Hemhemma

En vecka sedan jag skrev...mycket dåligt!
Anledningen är att jag håller på att tentaplugga nu. Språkhistoria på måndag och etik på tisdag. Känns inte speciellt bra måste jag erkänna. Eller ja, språkhistorian börjar kännas okej och det är viktigast. Får se hur det blir med etiken.
Är i alla fall hemma i Skeppshult och var hos tandläkaren igår. Blev så irriterad av prishöjningen. Förebyggande åtgärd, tog bara bort tandsten och lite sådant. 615:-!!!! Förra gången var det på 495:- Det är hemskt det här!
Jaja, nu kommer älsklingen hit ikväll i alla fall :) Han är uppe i Sthlm så han kör raka vägen hit sen och hämtar mig, det ska bli skoj!
Nu ska jag återgå till tentan och kommer tillbaka när mitt liv har lugnat ner sig lite och jag känner att jag har något vettigt att skriva och hinner det!

Kapstaden

Nu har jag inte skrivit på ett par dagar. Har haft en hel del att göra. I helgen var jag och Jocke i Västerås hos Kjell och Lena och nu har de varit hos oss över natten och precis givit sig av hemåt. Varit mycket trevligt tycker jag!
Har varit och är en del skola nu också. Har en hemtenta, som är otroligt svår, som ska in nästnästa tisdag och dagen innan har jag tenta i språkhistoria så det är en del att göra. Ska sätta mig med det nu idag.

Sedan har det hänt en väldigt skojig sak! Jocke ska bjuda mig på en resa och nu är biljetterna betalade och klara så nu bär det verkligen av. Den 21 november åker vi iväg till Kapstaden i Sydafrika i 15 dagar :D Ska bli så otroligt spännande! Första veckan ska vi åka iväg på rundresa, vilket ingen av oss tidigare har gjort, och den andra veckan kommer vi bo i Kapstaden och åka ut på det vi själva känner för eller bara ta det lugnt. Jocke vill gärna åka på vithajsdykning, vilket jag tycker låter otroligt läskigt men ändå spännande. Jag vill gärna se Godahoppsudden. En rolig sak är att rundresan leder till en strutsfarm där man kan rida på strutsar och sen ska vi äta middag där, och det står att vi ska få "en middag som verkligen kommer smaka fågel". LÄSKIGT! Jag vill inte först rida på dem och sen äta dem....Jaja, det ska bli otroligt roligt i alla fall. Längtar väldigt mycket! Det enda hemska är att jag missar de sex första avsnitten av julkalendern, som är årets höjdpunkt enligt mig, men mamma har lovat att spela in det åt mig så jag kan sitta och plöja igenom det när jag kommer hem :)

Sist skrev jag ju att vi börjat äta massa nyttigt. Kom på att jag kanske ska lägga upp recepten här. De har varit otroligt goda, ganska billiga och mycket nyttigare än det man brukar trycka i sig så någon annan kanske också blir lite intresserad. Men det får bli senare när jag hinner med det.

Nu ska jag sätta mig med plugget ett tag!

Massa härlig mat

Det känns som en vind drog förbi på en sekund och tog bort nästan all stress. Blev klar med boken till etiken för en liten stund sedan och har skickat iväg min text till de andra i gruppen. Känns så otroligt skönt. Nu känns det som jag kan andas ordentligt igen!

Igår kväll så åkte jag och Jocke iväg och handlade för all mat var verkligen slut, men innan vi åkte iväg satte vi oss vid datorn och kollade på tastelines veckomenyer eftersom de har en massa nyttig mat och vi inte alltid är så nyttiga. Där hittade vi sex olika middagar framöver som vi handlade ingredienser till. Blev riktigt spännande rätter men det kostade mycket, stackars älsklingen fick betala mer än vi ska betala båda två för en hel månad i mat. Men jaja, det ska bli spännande. Ikväll ska det bli stekt kyckling med pestotortellini.

Var förresten på det där mötet i veckan och det var verkligen intressant. Det här kommer bli roligare än vad jag först tänkt mig. Men ni får veta vad det handlar om först nästa fredag när jag fått veta mer säkert om olika saker vi pratat om. Den som väntar på något spännande väntar inte i onödan :P

Dags att laga mat


Stressad

Nu har jag inte skrivit på ett par dagar och borde egentligen inte göra det nu heller. Har alldeles för mycket annat att tänka på. Just nu sitter jag och pluggar som en galning och tror att jag kan läsa ut två tjocka kurslitterära böcker på tre dagar. Det går inte så bra, men jag kommer en bit i alla fall. Anledningen är att jag fick tag på den ena boken på biblioteket men måste lämna tillbaka den idag så jag försöker läsa in allt till kursen. Det går inte så bra...Så nu ska jag nog strunta i den och lämna tillbaka den och behålla boken jag köpt. Bara det att mina pengar kommer inte att räcka till nästa månad och då vill jag inte lägga en massa pengar på böcker...Får se vad jag kommer fram till.
Ikväll och imorgon måste jag i alla fall börja koncentrera mig på etiken, fram till nu har det varit språkhistoria. På tisdag ska jag lämna in en bokredovisning som vi ska göra i grupp på torsdag så tiden försvinner. Sen får vi ut hemtentan och den ska in dagen efter tentan i språkhistoria...
Inte kul att läsa om det här antar jag men det är det här som mitt liv kretsar runt just nu.

Utöver det så är det katastof här hemma och då menar jag med städningen! Helt galet vad det är skitigt! Igår var Jocke i alla fall och köpte den otroligt fina hallmöbeln som jag velat ha ett tag och en ram som vi ska ha över sängarna. Sen har han satt upp tavlor i hallen och köket så han har varit så duktig så. Nu vill jag bara få ordning på resten.

Ikväll ska jag hem till Anna på möte med röda korset. Hon är engagerad där och har frågat mig om jag vill vara med i ett projekt som jag kan förklara mer av senare när jag själv vet mer. Det låter spännande och det är bra meriter för mig plus att jag kan göra något bra för andra. Det ska bli spännande. Hon ska göra varma smörgåsar till oss och Jocke ska följa med och umgås med Gabbe så länge innan han ska iväg på innebandyn.

Dags att återgå till pluggandet...usch, nu känns det inte speciellt kul! Men jag känner mig duktig efteråt i alla fall som har gjort så mycket på en dag!

Inflyttningsfester i massor

Tentan gick verkligen skit igår! Fick totalt hjärnsläpp när jag kom in i lokalen och satt och gissade för fullt. När jag hade gissat det jag kände jag kunde gissa på hade jag skrapat ihop 13-14 av 37 vilket är långt ifrån halva som man måste ha för att klara den. Det gjorde att jag fortsatte att gissa och gissa. Helt sjuka svar skrev jag...pinsamt! Men jaja, någon gång ska man väl alltid kugga på en tenta...

Igårkväll var jag, Jocke, Bazze, Sebbe, Johan, Anders, Anders och Martin på HG och åt mat och drack öl. Det var väldigt trevligt tycker jag. Har inte varit på HG denna termin innan så det var på tiden. När vi kom hem skulle vi kolla på Shrek 3 men Jocke somnade efter 20 minuter så det får bli en annan kväll.

Nu idag ska vi på inflyttningsfest hon Agneta, Maria, Lisa och Johanna. Ska bli jätteskoj att få se hur de har det! Synd bara att Julia och Anders har inflyttningsfest samma dag, men vi får gå till dem vi lovade först. Det är dags för oss att planera vår egen unflyttningsfest snart också. Då hoppas jag att många kommer :)

Nu ska jag ner och hämta Jocke på jobbet så vi får hem borren och får upp lampor och sådär,

SMS till polisen

Det är något som jag satt och funderade en del på i måndags när jag satt och väntade på bussen till stan. I alla situationer kan man kanske inte ringa till polisen om det är något som händer, då skulle det vara bra att kunna skicka iväg ett sms. Men jag vet inte om det går... Det är inte heller så man vill testa. Någon som vet hur det är?

Nu har jag pluggat massa på tentan men jag känner fortfarande att jag inte kan det och jag tror inte att det kommer gå bra i morgon men jag ska i alla fall försöka.

Om ett par timmar ska jag åka hem till min älskling igen. Har varit borta sedan i tisdags och har haft det jätteskönt men ändå saknar jag honom så otroligt mycket när jag är iväg. Hoppas det inte dyker upp massa saker ikväll så vi kan ha en mysig kväll ihop.

Men innan jag åker iväg ska jag åka och hälsa på morfar med mamma när hon slutat jobba och sen ska jag åka och sätta blommor och lyktor på mormors grav för idag hade hon fyllt 63 år. Saknar henne så otroligt mycket...!

Nu ska jag sätta mig och plugga ytterligare ett tag och mysa med mina "gamla damer" som hon som klipper hundarna sa sist de var där. (De fyller 12 och 13 år till våren :))

Hemma i Skeppshult

Jaha, nu har jag varit hemma en dag och mycket som har hänt sist. I måndagskväll åkte jag ner till stan och drack champagne och åt dessert med Jocke och Sebbe och två från Sthlm efter att de arbetat hårt en hel dag. Hade precis ätit hemma så mat blev det inget för mig men desserter kan jag inte låta bli. Blev en sen kväll sen eftersom jag inte packat och sen skulle gå upp 6.30 för att fixa det sista.
Sen körde jag Jocke och Sebbe ner till jobbet och sen begav jag mig hemåt. Var så otroligt trött på vägen så jag fick stanna tre gånger för att sträcka på mig. Var oerhört jobbigt. Men tillslut kom jag i alla fall ner och mina små vovvar var jätteförvånade när jag kom in. De bara satt i soffan och stirrade men när jag började prata med dem kom de direkt och sen var de bredvid mig hela dagen. Så mysigt! Saknar dem massa när jag är i Linköping.

Det blev mer pluggat än det blivit någon dag tidigare så jag är nöjd, men jag har mycket kvar så jag ska gå o sätta mig med det strax. Sedan var jag hos morfar ett tag på eftermiddagen och på kvällen kom Emelie hit och vi pratade en massa och sen kollade vi på djävulen bär prada. Var riktigt skoj :)

Idag fyller pappa 46 år så på morgonen 5.30 var vi uppe och grattade honom innan han skulle till jobbet. Lite tidigt för mig så jag gick och lade mig sen igen och sov till 9.30. Jätteskönt! Fick åka iväg till Göstas och köpa en tårta för kvällen och en massa wienerbröd pappa skulle ha på fikarasten på jobbet.

I eftermiddag ska jag hjälpa mamma med maten och sen kommer släkten 18.30. Ska bli skoj :) Har inte varit hemma på så otroligt länge.

Ja, så ser det ut just nu. Inte så mycket intressant att skriva om mer än att bara radda upp vad jag gjort och ska göra :P

Dags att återgå till fonetiken...

Tentaplugg - illa, illa

Jaa, idag har jag varit hemma hela dagen för att plugga inför tentan i fonetik som jag har på fredag, men jag kan ju säga som så att det inte har gått speciellt bra. Har gjort allt utom pluggat känns det som. Har suttit ner med böckerna i tre omgångar och orkat igenom någon enstaka sida bara. Anledning till att jag är så otroligt omotiverad för denna tenta är för att kursen var i augusti och jag var sjuk och missade 50% av föreläsningarna. Nu har jag förträngt det lilla som jag faktiskt lärt mig och måste börja om från börjar.
Jag vill bara ha gamla tentor bakom mig, tycker inte om att behöva gå tillbaka och plugga på dem igen.

Imorgon när Jocke har åkt iväg till jobbet ska jag i alla fall ta och åka hem till Skeppshult och försöka vara duktig och plugga där. Men som alltid kommer det väl saker emellan :P
Jag ska i alla fall träffa Emelie imorgon kväll och det ska bli jätteskoj! Var längesedan igen som vi sågs.

Sedan på onsdag så är det pappas födelsedag så då blir det kalas. Lite tråkigt bara att Jocke inte lyckades ta ledigt, men men, så är det.

Jag har verkligen inget vettigt att skriva idag. Just nu är det bara skönt att fördriva tiden. Väntar på att ugnen ska bli varm så jag kan fixa mat sen. Är riktigt hungrig!

Det får vara allt för idag.

RSS 2.0