Nyförälskad

Jag vet att jag skrev ett inlägg precis nyss men jag måste skriva en sak till som är värt att stå för sig själv!

Jag känner mig helt nyförälskad!
Det är snart två år sedan jag och Jocke blev tillsammans och man tror att man känner den andra personen helt och hållet, men helt plötsligt ser man något hos personen som man inte har sett innan och det känns så bra!
Han har tagit hand om mig så otroligt bra när jag varit dålig nu och kämpade på för fullt på sjukhuset i fredags. Jag känner det att jag har verkligen hittat den bästa killen i världen!

Du betyder allt för mig älskling!
Jag älskar dig!

Sjuk, imorgon resa

Ja, för er som läser här och undrar vart jag har varit så kan jag ju meddela att jag varit dålig igen...
I fem år har läkarna sagt att jag haft magkatarr för att jag stressat så mycket och jag har dragit ner på mer och mer. Förra lördagen fick jag ta ambulansen in och de sa återigen att det var magkatarr, var på vårdcentralen hemma i Smålandsstenar på måndagen - magkatarr, vårdcentralen i Ryd på onsdagen - magkatarr. Trots att jag gick i fyra dar och tryckte  i mig medicin så hjälpte det inte så i onsdagskväll bar det av till akuten igen, men denna gången lade de in mig så på tprsdagen gjorde jag ett ultraljud som visade att hela gallblåsan var fylld med stenar så i fredags opererades den bort. På lördagen fick jag veta att de inte lyckats få bort allt så igår (måndag) gjordes nästa operation... Men nu mår jag bra och har äntligen fått veta vad det är som spökar i min mage och det var INTE magkatarr efter alla dessa år. Stenarna hade suttit där länge.
Så nu går jag omkring med fläskläpp, snitt på magen och framåtböjd för att inte spänna såret (men det sista börjar släppa nu). Trots allt detta så har jag och Jocke efter samtal med läkare, sjukhuspersonal, familjer och vänner bestämt oss för att åka iväg till Kapstaden imorgonkväll! :D
Känns helt otroligt med tanke på att sista operationen var igår men jag har verkligen återställt mig snabbt och kämpat för det här och de på sjukhuset har verkligen hjälpt mig också! Ska bli så otroligt skojigt verkligen. Självklart är jag lite nervös, men de har bra sjukvård i sydafrika också om något skulle hända. Så detta är allt ni hör från mig på 17 dagar nu (om jag inte får någon skit i natt och inte kommer iväg imorgon).
Håll tummarna för att jag ska få vara frisk på resan och att vi ska ha skoj :)

Tentan inlämnad!

Idag har jag varit och lämnat in tentan och jag är så glad! Skönt att bli av med den så jag kan koncentrera mig på det andra nu. Sitter och läser en bok på 1500 sidor med jätteliten text som heter "Texter från Sapfo till Strinberg". Nu är jag runt 100-talet f.Kr. och läser romerska och grekiska texter. Skitsvårt att förstå dem men snart kommer jag förhoppningsvis in i stilen. Lite skillnad på dessa texter och texter i etiken :P

Ikväll ska vi ha folk över som Jocke jobbar med. Ska käka mat och sen sitta och spela sällskapsspel. Känns mysigt! Men jag måste sätta mig och läsa lite till innan dess, så det blev kort nu. Men bättre lite än inget :)

Mycket att skriva, mycket för er att läsa!

Nu var det verkligen länge sedan jag skrev här...igen! Har så fullt upp hela tiden så det hinns inte med allt som man ibland skulle vilja.
Det som har tagit mest tid just nu är skolan och jag har mått så otroligt dåligt över det. Har bara lyckats ta 4hp på hela terminen än så länge och jag missar både en tenta och en omtenta när vi är iväg på semester :S Men nu sitter jag här i alla fall och är nästan helt klar med hemtentan i etik som skulle in förra veckan. Har varit så jobbigt, men nu ser jag slutet och i morgon SKA den in!

Nu börjar resan närma sig. Det är exakt två veckor till jag och Jocke åker iväg. 17 dagar i Sydafrika och Kapstaden känns inte helt fel. Igår fick vi våra papper om resan hem med allt vi ska tänka på och vårt dagsprogram och allt möjligt. Så igårkväll bar det av ner mot Läkarhuset för att ta sprutor. Jag HATAR sprutor! Sist jag tog så fick mamma följa med till skolan (stelkrampen i 4:an eller 6:an) och jag fick sitta i hennes knä och hon höll fast mig så otroligt hårt men jag försökte slita mig. Och när tanten försökte sticka mig så bet jag henne. Ojojoj, jag var så otroligt nervös igår och rädd som bara den. Kände mig helt svimfärdig där vi satt i kö i 45 minuter för att vänta på det som kändes som sista stunden i ens liv. Och det gjorde inte det hela bättre att väntrummet var helt fullt med folk och att jag skulle ta 4(!!!!) sprutor!!! Men efter 45 minuter så kom glädjebeskedet att skolans sprutor håller i 30 respektive 25 år så jag behövde bara ta en enda liten spruta! Jag var fullkomligt överlycklig! Allt gick bra, men det spände massa efteråt och idag känner jag mig öm i armen men det går över innan jag gifter mig :D

Ja, det kanske är dags att skriva vad det är för något som jag planerat ett tag nu. Det är nämligen så att jag och tre andra tjejer ska starta upp ett projekt genom Röda Korsets ungdomsförbund. Vi ska försöka få tag på invandrare som precis kommit hit till Linköping, flyktingar, asylsökande och liknande och lära dem lite svenska och försöka hjälpa dem att komma iordning i samhället innan de får gå till SFI (svenska för invandrare). Det är nämligen inte alla som har rättigheter till detta och det är väldigt många som står i kö, och så länge så går de runt och kan inte göra någonting eftersom de inte kan vårt språk och inte känner någon. Ska bli riktigt riktigt skoj! Var på idéutbildning i söndags och på tisdag ska jag till SFI för att prata med en lärare där som ska ge oss lite råd för hur vi ska göra detta på bästa sätt.

Inte nog med det, igår fick jag ett roligt samtal. Valberedningen för Lärarsektionen på universitetet ringde och sa att de hade fått rekommendationer på mig som nästa års kassör i styrelsen och undrade hur jag ställde mig till det. Jag hade tänkt att söka tidigare, men nu har det varit så otroligt stressigt ett tag så jag brydde inte om det tillslut, men när de väl ringde så blev jag glad. Ringde upp Jocke på jobbet och frågade vad han trodde och tyckte om det här och vi kom väl överens om att det skulle vara bra för mig att vara med där, så jag ringde upp dem igen och sa att jag skulle kunna tänka mig det. 30 minuter senare satt jag på intervju för posten och ytterligare 3 timmar senare fick jag ett samtal om att jag nu var nästa års kassör! Allt gick hur snabbt som helst, men jag är riktigt riktigt glad. Nu ska medlemmarna bara godkänna mig på årsmötet, vilket jag hoppas de gör, och sedan är platsen min :D

Ja, det var väl det jag hade att skriva för denna gången. Sa ju att det skulle bli mycket ;)
Nu ska jag försöka avsluta hemtentan så jag kan åka upp och lämna in den imorgon.
Ha det fint allesammans!

RSS 2.0