Väntar på målaren

Godmorgon!
Har knappt sovit något inatt. Hade svårt att gå och lägga mig och sen var jag tvungen att gå upp kl 6. Idag ska nämligen målaren komma hit och börja måla om sovrummet och tapetsera om det som ska bli mitt kontor. Han har inte sagt någon tid, bara att han kommer på förmiddagen och de brukar ju komma igång kl 7 så vi får se om han dyker upp här snart. Jag hoppas verkligen det för jag behöver ge mig iväg till grupparbetet runt 9-tiden. Ska bli skönt att få i ordning här i veckan i alla fall. Tänkte bjuda på lite "före"-bilder.
Såhär ser "kontoret" ut just för tillfället.


Sovrummet


Har fått sova på madrasserna mellan sofforna i natt. Alla garderober från sovrum och kontor har tömts i vardagsrummet. Ni ser att det är lite stökigt här just nu. Och denna veckan är det tentaplugg som gäller. Kan bli svårt att koncentrera sig här...

Tv-spel

Hej!
Är nere i Linköping nu igen. Igår var vi på Pitchers eller vad det hette vid NH och åt mat och drack vin/öl. Himla trevligt var det faktiskt! Blev inte jättesent men jag passade ändå på att ta en lång sovmorgon idag. Nu har vi varit ute i Tornby och ätit lunch och shoppat lite. Blev ett par jeans och en tröja till Jocke, en wokpanna och två tv-spel. Köpte nya Super Mario Bros Wii och sedan Abba singstar. Ska iväg till en gammal klasskompis och fika om en timme. Sen ska vi handla lite mat och så blir det tv-spel hela kvällen. Skönt att bara ta det lite lugnt! Ha en bra helg!

Önskelista till tomten!

Jag har alltid varit lätt att handla presenter till men jag vet inte om jag är det längre så därför har jag skrivit ihop en liten önskelista till tomten...och till min familj ;) Detta är vad jag har kommit på än så länge att jag skulle vilja få i julklapp:

Paket med 4 skrivböcker med omslag från Twilight

(finns bl.a. på Bokia)


Twilight-böckerna i pocketformengelska

(jag har dem på svenska i inbunden form)


One Tree Hill - Vill ha alla säsongerna men har inte någon just nu

(De billigaste jag har hittat finns på Ginza.se och kostar 199:-/st)

 

Sällskapsspel - Pop & Rock

(Har sett det i alla butiker som säljer spel, även Ullared)



Sällskapsspel - Master of Television

(Har precis släppts och jag har bara sett det inne på Bokia i deras spelavdelning än så länge)

 

Biljett till musikalen Grease



Sofi Fahrmans debutroman Elsas mode

 

En receptbok med bara brödrecept

(Behöver inte vara den på bilden)



Presentkort på kläder

(Antingen H&M, MQ, Gina Tricot eller Zara)


Thomas Sabos armband som man kan köpa till berlocker till som på något sätt betyder något för en själv.

(Detta kostar lite men jag skulle antingen vilja ha kedjan eller att jag får välja och beställa någon berlock till den. Kedjan kostar 298:-/498:- beroende på längd och tjocklek. Berlockerna kostar från 198:- till 498:-. Går att beställa här.)


En snygg armbandsklocka i stil med denna.

(Inte just denna eftersom jag vet att den går på över 10' men det måste ju finnas någon i bra pris som påminner om den...)


Dags för årsmöte

Godmorgon!
Kom ner till Linköping igår kväll med tåget. Ikväll är det nämligen Lärarsektionens årsmöte så då behöver jag vara på plats. Passade på att boka in en tid hos min frisör nu när jag ändå är här så det ska bli himla härligt! Har massa skola att göra nu, den här kursen är helt hemsk! Skriver lite mer senare om min helg som har varit den bästa på länge!

Huvudvärk...

Så typiskt verkligen!
Jag har mått så bra den senaste veckan. Jag har tränat ett par gånger och jag har lagat mat själv varje lunch och varje middag. Det har resulterat i -2,5 kg. Nu är jag på väg mot mitt gamla jag igen. Det enda som inte har varit bra har varit det att jag har känt mig stressad och jag har inte kunnat sova mer än ca 4-5 timmar per natt. Därför tänkte jag igår att jag skulle gå och lägga mig tidigt och koppla bort skolan för en kväll. Somnade direkt och vaknade först efter 9 timmar! Underbart! Men när jag sen gick upp hade jag världens huvudvärk. Känns som om hela huvudet ska sprängas och än har det inte gett med sig. Så fort jag kopplar av så händer det här. Skit också! Har seminarium om 1 1/2 timme och jag förstår inte hur jag ska orka med det... Ska äta en tidig lunch nu och hoppas det blir bättre.
Efter min veckohandling i måndags är kylskåpet helt fyllt. Är så nöjd över att jag har börjat laga massa mat igen och jag tycker verkligen att det är jätteroligt när jag väl tar mig tid till det!

Tidig morgon

Godmorgon!
Var ett tag sedan nu som jag kände mig pigg redan vid den här tiden. Det är fortfarande mörkt ute och tråkigt nog så hör jag att det regnar. Tänkte uppdatera här och sedan plugga lite innan det är dags att åka iväg med Ninja till veterinären. Det är inget allvarligt med henne, bara någon infektion i öronen som vi måste få bort.
Efter det bär det av hem till Sthlm igen. Har faktiskt varit skönt att vara här nere i helgen. Innan har det varit så stökigt så jag har fått panik av att sitta här men nu är det i ordning och då trivs jag. Det är så litet så det är en himla mysig känsla. Till och med gardiner i vardagsrummet fick jag upp igår.
Dags att sätta igång med skolarbetet. Har så otroligt mycket att läsa till imorgon egentligen. 2 artiklar, varav en på engelska, 1 bok och det inledande kapitlet i en annan bok + att jag ska svara på ett par frågor till varje text och skriva ihop ca 1 sida. Kommer bli en lång dag idag...

Familjen på besök

Hej!
Är nere i Linköping över helgen. Igår på morgonen kom pappa, mamma, lillebror och hunden hit vilket var mysigt. Vi sprang runt på Ikano och Ikea och sen drack vi vin och åt gott på kvällen och såg på tv. Nu har de åkt hem och jag och joakim kollar på hell´s kitchen. Ska iväg till affären och handla inför kvällen. Kommer tillbaka till sthlm imorgon igen!

Koncentrationen på noll!

Jag kan inte koncentrera mig alls idag! Skitdag är vad det är! Håller tummarna för att det lättar lite ikväll. Det måste göra det...

Trött!

Jag är så trött idag! Gick och lade mig väldigt sent och då hade jag ändå svårt att sova och sen vaknade jag och gick upp kl 5.20 igen. Somnade i soffan och runt 8 gick jag in till sängen igen och sen kunde jag verkligen inte gå upp. Har världens träningsvärk i hela kroppen efter styrketräningen igår. Ingen bra dag det här!
Har suttit och pluggat nu på förmiddagen och har 90 sidor kvar att läsa i boken Företagets internationaliseringsprocess till imorgon vilket känns otroligt segt. Sen ska jag åka iväg till Åkersberga och gå på spanskan om 4 timmar, vilket jag är så sjukt omotiverad över just nu och känner att jag inte har tid för överhuvudtaget. Usch, vilken dag det här kommer bli!
Läser en så otroligt tråkig kurs just nu! Samhälle, marknad & företagande heter den. Trodde att det skulle bli roligt men inte... Längtar tillbaka till redovisningen! Håller tummarna för att Ekonomistyrningen som börjar om ett par veckor känns bättre!

Underbara Melissa Horn!

Wow vilken spelning det var igår! Hade inte förväntat mig så mycket eftersom jag inte lyssnat så mycket på henne tidigare, men det kommer det bli skillnad på nu. Biljetterna var slutsålda för ett par veckor sedan så hela Göta Lejon var fyllt och mellan varje låt applåderades det som bara den. Jag hade tänkt att det skulle bli en lugn spelning! 22 år gammal är hon och har en så otroligt fin röst verkligen! Helt otrolig sångerska och låtskrivare! Jag satt flera låtar och fick hålla tillbaka tårarna, det var galet. Om ni får tillfälle att se henne någon gång så gör det, jag kommer vilja göra det igen i alla fall!
Tyvärr ingen bra bild. Vi satt på rad 5 så det var väldigt bra platser men jag glömde kameran hemma och fick använda mobilen.

Auktoritetstyper

Sitter i skolan nu och lyssnar på en föreläsning om Max Weber och auktoritetstyper. Inte speciellt roligt kan jag ju inte påstå... Längtar tills jag slutar för då ska jag stanna förbi SATS och köra lite styrketräning. Ska bli väldigt skönt, men jag är lite orolig för jag har ju inte varit där en enda gång sedan introduktionen. Men bättre sent än aldrig!

Godmorgon!

Hej på er!
Försov mig lite idag. Inte så att jag hade något jag skulle hinna iväg till men jag har planerat varje dag nu timme efter timme. Just nu har jag väldigt svårt för att sätta mig ner och göra det jag ska för jag kommer hela tiden på andra saker som behöver göras. Därför satte jag mig ner igår och planerade in hela veckan och där finns allt med. När jag ska äta olika måltider, när jag ska gå ut eller leka med hunden, när jag ska vara i skolan eller plugga hemma, vilka tider jag får sitta vid datorn och till och med de dagar något bra är på tv:n så finns det med, bara för att jag ska komma i fas med min strukturering som jag alltid varit så noggrann med. Ni kanske tycker att detta låter helt galet men min tanke är inte att alltid ha ett sådant här schema, bara tills jag känner att jag har kommit in i en rutin där jag sitter ett x antal timmar med skolan varje dag och inte låter datoranvändningen komma över en viss nivå till exempel. Det har alltid fungerat att ta till denna metod när jag kommit ur fas.
Jag har även gjort en planering av dagens måltider så jag vet vad jag ska äta och i måndags veckohandlade jag, vilket jag kommer göra varje måndag nu. På så sätt kan jag inte skylla på att jag inte har något hemma att laga till. Än så länge har det fungerat väldigt bra. Så här mycket mat som jag har lagat den här veckan hemma har jag nog inte lagat på flera månader. Till och med gjort extra stora portioner och fryst in. Känner mig lite duktig just nu! Det är alltid en stor klump som släpper när man äntligen börjar komma i ordning igen i sitt liv.
Här får ni se hur mitt schema för dagen ser ut:
7.00-7.30     Promenad med Ninja

7.30-8.00     Frukost: Nyponfrukost

8.00-8.30     Kolla mail m.m

8.30-9.00     Blogg

9.00-11.00   Plugg

11.00-11.30 Promenad med Ninja

11.30-12.00 Lunch: Köttfärssås

12.00-15.30 Skola

15.30-16.30 Styrketräning

16.30-17.30 Promenad med Ninja

17.30-18.30 Plugg

18.30-19.30 Middag: Lax med ädelsostsås

19.30-22.00 Konsert med Melissa Horn

22.00-22.30 Promenad med Ninja


The Box

Irriterande, skrev ett inlägg men när jag höll på att ladda upp bilden låste sig allt och jag fick avsluta och sen var allt borta...blä!
Hur som helst, The Box var en väldigt..."annorlunda" film kan man väl säga! Vet inte om jag har varit med om att så många hoppat till ordentligt och till och med skrikit till på bio innan men samtidigt vet jag inte om jag hört så många sitta och skratta åt delar i en film bara för att det var så dåligt. Vet inte riktigt vad man ska tycka om den. I början var den bra och det kändes som om det faktiskt skulle kunna bli riktigt intressant men ganska snart spårade det ur och blev lite för mycket.
PwC hade i alla fall en mycket bra presentation och det var riktigt roligt att få gå på detta. Skulle mycket väl kunna tänka mig att arbeta hos dem i framtiden!
Nu ska jag sätta mig och läsa en liten stund innan det är dags att sova.
(Förresten, är det någon som vet hur jag kan få tillbaka mellanrum vid radbrytning? När jag skriver så blir det det, men så fort jag sparar eller publiceras försvinner det...Riktigt irriterande!)

Bio med PwC

Idag är det plugg som står på schemat. Har en hel del att läsa i den nya kursen och det är lika bra att försöka få det gjort så fort som möjligt! Måste ta och åka ut till skolan först och hämta en bok på biblioteket som jag reserverat innan den går till någon annan. Är så nöjd för än så länge har jag bara köpt två kursböcker på hela terminen, de andra har jag lyckats låna.
Ikväll blir det däremot lite roligare! Ska på bio och se på The Box. Det är Öhrlings PricewaterhouseCoopers som bjudit in lite olika studenter till detta och där ska de också hålla en företagspresentation. Det är ju hos dem jag läste ekonomiassistentkursen i våras så det ska bli väldigt roligt faktiskt! Får skriva mer när jag kommer hem om hur det var. Nu måste jag sätta fart så jag hinner få något gjort innan den börjar!

E-day

Godmorgon!
Kom på att det är ju faktiskt en hel del som händer just nu och som inte bara är plugg. I torsdags till exempel så var det E-day (economics day) på skolan, alltså vår arbetsmarknadsdag. Nog för att det är ett tag kvar tills jag är klar för att börja arbeta, men det är ju alltid intressant att se vad som finns. Blev väldigt förvånad när jag kom dit för det var så otroligt lite folk där! Var nog bara jag och 10 andra och sen då de som anordnat dagen och företagen... Trots det var det inget företag som började prata med mig när jag gick runt och kollade. De stod mest och bara pratade med varandra. De enda som grep tag i mig var olika fackförbund...så klart! De är lika irriterande som tele2 är som man inte kan gå förbi utan att de ropar efter en...
Egentligen hade jag inte åkt dit för att träffa företagen, just för att det är ett par år kvar, men jag ville gärna gå på de tre föreläsningarna som var. Även på dessa var det oerhört lite folk! Men jag var på alla tre i alla fall :D
Den första hölls av Therese Albrechtson som är 24 år och har startat 4 egna aktiebolag. Det var en väldigt entusiastisk och glad tjej faktiskt! Hon berättade hur det var att vara en så ung tjej och försöka göra något eget och vilka motgångar hon stött på. Det var riktigt bra!
Efter det var det två personer från PrimePr som pratade lite om marknadsföring. Kände direkt att det inte var något som jag vill jobba med, så jag stängde nog av efter ett tag för nu i efterhand minns jag inte så mycket av vad de sa. Minns bara att de visade ett par marknadsföringsklipp.
Den sista hölls av Akademikerförbundet SSR som skulle prata om utlandsarbete. Den var så dålig så jag gick efter lite mer än halva tiden! Det var knappt något om att arbeta utomlands utan mer vad de kunde erbjuda om man gick med hos dem. Det enda han sa var att man inte skulle skriva på kontrakt för mer än 1 år åt gången och att man skulle försöka resa iväg till landet med familjen innan man flyttar dit och bekanta sig med kulturen så att man vet att man skulle klara av att bo där. Båda sakerna kändes ganska självklara och det tog ju inte direkt en timme att säga det. Var riktigt besviken!
Dagen var väl inte riktigt vad jag förväntat mig men jag är väldigt nöjd att jag gick och lyssnade på Therese Albrechtson i alla fall!

Vart i Göteborg

Min mobil började fungera efter en dag igen så jag är så glad!
Idag har jag kommit hem till Stockholm igen. Har varit i Göteborg över helgen och träffat Sara. Var riktigt roligt och vi var på Hus- & Hemmässan. Sitter och kollar på Ensam mamma söker på Tv3play nu, älskar det programmet! Så hemskt att det är slut nu! Har lite bloggtorka som det så fint heter just nu. Vet inte vad jag ska skriva om. Gör inte så mycket mer än att plugga numera. Men vi får se, det kanske släpper snart...

Panik! Ingen mobil!

Min mobil har lagt av, jag får panik! Istället för täckningen så står det bara "söker..." och ibland går det över till "ingen service". Har hållit på så hela morgonen. Ska iväg till Täby snart och träffa Matilda. Hoppas jag lyckas få tag på henne innan så vi kan bestämma vart vi ska ses och när... Känner mig helt handikappad utan mobilen! Vet ni vad som kan vara fel?

RSS 2.0