna kommer igång till lunch så att jag kan ta mig in till jobbet och att det går att köra i morgon när jag har planer på att ta mig ner till småland på 60-års fest...

Trassel

Igår var jag och Emma på bio igen för andra kvällen i rad och denna gången såg vi den nya Disneyfilmen Trassel. Vilken underbar film! Tårarna rann på oss båda mer än en gång och vi fick även skratta gott flera gånger. Vi var och såg Prinsessan och grodan förra året och gillade den skarpt, men denna var ännu bättre! Jag gillade historien, hur den var gjord och musiken. Skönt att Disney börjat komma med bra filmer igen! Tycker absolut att ni ska gå och se denna film. Roligt att det inte var ett enda barn där, bara vuxna :) 4/5 får den här filmen av mig!
Lite kritik till SF: Vi ville så gärna se filmen "vanligt" och på engelska, men då gick det bara att välja på svenska. Annars var det 3D på svenska och engelska som gick att välja på. Tråkigt att man inte kan få se filmen på orginalspråk men i 2D. Många får ont i huvudet av 3D och klarar inte se en hel film på det sättet, och det är synd att inte det alternativet finns för jag tror att många hade valt det.

Åsa-Nisse

Wälkom to Knohult! Ja, den filmen såg jag tillsammans med Emma på bioklubbens förhandsvisning i tisdags. Jag fullkomligt älskar de gamla filmerna som jag har sett sedan jag var liten. Pappa och mamma hade alla på VHS, och nu har pappa skaffat alla på DVD, så det hände ofta att vi satt och tittade på de gamla filmerna. Var så lycklig när tv4film visade dem på tv för ett tag sedan. Nog om det, den nya filmen då, hur var den?
Jag hade inga förväntningar och var beredd på att bli besviken. Visst, det var ingen BRA film men den var så otroligt rolig. Skrattade nog mest i salongen ;) Den var inte som de gamla filmerna, men jag tyckte ändå om den. Alla var så skickliga med dialekterna. Undantag Kjell Bergkvist som ibland "glömde bort sig" och bara hade dialekten på något enstaka ord hit och dit. Men de andra var otroligt duktiga! De hade också hittat så mycket smådetaljer från de gamla filmerna som de stoppat in och som var roliga att se. Kul underhållning, men ingen klockren film. 3/5 skulle jag ge den!
Som avslutning på det här inlägget vill jag dela med mig av en scen från Åsa-Nisse och den stora kalabaliken från 1968 som jag fullkomligt älskade av någon anledning. Den scenen och sen när den lilla tjejen fick alla att dansa rockring i en annan film :)

Ingen diet för mig!

Dieten jag har kört i bara fyra dagar fungerar inte alls för mig! Jag har redan fått avsluta den, men tar med mig massa erfarenhet, om man nu kan säga så. Man ska INTE gå ifrån att äta ganska mycket till väldigt lite mat. Man ska inte trycka i sig protein och äta väldigt lite kolhydrater. Kroppen behöver lite av varje för att må bra!
Det finns nog en anledning till att man lär sig denna modell sen när man är liten.
Man ska nog inte utesluta någon av delarna!

Om man gör på detta sättet, som jag precis har gjort, så visst så tappar man vikt. (Jag tappade två kilo på två dagar!) Men det håller inte i längden och jag blev faktiskt sjuk av den! Jag har mått konstant illa i tre dagar och när väl det släppte fick jag som knivhugg i magen som har suttit i i över ett dygn. Har precis haft samtal med sjukvårdsupplysningen och två olika sköterskor trodde att denna diet hade gjort att mina tarmar inte mår så bra. Jag måste därför sluta följa den direkt och äta normalt.
Hittade den här bilden på en sida och ser det inte underbart ut?!
Tycker det lockar mycket mer än godis!

Detta betyder inte att jag ska äta som jag brukar göra! Det ska inte vara lika mycket godis och lika lite frukt som annars, jag ska dricka mer vatten och mindre mjölk och juice, jag ska välja en god sallad framför ett fett hamburgarmål. Det är en sak ifrån dieten jag ska ta med mig och det är att jag ska fortsätta träna regelbundet! Även om jag valt att inte slutföra dieten så ska jag kämpa på (på ett bättre sätt för kroppen) för att komma i form igen och ni får gärna följa mig och peppa på mig! Och mina vänner, om ni ser att jag köper godis eller hamburgare eller något, fråga mig då om jag verkligen ska ha det! Jag vill verkligen att ni gör detta för att hjälpa mig! Visst ska man unna sig själv något extra gott ibland, bara det inte blir för ofta!

Välbehövlig paus!

Min kropp har inte mått bra av den här dieten. Jag har varit illamående i tre dagar och igår bestämde jag mig för att lägga till mat på varje måltid och då fick jag istället riktigt ont i magen. Idag mår jag än så länge bättre så jag hoppas att det håller i sig. Nu har min viktminskning tagit en paus en dag, vilket jag faktiskt tycker är bra. Ca 2 kg på 2 dagar är inget jag egentligen vill uppnå. Ska ner och sätta mig och träna alldeles strax och hoppas på att kroppen acceptera det.
Startvikt: 71,3 kg.
Vikt idag: 69,5 kg
Viktminskning hittills: 1,8 kg

Fortsätter neråt!

Godmorgon!
Sitter nu i soffan och äter frukost. Har dukat upp ordentligt plus tänt lite ljus. Skönt med en liten mysstund innan det är dags att gå till jobbet. Vågen var snäll mot mig idag också! Lite förvånande faktiskt eftersom jag varit dålig och inte kunnat träna utan bara fått ändra matvanorna. Idag mår jag i alla fall mycket bättre så nu ska jag iväg till jobbet idag! :)
Startvikt: 71, 3 kg
Vikt idag: 69,4 kg
Viktminskning hittills: 1,9 kg

Maskerad i Göteborg

Förra helgen var jag i Göteborg och träffade mina fina vänner. Jag och Matilda satte oss i bilen vid lunch på fredagen och körde neråt. Väl framme blev det kramkalas med Sara och på kvällen satt vi och bara pratade, tittade på hennes bilder från Brasilienresan och tittade på film. Var så mysigt!
På lördagen åkte vi in till Nordstan för att leta efter present till kvällen och lite annat som vi var på jakt efter. Efter det träffade vi Saras mamma och hennes nya sambo och tre av hans söner för lite lunch på en kinarestaurang i närheten av där Sara bor. Jättetrevligt hade vi! Efter lunchen fick vi även möjlighet att träffa Saras pojkvän en snabbis för första gången! Är så glad över att hon hittat honom :)
På kvällen var det dags för Helenas 25-års fest som var maskerad. Jag var Mimmie, Matilda var Alice i Underlandet och Sara var Dolly Parton. Var riktigt kul att umgås med mina fina vänner igen! På söndagen gick vi runt lite i Nordstan igen och åt även lunch där innan det var dags att sätta sig i bilen hem igen. Oturligt nog följde vi skyltarna mot Sthlm även denna gång och hamnade på fel väg. Var tvungna att köra över Alingsås och Örebro, vilket tar nästan 1 timme längre tid. Förstår inte varför de skyltar den vägen! Måste komma ihåg det till nästa gång! Hade i alla fall en mycket bra helg, trots pakeringsböter på 800 kr som jag fick första dagen...

Bra första resultat!

Första dagen har gett resultat. Det är bra det, med tanke på hur dåligt jag mått!
Startvikt: 71,3 kg
Vikt idag: 69,9
Viktminskning hittills: 1,4 kg

Två tuffa veckor framför mig!

Från och med idag testar jag en ny diet. Läste om den i en kändisblogg och hon har lyckats otroligt bra så jag tänkte prova på den. Det kommer vara två tuffa veckor för det kommer vara en helt annan kost mot vad jag är van vid och det kommer vara mycket mer träning. Idag har jag mått så otroligt illa men jag tror kroppen måste vänja sig vid att äta så otroligt lite. Men som sagt, det är bara två veckor som jag ska köra på dieten och sen börja äta vanlig mat igen fast nyttigare än vad jag gör idag. Träningen ska jag försöka hålla kvar vid i alla fall.
Har redan tappat ca 7 kg av mina sambokilon som jag började samla på mig när jag flyttade till Linköping och speciellt efter att jag och Joakim flyttade ihop. Nu har jag dock stått still ett bra tag så jag hoppas att den här metoden kan göra att det kickar igång igen. Har ca 8 kg kvar som jag verkligen vill bli av med, och hoppas på att tappa 2-3 av dem nu i och med dieten. Ska försöka hålla er uppdaterad om hur det går varje dag!
Startvikt: 71,3 kg

RSS 2.0