Tillbaka

Nu är jag återigen uppe i Sthlm. Var skönt att komma ifrån vår tomma, röriga lägenhet. Julia var snäll och kom förbi i eftermiddags och hjälpte mig att flytta undan möblerna från sovrummet så imorgon börjar de riva upp det golvet. Hade ekonomikursen ikväll. Vi skulle ha juridik de två sista gångerna nu, men jag tyckte inte alls att det var vad jag förväntat mig. Känns inte riktigt som om det hängde ihop med allt annat som vi gjort, men det kanske bara är jag som har svårt att se kopplingen som vanligt...

Den här veckan i Sthlm kommer vara fullspäckad faktiskt, vilket känns riktigt skog! Imorgon kväll ska vi träffa Joakims kompis Per och hans flickvän, på onsdag kväll ska jag ut med Matilda och Emma, på torsdag kväll ska vi till Uppsala och träffa Gabbe och Anna och lite annat folk och på fredag kväll ska vi på Cissis och Mattias förlovningsfest. Förutom det ska jag träffa Cissi någon dag och plugga. Måste både förbereda mig inför nästa veckas uppsatsskrivning med Malin och tentan som kommer om ett par veckor. Låter som om det kommer att bli lite stressigt, men det tycker jag om! Tycker om att det händer saker. Har varit alldeles för lugnt ett bra tag nu.

Ska ta tag i min dator imorgon och se om jag lyckas få in bilderna. Är så trött på att det inte ska funka... Sov så gott så skriver jag mer imorgon!

Besked

Äntligen har jag fått lite besked om lägenheten. Imorgon kommer de hit och bryter upp hall och sovrum också. Om det går lika fort som vardagsrummet så kommer det vara klart när vi kommer ner till Linköping nästa helg igen. Hade varit så skönt! Har diskuterat våra fakturor också och fått veta att vi kommer få avdrag även på hyran men att det kommer i efterskott. Surt den här månaden om det inte löser sig, men det kommer i alla fall bli bra sen! Skönt att äntligen få veta lite. Det kom inte en dag för tidigt...

Rörigt

Är i Linköping igen nu. Det var inte så roligt att komma hit igår. Det enda som var bra var att vardagsrumsgolvet redan var lagt och det var jättefint, men i hallen har inget gjorts ännu så nu sitter jag bara och väntar på att de ska dyka upp. Hade ingen tv och inget Internet inkopplat när jag kom hit igår. Hade ingen soffa att sitta i och inget köksbord att sitta vid. Visste inte vad jag skulle göra men jag lyckades till slut få in Internet igen och det var ju bra! Däremot kommer jag inte åt någonting och får knappt plats att sitta här så inga bilder nu heller. Förhoppningsvis kan jag bära in möbler i vardagsrummet idag igen och frigöra lite yta här vid datorn. Är riktigt trött nu också. Har inte sovit själv på över ett år. Även om Joakim varit borta har ju Ninja varit här så igår när jag skulle sova tyckte jag det var riktigt otäckt. Första gången sen jag var liten som jag sov med lampan tänd, vilket gjorde att jag vaknade hela tiden...Blä! Hoppas på att vara så pass pigg efter kursen ikväll att jag orkar köra till Sthlm. Ska sätta mig och läsa lite nu.

Joakim snart hemma!

God morgon!
Känns som om det kommer bli en riktigt bra dag idag. Solen skiner redan så fint och och om 30 minuter landar Joakims flyg i Sverige. Ska bli så skönt att få hem honom igen. Tråkigt bara att jag måste åka ifrån honom nu. Ska ner till Linköping för Robin ska åka hem idag och sen har jag min kvällskurs imorgon men jag åker upp till Sthlm igen efter att den slutat eller tisdag morgon.

Har försökt få in bilder jag har tagit men det går inte med den här sega jobbiga datorn. Får väl ta hit den stationära sen så jag slipper bli irriterad över det där varje gång jag är här uppe. Nu om jag flyttar hit menar jag. Skriver mer och ger er lite bilder när jag kommit ner till Linköping igen.

Effektivare

Dags att sova nu. Robin gick och lade sig för ett litet tag sedan men jag har suttit och funderat på lite olika saker. Lite idéer som jag har. Ser verkligen fram emot att älsklingen snart ska komma hem. Pratade nyss med honom och jag saknar honom en massa! Imorgon går planet mot Sverige igen. Jag tror att han gärna hade stannat ett tag till, men det vill inte jag att han ska. Eller jo, om jag och Ninja hade kunnat vara med, då hade det varit perfekt. Men just nu vill jag bara att han kommer hem.

Just nu känner jag ett stort behov av att komma igång igen. Som för ett par år sedan. Frågan är bara hur jag ska lyckas hitta tillbaka dit. Har lite tankar om det med men det får jag berätta om senare. Jag skulle behöva bli lite mer effektiv. Hur blir man det på bästa sätt? Jag vet ju hur man gör, det är inte det. Jag har bara glömt bort det...

Mest konstigt svammel från mig just nu. Kanske inte så mycket att skriva och berätta om, mest rensa mitt eget huvud... Vi har i alla fall hittat på massa idag men nu är klockan mycket så det får jag väl berätta om senare.
Godnatt!

Morgonpromenad

God morgon!
Nu är vi uppe i Sthlm igen. Kom upp ganska sent så vi hyrde en film och sen somnade jag i soffan nästan på direkten. Nu på morgonen kom Ninja och väckte mig kl 6 så då gick vi ut på en morgonpromenad. Nästan 1 timme var vi ute, så otroligt fint väder! Ninja har somnat om igen nu men inte jag. Tänkte kolla igenom lite här på datorn och sen sätta mig och läsa i Long Tail fram till Robin vaknar. Sen får vi se vad vi hittar på idag. Har tänkt få honom att testa på Sushi i alla fall. Får se om jag lyckas! Sen ska vi gå runt på stan lite och ikväll kanske det blir bio. Blir lite dåligt med uppdateringar nu när jag har besök. Jag måste ju ta hand om min bror när han hälsar på! Ha en underbar dag!

Lillebror på besök

Godmorgon!
Jag är uppe tidigt som vanligt. Blev inte att jag skrev mer igår. Min lillebror kom på besök på eftermiddagen och sen åkte jag iväg till Norrköping på kurs som vanligt. Sista gången vi körde ekonomi nu, vilket kändes bra faktiskt. Nu vill jag kunna fokusera på vanliga skolan lite innan sommaren är här.

När jag kom hem beställde vi pizza och sen satt vi och tittade på Rent hus och sen filmen Identity. Självklart somnade jag... Idag får vi se vad som händer. Har inget planerat förrän till sen eftermiddag när jag ska på vårmöte, men jag blir bara där tills mina punkter har tagits upp. Sen måste vi åka upp till Sthlm för att inte komma dit försent. Imorgon kommer de nämligen hit och river upp våra golv och då är det inte så lämpligt att vi springer runt här.

Skriver nog lite mer senare.
Ha en härlig dag!

Förbannade hyresvärdar!

Jag är på så dåligt humör idag! Han som brukar göra mätningar på vattenskadan kom hit nu på morgonen och äntligen var det torrt! Jippie!!! Men...Det är nu som det kommer börja bli jobbigt! Nu ska de riva upp allt golv i hallen också och kanske även i sovrummet för att kolla alla rör! Jag orkar inte! Nu måste jag rensa hallen och vardagsrummet på alla grejer tills imorgon och jag kan bara ställa det i köket och kontoret och kontoret är redan fyllt av andra delen av soffan. Det kommer bli omöjligt att bo här och jag kan inte ens få svar på hur länge vi ska ha det så här. Ändå har vi fått en hyra på hela beloppet! Vi kan ju omöjligt behöva betala när vi inte kan bo här! Jag är så förbannad och jag hoppas att de ringer snart och pratar med oss! Hittills har de bara ringt på dörren när de väl ska börja arbeta men nu borde vi få veta vad som kommer hända...Orkar inte...

Bokbeställning

För er som inte redan vet det så är det så att jag älskar att läsa men tyvärr har jag varit så otroligt omotiverad för det ett tag. Mest på grund av att jag tyckt skolan tagit all min energi och att jag inte tyckt att jag kan ta mig tid till att läsa något roligt.Men sådana stunder har man väl emellanåt. Nu känns i alla fall allt bra igen och jag börjar komma igång med min älskade läsning igen. Har så otroligt många böcker hemma som jag inte har hunnit läsa ännu, men det är mest romaner. Just nu känner jag för något annat, lite mer "verkliga" böcker. Har ju börjat med "Få det gjort!" men den tog Joakim med sig till USA så istället så började jag med "Long tail" igår. Väldigt intressant! Skriver mer om den när jag är klar.

I alla fall så bestämde jag mig för att klicka hem lite pocketböcker och få mig ännu mer motiverad till att komma igång med läsningen igen. Blev ett par stycken men nu lär jag väl klara mig ett tag i alla fall. Tur att det är så billigt med pocket i alla fall. Gick på runt 350 kronor bara för allesammans! Dessa har jag skickat efter och längtar nu tills de hamnar i brevlådan:
                                                                                                                         

Många lite konstiga böcker men jag tyckte de lät lite spännande. TIll exempel så har "Ät dig ner i vikt" fått väldigt bra betyg av andra som läst den, men jag själv tror inte riktigt på det som stod på baksidan så nu måste jag läsa den för att se om jag tror det låter rimligt. Den sista syns inte så bra men heter "Hetsa inte upp dig över småsaker" vilket låter väldigt intressant för mig. Sen tyckte jag verkligen att det var dags att läsa Ego Girl. Har hört så mycket om den och tänkt länge att jag vill läsa den. Nu ska det göras! Har nog aldrig haft en beställning som liknar denna, det blir intressant! Haha!

2 timmar!

Skickade iväg bilderna på framkallning till slut och det stod då att det skulle ta ca 4 dagar tills de börjar behandla dem. Det känns helt okej för det blev nästan 900 bilder eftersom jag skulle ha kopior till båda mamma och Robin också. Efter 2 timmar får jag mail om att bilderna är klara och postade! Det är helt otroligt! Billigt var det och snabbt gick det! Om de kommer vara bra också så kommer jag vara så sjukt nöjd och jag kommer nog inte beställa någon annanstans framöver. Helt underbart! Är så förväntansfull nu, hoppas posten skyndar sig med dem!

Framkalla bilder från Egypten

Godmorgon!
Har fullt upp här. Min lillebror kommer ju hit i veckan och ska göra mig lite sällskap så jag tänkte framkalla våra foton från Egypten så han kan få dem när han är här. Det har inte varit lätt att sortera ut kan jag säga. Vi hade strax över 600 bilder kvar sen rensningen och nu har jag kommit ner till 330 att framkalla. Det som är lite dumt är att ett album bara kan ha 300 bilder och jag har fått ca 70 av mamma redan så ungefär 65-70 bilder måste bort innan jag är klar. Kan väl inte vara så svårt...eller? Känns ju tråkigt att ha ett helt album och sen bara ett par bilder i ett annat. Nej, jag ska få ner det till ett!

Norrköping igen

Nu ska jag alldeles strax åka iväg till Norrköping igen. Börja längta tills det är över nu faktiskt. Det har varit jätteroligt och jag har lärt mig mer än vad jag trodde var möjligt på de här veckorna, men nu känns det som om det ska bli skönt att bara bli klar. Det är väl så när det närmar sig slutet. Nästa onsdag är sista gången. Sen ska jag försöka vara i Sthlm så mycket som möjligt. Kommer bli underbart! Dags att plocka ihop allt och åka iväg.

Spårkurs

Ännu en hundkurs har tagit slut nu. Ganska skönt måste jag säga för nu kan jag vara lite mer i Sthlm utan att behöva tänka på att det är kurs på helgen.

I lördags gick det inte alls bra. Ninja var omotiverad och ofokuserad så det var väldigt tråkigt faktiskt. Igår däremot gick det mycket bättre. Det bestämdes att istället för att söka och få köttbullar som belöning så skulle hon få hitta mig och jag vara belöningen. Det gick mycket bättre! Hon var så otroligt duktig!

Emma tog lite bilder från igår som jag tänkte att ni kan få se.


Det var riktigt kallt igår och jag frös så otroligt mycket! Fina band har jag på jackan som ska hängas upp i spåret.


Var tvungen att rasta Ninja innan hon skulle spåra och då fick hon inte leka med de andra hundarna.


Men när man gjort vad man ska så får man busa.


Hon var så duktig denna dag!


Då blir matte glad och gosar med tjejen!

Ung Kraft 2009

Vad underbart det var att träffa Emma och åka på nostalgitripp! Vi trodde att det kanske bara var vi och massa "småbarn" som skulle vara där men inte. Många äldre var det och jag kände mig som en i mängden. Sån otrolig känsla är det att vara där. Många bra musiker och dansare (även om mina gamla favoritband och favoritdansgrupper lagt av för längesedan) och alla är så otroligt glada och det är en sån fin stämning! Helt galet!

Var lite roligt för vi träffade på en hel del folk som vi kände igen. Mest förvånade var vi nog båda över att träffa Hanna och Samuel där. Var väldigt kul att se dem igen, det händer inte så ofta!

En sak som är klar i alla fall är att jag saknar dansen så otroligt mycket! Jag ville också hoppa upp på scenen och Emma kände samma sak. Egentligen skulle man samla ihop dansgruppen någon gång och bara öva lite och känna de gamla känslorna. Så underbart det hade varit!

Jaja, nu sitter jag här och drömmer mig bort. Kan dela av mig av lite bilder som Emma och jag tagit.


Jag sitter i solen och njuter i Folkets Park i Huskvarna


Finaste Emma likaså.


Vi träffade på Hanna och Samuel som gjorde oss sällskap ett tag.


De hade kommit dit för att titta på [Lö:Da] från Smålandsstenar.
Var lite roliga att titta på faktiskt!


Vi stod en del vid dansscenen och drömde oss tillbaka till den gamla goda tiden. Här dansar Inspirit som jag tyckte var väldigt duktiga!


I år var det 15-års jubileum. När det var 10-års jubileum var vår dansgrupp t.R.I.C. med och dansade.


Likaså var vi året efter, 2005! Den gamla goda tiden, vad jag saknar den ibland!

Uppe med tuppen

God morgon!
Jag är så otroligt pigg idag! Ninja väckte mig redan 5:45 och eftersom jag blev klarvaken var det lika bra att gå upp så nu har jag städat lite i hall, badrum och sovrum och klockan är precis 8. Vilken bra morgon! Om två timmar ska jag och Ninja försöka hitta till Västerby naturvårdsområde där vi ska mötas för spårningskursen för att sen åka vidare. Ska bli spännande att se hur det går att vara själv med henne idag. Annars är det ju alltid Joakim som går med henne och jag springer efter.
Ska fortsätta lite här nu och sen blir det nog inget mer här idag eftersom jag ska möta Emma vid 14 och vi sen ska ner till Huskvarna.
Hoppas ni får en riktigt härlig lördag!
Kram

Inga bilder idag...

Tråkig jag varit idag. Har inte varit något roligt att fota så det blir inga bilder till er.
Jag har tvättat hela morgonen, sen varit i skolan till 15 och sen ner till stan med Jockes väska. Efter det har jag gjort...nästan ingenting. Pratat i telefon, tittat på tv...Ja, det är väl det. Nu börjar jag bli lite trött i alla fall men det är lite tidigt att sova ännu. Skulle vilja ha en bra bok att läsa men jag vill inte börja i någon ny innan jag läst ut den jag håller på med; den tredje boken i "Den mörka materian". Längtar bara efter att den ska ta slut. Den första var bra men nu börjar jag verkligen tröttna. 400 sidor kvar och jag förstår inte när jag ska orka läsa dem, men samtidigt vill jag veta hur den slutar så jag kan inte bara lägga den ifrån mig. Men vem vet, den kanske blir bra snart igen...?
Nä, nu är det dags att stänga av datorn i alla fall.
Godnatt!

Tvätt och uppsats

God morgon!
Har sovit så sjukt dåligt inatt. Älsklingen sov tvärs över hela sängen fast med fötterna i huvudändan och knuffade ut mig samtidigt som Ninja tog sig friheten att hoppa upp i sängen.Usch! Nu har jag i alla fall varit uppe ett bra tag. Har hållt på att tvätta sedan kl 7 och snart är jag klar men om en timme ska jag iväg och träffa Malin och så ska vi börja skriva på vår uppsats. Ska bara sitta i 4 timmar idag så det känns helt okej. Joakim åker iväg till Sthlm ikväll för att ta flyget till Californien imorgon. Jag är inte alls avundsjuk... Får se vad jag hittar på. Ska nog mest städa här lite och kolla på tv och koppla av. Imorgon har jag spårkurs och sen kommer ju Emma hit så jag blir inte helt ensam i alla fall. Nähä, dags att gå ut till tvätten igen...

Nostalgitripp planerad

Haft fullt upp idag. Hann med allt som var planerat förutom tomatplantorna för jag märkte att de kanske måste få vara ett par dagar till. Det var väldigt skönt att träna ikväll i alla fall. Gick dit och hem och det är ett par kilometer så jag är extra trött ikväll.

Har pratat med Emma ikväll och på lördag kommer hon hit och så ska vi åka på en nostaligitripp. Det är 15-års jubileum på Ung Kraft och det var så länge sedan vi var där. Ska bli mysigt att åka iväg och bara lyssna på musik och ha roligt ihop!

Ska sätta mig och kolla på en dokumentär på 3:an nu vid 22 om barn som bantar. Tycker sånt är läskigt men jag tror att det är viktigt att se för att förstå att det faktiskt förekommer.


Under tiden bilen var inlämnad för däckskifte satt jag inne i bilhallen och läste "Få det gjort!". Den kan jag rekomendera!



När jag kom hem målade jag staketet. Här har jag kommit halvvägs och visst blir det skillnad?!

God morgon-hälsning

God morgon!
Och jag är uppe tidigt som vanligt! Idag står mycket på programmet. Jag ska lämna in bilen och byta till sommardäck, måla staketen mellan trädgårdarna, plantera om tomatplantorna och träna med Julia. Skönt med dagar när det är lite att göra. Tyvärr har jag ont i handen fortfarande efter att jag skar mig igår, men det går väl över  snart. Har i alla fall inga problem med att röra på fingrarna, det är bara lite obehagligt så det är lite jobbgit att skriva på tangentbordet.
Tror jag ska sätta mig och kolla på Rent hus innan jag gör något annat. Är bra att det ligger uppe på hemsidan efteråt eftersom jag inte hinner hem från ekonomikursen förrän det är slut.
Skriver senare idag igen.

Dumma avokado!

Skulle äta en avokado och så slant kniven när jag skulle få ut kärnan och den gick rakt in i handen på mig. Först trodde jag att den gick rakt igenom men tack och lov inte. Men ojojoj vad det blödde. Nu har det lugnat sig men handen bultar nu. Blev ett djupt sår. Riktigt obehagligt! Har ni något smart knep för att få ur kärnan utan att skada sig så dela gärna med er...

Personligt brev

Sitter och försöker skriva ett personligt brev just nu. Det är ju jättesvårt! Får verkligen inte ihop det! Är det någon av er som har koll på hur man ska göra och kan ge mig något tips?

Onsdag redan!

Godmorgon!
Idag är det onsdag redan. Den här veckan går fort nu när måndagen var en röd dag. Känns härligt! Idag är det inte alls fint väder ute, kanske därför jag känner mig lite extra grinig idag. Mätningen har blivit avläst också och det är fortfarande blött; skit också! Hoppas att han som har hand om det från Stångåstaden ringer snart... Blir trött på att allt krånglar.

Idag har jag bara planer på att göra uppgifter i ekonomiboken eftersom vi antagligen ska ha "provet" ikväll. Kändes bra i början men nu har vi kommit in på ett riktigt krångligt kapitel som jag inte har förstått mig på ännu, men det kommer snart. Behöver sätta mig och skicka in lite fler ansökningar om sommarjobb sen också, men det kanske blir först imorgon.

Godnatt!

Nu är det dags för mig att sova. Sitter här och gäspar stort. Sov så gott allesammans!

Marley och jag

Har ju glömt att skriva om Marley och jag som vi var och såg för ett tag sedan.Till alla hundägare; logga genast in på SF och boka era biljetter!

Marley är en labrador som man får följa genom hela livet, men han är ingen vanlig labrador. Han är världens värsta hund! Han blir utkastad från lydnadskursen, han förstör det han kommer över och han äter upp mattes nya fina halsband. Men samtidigt är han en stor del av Josh och Jennifers familj och de älskar honom och han dem!

Jag läste boken med samma namn, skriven av Josh Grogan, för ett tag sedan och om ni minns vad jag skrev där så kanske ni förstår att det är svårt för filmen att hamna i klass med boken. Filmen är fokuserad på hela familjen Grogan mer än vad boken är och vissa delar av boken bläddras bara snabbt förbi i filmen, men ändå lyckas filmskaparen! I slutet av filmen satt jag och gömde huvudet mot Joakims axel och hulkade. Så mycket grät jag. Jag fastnar totalt för den lilla busen och vill inte släppa taget alls! Helt klart sevärd film!

Klicka här för att se vad jag skrev om boken och se sen till att läsa den! Det kan jag verkligen rekommendera!


Shopping i lördags

Förutom den fina blå tröjan som jag köpte på MQ i Gallerian i lördags och som jag hade på mig på bilden från uteserveringen, fick jag en fin kofta av älsklingen som jag har glömt att visa. Också den är från MQ.

Visst är den söt?! Har tyvärr inte hunnit använda den ännu, men det kommer snart!
(Det röda är från prislappen som fortfarande sitter kvar om ni undrar.)

Vattenskadan kvar...fortfarande!

Nu har nya mätningar gjorts idag men resultatet kommer imorgon. Hoppas verkligen golvet hunnit torka! Men idag fick vi veta att alla rör antagligen kommer att bytas ut vilket gör att de kommer bryta upp vårt nya fina golv i hallen och kanske sovrummet också! Jag är så trött på den här skiten! Och allt får vi veta av andra, inte en enda gång har Stångåstaden själva kontaktat oss som de sa att de skulle. Det är bara skitsnack från deras sida! Längtar så mycket tills jag slipper att hyra av dem längre!


Här mäts fukten i golvet. Resultatet får vi imorgon...

För mycket tid över

Jag har inte gjort något vettigt av den här eftermiddagen. Har suttit och gjort ett par ekonomiuppgifter men det har ju inte tagit hela dagen. Resten av tiden har jag bara suttit framför datorn och läst bloggar, spelat yatzy och lyssnat på Spotify. Har massvis att göra men vissa dagar känner jag att jag har så gott om tid att ta tag i allt det där så att jag bara kan koppla av. Det är ju ganska skönt på ett sätt men ändå känner jag efteråt att det är dåligt av mig att inte få allt gjort och sedan koppla av istället. Jaja, nu har den här dagen i alla fall passerat. Om ett par timmar ska jag träffa Julia och gå iväg och träna i alla fall vilket ska bli oerhört skönt efter allt gott påskgodis!


Mina grönsaker och kryddor har växt ordentligt förresten! Squashen har jag till och med planterat om och fick binda upp dem lite för att de blivit så stora. Snart dags att plantera ut dem.



Allt det andra har också fått fart men de står fortfarande kvar i drivhuset. Tomaterna ska snart planteras om.

Har precis kommit hem från bilaffären. Var tvugna att visa skadan på bilen och boka en tid för att få det fixat. 11 maj fick vi tid, helt galet långt fram! Sen bokade vi tid för att byta till sommardäck och för att få en sladd inmonterad. Även där får vi vänta ett par dagar. Det hade varit väldigt smidigt om de sagt att "det kan vi fixa direkt". Då hade man sluppit gå runt och tänka på det. Jaja, så är det ju tyvärr!

God morgon!

Då var det dags för en ny vecka igen och jag har ingen skola alls. Ganska skönt för då hinner jag fixa och dona. Eller ja, iofs har jag ju ekonomi imorgon men det är bara ett par timmar på kvällen så det känns helt lugnt. Nu har Joakim åkt till jobbet. Kommer nog kännas lite tomt här hemma i början av dagen eftersom vi har varit hemma båda två i en vecka nu.

Tänkte dela med mig av några bilder från gårdagen.


Utanför Basses när vi grillade. Älsklingen och Ninja.



Ninja var väldigt trött på vägen hem och har precis bråkat med husse.



Minns ni Tiks-påsarna jag sagt att vi köpt? (Kolla 8/3) Nu har kommunen också köpt sådana och hängt upp på lite olika ställen.



På kvällen gjorde vi köttfärssås och vi märkte att det var en jätterepa i vår teflonpanna så den åkte i soporna direkt. Det var tur det för vi gjorde så mycket så det knappt fick plats i min gigantiska gjutjärnspanna från Skeppshult!


Jag var helt slut på kvällen sen. Fick hem Australia som jag beställt förra veckan så vi satt och kollade på den och åt ost och kex men så fort jag slutat äta somnade jag så jag missade den sista timmen av filmen. Helt galet!

Nu är det nog dags för lite frukost och sen hoppas jag att molnen försvinner och att det blir lite sol så att jag kan gå ut och måla staketet. Hörs senare!

Lite bilder från påsken

Hej!
Nu har vi fixat en massa här hemma. Joakim har grävt bort rosenbusken, spridit ut mossdödningsmedel och gräsfrön och jag har rensat i garderoberna och städat undan lite här inne. Så skönt att det händer lite! Sen tog vi en promenad till Basse och grillade med honom och Sebbe och Maria. Var riktigt skönt ute idag. Var lite molningt men solen tog sig igenom vilket gjorde det soligt men inte för varmt.

Har ju lovat lite bilder från helgen och nu har jag lyckats få in dem på den här datorn så här kommer de:


Ninja ville vara påskkärringshund i år!



Träffade Matilda i torsdags och sen följde hon med hem till oss.
Hon och Ninja har blivit bra kompisar ser det ut som :)



Vi satt och kollade på "Hjälp! Jag är med i en japansk tv-show". Tyckte det var riktigt
kul, men Ninja orkade inte bry sig. Hon var så trött så hon till och med missade sängen.



Trots att  vi parkerade längst bort på IKEAs parkering där ingen annan stod han vi få dörrarna uppskrapade på de 30 minuter vi var inne och idioten som gjorde det smet därifrån! Jäkla idiot!



Efter flera dagars väntan fick jag äntligen min sushi. Tack älskling för att du följde med!



Satte oss på uteserveringen och drack vin/öl i solen. Så underbart! Här har jag en av mina
nya fina tröjor från MQ på mig! Ninja fick följa med och hon var så duktig!



Älsklingen njöt i solen med sin öl!



Dags att lämna Sthlm för denna gång och åka ner mot Sthlm. Ninja ligger och
väntar medan vi packar ihop det som ska med.


Nu är påsken slut och detta var bilderna från vår härliga vecka!

Linköping

Godmorgon!
Nu är jag tillbaka i Linköping igen så under dagen ska jag sätta mig ner och fixa lite bilder till er!

Påskafton

Glad påsk allesammans!
Bilderna ser ut att komma upp när jag kommer ner till Linköping igen imorgon. Min bärbara fungerar inte alls...

Det var en riktigt härlig dag igår, förutom att en idiot har kört in i sidan på vår bil och bara smitit! Hur tänker man egentligen om man gör en sådan sak?! Vi var ute på IKEA och handlade lite. Jag ställde mig längst bort på parkeringen och hade ingen bil på någon sida. Sen sprang vi in och handlade lampor och gick ut igen. Var inte inne länge. När vi kom ut var det fortfarande ingen bil på någon sida men på förarsidan hade vi vita och röda streck i dörren. Var inte en liten skrapa heller! Så trist verkligen!

Efter att ha ringt polisen åkte vi hem och tog ut Ninja en sväng och sen begav vi oss till T-Centralen och gick ner mot Gamla Stan för att hitta något ställe att äta på. Hittade en jättemysig restaurang där vi satte oss och åt god mat och sen vandrade vi hemåt. Blev inte så mycket shoppande för de flesta hade stängt så nu ska vi ut idag istället. Eftermiddagen tillbringades i soffan framför tv:n, så härligt!

Sent på kvällen hade vi ett bord bokat på Mathias Dahlgrens restaurang bredvid Grand Hotel. Vilken upplevelse! Man fick ta en rätt åt gången tills man var mätt och alla var lite större än förrätter men mindre än huvudrätter. Rekordet var tydligen 10 men jag orkade knappt min andra. Till det drack vi riktigt gott vitt vin och sedan åt vi även en dessert. Allt kändes väldigt unik, vilket är riktigt skoj! Desserten till exempel var en citrussoppa med lite olivolja och i detta var det lite citusfrukter och blodapelsinsorbet med havssalt uppepå. Riktigt spännande. Som avslutning blev det en ostbricka och underbart gott dessertvin! Kan verkligen rekommendera att gå dit någon gång, verkligen en smakupplevelse!

Det var min långfredag. Absolut inte som det brukar vara men jag är riktigt nöjd trots min brytning av tradition. Nu ska jag hjälpa Joakim lite och sen ska vi iväg på Sushijakt och shopping!

Ha en underbar påskafton!

Långfredagen

God morgon!
Helt underbart att solen har hittat tillbaka. Var ute med Ninja redan 7.20 på morgonen och det var så härligt! Långfredagen brukar annars vara så otroligt seg, men jag tror att det kan bli en riktigt bra dag! Det är verkligen skillnad på Stockholm och hemhemma. Alla affärerna har öppet till 18 ikväll! Helt galet! Jag och Joakim ska strax åka iväg till Ikea för att köpa lampor och skruvar. Sen har vi tänkt att ta en runda på stan. Det är alltid trevligt! Sent ikväll har vi bord på Mathias Dahlgrens, ska bli riktigt spännande att prova maten där. 

Hade tänkt dela med mig av lite bilder från igår, men den här gången lyckades jag få in bilderna på datorn men sen fick jag inte upp Internetrutan istället...Hatar min dator, måste skaffa en ny! Sitter alltså vid Joakims igen. Den fungerar mycket bättre än jag trott. Har varit lite motståndare till Mac tidigare.

Nä, dags att ge sig ut i solen och njuta av dagen!

Åkersberga

Ledsen att jag inte har skrivit något idag men har helt enkelt inte haft tid. På morgonen begav jag och Joakim oss iväg mot Åkersberga för att träffa Matilda. Hon skulle fylla i sin tatuering och jag ville göra henne sällskap. Efter att det var klart åkte vi tillbaka till Söder tillsammans med Matilda och åt en väldigt efterlängtad och god lunch på Pizza Hut, efter det gick vi hem och bara slappade. Var väldigt sega!

Ikväll har vi kollat på "Hjälp, jag är med i en japansk tv-show". Verkligen jätteroligt! Vad vi skrattade! Längtar redan till nästa avsnitt. När Matilda åkt hem så gick jag och älsklingen ut på promenad med Ninja och sen gick vi och hyrde en film. Det blev Rallybrudar för den tänkte vi att vi nog skulle lyckas hålla oss vakna till. Tyckte att den var helt okej faktiskt! Börjar känna mig ganska trött och seg nu så det börjar väl bli dags att sova. 
Godnatt!

Tacokväll

Hej!
Var riktigt mysigt att träffa Emma igen. Blir kul om jag kommer in här uppe så att vi kan ses oftare igen. När jag hade sagt hejdå till henne på centralen åkte jag hem till lägenheten och hade tråkigt. Hade verkligen ingenting att göra och det kändes så segt! För ett tag sedan kom Joakims kompis Per hit i alla fall så vi har ätit tacos och druckit vin, vilket varit väldigt trevligt.
Nu sitter jag i soffan med Joakims bra dator, min håller jag på att bli galen på. Sitter och kollar på Rent Hus. Tycker att det är riktigt roligt. 

Har inte tagit några mer bilder idag så tyvärr kommer det inte upp några. Nu är pausen slut så nu ska jag fortsätta titta. Skriver mer imorgon!

Ögonoperation

Nu är jag uppe i Sthlm, kom upp igår eftermiddag. Joakim gjorde en ögonlaseroperation på morgonen och behövde lite sällskap och hjälp med alla olika dropparna här uppe. Idag var jag med honom på återbesök och allt såg bra ut. Tur det! Lite läskigt när det är ögonen tycker jag! Igår rann hans ögon hela tiden och de var svullna så han kunde inte hålla dem öppna och sen när han skulle sova fick han ha stora plastbrickor för dem för att han inte skulle gnugga sig i ögonen i sömnen. Såg lite rolig ut. Fick sätta fast dem med tejp.


Så här var älsklingen tvungen att se ut efter operationen när han skulle sova.

Efter återbesöket idag åkte vi först förbi hans kontor för att kolla posten och sen stannade vi föbi vid Joakims kompis jobb och pratade lite med honom. Efter det åkte vi tillbaka till Söder och tog en fika på Gunnarsons. Det var lite mysigt. De hade massvis med påskgott i fönsterna!


Utanför Gunnarssons på Götgatan. Det är väldigt påskfint i fönsterna.
Som ni ser så är Joakims ögon redan ganska bra efter bara ett dygn. Lite svullna bara.

Nu ska jag sätta mig och läsa lite. Är inte så roligt att sitta vid datorn för jag har den bärbara med mig och den är så otroligt seg! Sen ska jag iväg och äta lunch med Emma innan hon åker hem till Småland. Skriver senare igen!
Kram på er!

Godkänd!

Ni minns väl min fruktansvärda hemtenta jag hade för ett par veckor sedan? Igår fick jag mail om att jag fått U på den, vilket jag visste eftersom jag inte hann lämna in didaktikdelen. Idag i alla fall gick jag och hämtade ut det jag hade gjort och jag klarade alla tre delarna!!! Är så otroligt glad! Trodde aldrig att det skulle gå så bra! Nu är det alltså bara didaktiken kvar.

Den nya kursen däremot är katastrof! Jag förstår inte hur de tänker och det är så pinsamt att vår utbildning kan vara så dålig! Är så glad för att jag ska hoppa av! Vill inte vara en del av det här skämtet längre! Jag och Malin fick i alla fall klart vårt PM och vet vad vi ska skriva nu så det känns bra. Det är tentan jag inte förstår mig på...

Snart är det dags för kvällskurs igen. Har inte hunnit läsa allt, men jag har i alla fall läst det som uppgifterna handlar om och lyckats lösa dem så det känns bra.

Var så glad när jag kom hem från skolan idag för mina kryddor och grönsaker har lyckats komma upp efter bara 4 dagar. Är bara paprikan kvar som jag väntar på.


Mycket har hänt på 4 dagar!

Sover dåligt

Godmorgon!
Fy vad dåligt jag har sovit inatt igen. Vaknade pigg vid 5 men då kunde jag ju inte gå upp så jag sov lite till och sen hade jag ont i huvudet och var jättetrött. Sover jämt dåligt nuförtiden, förstår inte varför! Nu ska vi upp till Sthlm imorgon i alla fall och där brukar jag kunna sova bättre. Det blir bra...

Idag är det dags för skola igen. Ska ha en föreläsning och sen ska jag och Malin, som jag ska skriva projektet med, sätta oss och välja vad vi ska skriva om och skriva ihop ett PM. Blir spännande att se hur det går. Sen ikväll är det ju kvällskurs som vanligt och jag har massvis med saker att läsa och lösa innan dess. Kommer nog bli en lite stressande dag tror jag. Men nu först måste jag äta frukost!

Helgen redan slut!

Hej!
Har haft lite ont om tid till att skriva idag. Vi hade det riktigt trevligt igår, men vi åkte hem ganska tidigt. Det var i och för sig väldigt skönt idag när vi vaknade tidigt och var ute i trädgården och klippte häcken redan 8.30. Sedan har vi lagt spår till Ninja, varit och hjälpt Jockes mamma lite och hunnit titta en del på tv. Skön helg!

Tog massa bilder igår men jag lyckas inte få över dem från kameran. Hela datorn låser sig när jag försöker så jag får försöka klura lite på det imorgon efter skolan. Japp, har vanlig skola imorgon och det känns så hemskt! Är verkligen inte pepp på det, men men, så är det!

Ska fixa lite till här innan det är dags att sova. Godnatt!

Sangria & shopping

Hej!
Igårkväll hamnade vi på Sangria eftersom den restaurang vi egentligen skulle till var full. Men jag är riktigt nöjd! Har aldrig ätit där tidigare och hört en del dåligt om det men ojojoj så gott! Åt svärdfisk vilket var riktigt gott och till dessert blev det så klart creme brulé. Joakim och Martin beställde in den hemliga desserten och denna kväll var det den nedan. Var tvungen att ta kort för det var så fint. Tyvärr tog vi inga fler kort.


Efteråt gick jag och Joakim och tittade på Marley och jag. Skriver om den lite senare.

Idag har vi varit nere på stan på förmiddagen. Var massvis med folk ute i det varma och soliga vädret. Joakim fick tag på två par jeans och jag på en blus inför kvällen. Sen var vi och handlade en flaska vin och en fin blomma till Anna. Vi ska fira henne ikväll men eftersom vi först ska bowla, sen till Villevalla och sen till Harrys så ville vi varken släpa runt på det själva eller att hon skulle tvingas göra det så vi var hemma hos dem och lämnade presenterna direkt.

Det finns så otroligt mycket snygga kläder just nu! Så tråkigt att inte ha pengar till att handla med bara, men jag är i alla fall väldigt nöjd med blusen. Kan försöka komma ihåg att ta ett kort sen.

Nu har vi precis ätit lite och Joakim har redan hunnit åka iväg på motorcykeln. Får passa på när det är fint väder! Själv har jag varit på en liten promenad med Ninja och nu tänkte jag rensa bland våra kläder lite. Känns som det skulle behövas. Har så mycket som är för litet, slitet eller som jag bara inte trivs i och då är det bättre att skänka bort det och få koll på vad man verkligen har! Har tre timmar på mig innan vi ska lämna Ninja hos svärmor och vi ska iväg.

Ha en riktigt underbar dag ute i det fina solvädret!

Älsklingen ska precis ge sig ut och åka.

Ner till stan

Hej!
Mitt huvud har bankat hela dagen, så otroligt jobbigt! Känns knappt inte som om jag har gjort något vettigt men det har jag nog ändå. Mitt skrivbord är städat och ser rent ut i alla fall och så har jag fixat lite med styrelsens ekonomi

Nu ska jag i alla fall göra mig iordning och sen åka ner på stan. Ska äta middag med Joakim, Martin och Lisa ikväll och sen ska jag och Joakim gå och se "Marley och jag". Hoppas ni får en härlig kväll!

Förresten, för ett par dagar tänkte jag på att jag aldrig fått punka under min tid i Linköping. Andra får det hela tiden. När jag kom ut till cykeln idag så var bakdäcket helt platt...Otur! Skulle inte tänkt att jag haft tur!

Promenad i vårvädret

Godmorgon!
Hoppas ni har det lika härligt ute som jag har idag. Har precis kommit hem från en promenad med Ninja i skogen. Det tyckte hon verkligen om! Vet inte riktigt vad som jag ska ta itur med idag. Har inget speciellt inplanerat förrän ikväll så vi får se vad det blir. Har bara så otroligt ont i huvudet idag så jag vet knappt vart jag ska ta vägen. Kanske skulle sätta mig i soffan ett tag och kolla igenom någon tidning till det har släppt lite... Vad är era planer för dagen?


På promenad med Ninja


Det fanns en vattenpöl kvar i skogen och den skulle hon självklart ner i.
Någon som missat att Goldens älskar vatten?

Dags för träning

Nu är det dags för träning igen. Ska iväg på Bodyjam med Julia. Så skönt att komma igång igen!

Behöver verkligen köpa lite mer träningskläder. Har aldrig något som är skönt att träna i. Ett gammalt vanligt linne och en gammal topp över... Det finns ju så mycket fint! Får nog ta en tur ut och kolla på det snart!



Ansökan

Nu är det gjort! Har skickat in min anmälan för ny utbildning. Hoppas verkligen att jag kommer in!
I denna ordningen sökte jag tillslut:

1. Kandidatprogram i företagsekonomi med inriktning mot redovisning och finansiering, 180 hp, Stockholms universitet
2. Civilekonomprogrammet, 240 hp, Stockholms universitet
3. Ekonomie kandidatprogrammet, 180 hp, Södertörns högskola
4. Civilekonomprogrammet, 240 hp, Linköpings universitet


Jag vill verkligen det här så jag hoppas att jag kan komma in på någon av utbildningarna!


Kan det här vara min nya skola till hösten? Hoppas verkligen det!

Planteringsdag i solen

Hej!
Har varit nere på stan hela förmiddagen men nu har jag kommit hem igen. Har varit på två banker och sen åt jag en jättegod Ceasarsallad till lunch på Verandan med älsklingen.

När jag kom hem tog jag mig äntligen till att plantera alla kryddor och grönsaker som det var dags för. Har suttit ute på altanen med Ninja och haft det så härligt. Får se hur resultatet blir sen. Har tänkt testa på lite nya saker i år förutom de gamla vanliga.


Mitt nya lilla minidrivhus.
Här har jag nu sått basilika, tomater, paprika och squash.


Ninja trivs i solen nu.

Vattenskadan kvar...

Jaa, igår skulle han komma och göra nya mätningar på vattenskadan men det var ingen som dök upp och inte idag heller. Får väl ringa imorgon igen... Har äntligen laddat kameran och lagt in bilderna på datorn. Ni kan ju få se hur fint vi har här hemma nu...


Så här hade golvet rest sig när vi kom hem från Egypten


När du brutit upp golvet och fått bort sanden såg det ut så här.


Och nu är det femte veckan vi har det så här med en fläkt som
låter så högt så man inte kan höra tvn...


Vi får ha vardagsmöblerna i de andra rummen så länge. Halva soffan
står i kontoret. Det är inte lätt att ta sig fram här hemma.


Valde att storstäda köket åtminstone så det finns ett rum som man inte mår
dåligt av att vara i.

Nu har ni sett hur vi har det just nu. Får hålla tummarna att de kommer och mäter snart och att det är torrt!

Förvirrande utbildning man går!

Jag blir så förvirrad av skolan just nu! Fick ut mail om sista kursen nu där vi ska skriva ett arbete och där står det att praktiken slutar två veckor innan den ska och ja, jag vet inte...Har ingen att skriva med och vet inte vad jag ska skriva. Är så trött på den här skiten! Och sen ska det ligga en tenta om 5 veckor också som vi inte hört något om innan...Orkar inte!

RSS 2.0