Planering av 25-års fest

Godmorgon!
Ska strax åka iväg till jobbet. Har suttit här nu på morgonen och planerat lite inför festen nästa helg. Är en hel del jag måste fixa så det är dags att sätta igång nu när det är en vecka kvar bara. Jag håller verkligen tummarna för att det kommer bli en solig och fin dag så att vi kan vara ute, annars kommer jag bli lite irriterad för jag har planerat hela festen utifrån att vi ska kunna vara ute men det kanske är dags att göra en plan B.

Underbara värme!

Gick upp kl 6 idag och en timme senare var det 19 grader ute. Helt underbart! Har suttit ute och druckit vin två kvällar i rad. Det är det som är så underbart med sommaren, att man kan sitta ute till långt framåt natten. Men nu är det dags att åka iväg till jobbet! Hoppas på fortsatt fint väder så att jag kan fortsätta rensa i rabatterna när jag kommer hem! Ha en bra dag!

Anteckningsböcker

Jag har lite olika "projekt" som jag tänkte jobba lite med i höst när Jocke åker iväg till Moskva. Måste ha något att sysselsätta mig med. Till det skulle jag behöva snygga anteckningsböcker, både som är olinjerade och linjerade i A4-format. Finns mycket att välja på, men jag vill inte ha spiralblock utan inbundna eller som böckerna nedan. Det önskar jag mig också i födelsedagspresent :)

Andra kvartalet 2011

Dags för en rapport om vad jag hunnit läsa de senaste tre månaderna. Är några dagar kvar av juni, men nu kommer jag nog inte hinna bli klar med någon mer så får passa på att dela med mig av den här nu innan jag åker iväg till jobbet. Som jag skrev förra gången så hittade jag den på Pocketlovers blogg och tyckte den var otroligt rolig.
Läst andra kvartalet 2011:

080411 Kazuo Ishiguro - Never let me go

190511 Roald Dahl - Matilda

220511 Lauren Kate - Fallen

060611 Markus Zusak - Boktjuven

080611 Stephenie Meyer - Om jag kunde drömma

120611 Stephenie Meyer - När jag hör din röst

190611 Stephenie Meyer - Ljudet av ditt hjärta

250611 Stephenie Meyer - Så länge vi båda andas

220611 Elizabeth Gilbert - Lyckan, kärleken och meningen med livet

Totalt läst: 9
Antal sidor: ca 3900

Antal böcker på engelska: 3
Antal novellsamlingar: 0
Antal ungdomsböcker: 6
Antal faktaböcker: 0
Antal biografier: 1
Antal deckare: 0
Antal skräck: 0
Antal tyngre böcker: 1
Antal "klassiker": 1
Antal böcker med övernaturliga inslag: 5

Författarnationaliteter: Australien 1, England 1, Norge 1, USA 6

Kvartalets bästa: Twilight-serien, alltid lika bra, men Boktjuven var också fantastisk och värd en 5:a
Kvartalets sämsta: Lyckan, kärleken och meningen med livet, mycket besviken på den boken.
Kvartalets överraskning: Boktjuven. Är otroligt trött på böcker och filmer om andra världskriget men det här kändes ändå som något nytt och jag var helt tagen bara någon sida in i boken.
Kvartalets besvikelse: Lyckan, kärleken och meningen med livet. Hade verkligen trott att det var en bok som jag skulle tycka om, men jag bara längtade efter att den skulle ta slut!
Kvartalets senast påbörjade men inte än utlästa: En dag av David Nicholls

Grease

John Travolta håller på att spela in två nya filmer och jag längtar så otroligt mycket! Nu saknar jag bara 11/51 filmer som han har spelat in genom åren, men de sista är otroligt svåra att få tag på... Har några av dem inspelade på VHS men det räknas inte riktigt. Det var när jag såg Grease som jag blev helt förälskad i honom och såg den så gott som varje dag i flera månaders tid. Denna scenen har alltid varit min absoluta favorit och han är ju så snygg här! :) (Tragiskt hur det slutade för Jeff Conaway, RIP!)

Sällskapsspel

Kom på en annan sak som jag gärna skulle vilja ha. Lite nya sällskapsspel :) Jag älskar att spela spel, vilket jag ofta gör med mina vänner. Lite nya spel hade inte skadat och Risk vet jag är roligt och de andra två verkar ju underbara!

På min önskelista

Det blev presenter i alla prisklasser, men det är svårt att komma på något man önskar sig så jag tog med allt som jag skulle vilja ha, även om det är lite orimliga saker. Roligt var det att sitta och fundera i alla fall :)
* Vita orkidéer - Älskar dessa blommor och kan inte få för många av dem!
* Armbandsställ - Beställde ett till halsband, örhängen och ringar för ett tag sedan, men mina armband vill också kunna synas. Till exempel finns de på www.mihi.se
* OnePiece - Ser underbart sköna ut och vill gärna ha en i mörkblått
* Saftflaskor och syltburkar - Jag som har börjat göra egen saft och har planer på sylt till hösten skulle gärna vilja ha lite fina burkar och flaskor att använda. Finns till exempel på hwww.hus-modern.se
* Thomas Sabo-berlocker till mitt fina armband. Har dessa fotsteg, mitt stjärntecken och ballerinaskor.
* En flaska vin är alltid ett säkert kort. Vitt, lite sötare vin faller mig i smaken bäst
* Någon av produkterna ur The Body Shops coconut-serie. Älskar doften!
* Ett par grå converse längtar jag efter att sätta fötterna i
* The Baseballs kommer till stan 13 oktober och jag vill så gärna vara på plats och se dem! Biljetter finns att beställa här: ticnet.se
* Längtar så otroligt mycket efter att börja dansa igen så en danskurs skulle jag verkligen uppskatta!
* Ett elpiano, gärna vitt, och vårt hus skulle vara komplett :)
* En disneyklassiker är alltid ett säkert kort när det gäller mig. I min samling saknar jag fortfarande nummer: 2, 3, 16, 17, 20, 24, 29, 30, 32, 34, 35, 38, 39, 40, 42, 44 och 50.

Astrid Lindgrens mästerverk

Jag har alltid ÄLSKAT Astrid Lindgrens underbara böcker och filmatiseringarna av dem. För 2-3 år sedan fick jag en helt underbar present av min älskling. Han tycker om mig fast jag har konstiga intressen för en 25-åring ;) Han hade nämligen jagat rätt på den här underbara kappsäcken med alla filmerna åt mig. Ojojoj, vad glad jag blev!
Om 2,5 vecka är det dags för min 25-års dag och det är många som har frågat vad jag önskar mig. Har haft svårt att komma på något, men jag har tänkt och tänkt, och tänkte dela med mig av det i två inlägg.
Som sagt så älskar jag Astrid Lindgrens böcker och jag älskar att läsa så vad vore inte bättre än att börja samla på böckerna. Vilken skattkammare det kommer vara att ha dem i framtiden! Jag önskar mig alltså böckerna i den NYA utgåvan med röd kant runt om som är nedan. Hittade ingen bra bild så det fick bli en printscreen från Bokus hemsida där de har en kampanj just nu ;)

We are the world

Hej!
Var otroligt längesedan jag uppdaterade bloggen. Har helt enkelt inte haft tid. Har varit otroligt mycket skola i slutet av termin + jobb. Nu är det sommarlov och jag jobbar på dagarna. Trivs riktigt bra med det! Tänkte försöka börja uppdatera bloggen lite igen när jag är hemma.
Tänkte börja med att bjuda på en låt som jag fullkomligt älskar! Finns många versioner av den, men här är en ganska ny och jag tror inte att jag har hört den en enda gång utan att börja gråta. Helt fantastisk!

RSS 2.0