Senaste dagarna

Nu har jag varit uppe i Sthlm i tre dagar. I onsdags följde jag med Matilda och hennes familj till Titanic-utställningen. Den var riktigt bra tycker jag, mycket bättre än jag förväntat mig! Helt klart värt ett besök om ni är i Stockholm! Mer info hittar ni här.
(Bild från hemsidan som är länkad)

Efter det gick vi till AquariaVattenmuseum och vilken besvikelse det var! Minns det som något riktigt riktigt bra när jag var liten men nu fick jag betala 80 kronor för att knappt få se något. Nej, dit går jag inte tillbaka och jag kan inte rekommendera någon annan till det heller.

När vi kom ut därifrån åkte jag hem till Ninja medan de andra gick vidare till Vasamuseet. Sedan kom Matilda till mig på kvällen och vi gick till hundrastgården med Ninja, hyde Benjamin Button (som jag skriver mer om senare)och åt sushi.

Igår tog vi det väldigt lugnt. Var vid hundrastgården först och kollade vi på Tolken med Nicole Kidman och Sean Penn och sedan tog vi en promenad längs hela Folkungagatan och ner till Slussen och hem igen. Kan ju säga som så att jag kommer besöka Folkungagatan en hel del senare tror jag. Massa härliga restauranger, pubar och fik. Förstår inte hur jag kunnat missa den gatan som är så nära när vi haft lägenheten i över ett år.

På kvällen kom Joakim upp hit och vi åkte ut till Heron City och åt lite mat innan vi gick på bio, som jag också tänkte skriva mer om senare. Antagligen imorgon eller på söndag.

Idag har jag inte gjort något alls knappt. Varit vid hundrastgården och pluggat lite men nu tänkte jag hoppa in i duschen för om en liten stund ska vi åka till Västerås och träffa Joakims mamma och se hennes nya lägenhet. Åker ner till Linköping imorgon igen så skriver mer då om det inte blir försent.

Harry Potter och halvblodsprinsen

Förra torsdagen var jag på bio igen, äntligen var det dags för nya Harry Potter-filmen. Har längtat så och det har varit så jobbigt att de skjutit fram den så många gånger. Men nu var det alltså dags.

Tydligen har de tagit bort en hel del från boken och lagt till annat istället, vilket säkert hade irriterat mig oerhört mycket eftersom jag läst boken två gånger. Men, eftersom det har dröjt så länge mellan bok och film har jag glömt av det mesta från boken. Det var bara vissa huvuddrag som jag mindes, vilket gjorde att jag fortfarande inte har koll på vad som var ändrat.

De tidigare filmerna har varit bra tycker jag, men de kan inte leva upp till böckerna. Denna film tycker jag de har gjort riktigt bra! Det var spännande hela tiden, de har tagit fram allt som jag minns från böckerna så man verkligen kan känna igen det och de har lyckats göra allt trovärdigt och bra! Tycker detta är en av de bästa de gjort, därför är jag väldigt nyfiken hur den sista ska bli.

Hur bra en film än är så tycker jag att det är jobbigt att sitta i över två och en halv timme och titta på den, det är det enda som jag kan klaga på. Samtidigt ville jag väldit gärna se fortsättningen när den väl slutade för jag har ju läst böckerna och jag vet att det finns en fortsättning och det var också väldigt tydligt i filmen. Tycker i alla fall att ni helt klart ska gå och se denna film!

Betyg: 4/5


John Ajvide Lindqvist

Har nyligen avslutat två av John Ajvide Lindqvists verk, nämligen Människohamn och Låt den rätte komma in. När jag pluggade nere i Österrike för två somrar sedan kom jag i kontakt med hans verk för första gången och då läste jag Hanteringen av odöda. Jag tycker att han är helt fantastisk som författare! Det är nytänkande, språkstilen är väldigt lätt att ta till sig och han blandar onaturliga och hemska saker med det vardagliga och det blir verkligen lyckat!

I Människohamn handlar det dels om alkoholism och skiljsmässa, dels om onaturliga händelser där vattnet är inblandat. Anders dotter Maja försvinner helt spårlöst ute i Stockholms skärgård, vilket leder till seperation mellan föräldrarna och alkoholism för Anders. När han väl bestämmer sig för att återvända ut till Gåvasten märker han att det är något som inte stämmer. Det visar sig att vattnet har en otroligt makt och kan göra som det själv vill.

I Låt den rätte komma in handlar det om mobbing och vampyrer. Oskar upptäcker en dag att det har flyttat in en ny tjej i hans ålder intill. Dessa två kommer lätt överens från början men Eli, som hon heter, är inte som andra barn. Hon lever på blod och kan inte gå ut i solen. Oskar förstår efter ett tag vad Eli egentligen är, men det är i henne som han har hittat sin vän och det tänker han inte bara strunt i.

Som jag skrev i början så är han en väldigt bra författare enligt mig, men trots det har jag lite svårt att ta till mig det. Det är för annorlunda, för nytänkande. Jag hänger ibland upp mig på hur han använder språket, det är inte som det "ska" se ut tycker jag inte. Detta gör att betyget för båda dessa böcker blir 3/5, men egentligen är de värda så mycket mer. Det är bara jag som är lite svår.

    

Johan Falk - Gruppen för särskilda insatser

Förra måndagen var jag och Joakim på bio och såg den fjärde filmen om Johan Falk. Brukar inte tycka om filmer av den här typen men just dessa tycker jag verkligen om. Kan bero på att jag tycker att Jakob Eklund som spelar Johan är helt fantastisk! Allt han är med i är bra! Var lite rädd för att denna inte skulle vara lika bra som de tidigare, men det var den verkligen, kanske till och med en aning bättre! Rekommenderar den verkligen, även om ni inte sett de tidigare filmerna för Joakim hade inte sett dem men han hängde med ändå och tyckte den var bra. Här kan ni hitta trailern om ni inte vet vad den handlar om.

Betyg: 4/5


Helgen

Har ju glömt att berätta vad jag hittade på i helgen. Jo, i fredags eftermiddag tog jag tåget till Västerås där Joakim mötte upp mig och så åkte jag med ut till stugan där vi åt god mat, drack vin och spelade kort på kvällen. På lördags förmiddagen var jag nere en sväng vid sjön med Ninja så att hon fick simma lite. Hon har verkligen börjat tycka om det och hon simmar jättelångt ut för att hämta sin boll. Så duktig är hon!

På eftermiddagen åkte vi vidare till Köping där vi hälsade på hos Joakims morbror med familj. Det är alltig lika trevligt att komma dit. Det bjöds på god mat och vin och trevligt sällskap. Satt uppe länge på kvällen och bara pratade om allt möjligt. Det blir så när man inte ses så ofta. Tyvärr var vi tvugna att skynda oss iväg nästan direkt vi ätit frukost på söndagen. Vi skulle nämligen förbi Arboga och hälsa på Joakims morfar innan vi åkte tillbaka till Västerås och hämtade Ninja.

På kvällen sen var vi på en ny lägenhetsvisning i Linköping men vi vände så gott som i dörren. Var väldigt överens om att den inte var något för oss. Nu återstår det tre visningar. En denna helgen och två nästa. Hoppas att det är någon av dem som är bra och som inte springer iväg för högt i pris!


Ninja har somnat i husses famn i Västerås.


Kopplar av på semestern.


Har hittat en perfekt sten att vila på. Det är inget snack om att Ninja trivs ute vid stugan!

Tidig morgon

Godmorgon!
Har varit uppe länge redan, närmare bestämt sedan halv sex. Då hoppade Ninja upp på mig och ville gå ut. Om allt hade varit som vanligt hade jag tvingat henne sova i en timme till i alla fall men på grund av vad hon fick utstå igår så kom jag upp direkt i alla fall.

Igår var det dags för HD/AD-röntgen för att se så lederna är som de ska. Det vi inte visste innan vi kom dit var att Ninja skulle få lugnande spruta så hon sov igenom röntgen. Dumt nog så tog inte första sprutan tillräckligt så hon fick ytterligare en och sen var hon helt borta. Det dumma var att röntgenmaskinen strulade så istället för en timme så tog det två timmar innan allt var klart. Efter att hon fått sin uppvakningsspruta tog det ett tag innan hon vaknade till men då var hon helt vinglig. Efter det sov hon så gott som hela dagen. Vi åkte upp till Stockholm och de enda stunderna hon var vaken var när jag tog ut för att rasta henne. Eftersom hon sov hela gårdagen är det inte så konstigt att hon inte kunde sova hur många timmar som helst under natten också.

Det är i alla fall skönt att vara uppe i Stockholm nu. Igår fick jag inte så mycket gjort. Kollade på film och läste mest och packade upp de saker jag hade med mig nerifrån Linköping. Känns lite otroligt att jag om tre veckor kommer att bo här uppe. Kommer att bli jättebra tror jag!


Hade bara mobilen med och det blev inte så bra bilder i mörkret men här ligger Ninja och sover medan de ska röntga henne.


Sov med munnen halvt öppen och  tungan hängande ut mestadels av tiden.


Här har hon fått sin uppvakningsspruta men ännu har hon inte piggnat till.


Godmorgon lilla sömntuta!
Håll tummarna nu för att röntgenbilderna ser bra ut!

Ändrade planer

Blev lite ändrade planer för denna helg. Befinner mig just nu i Västerås och ska vidare till Köping i eftermiddag. Hemma imorgonkväll igen för då är det dags för ännu en lägenhetsvisning.

Veckan hittills

Som jag skrev innan så har denna vecka inneburit massvis med pluggande, men på kvällarna har jag hittat på lite annat. I måndags var det Margarethadagen, som vi i vår familj firat väldigt längt (min mormor och farmor hette Margaretha och jag, min mamma och min gammelmormor heter Margaretha). Tyvärr var jag ju inte hemma hos familjen utan här i Linköping men jag och Joakim gick till Magnolia nere på stan och åt trerätters och sen gick vi på bio på kvällen. Blev en riktigt bra kväll!

I tisdags hade Joakim semester så på dagen var vi iväg vid golfbanan och slog lite på rangen. Han skulle iväg på kvällen och gå en runda med några vänner så det var bra att träna lite innan. På kvällen var vi på en lägenhetsvisning i Valla här i Linköping. Nu när jag ska flytta upp till Stockholm behöver vi inte en 3:a här nere. Betalar ca 6600:- i månaden för lägenheten här med garage så vi tänkte försöka få ner den kostnaden. Det var en 1,5 rok som vi kollade på och den skulle passat oss bra men budgivningen flög iväg och vi ville inte ge så mycket för den som de andra. Vi har ju inte panik efter någon så vi får gå och kika till vi hittar rätt. Efter det åkte Joakim direkt till golfbanan och jag åkte hem och tittade på Morden i Midsomer.

Igår på morgonen åkte Joakim och Ninja iväg till Västerås för att stanna där i ett par dagar. Jag satt och pluggade så gott som hela dagen. Tog liten paus på kvällen under tiden som Miss Marple var. Då lade jag även en ansiktsmask och bara kopplade av. Så lugnt och skönt var det!


Magnolia är bäst i stan på att göra creme brulé! Denna gång fick jag flädersorbet till.


Joakim tog vaniljglass och jordgubbar.


Ska precis ta av ansiktsmasken jag suttit med. Ser ut som en spegel i pannan!

Igelkottar x2 = tur x2?

I söndags kväll när vi kommit hem från Stockholm satte jag mig framför datorn och Joakim satte sig i vardagsrummet och kollade på serier. Nu när det är sommar har vi nästan alltid altandörren öppen för att Ninja ska kunna gå ut och in som hon vill. I alla fall så hörde Joakim något som tassade fram men Ninja låg och sov bredvid honom. Då ser han plötsligt en liten igelkottsbebis som kommer och går inne på golvet. Den har gått in och gått förbi mig utan att jag märkt något. Jättesöt var den! Jocke fick ta på sig handskar och bära ut den till gräset igen. Stackaren var så rädd!


Lite mörkt men här ser ni den lille när vi precis burit ut den.

Igår när vi släppte ut Ninja på morgonen började hon skälla massa och då låg en jätteigelkott och sov i hörnet av vår altan. Måste varit mamman eller pappan för den var riktigt stor i jämförelse med den lille vi haft inne. Lyckades få in Ninja och sen sprang jag och tittade till kotten hela dagen och den var kvar. Satte ut lite vatten och ett digestivekex till den som den tyckte om. Sedan kröp den ner i en plastpåse vi hade där ute och lade sig vissa stunder och sen lade den sig i hörnet igen. Den låg precis som vår hund Alba, med tassarna rakt bakåt. Jättesöt! Vissa stunder hade den gått iväg så jag inte såg den alls och sen var den tillbaka igen. Söta djur det där! Det sägs ju att det bringar tur att ha igelkottar i trädgården. Betyder det att man har extra tur när en går in i hemmet och man har två stycken i trädgården?


Framme och dricker lite vatten i solen.


De små tassarna rakt bakåt. Antar att den är varm i solen för att den byter plats att ligga på hela tiden.

Helgen i Stockholm

Fy på mig! Borde ha skrivit i måndags men det blev inte så. Anledningen är för att jag har varit duktig. Jo, jag har nämligen pluggat för fullt på kommande tentor. Ligger precis rätt i tidsplaneringen så jag är så nöjd så!

I alla fall, var ju uppe i Stockholm i helgen. När vi kom upp gick vi ut och satte oss på Axelas uteserving och åt mat och drack vin och sedan gick vi och hyrde Allt flyter. På lördagen skulle vi hängt med Sebbe och Maria och några av deras vänner till Gröna Lund men vi kände att vi borde ta tag i renoveringen av köket istället nu när jag ska flytta dit så vi åkte runt och tittade på olika luckor och vitvaror. När vi gjort det tog vi en tur ut till Flemingsberg, eftersom vi ändå var i närheten, och tittade på Södertörns högskola, som jag antagligen ska plugga på till hösten. Skolan såg väldigt fin ut, mycket bättre än jag kunnat tro och väldigt nära pendeltåget så det kommer nog inte bli några problem. Ser fram emot att börja nu!

När vi kom tillbaka in till stan satte vi oss åter igen vid Axela och åt mat och sen satt vi där och drack vin och drinkar tills jag skulle träffa Cissi. Mötte upp henne vid medborgarplatsen och där satte vi oss på Snaps och åt en underbart god Caesarsallad och drack ett glas vin. Sedan gick vi vidare ner till Patricias vid Slussen där det var jultema så vi möttes av jultomtar i entrén. De hade inte öppnat upp dansgolven ännu så vi tog bara en drink där och åkte sedan vidare mot Stureplan. När vi kom dit började det spöregna såklart så vi fick ställa oss under ett tag och vänta tills det värsta slutat. Efter ett tag tröttnade vi på att vänta så vi sprang bort till Hotellet där vi beställde varsin underbar ananasdrink och sedan satt vi där och pratade ett bra tag. Jag är så glad över att flytta till Stockholm nu! Då kan jag träffa Cissi ännu oftare. Har saknat henne sedan hon flyttade från Linköping! Och sen har jag ju Matilda, Emma och min moster och hennes familj där uppe också. Det är helt underbart!

I söndags åkte vi iväg till Bålsta och golfade med Joakims moster och hennes pojkvän. Spelade 18-hål denna gång och det gick riktigt riktigt dåligt för mig! Fick inte ens ihop så mycket poäng som jag ska få på 9-hål! Joakim fick däremot 31 poäng och par är 36 så det var riktigt bra! När rundan var klar åkte vi tillbaka till Stockholm och åt middag på Pizza Hut innan vi åkte vidare ner mot Linköping igen. Har varit en riktigt bra helg tycker jag! Det är skönt när det händer så där lagom mycket!

Glömde kameran flera gånger men tre bilder lyckades jag ta i alla fall.

Husse och Ninja myser i soffan innan vi börjar kolla på filmen vi hyrt.


Cissi tar skydd från regnet som öser ner.


Inne på Hotellet beställde vi väldigt goda och fräscha ananasdrinkar.

Fredag

Godmorgon!
Fick inte speciellt mycket pluggat igår. Förmiddagen i och för sig satt jag och var duktig men sen gick jag ut och klippte gräset som var så fruktansvärt högt efter nästan 3 veckor. När det var klart kom mamma och pappa och deras vänner hit. De har lånat vår lägenhet i Sthlm denna veckan och var nu på väg hem igen så de stannade och släppte av nycklarna och tog med mig ut till Ikano-huset på lunch. Blev att hela eftermiddagen försvann där för när jag kom hem dröjde det inte länge innan jag åkte ner på stan och åt mat med älsklingen innan det var dags för en golfrunda. Det gick riktigt bra för Jocke och Basse, inte lika bra för Anders och mig men det blir förhoppningsvis vår tur nästa gång!

Idag blir det plugg nu på dagen och även lite packning. Ikväll ska vi nämligen åka upp till Sthlm. Var längesedan sist så det ska bli härligt. Ska ut med Cissi imorgon och sen tänkte jag se om jag kan komma på någon bra sätt att dela av vårt vardagsrum så att jag har en bättre plats att plugga på framöver än i dagsläget.

Ha en riktigt bra dag och även en bra helg om jag inte hinner skriva något mer nu de närmaste dagarna!

Godmorgon!

Vilken härlig kväll det var igår! Jag hade pluggat ordentligt på dagen och kände mig nöjd med min prestation och därför kunde tillåta mig att bara koppla av. Jocke gick iväg och träffade några vänner så jag var själv hemma, vilket var riktigt skönt! Har inte haft en enda kväll på ett par veckor för mig själv och bara kunnat vara. Då uppskattar man de stunderna desto mer. Satt och kollade på Miss Marple på tv, vilket jag tycker är väldigt spännande och sen tillbringade jag resten av kvällen med en bok, som jag läst ut nu och som jag betygsätter lite senare, och till det hade jag en kopp te, lite mörk choklad och en skål med bigarråer. Helt underbart!

Idag ska jag fortsätta plugga har jag tänkt och sen ikväll blir det antagligen en runda på golfbanan.


Söt och smart dam den där Miss Marple.
(Varje onsdag kl 20 på Tv4 för er som missat det!)

Hemma i Linköping

Godmorgon!
Nu är jag hemma igen. Tog tåget från Smålandsstenar igår kväll och så mötte Julia och Jocke upp mig på stationen. De hade tacos kvar till mig som jag kunde mumsa på till Twilight som jag och Julia skulle se. Den är alltid lika bra! :D

Har sovit riktigt dåligt inatt! Trots det känner jag mig väldigt pigg just nu men vi får väl se hur det blir framåt dagen. Ska gå iväg och handla lite frukost nu. Affären öppnar nämligen alldeles strax, tänkte hämta ut mina böcker jag beställt samtidigt.

Idag väntar plugg. Tragiskt men sant! Har tre tentor på två dagar i början av augusti så det är lika bra att börja plugga till dem nu direkt. Hoppas fortfarande att det ska dyka upp något extrajobb till mig men igår fick jag ett till nej. Inte roligt det här! Jaja, får se till att klara de här tentorna så något vettigt har gjorts denna sommar i alla fall.

Nähä, dags för frukost!

Liseberg!

Något som jag ser fram emot varje sommar är att åka till Liseberg och i söndags, dagen efter min 23 års dag, var det alltså dags igen. Jag, Joakim, Robin och Rasmus åkte dit så att vi var där när de öppnade. Vi hade sån otrolig tur verkligen! Det var första dagen för Gothia cup men ändå var det inte alls så mycket folk. De första timmarna var det max 5 minuter kö medan det innan vi åkte hem var max 25 minuter. Inte alls farligt! Hemma sa mamma att det hade regnat hela dagen men vi hade strålande solsken. Det kan inte bli mer perfekt! 

Det jobbiga är bara att jag har börjat bli så otroligt åksjuk. Det var jag inte när jag var yngre, då kunde jag åka hur mycket snurrande åkattraktioner som helst. Nu fick jag ta det lite lugnt. Den nya för i år, Hanghai, var väl ingen höjdare. Var lite läskigt att man satt utåt i den men annars var den inget märkvärdig. Tror jag åkte nästan allt som fanns; Balder, Kanonen, Kållerado, Flumeride, Spinnrock, Panda vision var vi inne på och även Lisebergstornet. Uppswinget, Höjdskräcken och Uppskjutet var de jag hoppade över. Där gick gränsen. Har åkte Höjdskräcken och Uppskjutet tidigare men det gör jag inte om frivilligt.

När jag var yngre ville jag komma dit när de öppnade och åka när de stängde. Nu tröttnar jag lite fortare. Redan vid 16 kände jag och de andra att det var tillräckligt, vi hade åkt allt och var nöjda. Stannade ytterligare en timme för att spela på lite chokladhjul. Det är helt galet vilka vinster de gör på det! Jag och Jocke spelade upp 200:- och vann 6 st ploppbitar och 2 centerrullar. Inte värt det direkt men det är kul att spela och man håller ju tummarna för att det ska bli en stjärnvinst någon gång.

                   
Robin och Rasmus vilar upp sig i bilen på väg till Göteborg medan Jocke som kör måste hålla sig pigg!


I kön till kanonen


Åkte upp i Lisebergstornet. Lisebergs område ser väldigt litet ut från ovan.


Uppswinget vågade jag inte åka, men det gjorde pojkarna.


Rasmus och Jocke åkte Uppskjutet och Höjdskräcken själva. Rasmus var lite rädd innan!


Åkte Flumeride och man kan nästan tro att någon kastat 10 hinkar vatten på mig efteråt. Fy vad blöt jag var!


Älsklingen som satt bakom mig blev också väldigt blöt!

I kön till Balder köpte vi Spunnetsocker. Är ju nästan ett måste!


Jag med mina och Jockes vinster precis innan vi lämnade Liseberg för detta år!

Sista chansen

Har faktiskt aldrig läst någon av Marian Keyes böcker men nu har jag varit riktigt sugen på en chic-lit bok så jag passade på att läsa Sista chansen som har stått i bokhyllan hemma ett par år nu.

Boken handlar om ett par vänner; Katherine, Tara och Fintan som är strax över 30 år gamla. Tara lever tillsammans med Thomas som ingen av hennes  vänner tycker om och kanske inte hon själv heller egentligen men hon är rädd för att behöva leva ensam för evigt om hon lämnar honom. Hon kommer inte hitta någon ny. Katherine är den ordentliga tjejen som inte verkar ha några känslor och som lever ett prydligt liv. Det är vad alla andra tror i alla fall. Fintan är homosexuell och bor tillsammans med sin pojkvän som är hans själsfrände. Dennes förre pojkvän dog i aids och när Fintan blir riktigt sjuk tror alla genast att han drabbats av samma sjukdom. Boken beskriver dessa personers liv och tankar, men även ytterligare några människors.

I början hade jag lite svårt att komma in i boken eftersom jag inte riktigt kunde leva mig in i någon av personernas situation, mest med tanke på att de är ungefär 10 år äldre än jag själv och har helt andra tankesätt än jag själv har. Efter ett tag ändrades situationen och jag fastnade totalt i denna bok. Det är intressant att författaren beskriver ur allas perspektiv vilket gör att man får en perfekt helhetsbild. Det är också blandade känslor och inte bara kärlek rakt igenom. Man får följa personerna och se hur ett liv kan vändas på bara en liten stund.

Den var riktigt bra denna bok, mycket bättre än jag förväntat mig och nu är jag riktigt sugen på att läsa hennes andra böcker. Kan verkligen rekommendera den, men ge inte upp om ni inte kommer in i den direkt. Den kommer igång riktigt bra efter ett tag!

Klar och tydlig 4:a får denna bok, hade kunnat bli en 5:a om den hade kommit igång lite bättre!


En shopaholics bekännelser

Har enda sedan jag såg filmen längtat efter att läsa En shopaholics bekännelser  av Sophie Kinsella så nu innan vi åkte iväg till Danmark tog jag bussen in till stan och köpte den i bokaffären. För er som missat denna film/bok kan ni kolla mitt tidigare inlägg här om vad den handlar om.

Som vanligt skiljer sig boken ifrån filmen en hel del, men just denna bok tycker jag är väldigt annorlunda mot filmen. Det är inte lika mycket kärlek i boken utan det ligger mer fokus på vilka jobbiga situationer hon hamnar i i och med hennes höga krediträkningar.

Jag har läst många tunga böcker ett tag och ville läsa något mer romantiskt så boken var inte riktigt vad jag hade förväntat mig men ändå tyckte jag att den var riktigt bra och jag kunde inte lägga den ifrån mig. Det är faktiskt svårt att sätta fingret på vad det var som gjorde den bra, jag tror att det kan vara att den innehöll så många olika saker; kärlek, journalistik, ekonomiska bekymmer m.m. Det var en bra blandning och ämnen som intresserar mig. Har beställt de andra böckerna i serien som jag ska plöja igenom resten av sommar så får vi se hur de är.

En något svag 4/5 får denna bok av mig.


Hemhemma hos familjen

Efter att vi kommit hem från Danmark tillbringade jag ett par dagar i Halmstad i familjens stuga. Tanken var den att vi skulle hjälpa till att måla om den nu när vi var nere men vi fick aldrig någon färg så det blev inget med det. Istället solade jag och satt och kopplade av med den bok. Var även och spelade minigolf ett par gånger och så var våra bekanta från Gotland på besök över en dag. Var riktigt bra dagar!


Jocke och Ninja på promenad bland stugorna.


Ninja med sin nya nalle som Robin dragit upp till henne ur en sådan där maskin med gripklo.


Jag och älsklingen på väg hem från minigolfen på Japan.


Ninja myser i husses knä innan han ska åka hem till Linköping.

Jocke åkte hem till Linköping på söndagen för att åka iväg till Öland med David i två dagar men eftersom vi inte hade fått färgen så stannade han kvar och jobbade fram till torsdagen innan han kom ner igen. Då hade jag kommit upp till Skeppshult istället och på torsdagkvällen när han kommit ner igen åkte vi hem till Mattias och Emelie för att äta middag med dem och Jenny och hennes pojkvän Jocke som jag inte träffat innan. Var längesedan jag träffade allesammans så det var riktigt underbart! De bjöd på riktigt god mat i Mattias otroligt fina lägenhet och sedan fick vi rabarberpaj (min favorit) med 23 ljus på och så sjöng de för mig. Var ju bara två dagar kvar tills min födelsedag då.

Joakim, Mattias & Emelie äter den supergoda rabarberpajen!

Emelie, Jocke och Jenny har det roligt!

Var helt underbart att träffa mina underbara vänner igen, det blir alldeles alldeles för sällan och jag har saknat dem en massa vilket gör det ännu mer underbart att träffa dem igen. Och båda två har fått tag i riktigt bra killar så jag är så glad för deras skull!

Har varit helt otroligt bra veckor nu!

Danmark

Tänkte att jag får ta och börja från början nu och berätta vad jag hittat på och visa er bilder men tyvärr ligger Rombilderna inlagda hemma så jag får helt enkelt ta och börja med Danmark istället.

För tredje året i rad åkte vi iväg till Basses familjs stuga i Ordrup, Danmark. Det är helt underbart att vara där! Precis intill havet bortkopplad från allt med trevligt sällskap. På tisdagen åkte jag, Joakim, Basse och Erik dit och vi kom inte fram förrän sent på kvällen så det enda vi hann göra var att äta lite mat innan det var dags att sova.


Joakim på väg till Danmark.

På onsdagen åkte vi iväg och handlade lite mat, vin och öl för de kommande dagarna. Sedan klippte Jocke och Basse gräset medans jag satt och solade och läste lite. Onsdagen var också min och Jockes matdag vilket betydde att vi skulle laga maten och diska allt denna dag. Var skönt att ha det gjort dag 1 så behövde vi inte tänka mer på sådant! Efter det tillbringade vi resten av dagen på stranden och kvällen med att spela kort medan vi väntade på att Julia och Anders skulle komma.


Jocke trimmar vägen upp till stugan Anders & Julia ska sova i


Basse tar en paus i gräsklippningen.


Jocke & Erik spelar lite volleyboll.


Ta det lugnt framför stugan.

På torsdagen vaknade vi alla sent så hela dagen blev försenad. Vi låg på stranden i flera timmar och solade och de andra badade en del, själv tyckte jag att det var lite för kallt. När kvällen närmade sig åkte vi iväg in till samhället och åt riktigt god glass innan vi åkte hem och grillade. Senare på kvällen kom även Sebbe och Maria dit och alla var samlade.


Satt på baksidan i skuggan och åt grillat på kvällen. Hade fått tillräckligt med sol för denna dag.

Fredagen var min och Jockes sista dag i Danmark eftersom vi var tvugna att åka hem till vår lilla vovve på lördagmorgonen. Dagen började med att vi åter igen åkte iväg för att handla och jag och Jocke passade på att köpa med oss lite gott vin hem. Resten av dagen var som den föregående. Dagen tillbringades på stranden och till och med jag tog ett dop. Sen på kvällen blev det återigen en glass och Jocke och Anders passade på att ta en megaglass med 10 kulor+ mjukglass!

Älsklingen på stranden.


Jocke och Anders med jätteglassen!


Syns extra väl hur stor den var när man jämför med de andras!


12 minter senare: Ja, nästan halvvägs har de nu kommit!

Hade verkligen en kanonvecka som det alltid blir när man kommer dit. Är så glad över att Basse bjuder dit oss! Hade gärna stannat ett par dagar till!

Helt slut!

Nu sitter jag själv hemma hos familjen. Mamma och pappa är i vår lägenhet i Sthlm och Robin har åkt iväg till en kompis nere i Skåne. Är hundvakt i 2 dagar nu men imorgon kväll ska jag ta tåget upp till Linköping. Tänkte passa på att uppdatera en massa ikväll nu när jag inte har något annat inplanerat. Först ska jag sätta mig och läsa lite. Har varit ute på golfbanan med Pamme hela dagen. Vi gick 18 hål vilket jag inte gjort innan så jag känner mig helt mörbultad. Bra gick det inte heller, men roligt var det :D

När jag känner att jag vilat upp mig ska jag alltså lägga in lite inlägg till er så kolla lite senare ikväll!

Antagen

Hej!
Var över en vecka sedan sist. Har verkligen haft det kanon. Får skriva om det senare. Har massvis att skriva faktiskt. Dock har jag fullt upp hela tiden och hinner inte. Tänkte bara att jag måste skriva och berätta om den underbara nyheten. Idag fick jag veta att jag har blivit antagen till Ekonomikandidatprogrammet på Södertörn! :D Är superglad och chockad. Trodde aldrig jag skulle bli antagen på första urvalet men så blev det. Står som en riktigt bra reserv på universitetets kandidatprogram också så vi får se vilken skola det blir. Jag har hur som helst kommit in i Sthlm och är världens lyckligaste just nu! Perfekt födelsedagspresent så här en dag i förskott :D

RSS 2.0