Nyårsafton!

God morgon!
Tänka sig, idag är det nyårsafton! De sista månaderna har gått så sjukt fort verkligen!
Just nu är vi uppe i Stockholm och ska fira här för första gången. Ska hem till min kompis Cissis bror. Vi är ca 12 personer och det ska bli jättekul för jag har bara träffat två av dem tidigare. Jag och Joakim har hand om förrätten och ska göra en skagenkorg. Ska bli spännande att se hur den blir.
Fram till kl 15 har jag bestämt mig för att bara ligga i soffan och läsa lite och först efter det ska jag börja förbereda maten och mig själv. Blir en skön dag!
Ni får ha en riktigt härlig nyårsafton så hörs vi 2010!

Julen 2009

Joakim är och fixar med bilen så jag tänkte skriva lite här innan vi ger oss av upp till Sthlm igen. Som ni säkert vet så firade jag min jul med Joakim i år. Första året utan föräldrarna och släkten vilket jag trodde skulle vara riktigt jobbigt men jag har haft det bra. Lugnt och skönt har vi haft. Vi har varit både i Köping, Västerås, Arboga och Skeppshult och firat jul men jag har bara bilder från de två sistnämnda tyvärr. Tänkte skriva ett inlägg med mina julklappar och här nu tänkte jag visa lite bilder från min jul.
JULAFTON I ARBOGA








JULDAGEN I SKEPPSHULT










ANNANDAGEN I SKEPPSHULT






Skidåkning på Isaberg

Hoppas ni alla haft en fantastisk jul! Själv har jag haft det underbart! Har varit lugnt och skönt men ändå har jag haft lagom mycket att göra. Kommer skriva lite mer senare om vad jag fick i julklapp, vad jag har varit och vad jag gjort, men inte just nu dör jag behöver sova.
Idag åkte jag och Joakim till Isaberg för att åka lite skidor. Han har inte åkt sedan han var liten och jag har inte heller åkt på ett par år. Han var jätteduktig men själv fegade jag ur och var inte särskilt duktig i år. Jag som annars haft så lätt för det innan. Trillade 4-5 ggr idag. Fint väder hade vi i alla fall och det var roligt. Hade tyvärr inte med kamera i backen men tog två bilder vid bilen på vägen hem.

Twitter

Hej!
Nu ska jag packa lite snabbt och sen bege mig mot tåget. Tänkte bara skriva att jag inte alltid hinner skriva långa inlägg här, men ha lite koll på min twitter så kanske ni får lite koll på vad jag gör ändå. Det är inte så att jag inte slutat använda min blogg, jag ger den bara ett litet komplement.
Tryck här så kommer ni till min sida!

Uppe tidigt

Godmorgon!
Somnade tidigt igår så jag har varit uppe sedan 3.45 och läst nu på morgonen. Helt galet! Men ändå känner jag mig pigg och utvilad. Har precis läst klart "Frälsaren" av Jo Nesbo.  Brukar i vanliga fall inte läsa deckare, men den var helt okej.
Igår hade jag skola hela dagen så när jag väl kom hem framåt 16-tiden bokade jag en biobiljett till mig själv och gick och satte mig och tittade på New Moon en tredje gång. Vilken skillnad det är på upplevelsen sedan första gången, helt galet! Men jag störde mig på några småkillar som kom in i halva filmen och som inte kunde vara tysta. Förstår inte vad de gjorde där...
Om ett par timmar ska jag iväg till terminens sista föreläsning och sedan vid 15-tiden ska jag med tåget till Köping. Ikväll blir det middag hos Joakims morbror med familj och sedan ska vi se Avatar. Är väldigt nyfiken på den filmen! Kommer inte ha internet förrän framåt helgen så jag vill passa på att önska er en god jul!
Ha det så bra i snön och ät lagom mycket julmat! :)
Kramar

VG

Godmorgon!
Nu är jag uppe i Sthlm igen efter helgens julfirande. Får skriva mer om det senare för jag ska när som helst iväg till skolan. Sista seminariet och näst sista dagen i skolan innan det är dags för ett välförtjänt jullov. Fick nämligen veta igår kväll att jag lyckades få ett VG på förra kursen! Jag är så himla glad! Brukar aldrig bry mig om att få mer än ett G, jag är nöjd bara jag klarar det. Men när man väl får högsta betyg, då känns det underbart. Nu fick jag det bekräftat att det var värt att sitta i skolan hela dagarna och bara plugga som jag gjorde då. Jippie! :D

Jul- & nyårsklänningar

Var inne på H&M igår och de hade hur mycket fint som helst! Har letat efter klänningar ett bra tag men antingen har de inte varit i min smak alls eller så har de suttit jättedåligt. Hur som helst så köpte jag två igår som jag antagligen kommer använda nu i jul och kanske nyår.

Massa snö

Nu har jag precis kommit in från en promenad med Ninja. Hon är superlycklig nu när det är massa snö ute. Jag älskar det också, men jag tyckte inte att det var lika roligt igår när jag skulle ut till Kungens kurva och hämta två lampor vi beställt. Det tog 10 minuter att köra till Ringen från vårt garage och det är väl 200-300 meter ungefär. Helt kaos var det!
Ikväll ska vi åka iväg och börja fira jul. Ikväll blir det i Köping hos Joakims mormor med hans mamma, morbror med familj m.fl. Imorgon blir det Västerås. Kommer tillbaka till Sthlm söndagkväll eller måndag morgon för att vara i skolan.
Mycket snö som lagt sig vid rutorna.


Jag undrar hur mycket föraren i bilen ser. Han har inte borstat bort speciellt mycket snö...
Och det blir kul för de andra två bilarna att ta sig ut sen. Ojojoj!

Julklappar

Godmorgon!
Idag ville jag helst bara stanna kvar i sängen. Känner mig trött, ögonen svider och kroppen värker. Jag är verkligen i behov av jullov nu känner jag! Det är tur att jag har en hund som tvingar upp mig! Blev ingen föreläsning för mig idag men jag ska åka iväg till skolan till kl 12 och göra grupparbete i alla fall. Sen ska jag hem och bädda ner mig igen. Imorgon ska vi iväg och börja fira vår jul!
Igår satt jag och slog in alla klapparna som jag varit och handlat. Så himla roligt! Nu har jag bara tre personer kvar, vilken känns både skönt och lite tråkigt. Tycker det är roligt att planera och springa runt och leta i affärerna!
De julklappar som blev inslagna igår!

New Moon & Midnight Sun

I måndags kände jag ett stort behov av att gå och titta på New Moon igen. Vart besviken första gången, men eftersom Julia känt samma sak men sagt att den var hur bra som helst andra gången var jag tvungen att se om jag tyckte samma sak. Emma var inte svår att övertala att följa med. Vi tyckte båda att den var mycket mycket bättre andra gången och vill se den igen nu. Tårarna ville fram många gånger under filmen och man kunde verkligen känna alla de känslor som fanns mellan personerna. Så underbart bra historia!
När jag kom hem var jag så sugen på att läsa om böckerna men Emma berättade att det fanns över 200 sidor av Midnight Sun (Twilight ur Edwards perspektiv) ute på Stephenie Meyers hemsida så jag började läsa den istället. Jag fastnade totalt! Satte inte ifrån mig datorn förrän jag läst klart allt! Det är jättejobbigt att den slutar mitt i men jag hoppas verkligen att Meyer kommer fortsätta att skriva på den. Nu vill jag läsa alla böckerna ur hans perspektiv, speciellt New moon när man inte vet alls vad han tänker eller gör!
Måste erkänna att jag återigen har fastnat i historien om Bella & Edward och under jul kommer jag försöka hinna läsa om alla böckerna. De är helt fantastiska och för varje gång man läser/lyssnar på dem så blir de bara bättre och bättre! Jag är helt kär i berättelsen!!!

Snö!

Nu har jag kommit upp till Linköping. Stannade till här för att träffa min älskling lite innan jag fortsätter upp till Sthlm igen imorgon. När jag körde uppåt nu i eftermiddag snöade det en massa och i Linköping är det helt vitt. Underbart! Hoppas det får ligga kvar till jul nu, då skulle jag vara överlycklig! Ska gå och sova nu för imorgon ska jag upp tidigt och åka hem. Ska vara i skolan redan kl 11 nämligen. Sov så gott!

Julgodisbak

I onsdags var Emma hos mig och bakade massa gott inför julen. Resultatet blev lussekatter, knäck, ischoklad, chokladtryffel med baileys och snöbollar av vit choklad, citron och kokosflingor. Vi hade riktigt roligt medan vi  bakade och resultatet blev väldigt gott :)
Jag står och gör degen till lussakatterna medan Ninja står och hoppas på att jag ska tappa lite till henne.


När degen jäst klart fick Emma baka ut degen.


Chokaldtryffeln skulle stelna i rumstemperatur, vilket den aldrig gjorde. Då ställde vi in den i kylskåpet istället och när det var dags att rulla dem så tänkte inte Emma på att kolla om de var klara utan satte ner händerna i formen och blev helt chokladig! De var långt ifrån klara! Efter att Emma ätit från sina händer så var det inte bara händerna utan halva ansiktet som var chokladigt, haha, så roligt det var! :D


När vi var klara var vi självklart tvungna att smaka av allt det goda och även bjuda Joakim som kom hem lagom till att allt var klart ;)

Hjälp!

Behöver lite hjälp av er som läser detta. När jag skriver min text gör jag radavstånd men när jag sen publicerar texten försvinner det och det tycker jag är oerhört irriterande. Hur ska jag göra för att få radavståndet att stanna kvar?

2012

Jag och Joakim var och såg filmen 2012 förra helgen. Har hört många som sagt att den är riktigt dåligt och även dem som sagt att den är bra. Jag lyssnar gärna till vad andra säger, men jag litar inte alltid på det. Jag måste bilda mig en egen uppfattning, så även med denna film.
I det stora hela tycker jag att filmen var bra! Den var välgjord och det den tog upp är sådant som verkligen kan drabba oss och det tycker jag är så hemskt att veta. Det var många på bion som satt och skrattade vid helt fel tillfällen, vilket gjorde mig förbannad! Jag undrar om de gjorde det för att de inte tror att något kan hända dem, och för att vi lever i ett land som inte drabbas av så hemska naturkatastrofer som andra, eller om de bara är osäkra och skrattar för att de inte kan klara av att höra sanningen. Själv satt jag och grät vid dessa ställen i filmen! Nu i efterhand så har jag kommit på mig själv vid flera tidpunkter att jag sitter och tänker på den och sådant runt omkring. En bra film som öppnar upp ögonen på mig som ser den.
Samtidigt är det självklart scener i filmen som är oerhört fåniga. Alla presidenter reser iväg för att rädda sig själva förutom USAs president som stannar för att dö med sitt folk. Säkert att Bush eller Obama skulle gjort en sådan sak! Amerikanarna älskar verkligen att helgonförklara sitt land och alla som bor där! Jag tror att vem som helst som hade fått en chans att rädda sig själv hade tagit den, inte minst presidenten av USA!

New Moon

Har ju glömt att lägga upp ett väldigt viktigt inlägg, nämligen det om New Moon! Var och såg den för flera veckor sedan med Matilda och Emma. Måste säga att jag var lite besviken. Tyckte att de gick alldeles för fort fram i handlingen och de som inte läst böckerna missade hur mycket som helst tycker jag! Samtidigt var det helt fantastiskt att äntligen få se den. Som jag väntat! Alice är en av mina favoriter och jag är så glad över att hon får lite större roll nu än i den första.
En sak som var väldigt intressant tycker jag var relationen Edward-Bella-Jake. I böckerna tycker jag att Bella och Edward är som gjorde för varandra och jag stör mig bara på Jake. I filmen däremot tycker jag att deras relation kändes mycket mer äkta och starkare än Edwards och Bellas. Det bröt av mycket mot böckerna tycker jag!
Skrev till min kompis Julia som jag såg den första med och som är nere i Frankrike och har pluggat hela hösten. Hon hade sett den två gånger på bio än så länge och hon tyckte att den kändes mycket bättre andra gången. Funderar på att gå och titta på den nästa vecka en andra gång för att se om jag tycker samma sak.
Har önskat mig alla böckerna på engelska i julklapp så jag får se om jag får dem. Annars springer jag iväg till bokaffären i julhelgen och köper dem för nu känner jag att det är dags att läsa om dem. Lyssnade på Breaking Dawn i bilen på vägen ner. Och Emma har tipsat mig om Midnight Sun så nu ska jag sätta mig och läsa den tänkte jag. Älskar Twilight-serien.

Mammas 43-årsdag

Godmorgon!
Sitter hemma hos min familj i Småland nu. Kom hit i torsdags och har haft det härligt. Min mamma fyller nämligen 43 idag så jag är hemma för att fira henne. Men idag åkte hon och pappa iväg ner till Malmö för att gå på teater och sova på hotell så jag är själv med hundarna. Min bror är hemma iofs men han ska snart åka ner till vår sommarstuga så det blir en lugn dag idag. Ska sitta och läsa och plugga och så ska jag iväg och träffa en av mina gamla skolkompisar över en fika. Lugn och skön dag helt enkelt!
Igår var jag och pappa nere i Ullared. Tanken var att jag skulle köpa julklappar, men hittade inte så mycket som jag hade hoppats på så i veckan som kommer blir det att springa runt. Men jag älskar att köpa julklappar! Det är så roligt att springa runt och planera vad alla ska få!
På kvällen kom farfar och mina farbröder hit och så firade vi mamma. Jag, Joakim och min bror har köpt ett sällskapsspel som hon har tjatat så länge om att hon vill ha, "med andra ord" heter det. Sen fick hon också en fin liten ljuslykta som jag var inne och köpte i en gammal kompis nyöppnade affär.
Har massa inlägg att skriva så det kommer säkert flera under dagen!
Mamma hade köpt en god Lucia-pärontårta som vi smaskade i oss igår!

Jultest

Hittade ett roligt jultest på en blogg som jag brukar läsa och tyckte att det passade mig bra. Kanske gör att jag får lite julkänslor av att tänka på allt detta juliga. Vi får se, nu kör vi igång :)
Alkoholfri glögg eller glögg med alkohol?
Tycker att det är gott vilket som faktiskt, men om man står ute en kall vinterdag och blir serverad glögg (när det passar som bäst) så får det gärna vara lite alkohol i så att man blir extra varm av det!

Egen pepparkaksdeg eller färdigköpt?
EGEN!!! Skulle aldrig i mitt liv få för mig att köpa färdig pepparkaksdeg! Det är ju lika hemskt som färdiga köttbullar, blä!

Kokt julskinka, ungsbakad skinka eller kanske rentav ingen julskinka alls?
Ugnsbakad, även om jag tycker det var lite konstigt ordval. Griljerad skinka med stark senap ska det vara!

Glittret i granen, lodrätt eller vågrätt?

Spelar ingen roll, men det brukar bli vågrätt.

Dopp i grytan, eller inte?

Älskar dopp i grytan! Dagen före julafton invigs grytan och sen doppar jag så gott som varje dag en bra bit in i januari. Vad jag börjar längta!

Tomten kommer med klappar eller klapparna ligger under granen?
Klapparna brukar inte få plats under granen så de ligger i en jättehög i rummet. Stackars tomten behöver inte bära dem med sig, men han ska minsann vara på plats och dela ut klapparna ;)

Rim på klapparna eller bara juletikett?
Inte rim! Tycker det är så otroligt tråkigt! Juletiketter räcker gott och väl!

Jenny Nyström-jul eller amerikansk jul?
Jenny Nyström-jul måste jag säga! Myspys!

Fira jul hemma eller hos någon annan?
Absolut hemma och hela släkten ska vara med, annars känns det inte riktigt rätt!

Lussekatt eller pepparkaka?
Pepparkakor

Knäck med hackad mandel i eller utan?
Det är ju ingen knäck utan mandel... Mandel ska det vara!

Carolas eller Mariah Careys julsånger?
Hm...brukar inte lyssna på någon av dem så jag vet inte.

Äta först och klappar sen, eller klappar först och äta sen?
Klappar först, men inte förrän precis innan maten! Inte direkt efter Kalle som Joakim tycker ;)

Julstjärnor eller hyacinter?
Julstjärnor brukar det bli så det väljer jag.

Julgranen in i stugan den 23:e eller granen in långt innan det?
Den 23:e! Sent på kvällen ska den tas in och kläs med hela familjen! Pappa får sätta fot och ljus, sedan vill mamma ändra något och sedan hänger alla tillsammans sakerna på plats. Efter ett tag tröttnar vi alla utom pappa för han ska vara pedantisk och blir irriterad när de inte hänger på samma plats som de brukar. När han sen är klar så startar diskussionen om änglahår. Jag och mamma vill ha och pappa vill inte, så nu får det bli vartannat år. Alltid lika charmigt när granen ska kläs :)
Familjens gran för två jular sedan

Paulo Coelho

Har inte lagt upp något om de böcker jag läst på länge. Det beror inte på att jag inte läst något, bara att jag inte tänkt på att skriva något om det. Men nu tycker jag att det är dags för ett bokinlägg igen, fast denna gången blir det en författare istället. Någon som jag tycker skriver fantastiskt bra är Paulo Coelho! Än så länge har jag läst Alkemisten, Brida och Zahiren men i  veckan kom paketet med de andra böckerna han skrivit som jag inte läst ännu.
Det som jag tycker är så bra med hans böcker är att de är välskrivna och det känns som Coelho har kunskap inom alla möjliga olika ämnen. Vad han än skriver om så känns det som om han verkligen vet vad han pratar om, även om det är väldigt skumma eller svåra områden. Det finns alltid en djupare mening i hans böcker och det älskar jag!
Även om han är helt fantastisk så kan man inte läsa mer än en, max två, böcker av honom i rad. De är alldeles för "tunga" för att man ska orka med det, men om man slänger in en lite lättare bok emellan så är det bara att läsa på.
Var och såg Veronika bestämmer sig för att dö på bio nyligen så nästa bok jag läser kommer vara den!

Heldag igen...

Sitter i skolan nu och ska ha 6 timmar föreläsning nu... Segt! Skriver ikväll när jag kommer hem.

Helgen försvann...

Godmorgon!
Har precis ätit klart min frukost och nu ska jag bara göra i ordning väskan och sedan åka iväg till skolan. Tänkte skriva om konserten sen, har inte hunnit det i helgen. I lördags hade jag två tentor så jag var i skolan 8-17 den dagen, så segt! Igår så var vi iväg på IKEA och kollade på garderober och handlade gardiner och resten av dagen ägnade jag åt att försöka städa upp i oredan här hemma, men än är det mycket kvar! Eftersom jag tappat en helgdag till skolan så känns det helt hemskt att börja skolan kl 8 idag! Sen har vi ett eftermiddagspass fram till 17 också, blä! Tur i alla fall att jag känner att kursen ska bli roligt, men vi får se! Nä, nu måste jag rusa!

Konsert ikväll!

Ikväll blir det nostalgi till högsta nivå! Matilda kommer snart hit och då ska vi åka ut till Globen och äta lite mat och sen gå och titta på Backstreet Boys! Vad jag har längtat! :D

Tapeterna på plats!

Nu har målaren lämnat nycklarna och åkt härifrån. Det blev så otroligt fint verkligen! Hinner inte skriva så mycket nu eftersom jag sitter och pluggar men jag tänkte visa en liten bild över hur tapeterna blev.

Vill inte gå upp...

Godmorgon!
Har sovit så sjukt oroligt inatt. Gick och lade mig ganska tidigt så att jag skulle få sova lite fler timmar i natt och vakna utvilad. Så blev det INTE! Klockan två vaknade jag och det kändes som om klockan var jättemycket. Efter det har jag inte kunnat sova alls knappt. Och när sen klockan väl ringde, så ville jag verkligen inte gå upp men var tvungen eftersom målaren antagligen kommer snart. Jaja, det är väl bara att sätta fart då...

Cola, pepparkaka, ljus & tentaplugg...

Nu har jag laddat upp ordentligt inför kvällen/natten. Imorgon kväll ska jag iväg på något roligt så då kan jag inte plugga och därmed är det sista kvällen innan tentan nu som jag kan plugga. Coka Cola för att hålla mig vaken, mammas goda pepparkakor för att vara glad (snäll) trots att jag gör tråkiga saker, massa levande ljus eftersom vi inte har någon taklampa ännu. Perfekt till tentaplugg!

Årets julkalender!

Äntligen! Ni som känner mig väl vet hur mycket jag älskar december, när jag får gå upp tidigt på morgonen och kolla på julkalendern. Men nu var det många år sedan sist som det visades en bra, men i år har de lyckats. Årets julkalender är rolig, söt och "julig". Tror att den kan bli riktigt bra, än så länge har jag verkligen gillat den! Vad tycker ni?

Börjar ta sig!

Händer lite här hemma i alla fall, även om jag hade önskat att det vore klart nu. Sovrummet har målats idag och nu är det nog bara golvlisten kvar där inne som ska målas. I kontoret ska tapeterna upp och sen är det en liten golvlistbit som saknas. Håll tummarna för att det blir klart imorgon!
Sovrummet just nu
Kontoret just nu

7 timmar på biblioteket...hittills!

Nu har jag suttit på skolans bibliotek i 7 timmar och pluggat tenta. Har fått otroligt mycket gjort i alla fall. Så hade det nog inte varit om jag hade suttit hemma. Det börjar bli mörkt utanför, mina ögon börjar svida av att ha tittat på datorskärmen så gott som hela dagen och jag börjar bli riktigt trött i huvudet. Måste stå ut i 1-2 timmar till i alla fall. Dags att återgå till arbetet...


Sent...

Klockan är riktigt mycket nu men jag kan inte sova. Ska göra ett nytt försök snart. Hela denna veckan har det varit svårt att somna och sen när jag väl lyckats så har jag sovit oroligt. Antar att det beror på att målaren kommer hit tidigt på morgonen och då vill jag vara uppstigen så jag är nog lite orolig för att försova mig. Sen ligger lördagens två tentor som en tyngd över mig också. Imorgon ska jag åka ut till skolan och sitta där och plugga hela dagen så då får jag förhoppningsvis lite mer gjort...

RSS 2.0